Ja jestem dopiero w poszukiwaniach dobrych kosmetyków do mojej cery. Byłam u p. dermatolog która w ogóle tylko \'rzuciła okiem\' na moje czoło i stwierdziła \'lekki trądzik\'. Nie zapytała czy ktoś w rodzinie miał problemy z cerą, jak się odżywiam, po prostu nic co prowadziłoby do tego, by leczyć przyczyny a nie objawy. Wizyta trwała z 5 minut pani dermatolog przepisała mi żel Duac który miałam stosować na noc. Oczywiście nie zakupiłam go ponieważ na pewnym forum naczytałam się, iż dziewczyny po zastosowaniu go czuły pieczenie a jedna nawet napisała, że miała tak twarz czerwoną, że wyglądała jakby wyszła z pożaru.
Jedna z was wyżej napisała, że używa produktu Ziaja Med. Ja osobiście nie polecam. Po wizycie u dermatologa chciałam myć twarz produktem do mojej cery i zawiodłam się na Ziaji ponieważ wyprysków zrobiło się więcej i cera zrobiła się tłusta czego nigdy wcześniej nie miałam.
W ogóle problem z trądzikiem wyszedł mi na stare lata, wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu nawet w wieku dojrzewania, dlatego dalej szukam jakiś żeli, kremów by jakoś to zwalczyć. Tragedii nie ma, ale czoło to masakra...
I oczywiście mam problem z dobraniem kosmetyków kolorowych do tego typu cery...