Recenzja mascary Scandaleyes

  • Data opublikowania: 2011-11-24 12:23:28
  • Autor: Anja
  • 21
Na dobry początek zacznę od kilku zdań, na temat firmy Rimmel London =))
Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie zwracałam uwagi na tą firmę.. Moje zaufanie zdobył Maybelline New York i gdy byłam w drogerii, podchodziłam tylko do tego stoiska ;-) Ale któregoś dnia skuszona promocyjną ceną, kupiłam mascarę Extra Super Lash (curved brush), która całkiem zmieniła moje podejście do owej firmy. Jeden produkt zapoczątkował \'\'Rimmelową\'\' fazę i od tamtej pory większość kosmetyków, które posiadam w szufladzie do makijażu jest właśnie od Rimmela =))

Nie cały miesiąc temu, przechodząc koło stoiska, rzucił mi się w oczy rażący pomarańczowy kolor. Sami musicie przyznać, że koło takiego opakowania, nie da się przejść obojętnie ;) Gdy otworzyłam tester moim oczom ukazała się oooooolbrzymia szczoteczka! ;) Dokładnie taka, jakiej od zawsze szukałam no i nie było innego wyjścia... Oszalałam na jej punkcie! ;D 

Oczywiście, nie od dziś wiadomo, że nie powinno się oceniać kosmetyku, tylko po jego obejrzeniu, ale głównie po użyciu. Właśnie dlatego postanowiłam napisać tą recenzję dopiero po dłuższym czasie użytkowania ;)

Scandaleyes to jedyna taka mascara, która natychmiastowo rozdziela i pogrubia rzęsy, jednocześnie nie nakładając tony tuszu! Wszystko to w dwóch kolorach: czarnym (black) i brązowym (brown)!


~~ Jej budowa jest dość specyficzna: 

  • Posiada bardzo grubą ,,rączkę\'\' -  w pierwszej chwili wydaje się dość niewygodna, jednak po dłużej chwili przekonałam się, że grubość to plus, gdyż dzięki niej mam większą kontrolę nad ruchami szczoteczki. Dodatkowo na rączce znajduje się wgłębienie, miało pewnie służyć jako ozdoba, a tak naprawdę bardzo pomaga w ułożeniu palca wskazującego.
  • Do ,,rączki\'\' przymocowany jest dość krótki kijek
  • Szczoteczka jest naprawdę olbrzymia  - za pierwszym razem, dla kogoś, kto wcześniej używał ,,cienkich\'\' może wydać się     problemem, jednak jest to kwestia wprawy- przy drugim użyciu stanowi już główny atut produktu. W tuszowaniu rzęs bardzo pomaga delikatne zwężenie końcówki szczoteczki, które jest niezwykle przydatne, przy podkreślaniu wewnętrznych rzęsek

~~ Jej zalety:


  • Mega duża szczoteczka
  • Nie skleja rzęs, ale pięknie je rozdziela
  • Wydłuża rzęsy, tworząc spektakularny efekt
  • ,,Skandalicznie\'\' pogrubia
  • Delikatnie podkręca
  • Nie kruszy się
  • Nie tworzy efektu ,,sztywnych rzęs\'\'
  • Wyrazisty kolor opakowania, dzięki któremu łatwiej znaleźć kosmetyk w torebce ;)
  • Formuła umożliwiająca tuszowanie rzęs ,,poziomami\'\' (możemy nakładać kilka warstw tuszu, w dowolnym odstępie czasowym, bez kruszenia się)
  • Trwała, a jednocześnie świetnie reaguje na płyny do demakijażu

~~ Wady:

Właściwie jest tylko jedna... O ile to w ogóle wada ;) 

Uważam, że to nie jest maskara dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z makijażem ;)

Gdyż mogą uzyskać ,,żabi efekt\'\', a w najgorszym przypadku zrobić sobie krzywdę w oko dużą szczoteczką...

~~ Mój sposób na tuszowanie rzęs mascarą Scandaleyes od Rimmela?

1) Nałóż delikatnie pierwszą warstwę tuszu, która jedynie pokryje kolorem Twoje rzęsy

2) Zacznij czesać rzęsy szczoteczką, w taki sposób, aby ułożyć je wedle życzenia 

3) Zamknij oko i przyciśnij szczoteczkę (otrzepaną z tuszu) do rzęs kieruj się ku górze oczywiście
4) ,,Pociągnij\'\' mascarą rzęsy przy zamkniętym oku
5) Otwórz oko i ponownie ułóż rzęsy mascarą otrzepaną z tuszu

i... Gotowe! =))




Podsumowując: Mascara godna polecenia, jest moim numer jeden ! =))

Czy kupię ją jeszcze raz? : Oczywiście! Jest teraz moją STAŁĄ mascarą!
Gdzie można ją kupić? W większości drogerii ;)

Cena: 19,90zł (w promocji) / 28,99zł

Recenzja kosmetyków Eveline Cosmetics - część I Essence - 2in1 Volume Mascara

Zobacz też

KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory
Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy
La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych
Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Komentarze do Recenzja mascary Scandaleyes

Anuluj
2017-06-20 18:46:45
muszę ją wypróbować
2017-06-05 17:41:27
Ekstra sprawa! Lubię czytać o takich rzeczach
2017-05-19 22:35:15
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-21 14:14:12
Nie mialam jeszcze maskary z Rimmel :P Aż dziw, bo wiele marek juz wyprobowalam
2017-04-13 23:38:45
Ładnie :)
2017-04-01 17:42:19
niedawno kupiłam tę maskarę i się zastanawiałam, czy mi się sprawdzi
2017-03-24 08:37:14
ładnie
2017-03-02 15:36:43
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-22 18:58:34
Ładnie
2017-02-18 10:53:32
Ładnie
2017-02-16 11:46:41
świetny
2017-02-09 23:18:56
ładnie
2017-02-06 17:23:18
ładnie
2017-02-05 17:26:45
świetny
2017-01-28 14:41:59
ładnie
2017-01-26 11:15:05
Ładnie
2017-01-06 15:18:27
ładnie
2016-12-14 11:49:17
Ładnie
2016-11-19 16:06:37
ładnie
2016-11-19 12:59:04
świetny
2016-11-18 20:45:36
ładnie
2016-11-16 17:06:47
świetny
2016-09-26 22:02:02
super
2016-09-26 02:48:15
świetny
2016-09-06 16:24:44
świetny
2016-08-08 14:35:24
super
2016-08-08 07:09:29
super
2016-07-29 20:47:08
Super
2016-07-05 18:42:32
Super
2016-06-22 10:56:47
Super
2016-06-12 13:25:55
Super
2016-06-04 21:47:12
u mnie maskary z rimmela się nie sprawdzają :/
2016-05-30 14:38:23
super
2016-05-26 16:29:40
fajny
2016-05-01 03:29:04
Fajny wpis.
2016-04-26 15:57:03
super
2016-04-10 22:17:50
super :)
2016-04-10 21:55:35
Super
2016-04-04 19:56:28
Super
2016-04-04 19:42:27
świetny
2016-04-04 13:34:57
świetny
2016-04-02 22:50:24
świetny
2016-04-02 12:43:15
super
2016-04-01 18:36:43
świetny
2016-03-31 11:00:44
świetny
2016-03-31 10:58:29
świetny
2016-03-30 00:12:34
świetny
2016-03-29 22:36:18
Świetna
2016-03-29 15:09:19
super
2016-03-29 14:48:41
świetny
2016-03-29 12:09:28
Super :)
2016-03-28 18:56:22
Fajnie
2016-03-27 22:23:48
świetny
2016-03-27 20:28:56
super :)
2016-03-25 23:30:51
świetny
2016-03-23 18:50:46
świetny
2016-03-22 16:34:19
świetna
2016-03-21 19:46:39
Szczoteczka bardzo dobrze wygląda :)
2016-03-20 13:57:37
świetny
2016-03-16 23:57:33
świetny
2016-03-15 21:52:17
super
2016-03-12 14:18:29
Super
2016-03-12 13:51:48
świetny
2016-03-10 22:56:22
świetny
2016-03-10 22:23:38
Zachęciłaś mnie do zakupu tej mascary ;)
2016-03-09 19:49:29
świetny
2016-03-07 18:23:50
Nie przepadam za nią
2016-03-05 23:52:38
super
2016-03-04 23:52:35
świetny
2016-03-02 22:57:13
świetny
2016-03-02 21:46:30
super :)
2016-02-29 20:29:27
świetny
2016-02-28 23:14:52
superowa
2016-02-27 15:29:26
świetna
2016-02-26 15:44:05
nie miałam jej jeszcze :P
2016-02-25 21:06:16
super
2016-02-24 15:18:37
super :)
2016-02-15 13:59:16
Nie przepadam za nią. :)
2016-02-13 21:54:54
Super
2016-11-18 00:36:18
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"
2016-02-04 02:08:27
extra
2016-01-31 13:43:21
Super
2016-01-30 16:37:50
uważam że powinien się znaleźć w każdej kosmetyczce ;)
2016-01-27 17:29:25
jest świetna
2015-12-28 09:09:34
Super
2015-12-20 23:16:52
super tusz
2015-12-12 22:41:49
Uwielbiałam tę maskarę ;D
2015-12-04 18:06:23
Fajny tusz :)
2015-11-30 19:10:24
Lubiłam ją :)
2015-11-30 11:18:39
Bardzo lubię tusze z taka szczoteczka.
2015-11-28 23:48:56
Ja jej jakoś nie polubiłam ;/
2015-11-21 22:48:34
rowniez takim sposobem maluje rzesy
2015-11-16 18:12:33
swietny produkt ;)
2015-10-30 11:40:52
Niektóre maskary tej firmy są godne polecenia
2015-10-17 20:57:04
Sama nie wiem bo masakry firmy Rimmel zbierają dużo niepochlebnych opinii .
2015-09-07 17:56:24
świetna maskara, polecam ;)
2015-09-07 17:48:25
uwielbiam maskarę tej firmy ;)
2015-08-31 13:40:39
dokladnie
2015-08-29 10:02:02
Ciekawa i przydatna recenzja :)
2015-08-18 14:15:39
Maskara jest fajna :)
2016-02-08 17:25:00
no właśnie
2015-08-16 13:15:31
świetna jest ta maskara:)
2015-08-14 13:01:00
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:57:05
uwielbiam tą maskare ;)
2015-08-11 21:37:46
moze byc fajna
2015-08-10 11:02:14
przydatna recenzja
2015-08-09 21:51:55
przydatny filmik
2015-08-09 11:25:10
świetne są te maskary; )) przetestowałam niemalże każdą z tej serii ;)
2015-08-03 00:31:46
Nie spotkałam jeszcze słabej maskary z Rimmel :)
2015-07-26 13:55:25
spisuje się świetnie ta maskara ;)
2015-07-24 16:37:07
lubię maskary Rimmel, jak na produkt drogeryjny spisują się świetnie ;)
2015-07-24 15:53:06
u mnie sprawdziła się dopiero jak trochę "poleżała" :D
2015-07-18 23:03:07
Miałam go 2 razy i ani za 1 ani za 2 razem się z nim nie polubiłam.. zostaję przy swojej Rakiecie Maybelline :)
2015-06-24 10:34:03
nie odpowiadam mi ten tusz
2012-09-06 12:36:15
dla mnie beznadzieja :(
2012-08-30 12:32:31
mój dziś w końcu poszedł do kosza...grudki...i ta szczota...och drogi Rimmelu- niewypał:)
2012-07-22 14:59:03
A mi się podoba :) Kupiłam jakiś czas temu i nie miałam żadnych skarg. Postanowiłam znowu go kupić ale tym razem to już nie to samo :) ale nie narzekam.
2012-07-09 13:16:27
ja niestety nie byłam zachwycona tym tuszem. Z drogeryjnych tuszy zdecydowanie wolę produkty wodoodporne Maybelline. Rimmel ostatnio coraz częściej mnie zawodzi jeśli chodzi o tusze. Wolałam ich stare wersje. Scandaleyes rozmięka, lepi rzęsy, nie uodparnia na wpływ wody pod względem stabilności rzęs (rzęsy opadają). A co najgorsze - szybko się kruszy.
2011-12-18 21:40:26
Jak dla mnie też żadna rewelacja. Znam o wiele lepsze tusze a ten wcale się u mnie nie sprawdził. Podobnie jak u kilku dziewczyn, wydaje mi się, że moje rzęsy są sklejone co daje efekt jak bym miała znacznie mniej rzęs niż w rzeczywistości. Także nie polecam.
2011-12-10 00:26:44
moj e-mail to toonabs@gmail.com
2011-12-10 00:25:59
Przyjme go z wielka checia :D Jest wspanialy !
2011-12-08 21:19:17
Ja niestety również nie jestem zadowolona z tego tuszu :( szczoteczka jednak za duża jak dla mnie, a najgorsze jest to, że wcale nie maluje;/ a próbuje na różne sposoby.. nie wiem, może to jedna z tych, która musi trochę poleżeć... chce ją ktoś może? to oddam w dobre ręce :D
2011-12-07 15:55:15
To jest najgorszy na świecie tusz!!! Nigdy więcej go nie kupię!!! Za taką cenę można kupić o wiele lepsze mascary. T wogóle nie przylega do rzęs, potrzeba 4 warstw aby jakoś wygladała. Ten tusz to porażka w stu procentach!!!!!
2011-12-06 15:28:15
Nooo ;)
2011-12-06 13:04:36
Wczoraj wypróbowałam testera w sklepie i wpadłam w zachwyt. Niestety wykupili wszystkie czarne maskary i zostały same brązowe. Wracając do domu wpadłam jeszcze na jedno stoisko drogeryjne w osiedlowym blaszaku i kupiłam. Faktycznie trzeba uważać żeby nie pomalować powieki, ale efekt jest powalający:)
2011-11-30 13:16:44
Anja jeżeli chcesz to mogę Ci go wysłac,bo u mnie będzie leżał bezuzyteczny.Jak jesteś zainteresowana to zostawię Ci mojego maila monikapxx@wp.pl
2011-11-29 22:07:47
Także nabyłam tą maskarę, ale już wcześniej, przed Twoją recenzją. I mimo iż opakowanie zachęcające, a szczoteczka bardzo gruba u mnie nie zdał egzaminu ten tusz. Może i byłby do wy3mania fakt, że nie pogrubia mi rzęs, chociaż docelowo powinien, ale nie mogę poradzić sobie z ilością tuszu którą wyciągam na szczoteczce!;/ Wydaje mi się że jak na tę szczotkę otwór jest za duży... Nie mogę się normalnie pomalować, bo jest tyle, że wybrudzę całą powierzchnię powieki dookoła rzęs. A już o rzęsach dolnej powieki nie wspomnę... :D Nie potrzebuję nawet eyelinera :P Jak dla mnie produkt nietrafiony, ale jest zapewne tak jak mówicie ;) zależy od rodzaju rzęs
2011-11-29 21:55:58
:( Szkoda, że Tobie nie pasuje.. ale wiesz... każdy ma inną technikę i inne rzęsy ;D
2011-11-29 20:14:10
Witajcie. Zakupiłam tusz ponad tydzien temu niestety jak dla mnie to jest beznadziejny.Przez tą gruba szczoteczke nie jestem w stanie dobrze wytuszowac rzęs.Moich rzęs nie pogrubia nie wydłuza i w dodotaku skleja..ehh.Tak samo jak poprzedniczka polecam Maybelline:-)
2011-11-27 11:17:52
Witajcie, ja też ją kupiłam-nie skleja rzęs baaaardzo je wydłuża,ale u mnie absolutnie nie pogrubia,moje rzęsy są cieniutkie i krótkie.Nigdy więcej nie kupię tego tusz.Malując czterokrotnie wracałam do jednego oko a efekt był znikomy:( Ja pozostane przy tuszu Maybelline lub Architect Loreal:)))
2011-11-24 20:49:20
Ta mascara jest rewelacyjna. Ja także moge polecić ja z czystym sumieniem:)
2011-11-24 20:18:32
Jutro idę kupić. Natychmiast z rana!!! Basia
2011-11-24 20:02:43
ttralalalalal ja juz mam:)
2011-11-24 17:39:16
Bardzo dziękuję ;)
2011-11-24 15:25:18
recenzja bardzo mi sie przydała bo mam zamiar ten tusz jutro zakupić:) mam nadzieje ze ja też będę zadowolona:) P.s. Aniu super recenzja;)
2011-11-24 14:32:03
Niestety mój aparat nie sprostał temu zadaniu :( na zdjęciu to jedna wielka masakra ;p No bo mam bardzo gęste rzęsy i efektu nie widać... ;) Zapraszam do Elbląga- zobaczycie na żywo ;)
2016-11-22 00:34:52
W pełni się z Tobą zgadzam
2011-11-24 14:01:51
Od jutra w Rossmannie będzie promocja zestawu maskara Scandaleyes + płyn miceralny za 22,90zł :) A może pokażesz fotki rzęs po użyciu tej maskary? Bo zastanawiam się nad nią :)
2011-11-24 13:19:05
och, ja musze najpierw wykonczyć stare, bo te pieniądze mi się dziwnie rozpływają, oj bym ja chciała, bym chciala, lubie takie giganty, sa idealne dla moich rzęs
2011-11-24 12:37:00
Właśnie dostałam tą maskarę :) mam nadzieję, że u mnie sprawdzi się tak jak u Ciebie ;p Gratuluję udanego debiutu recenzowego :D