Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

7
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Y
Z

7

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Y

Z

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Recenzja mascary Scandaleyes

  • Data opublikowania: 24 Listopad 2011
  • Autor: Anja
23
Na dobry początek zacznę od kilku zdań, na temat firmy Rimmel London =))
Muszę się Wam przyznać, że nigdy nie zwracałam uwagi na tą firmę.. Moje zaufanie zdobył Maybelline New York i gdy byłam w drogerii, podchodziłam tylko do tego stoiska ;-) Ale któregoś dnia skuszona promocyjną ceną, kupiłam mascarę Extra Super Lash (curved brush), która całkiem zmieniła moje podejście do owej firmy. Jeden produkt zapoczątkował \'\'Rimmelową\'\' fazę i od tamtej pory większość kosmetyków, które posiadam w szufladzie do makijażu jest właśnie od Rimmela =))

Nie cały miesiąc temu, przechodząc koło stoiska, rzucił mi się w oczy rażący pomarańczowy kolor. Sami musicie przyznać, że koło takiego opakowania, nie da się przejść obojętnie ;) Gdy otworzyłam tester moim oczom ukazała się oooooolbrzymia szczoteczka! ;) Dokładnie taka, jakiej od zawsze szukałam no i nie było innego wyjścia... Oszalałam na jej punkcie! ;D 

Oczywiście, nie od dziś wiadomo, że nie powinno się oceniać kosmetyku, tylko po jego obejrzeniu, ale głównie po użyciu. Właśnie dlatego postanowiłam napisać tą recenzję dopiero po dłuższym czasie użytkowania ;)

Scandaleyes to jedyna taka mascara, która natychmiastowo rozdziela i pogrubia rzęsy, jednocześnie nie nakładając tony tuszu! Wszystko to w dwóch kolorach: czarnym (black) i brązowym (brown)!


~~ Jej budowa jest dość specyficzna: 

  • Posiada bardzo grubą ,,rączkę\'\' -  w pierwszej chwili wydaje się dość niewygodna, jednak po dłużej chwili przekonałam się, że grubość to plus, gdyż dzięki niej mam większą kontrolę nad ruchami szczoteczki. Dodatkowo na rączce znajduje się wgłębienie, miało pewnie służyć jako ozdoba, a tak naprawdę bardzo pomaga w ułożeniu palca wskazującego.
  • Do ,,rączki\'\' przymocowany jest dość krótki kijek
  • Szczoteczka jest naprawdę olbrzymia  - za pierwszym razem, dla kogoś, kto wcześniej używał ,,cienkich\'\' może wydać się     problemem, jednak jest to kwestia wprawy- przy drugim użyciu stanowi już główny atut produktu. W tuszowaniu rzęs bardzo pomaga delikatne zwężenie końcówki szczoteczki, które jest niezwykle przydatne, przy podkreślaniu wewnętrznych rzęsek

~~ Jej zalety:


  • Mega duża szczoteczka
  • Nie skleja rzęs, ale pięknie je rozdziela
  • Wydłuża rzęsy, tworząc spektakularny efekt
  • ,,Skandalicznie\'\' pogrubia
  • Delikatnie podkręca
  • Nie kruszy się
  • Nie tworzy efektu ,,sztywnych rzęs\'\'
  • Wyrazisty kolor opakowania, dzięki któremu łatwiej znaleźć kosmetyk w torebce ;)
  • Formuła umożliwiająca tuszowanie rzęs ,,poziomami\'\' (możemy nakładać kilka warstw tuszu, w dowolnym odstępie czasowym, bez kruszenia się)
  • Trwała, a jednocześnie świetnie reaguje na płyny do demakijażu

~~ Wady:

Właściwie jest tylko jedna... O ile to w ogóle wada ;) 

Uważam, że to nie jest maskara dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z makijażem ;)

Gdyż mogą uzyskać ,,żabi efekt\'\', a w najgorszym przypadku zrobić sobie krzywdę w oko dużą szczoteczką...

~~ Mój sposób na tuszowanie rzęs mascarą Scandaleyes od Rimmela?

1) Nałóż delikatnie pierwszą warstwę tuszu, która jedynie pokryje kolorem Twoje rzęsy

2) Zacznij czesać rzęsy szczoteczką, w taki sposób, aby ułożyć je wedle życzenia 

3) Zamknij oko i przyciśnij szczoteczkę (otrzepaną z tuszu) do rzęs kieruj się ku górze oczywiście
4) ,,Pociągnij\'\' mascarą rzęsy przy zamkniętym oku
5) Otwórz oko i ponownie ułóż rzęsy mascarą otrzepaną z tuszu

i... Gotowe! =))




Podsumowując: Mascara godna polecenia, jest moim numer jeden ! =))

Czy kupię ją jeszcze raz? : Oczywiście! Jest teraz moją STAŁĄ mascarą!
Gdzie można ją kupić? W większości drogerii ;)

Cena: 19,90zł (w promocji) / 28,99zł

Zobacz też

Komentarze do Recenzja mascary Scandaleyes

armiela
2020-05-14 21:00:10
ciekawie :)

mp84
2020-05-10 19:56:52
Świetny wpis.

log01
2019-06-25 15:00:02
Za taką cenę można kupić lepsze mascary

log01
2019-06-24 14:33:14
przydatna recenzja

loli
2019-02-24 11:05:11
Świetny

brygidap1
2019-02-04 11:24:53
Świetny

koniczyna684
2018-12-10 23:23:48
Świetny wpis :)

gutek
2018-08-13 20:37:56
świetnie

anniee896
2018-07-14 09:28:35
Świetny

jogo
2018-04-27 09:34:44
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-26 14:40:00
świetny

jordan
2018-01-28 11:37:34
muszę wypróbować tą maskarę na sobie

lazybitch
2017-11-30 18:48:38
ładnie

melania
2017-11-09 23:20:59
ładnie

bettilou
2017-10-13 13:06:00
Czy będą w najbliższym czasie jakieś promocje na Golden Rose albo Pierre René? Chciałabym sobie uzupełnić kolekcje szminek i cieni, ale tak więcej-więcej. ;)

pierozkowa
2017-10-09 14:12:17
Czy któraś z Was, drogie dziewczyny testowała te produkty w spisie? Jak się sprawdzają i, czy opłaca się je kupować?

mefir13
2017-09-04 16:44:50
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 13:30:17
warto przeczytać ten wpis

prima
2017-06-20 18:46:45
muszę ją wypróbować

Netzakupy
2017-06-05 17:41:27
Ekstra sprawa! Lubię czytać o takich rzeczach

lenon
2017-05-19 22:35:15
ciekawy wpis podoba mi się

iv90
2017-04-21 14:14:12
Nie mialam jeszcze maskary z Rimmel :P Aż dziw, bo wiele marek juz wyprobowalam

Amante
2017-04-13 23:38:45
Ładnie :)

szaraem
2017-04-01 17:42:19
niedawno kupiłam tę maskarę i się zastanawiałam, czy mi się sprawdzi

vvv
2017-03-24 08:37:14
ładnie

mufinka1
2017-03-02 15:36:43
ciekawy wpis, oby więcej takich było

pirix
2017-02-22 18:58:34
Ładnie

mjmj
2017-02-18 10:53:32
Ładnie

melusi
2017-02-16 11:46:41
świetny

manju23
2017-02-09 23:18:56
ładnie

lucja1996
2017-02-06 17:23:18
ładnie

monifi
2017-02-05 17:26:45
świetny

milllena
2017-01-28 14:41:59
ładnie

lvvv
2017-01-26 11:15:05
Ładnie

zuzka23
2017-01-06 15:18:27
ładnie

lux
2016-12-14 11:49:17
Ładnie

ilonam93
2016-11-19 16:06:37
ładnie

kasis123612
2016-11-19 12:59:04
świetny

ninalala
2016-11-18 20:45:36
ładnie

tymianek
2016-11-16 17:06:47
świetny

pachnidł0
2016-09-26 22:02:02
super

jaa
2016-09-26 02:48:15
świetny

Cece89
2016-09-06 16:24:44
świetny

gabi1234
2016-08-08 14:35:24
super

pigi
2016-08-08 07:09:29
super

tiramisu2016
2016-07-29 20:47:08
Super

koniczynka100
2016-07-05 18:42:32
Super

miqota
2016-06-22 10:56:47
Super

ewelina9090
2016-06-12 13:25:55
Super

weronika8442
2016-06-04 21:47:12
u mnie maskary z rimmela się nie sprawdzają :/

jacki50
2016-05-30 14:38:23
super

login
2016-05-26 16:29:40
fajny

drt
2016-05-01 03:29:04
Fajny wpis.

judyt4
2016-04-26 15:57:03
super

karolinaa
2016-04-10 22:17:50
super :)

joanna9090
2016-04-10 21:55:35
Super

tosiak
2016-04-04 19:56:28
Super

jess78
2016-04-04 19:42:27
świetny

gigix
2016-04-04 13:34:57
świetny

kejti56
2016-04-02 22:50:24
świetny

volivs
2016-04-02 12:43:15
super

mimijane
2016-04-01 18:36:43
świetny

marni
2016-03-31 11:00:44
świetny

lily21
2016-03-31 10:58:29
świetny

hanaban
2016-03-30 00:12:34
świetny

jowita40
2016-03-29 22:36:18
Świetna

niewyspana
2016-03-29 15:09:19
super

lily21
2016-03-29 14:48:41
świetny

Olaa1122
2016-03-29 12:09:28
Super :)

eluv
2016-03-28 18:56:22
Fajnie

kikaku
2016-03-27 22:23:48
świetny

elizzka
2016-03-27 20:28:56
super :)

mikin
2016-03-25 23:30:51
świetny

tygielek
2016-03-23 18:50:46
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:34:19
świetna

Parikla
2016-03-21 19:46:39
Szczoteczka bardzo dobrze wygląda :)

elik
2016-03-20 13:57:37
świetny

marli54
2016-03-16 23:57:33
świetny

teddy23
2016-03-15 21:52:17
super

Klaudiamala
2016-03-12 14:18:29
Super

aniie12
2016-03-12 13:51:48
świetny

lipsy
2016-03-10 22:56:22
świetny

ptysiul
2016-03-10 22:23:38
Zachęciłaś mnie do zakupu tej mascary ;)

kitty000
2016-03-09 19:49:29
świetny

MM2003
2016-03-07 18:23:50
Nie przepadam za nią

naszka
2016-03-05 23:52:38
super

gosia123
2016-03-04 23:52:35
świetny

rose01
2016-03-02 22:57:13
świetny

laughwithme
2016-03-02 21:46:30
super :)

dizzy
2016-02-29 20:29:27
świetny

magdalen97
2016-02-28 23:14:52
superowa

blondee
2016-02-27 15:29:26
świetna

anee
2016-02-26 15:44:05
nie miałam jej jeszcze :P

zombiee
2016-02-25 21:06:16
super

lusior
2016-02-24 15:18:37
super :)

comfortinnending
2016-02-15 13:59:16
Nie przepadam za nią. :)

Moja
2016-02-13 21:54:54
Super

kruci
2016-11-18 00:36:18
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"

Ana00
2016-02-04 02:08:27
extra

rdmakeup
2016-01-31 13:43:21
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:37:50
uważam że powinien się znaleźć w każdej kosmetyczce ;)

esss13051998
2016-01-27 17:29:25
jest świetna

ANNESA
2015-12-28 09:09:34
Super

waterandwine
2015-12-20 23:16:52
super tusz

MaryMary
2015-12-12 22:41:49
Uwielbiałam tę maskarę ;D

Olcia37
2015-12-04 18:06:23
Fajny tusz :)

Carmelo002
2015-11-30 19:10:24
Lubiłam ją :)

Gorzka13
2015-11-30 11:18:39
Bardzo lubię tusze z taka szczoteczka.

LaRive
2015-11-28 23:48:56
Ja jej jakoś nie polubiłam ;/

sylwuzaur13
2015-11-21 22:48:34
rowniez takim sposobem maluje rzesy

xyzsylwiaxyz
2015-11-16 18:12:33
swietny produkt ;)

kloss1
2015-10-30 11:40:52
Niektóre maskary tej firmy są godne polecenia

jupi
2015-10-17 20:57:04
Sama nie wiem bo masakry firmy Rimmel zbierają dużo niepochlebnych opinii .

tutajsylwia
2015-09-07 17:56:24
świetna maskara, polecam ;)

sylwia464
2015-09-07 17:48:25
uwielbiam maskarę tej firmy ;)

kamilla
2015-08-31 13:40:39
dokladnie

whispers199
2015-08-29 10:02:02
Ciekawa i przydatna recenzja :)

kamilaa109
2015-08-18 14:15:39
Maskara jest fajna :)

kiniaa19
2016-02-08 17:25:00
no właśnie

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:15:31
świetna jest ta maskara:)

paula978
2015-08-14 13:01:00
przydatny wpis i recenzja :)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:57:05
uwielbiam tą maskare ;)

Sylwia14
2015-08-11 21:37:46
moze byc fajna

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:02:14
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:51:55
przydatny filmik

13maja
2015-08-09 11:25:10
świetne są te maskary; )) przetestowałam niemalże każdą z tej serii ;)

Paulina12345
2015-08-03 00:31:46
Nie spotkałam jeszcze słabej maskary z Rimmel :)

trzynastymaja
2015-07-26 13:55:25
spisuje się świetnie ta maskara ;)

sylwia1305
2015-07-24 16:37:07
lubię maskary Rimmel, jak na produkt drogeryjny spisują się świetnie ;)

kamcia713
2015-07-24 15:53:06
u mnie sprawdziła się dopiero jak trochę "poleżała" :D

KamiluŚkaa
2015-07-18 23:03:07
Miałam go 2 razy i ani za 1 ani za 2 razem się z nim nie polubiłam.. zostaję przy swojej Rakiecie Maybelline :)

monika212121
2015-06-24 10:34:03
nie odpowiadam mi ten tusz

igg
2012-09-06 12:36:15
dla mnie beznadzieja :(

picjafly
2012-08-30 12:32:31
mój dziś w końcu poszedł do kosza...grudki...i ta szczota...och drogi Rimmelu- niewypał:)

Aga
2012-07-22 14:59:03
A mi się podoba :) Kupiłam jakiś czas temu i nie miałam żadnych skarg. Postanowiłam znowu go kupić ale tym razem to już nie to samo :) ale nie narzekam.

CayenneArt
2012-07-09 13:16:27
ja niestety nie byłam zachwycona tym tuszem. Z drogeryjnych tuszy zdecydowanie wolę produkty wodoodporne Maybelline. Rimmel ostatnio coraz częściej mnie zawodzi jeśli chodzi o tusze. Wolałam ich stare wersje. Scandaleyes rozmięka, lepi rzęsy, nie uodparnia na wpływ wody pod względem stabilności rzęs (rzęsy opadają). A co najgorsze - szybko się kruszy.

klaudusia0807
2011-12-18 21:40:26
Jak dla mnie też żadna rewelacja. Znam o wiele lepsze tusze a ten wcale się u mnie nie sprawdził. Podobnie jak u kilku dziewczyn, wydaje mi się, że moje rzęsy są sklejone co daje efekt jak bym miała znacznie mniej rzęs niż w rzeczywistości. Także nie polecam.

Iwona
2011-12-10 00:26:44
moj e-mail to toonabs@gmail.com

Iwona
2011-12-10 00:25:59
Przyjme go z wielka checia :D Jest wspanialy !

ladymakeup
2011-12-08 21:19:17
Ja niestety również nie jestem zadowolona z tego tuszu :( szczoteczka jednak za duża jak dla mnie, a najgorsze jest to, że wcale nie maluje;/ a próbuje na różne sposoby.. nie wiem, może to jedna z tych, która musi trochę poleżeć... chce ją ktoś może? to oddam w dobre ręce :D

Magda
2011-12-07 15:55:15
To jest najgorszy na świecie tusz!!! Nigdy więcej go nie kupię!!! Za taką cenę można kupić o wiele lepsze mascary. T wogóle nie przylega do rzęs, potrzeba 4 warstw aby jakoś wygladała. Ten tusz to porażka w stu procentach!!!!!

Anja
2011-12-06 15:28:15
Nooo ;)

ammb
2011-12-06 13:04:36
Wczoraj wypróbowałam testera w sklepie i wpadłam w zachwyt. Niestety wykupili wszystkie czarne maskary i zostały same brązowe. Wracając do domu wpadłam jeszcze na jedno stoisko drogeryjne w osiedlowym blaszaku i kupiłam. Faktycznie trzeba uważać żeby nie pomalować powieki, ale efekt jest powalający:)

Monia
2011-11-30 13:16:44
Anja jeżeli chcesz to mogę Ci go wysłac,bo u mnie będzie leżał bezuzyteczny.Jak jesteś zainteresowana to zostawię Ci mojego maila monikapxx@wp.pl

angel_of_berlin
2011-11-29 22:07:47
Także nabyłam tą maskarę, ale już wcześniej, przed Twoją recenzją. I mimo iż opakowanie zachęcające, a szczoteczka bardzo gruba u mnie nie zdał egzaminu ten tusz. Może i byłby do wy3mania fakt, że nie pogrubia mi rzęs, chociaż docelowo powinien, ale nie mogę poradzić sobie z ilością tuszu którą wyciągam na szczoteczce!;/ Wydaje mi się że jak na tę szczotkę otwór jest za duży... Nie mogę się normalnie pomalować, bo jest tyle, że wybrudzę całą powierzchnię powieki dookoła rzęs. A już o rzęsach dolnej powieki nie wspomnę... :D Nie potrzebuję nawet eyelinera :P Jak dla mnie produkt nietrafiony, ale jest zapewne tak jak mówicie ;) zależy od rodzaju rzęs

Anja
2011-11-29 21:55:58
:( Szkoda, że Tobie nie pasuje.. ale wiesz... każdy ma inną technikę i inne rzęsy ;D

Monia
2011-11-29 20:14:10
Witajcie. Zakupiłam tusz ponad tydzien temu niestety jak dla mnie to jest beznadziejny.Przez tą gruba szczoteczke nie jestem w stanie dobrze wytuszowac rzęs.Moich rzęs nie pogrubia nie wydłuza i w dodotaku skleja..ehh.Tak samo jak poprzedniczka polecam Maybelline:-)

Anna
2011-11-27 11:17:52
Witajcie, ja też ją kupiłam-nie skleja rzęs baaaardzo je wydłuża,ale u mnie absolutnie nie pogrubia,moje rzęsy są cieniutkie i krótkie.Nigdy więcej nie kupię tego tusz.Malując czterokrotnie wracałam do jednego oko a efekt był znikomy:( Ja pozostane przy tuszu Maybelline lub Architect Loreal:)))

pielegnierka
2011-11-24 20:49:20
Ta mascara jest rewelacyjna. Ja także moge polecić ja z czystym sumieniem:)

Barbara
2011-11-24 20:18:32
Jutro idę kupić. Natychmiast z rana!!! Basia

picjafly
2011-11-24 20:02:43
ttralalalalal ja juz mam:)

Anja
2011-11-24 17:39:16
Bardzo dziękuję ;)

czarnulaxyz
2011-11-24 15:25:18
recenzja bardzo mi sie przydała bo mam zamiar ten tusz jutro zakupić:) mam nadzieje ze ja też będę zadowolona:) P.s. Aniu super recenzja;)

Anja
2011-11-24 14:32:03
Niestety mój aparat nie sprostał temu zadaniu :( na zdjęciu to jedna wielka masakra ;p No bo mam bardzo gęste rzęsy i efektu nie widać... ;) Zapraszam do Elbląga- zobaczycie na żywo ;)

Lisia
2016-11-22 00:34:52
W pełni się z Tobą zgadzam

MiLi
2011-11-24 14:01:51
Od jutra w Rossmannie będzie promocja zestawu maskara Scandaleyes + płyn miceralny za 22,90zł :) A może pokażesz fotki rzęs po użyciu tej maskary? Bo zastanawiam się nad nią :)

picjafly
2011-11-24 13:19:05
och, ja musze najpierw wykonczyć stare, bo te pieniądze mi się dziwnie rozpływają, oj bym ja chciała, bym chciala, lubie takie giganty, sa idealne dla moich rzęs

ladymakeup
2011-11-24 12:37:00
Właśnie dostałam tą maskarę :) mam nadzieję, że u mnie sprawdzi się tak jak u Ciebie ;p Gratuluję udanego debiutu recenzowego :D