Puder ANTI SHINE KRYOLAN- odkrycie roku!

  • Data opublikowania: 2012-09-12 07:03:22
  • Autor: makijazystka.net
  • 24
Jako posiadaczka cery mieszanej, ze świecącą się tzw. „strefą T” czyli czoło, nos, broda, przez lata poszukiwałam pudru idealnego. Testowałam pudry z każdej półki cenowej, dostępne w drogeriach, jak i te ekskluzywne, światowych marek. Eksperymentowałam nawet z pudrami azjatyckimi, naturalnymi (bambusowym), ale nigdy nie spełniały moich oczekiwań w 100% Po długich poszukiwaniach, w moje ręce wpadł puder ryżowy ANTI SHINE niemieckiej marki KRYOLAN. Po intensywnych testach nie tylko na sobie, ale również na moich klientkach, mogę powiedzieć jedno- ten puder to odkrycie roku

Puder ANTI SHINE KRYOLAN, jak sama nazwa wskazuje ma zapobiegać błyszczeniu się skóry i spełnia swoje zadanie wzorowo. Nakładany dużym, miękkim pędzlem (osobiście używam pędzla z włosia racoon MAESTRO nr 180 rozmiar 24), pokryje twarz lekką mgiełką pudru. Trzeba jednak pamiętać, by strzepnąć nadmiar kosmetyku z pędzla, gdyż w przeciwnym razie uzyskamy efekt gejszy ;-) Biały kolor kosmetyku jest jednak jego zaletą, gdyż sprawdza się dla każdego typu kolorystycznego, a dodatkowo nie zmienia koloru zaaplikowanego podkładu.

Plastikowy słoiczek z sitkiem jest poręczny i wygodnie się zniego korzysta- należy wysypać niewielką ilość na wieczko i okrężnymi ruchami nabrać na pędzel. Puder ANTI SHINE KRYOLAN jest bardzo drobno zmielony,przypomina pudry High Definition, dlatego też trzeba uważać przy otwieraniu/zamykaniu opakowania, gdyż w przeciwnym razie znajdziemy się w chmurze pudru ;-) Moja rada- przed otwarciem należy postukać słoiczkiem np. w blat, by puder opadł na dno opakowania. Pojemność 30g oznacza jedno- kosmetyk jest bardzo wydajny, a biorąc pod uwagę cenę, jego zakup będzie opłacalny (około rok codziennego stosowania).



Puder ANTI SHINE KRYOLAN dodatkowo przedłuża trwałość makijażu. Nie polecam go jednak dla posiadaczek skóry suchej. Nie nadaje się dostosowania na co dzień, gdyż duża zawartość krzemionki może przyczynić się do jeszcze większego przesuszenia skóry. Niemniej jednak, puder ten może być stosowany na większe wyjścia i wyjątkowe okazje, ale należy pamiętać, by aplikować go oszczędnie.

Puder ANTI SHINE KRYOLAN gwarantuje matowe wykończenie makijażu przez wiele godzin, jednakże musimy pamiętać, że walka z sebum, które wydziela skóra, jest jak walka z wiatrakami- można nad tym zapanować, ale z całkowitym wyeliminowaniem jest już ciężko. Przede wszystkim liczy się umiar w stosowaniu kosmetyków- odpowiednia ilość kremu pod makijaż (najlepiej, by na opakowaniu kremu była adnotacja, że nadaje się on pod makijaż),minimalna warstwa bazy i podkładu, oraz wykończenie pudrem matującym sprawi, że makijaż będzie trwalszy i wyglądał naturalnie. Posiadaczki cery mieszanej/tłustej! Jeżeli chcecie zapanować nad świecącą się skórą, stosujcie zasadę –im mniej, tym lepiej ;-)

Puder ANTI SHINE KRYOLAN jak i pędzel do pudru MAESTRO, kupicie w sklepie www.ladymakeup.pl

Ulubieńcy ostatnich miesięcy Nowości w mojej kosmetyczce

Zobacz też

Bell pomadka Glam & Sexy i Anti-Age & SHINE
KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory
Farmona DERMACOS Anti-Spot

Komentarze do Puder ANTI SHINE KRYOLAN- odkrycie roku!

Anuluj
2017-06-21 08:08:34
musze go wypróbować
2017-04-29 18:54:14
ciekawe kosmetyki, podobają mi się
2017-04-24 20:35:20
Kusi mnie ;) Ciekawe jak prezentuje się na zdjęciach? Nie bieli twarzy?
2017-04-13 21:23:00
Ładnie:)
2017-03-25 09:13:59
ładnie
2017-03-02 00:30:40
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-20 13:27:17
świetny
2017-02-18 19:53:15
Ładnie
2017-02-11 13:05:47
ładnie
2017-02-07 18:10:13
Ładnie
2017-02-07 16:45:48
podoba mi się ten wpis
2017-02-07 14:55:29
świetny
2017-02-06 21:32:38
ładnie
2017-01-28 18:26:17
ładnie
2017-01-26 16:07:42
Ładnie
2017-01-07 20:58:56
ładnie
2016-12-14 18:33:34
Ładnie
2016-11-24 17:51:46
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-22 12:43:54
ładnie
2016-11-17 21:04:36
świetny
2016-11-17 20:26:17
świetny
2016-11-14 20:03:20
miałam,a może powinnam powiedzieć mam do tej pory, godny polecenia i bardzo wydajny:)
2016-10-10 13:40:29
skoro tak polecasz, to pora się na niego skusić :D
2016-09-27 16:42:20
super
2016-09-26 13:16:13
świetny
2016-09-01 21:22:49
świetny
2016-08-10 12:09:42
super
2016-08-08 18:13:50
super
2016-08-07 07:50:46
Super
2016-07-05 14:22:33
super
2016-06-11 11:37:48
Super
2016-06-04 10:14:48
może kiedyś go przetestuję :)
2016-05-29 12:55:36
Super
2016-05-27 02:03:02
przydatny wpis
2016-05-20 14:38:37
super
2016-05-02 15:33:09
Ten puder nie za bardzo się nadaje do suchej skóry.
2016-04-16 21:18:43
Super puder
2016-04-05 06:57:56
Super
2016-04-04 19:57:52
Super
2016-04-04 19:41:01
świetny
2016-04-04 13:32:46
świetny
2016-04-02 22:48:22
świetny
2016-04-02 12:41:14
super
2016-04-01 18:33:09
świetny
2016-04-01 09:35:41
Najlepszy puder :)
2016-03-31 10:52:06
świetny
2016-03-30 00:11:01
świetny
2016-03-29 16:29:49
Super
2016-03-29 14:36:27
świetny
2016-03-28 21:24:22
super
2016-03-28 19:14:46
Super
2016-03-27 22:22:02
świetny
2016-03-26 10:29:57
super :)
2016-03-25 23:23:54
świetny
2016-03-23 18:49:46
świetny
2016-03-22 23:39:38
Super
2017-06-22 10:37:59
w pełni się z Tobą zgadzam
2016-03-22 16:32:51
świetny
2016-03-21 19:32:56
Kiedyś go wypróbuję :)
2016-03-20 13:49:52
świetny
2016-03-16 23:56:15
świetny
2016-03-15 21:50:35
super
2016-03-14 12:56:24
Super, może kiedyś się skuszę
2016-03-12 16:18:43
świetny
2016-03-10 22:55:12
świetny
2016-03-09 19:46:55
świetny
2016-03-07 17:42:57
Super
2016-03-05 15:59:24
Zastanawiałam się nad jego zakupem, chyba mnie przekonał ten artykuł
2016-03-04 23:51:33
świetny
2016-03-02 22:55:56
świetny
2016-02-29 20:26:28
świetny
2016-02-29 18:24:05
super
2016-02-27 15:27:48
świetny
2016-02-26 15:33:36
ciekawi mnie :D
2016-02-25 21:04:35
super
2016-02-25 17:06:33
Idealny na wielkie wyjścia :)
2016-02-24 15:16:41
super :)
2016-02-20 22:43:01
Warto mieć w pogotowiu na ważniejsze okazje :)
2016-02-15 13:26:18
Muszę go kiedyś kupić!
2016-02-09 00:08:23
Dobrze wiedzieć
2016-02-04 02:06:20
fajny
2016-02-02 15:52:40
super
2016-01-31 13:44:58
Super
2016-01-30 16:33:36
mam ten puder :) jest świetny
2016-01-27 17:27:51
jest super
2016-01-25 15:46:38
Super
2015-12-27 17:04:14
Fajny
2015-12-21 23:27:51
uwielbiam go
2015-12-12 22:33:56
fajny, ale dosyć drogi
2015-12-04 17:59:55
Taki puder, jakiego szukałam długo :)
2015-11-30 19:07:04
Lubię ten puder :)
2015-11-30 10:54:20
Juz od dawna poluje na ten puder :)
2015-11-30 19:07:15
Naprawdę warto :)
2015-11-29 18:29:34
Ciekawa recenzja :)
2015-11-29 11:18:45
Fajna recenzja :)
2015-11-23 21:43:14
super :)
2015-11-16 18:10:27
świetny jest ! ;)
2015-11-30 19:07:26
Zgadzam się w 100%
2015-10-18 14:47:15
Posiadam ten puder i jestem z niego bardzo zadowolona .
2015-09-07 18:02:39
świetny produkt ;))
2015-08-31 13:38:46
musze go miec
2015-08-18 14:13:55
Nie stosowałam, przydatna recenzja :)
2015-08-16 13:10:41
produkt powala jakością:)
2015-08-14 12:42:35
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:53:43
kosmetyki Kryolan są cudowne ;)
2015-08-11 21:29:38
to moj ulubiony puder
2015-08-10 11:00:54
przydatna recenzja
2016-01-11 12:32:28
Dokładnie tak ;]
2015-08-09 21:50:26
przydatny filmik
2015-08-05 15:43:59
U mnie ten puder się nie do końca sprawdził. Może i mat utrzymywał się odrobinę dłużej niż w przypadku innych pudrów ale za to wysuszył mi skórę na brodzie. Dodam, że nie używałam go codziennie.
2015-07-31 18:00:21
Zdecydowanie najlepszy! :)
2015-07-30 21:44:31
Mam ten puder i serdecznie Polecam :)
2015-07-26 14:06:34
myslę że spisze się świetnie ;)
2015-07-24 15:56:52
słyszalam bardzo dobre opinię, koniecznie muszę spróbować:)
2015-07-18 23:14:30
Na razie mam pełen zapas pudrów, ale może kiedyś nadarzy się okazja i wypróbuję ten z Kryolana :)
2015-06-21 19:57:07
ciekawi mnie ten puder
2012-09-27 17:24:41
Dziś otrzymałam paczkę z pudrem ryżowym i od razu go użyłam i jestem zadowolona.Zakupiłam ten puder za namową koleżanki która używa go od roku i jest zadowolona.
2012-09-12 17:40:51
Fajna recenzja :) Zakupiłam już ten puder u Moniki, ale jeszcze nie otworzyłam, bo chcę choć częściowo zużyć aktualnie otwarte kosmetyki, m.in. puder fix z Essence, który jest zapewne świetnym a przy tym bardzo tanim odpowiednikiem pudru Kryolan ;) Napisz proszę czy ten puder stosujesz tylko w strefie T, czy raczej pudrujesz nim całą twarz skoro masz mieszaną cerę?
2012-09-12 18:21:17
używam zawsze minimalnej ilości pudru więc nakładam go najpierw na strefę T a tym co zostanie na pędzlu, omiatam delikatnie policzki :)
2012-09-12 10:17:54
póki co kończe fix z essence i jestem zadowolona. Jestem też zmienna- więc dodaje kryolan do listy zakupów:)
2012-09-12 07:53:08
Świetna recenzja Gosiu!! ja również jestem zachwycona tym pudrem ;p