Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu

  • Data opublikowania: 2011-10-19 13:54:27
  • Autor: ladymakeup
  • 31
Fluid, czyli płynny podkład, aplikować można na różne sposoby. Sprawdzają się do tego celu zarówno wszelkie gąbki, aplikatory, jak i palce naszych dłoni. Ostatnio jednak, najpopularniejszą metodą rozprowadzania tego kosmetyku, jest nakładanie go za pomocą specjalistycznego pędzla, wykonanego z odpowiedniego włosia i we właściwym kształcie. Jeśli podążasz za trendami i nowinkami ze świata kosmetyki możesz mieć nie lada dylemat nabywając swój pierwszy pędzel, bowiem większość producentów pędzli wypuściło na rynek swój odpowiednik. Czym zatem kierować się przy wyborze tego akcesoria i jaka jest różnica między tymi dostępnymi w sprzedaży?

Wiodącymi na polskim rynku producentami pędzli do podkładów jest marka Hakuro i Maestro. Ta pierwsza specjalizuje się w nich od dość dawna, ta druga, czyli Maestro, parę miesięcy temu zaproponowała nam swoje wersje pędzli do fluidów wprowadzając do sprzedaży 3 nowe modele.
Z marki Hakuro największym powodzeniem cieszą się pędzle H51 (z brunatnym włosiem), H50s (mniejsza wersja H50) oraz same H50, czyli fasony pędzli całkowicie odmienne od tak popularnych do niedawna pędzli języczkowych. Charakterystycznym elementem dla wyrobów Hakuro jest gruba, krótka rączka wykonana z drewna pomalowanego na czarna.
Z Maestro natomiast trudno na razie określić, który pędzel wiedzie prym w zainteresowaniu klientek, wszystkie 3 są na równi doceniane. Warto jednak podkreślić, że Maestro jest chyba jako jedyni ręczni producenci wykonują pędzel typu "duo fibre brush", czyli pędzel z mieszanego włosia potocznie nazywany "skunksem" (seria 145).

Jakie włosie?


Wszystkie płynne kosmetyki najlepiej aplikuje się przy pomocy pędzli wykonanych z włosia syntetycznego. Tyczy się to oczywiście zarówno podkładów, jak i korektorów. Włosie syntetyczne ma wiele zalet - przede wszystkim kosmetyki o konsystencji ciekłej nie wsiąkają w ich wnętrze, przez co dbanie o ich czystość jest znacznie łatwiejsze. Wiąże się to bezpośrednio z dłuższą żywotnością takiego pędzla, w strukturę którego nie ingeruje żadna substancja. Włosie syntetyczne jest też najczęściej hypoalergiczne, może być zatem używane przez alergików. Kolejnym argumentem przemawiającym za pędzlami syntetycznymi jest ich niebywała miękkość i delikatnośćć - często są to pędzle, które jako jedyne odpowiadają osobą o bardzo wrażliwej cerze.

Który kształt


Kształt włosia, jego długość oraz gęstość są indywidualnym upodobaniem każdego. Trudno w tym kontekście określić, który model jest najlepszy. Dlatego też wychodząc naprzeciw Waszym licznym pytaniom powstał ten filmik. Mam nadzieję, że szczegółowo przedstawiłam Wam najpopularniejsze modele od wspomnianych producentów. Z uwagą skupiłam się na porównaniu pędzli, zestawiając ze sobą poszczególne modele.
Ostrzegam, filmik bardzo długi - 20 minutowy, koniecznie zatem przygotujcie się na mój długi monolog :)
pozdrawiam serdecznie,
Monika :*
Essence - 2in1 Volume Mascara Ulubieńcy Lipca

Zobacz też

TOP 5 - pędzle do podkładu - Hakuro, Maestro, Sigma
I ♡ Makeup - CHOCOLATE porównanie 5 PALET
LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru
Pędzle Maestro - Nowości (Kwiecień 2011)

Komentarze do Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu

Anuluj
2017-09-04 16:45:12
warto przeczytać ten wpis
2017-08-22 13:30:28
warto przeczytać ten wpis
2017-06-20 15:28:43
posiadam pędzle hakuro
2017-06-11 20:36:27
Jak sobie poradzić z osypującymi się cieniami? Lepsza baza czy jakiś korektor na powiekę?
2017-05-21 21:54:52
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-21 14:11:22
Mam pędzle z Hakuro i jestem z nich bardzo zadowolona ;)
2017-04-14 08:39:07
Ładnie :)
2017-03-24 08:36:38
ładnie
2017-03-05 20:39:03
interesujący film
2017-03-02 20:21:29
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-22 18:58:15
Ładnie
2017-02-18 10:51:44
Ładnie
2017-02-16 11:46:09
świetny
2017-02-09 23:18:39
ładnie
2017-02-06 15:25:39
ładnie
2017-02-05 17:26:27
świetny
2017-01-27 12:12:14
ładnie
2017-01-26 11:14:47
Ładnie
2017-01-21 10:28:07
ciekawe informacje, lubię takie
2017-01-06 15:17:49
ładnie
2016-12-13 17:09:29
Ładnie
2016-12-01 09:48:38
Uwielbiam pędzle Kozłowski. Włosie wiewiórki jest w tych pędzlach niesamowicie miękkie i przyjemne. Polecam pędzle do różu PB 635!
2016-11-30 23:56:30
Bardzo ładnie całość wyszła, fajnie napisane
2016-11-19 13:00:48
świetny
2016-11-18 12:01:30
ładnie
2016-11-16 17:06:24
świetny
2016-09-26 22:01:40
super
2016-09-25 17:16:00
świetne
2016-09-06 16:25:25
świetny
2016-08-08 14:35:19
super
2016-08-08 07:09:47
super
2016-07-29 20:46:14
Super
2016-06-30 17:02:36
Super
2016-06-12 17:51:40
Super
2016-06-05 10:46:45
świetne porównanie :)
2016-05-30 14:39:28
super
2016-05-26 22:39:47
genialny
2016-05-25 22:31:06
świetny
2016-11-27 13:09:55
Niestety, ale ja się z tym nie do końca zgadzam
2016-05-23 15:32:40
super
2016-05-02 15:26:42
Obecnie używam Hakuro i kavai :)
2016-04-10 21:56:29
Super
2016-04-05 07:01:04
Super
2016-04-04 19:55:34
Super
2016-04-04 19:42:39
świetny
2016-04-04 13:35:05
świetny
2016-04-02 22:50:50
świetny
2016-04-01 18:36:55
świetny
2016-03-31 17:08:26
Super
2016-03-31 11:01:28
świetny
2016-03-31 10:58:44
świetny
2016-03-30 00:12:58
świetny
2016-03-29 22:36:45
Super
2016-03-29 15:13:18
super
2016-03-29 14:49:12
świetny
2016-11-30 00:19:47
nie zgodzę się z tym ;p
2016-03-29 12:08:33
Z wymienionych najbardziej lubię Hakuro :)
2016-03-28 18:56:06
Fajnie
2016-03-27 22:24:24
świetny
2016-03-27 21:04:14
super :)
2016-03-26 20:41:35
Super
2016-03-25 23:31:20
świetny
2016-03-23 18:53:07
świetny
2016-03-22 18:10:48
Super
2016-03-21 17:06:13
Lubię Kozłowskiego :)
2016-03-20 19:03:37
Bardzo pomocny filmik :)
2016-03-20 13:58:37
świetny
2016-03-17 22:59:16
Dzięki za dokłądny opis :)
2016-03-16 23:57:40
świetny
2016-03-15 21:52:29
super
2016-03-12 13:47:36
świetny
2016-03-10 22:57:59
świetny
2016-03-09 20:33:45
świetny
2016-03-07 18:24:13
Super
2016-03-06 12:38:43
super
2016-03-05 23:52:17
super
2016-03-04 23:52:43
świetny
2016-03-02 22:57:36
świetny
2016-03-02 21:49:31
super :)
2016-02-29 20:29:46
świetny
2016-02-28 23:17:40
ma lepsze;P
2016-02-27 15:29:45
świetne
2016-02-26 18:47:38
świetne porównanie :)
2016-02-25 21:06:28
super
2016-02-24 15:18:22
super :)
2016-02-23 09:40:35
Na razie przetestowałam tylko Hakuro, więc nie mogę się wypowiedzieć, które są wg mnie najlepsze :)
2016-02-20 22:27:27
Jak dla mnie Hakuro też jest najlepsze :)
2016-02-15 14:19:06
Hakuro najbardziej do mnie przemawia.
2016-02-13 21:06:36
Super
2016-02-05 02:40:36
super
2016-01-31 13:43:01
Super
2016-01-30 16:38:33
Hakuro są najlepsze
2016-01-27 17:29:49
są świetne
2015-12-28 09:11:09
Super pedzle
2015-12-20 23:16:09
Hakuro jest super
2015-12-12 22:42:22
Przydatna recenzja
2015-12-04 18:07:53
U mnie wygrywa hakuro :)
2015-11-30 19:11:36
Ciekawa recenzja :)
2015-11-30 11:21:16
Uwielbiam wszystkie filmiki związane z pędzlami :)
2015-11-29 18:41:40
Ciekawa recenzja
2015-11-29 11:17:57
Ciekawa recenzja :)
2015-11-21 22:46:46
swietne porównanie
2015-11-16 18:12:55
pędzle Hakuro są boskie ! ;)
2015-10-26 19:29:12
Uwielbiam filmiki o pędzlach
2015-10-15 19:18:48
fajny filmik pokazujący różnice między pędzlami
2015-10-15 14:54:37
Pędzle syntetyczne mają zdecydowanie więcej plusów
2015-10-02 22:28:51
super :3
2015-09-07 17:56:41
uwielbiam Hakuro :)
2015-09-07 17:48:47
Hakuro są świetne ;)
2015-08-31 13:41:06
zdecydowanie hakuro
2016-11-27 21:11:25
kochana zgadzam się z tobą w pełni
2015-08-29 10:01:01
Super filmik :)
2015-08-18 14:16:26
Fajne porownanie i recenzja :)
2015-08-16 13:16:01
bardzo lubię pędzle Hakuro ;)
2015-08-14 13:01:24
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:57:27
Hakuro ♥
2015-08-11 21:38:33
trudno zdecydowac ktore najlepsze
2015-08-10 11:02:26
przydatna recenzja
2015-08-09 21:52:07
przydatny filmik
2015-08-09 11:26:22
pędzle hakuro są prześwietne ;) jakość równa się cenie ;)
2015-08-03 00:35:18
Hakuro są świetne! :)
2015-07-26 13:56:23
uwielbiam pędzle Hakuro <3
2015-04-29 17:16:05
ta wersja h50 w filmiku jest dużo większa ,wielkość tego pędzla zmieniona została w 2013 roku na mniejszy i dużo bardziej poręczniejszy
2015-07-19 14:19:50
W ciągu tych 4 lat, od kiedy powstał filmik faktycznie kilka pędzli się zmieniło :)
2015-04-29 17:13:21
h50 s jak dla mnie za mały wole h50 zdecydowanie albo (jeśli ktoś nie lubi flat topów)h54 lub h52
2012-06-03 18:43:03
A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, a mianowicie chodzi mi o lakier do paznokci - co to za marka i jaki kolor? :)
2011-11-26 22:51:01
Witam. Wysłuchałam wykładu cierpliwie. Trochę zamotany dla laika w tym temacie. Mam wrażenie,że najlepszy byłby Hakuro H50 S - do podkładu i co dalej? H55 do pudru? RATUNKUUUU
2016-02-04 11:07:04
No wlasnie
2011-11-22 15:15:57
Witam Pani Moniko. W kwestii pędzli chciałabym, by zadecydowała Pani za mnie. Proszę o dobranie mi startowego zestawu a ja go natychmiast zamówię w sklepie. Basia
2011-10-25 19:48:15
Jesli chodzi o nakładanie to ja jedynie tylko i wyłącznie wielbię pedzel Maestro 140 rozm.20, jest MeGa rewelacyyyjny!!!!!! idealnie rozprowadza podkład, &quot;nie pije&quot; go i nie zostawia smug, kocham go!!!!
2011-10-21 16:57:35
Ja osobiście zastanawiam się nad zakupem pędza do podkładu z Inglota (przede wszystkim dlatego, że jest bardzo łatwo dostępny ;) ) i mam takie pytanie, czy może któraś z was używa pędzla do podkładu z tej firmy? Co o nim sądzicie?
2011-10-20 19:59:29
A ja mam pytanie, w czym Pani trzyma pędzle gdy maluje kogoś?? pas na biodra czy etui?? z maestro mają etui ale są bardzo dużych rozmiarów, zastnawiam się od jakiegoś czasu co kupić, czy właśnie etui czy pas na biodra, ale wybór jest niwielki, proszę o pomoc.
2011-10-20 17:23:57
Bardzo pomocny filmik. Tego mi właśnie było trzeba! ;)
2011-10-20 16:43:02
świetne pędzelki :)ja też jestem wierna jednak pędzlom Maestro :D bardzo mi sie podoba nowa stronka ;D
2011-10-19 19:25:45
Bardzo ciekawy monolog:)Z pędzli do podkładu nie korzystam wolę palce ale dobrze wiedzieć bo może mi się odmieni. Nie wiem czemu bardziej podobają mi się pędzle z Maestro i Kozłowskiego niż z Hakuro- wydają mi się takie "toporne" ciężkie.
2011-10-19 17:33:27
Obejrzałam i wybrałam pędzel! Wielkie dzięki, tyle tego w sklepach, że nie wiedziałam co jest ok a co nie.
2011-10-19 17:28:34
Moniko super filmik mnie osobiście bardzo pomógł przy wyborze odpowiednich pędzli :) Teraz czekam na makijaż smokey eye Pani Jolanty Wagner w Twoim wykonaniu Moniko. Chciałabym go wykorzystać na andrzejki :) Mam nadzieję, że ten cień będzie u Ciebie w sklepie dostępny lub podobny. Pozdrawiam
2011-10-19 16:24:59
dostalas moniko maila ze zdieciami?
2011-10-19 16:24:05
swietny filmik♥
2011-10-19 14:18:56
no filmik dla mnie! hehe od ponad 6 miesięcy biadolę, ze nie wiem jakie kupic:)