Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu

  • Data opublikowania: 19 Październik 2011
  • Autor: ladymakeup
34
Fluid, czyli płynny podkład, aplikować można na różne sposoby. Sprawdzają się do tego celu zarówno wszelkie gąbki, aplikatory, jak i palce naszych dłoni. Ostatnio jednak, najpopularniejszą metodą rozprowadzania tego kosmetyku, jest nakładanie go za pomocą specjalistycznego pędzla, wykonanego z odpowiedniego włosia i we właściwym kształcie. Jeśli podążasz za trendami i nowinkami ze świata kosmetyki możesz mieć nie lada dylemat nabywając swój pierwszy pędzel, bowiem większość producentów pędzli wypuściło na rynek swój odpowiednik. Czym zatem kierować się przy wyborze tego akcesoria i jaka jest różnica między tymi dostępnymi w sprzedaży?

Wiodącymi na polskim rynku producentami pędzli do podkładów jest marka Hakuro i Maestro. Ta pierwsza specjalizuje się w nich od dość dawna, ta druga, czyli Maestro, parę miesięcy temu zaproponowała nam swoje wersje pędzli do fluidów wprowadzając do sprzedaży 3 nowe modele.
Z marki Hakuro największym powodzeniem cieszą się pędzle H51 (z brunatnym włosiem), H50s (mniejsza wersja H50) oraz same H50, czyli fasony pędzli całkowicie odmienne od tak popularnych do niedawna pędzli języczkowych. Charakterystycznym elementem dla wyrobów Hakuro jest gruba, krótka rączka wykonana z drewna pomalowanego na czarna.
Z Maestro natomiast trudno na razie określić, który pędzel wiedzie prym w zainteresowaniu klientek, wszystkie 3 są na równi doceniane. Warto jednak podkreślić, że Maestro jest chyba jako jedyni ręczni producenci wykonują pędzel typu "duo fibre brush", czyli pędzel z mieszanego włosia potocznie nazywany "skunksem" (seria 145).

Jakie włosie?


Wszystkie płynne kosmetyki najlepiej aplikuje się przy pomocy pędzli wykonanych z włosia syntetycznego. Tyczy się to oczywiście zarówno podkładów, jak i korektorów. Włosie syntetyczne ma wiele zalet - przede wszystkim kosmetyki o konsystencji ciekłej nie wsiąkają w ich wnętrze, przez co dbanie o ich czystość jest znacznie łatwiejsze. Wiąże się to bezpośrednio z dłuższą żywotnością takiego pędzla, w strukturę którego nie ingeruje żadna substancja. Włosie syntetyczne jest też najczęściej hypoalergiczne, może być zatem używane przez alergików. Kolejnym argumentem przemawiającym za pędzlami syntetycznymi jest ich niebywała miękkość i delikatnośćć - często są to pędzle, które jako jedyne odpowiadają osobą o bardzo wrażliwej cerze.

Który kształt


Kształt włosia, jego długość oraz gęstość są indywidualnym upodobaniem każdego. Trudno w tym kontekście określić, który model jest najlepszy. Dlatego też wychodząc naprzeciw Waszym licznym pytaniom powstał ten filmik. Mam nadzieję, że szczegółowo przedstawiłam Wam najpopularniejsze modele od wspomnianych producentów. Z uwagą skupiłam się na porównaniu pędzli, zestawiając ze sobą poszczególne modele.
Ostrzegam, filmik bardzo długi - 20 minutowy, koniecznie zatem przygotujcie się na mój długi monolog :)
pozdrawiam serdecznie,
Monika :*

Zobacz też

Komentarze do Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu

log01
2019-06-24 14:30:59
Bardzo pomocny filmik

Saturn776
2019-04-06 12:30:26
Świetny

loli
2019-02-24 11:04:41
Świetny

brygidap1
2019-02-02 23:29:15
Świetny

xveroniix
2019-01-04 21:05:06
Super, na pewno skorzystam :)

koniczyna684
2018-12-10 23:56:18
Świetny wpis

gutek
2018-08-13 20:38:22
świetnie

anniee896
2018-07-13 21:42:38
Świetny

jogo
2018-04-27 11:03:15
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-26 14:39:45
świetny

jordan
2018-01-28 11:38:27
mam pędzel z hakuro i kozłowski i są bardzo dobre

lazybitch
2017-11-30 18:48:12
ładnie

melania
2017-11-09 23:20:38
ładnie

MagicMike97
2017-11-06 13:48:20
Ciekawe

mefir13
2017-09-04 16:45:12
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 13:30:28
warto przeczytać ten wpis

prima
2017-06-20 15:28:43
posiadam pędzle hakuro

Netzakupy
2017-06-11 20:36:27
Jak sobie poradzić z osypującymi się cieniami? Lepsza baza czy jakiś korektor na powiekę?

lenon
2017-05-21 21:54:52
ciekawy wpis podoba mi się

iv90
2017-04-21 14:11:22
Mam pędzle z Hakuro i jestem z nich bardzo zadowolona ;)

Amante
2017-04-14 08:39:07
Ładnie :)

vvv
2017-03-24 08:36:38
ładnie

szaraem
2017-03-05 20:39:03
interesujący film

mufinka1
2017-03-02 20:21:29
ciekawy wpis, oby więcej takich było

pirix
2017-02-22 18:58:15
Ładnie

mjmj
2017-02-18 10:51:44
Ładnie

melusi
2017-02-16 11:46:09
świetny

manju23
2017-02-09 23:18:39
ładnie

lucja1996
2017-02-06 15:25:39
ładnie

monifi
2017-02-05 17:26:27
świetny

milllena
2017-01-27 12:12:14
ładnie

lvvv
2017-01-26 11:14:47
Ładnie

lamania1
2017-01-21 10:28:07
ciekawe informacje, lubię takie

zuzka23
2017-01-06 15:17:49
ładnie

lux
2016-12-13 17:09:29
Ładnie

tusseya
2016-12-01 09:48:38
Uwielbiam pędzle Kozłowski. Włosie wiewiórki jest w tych pędzlach niesamowicie miękkie i przyjemne. Polecam pędzle do różu PB 635!

Lisia
2016-11-30 23:56:30
Bardzo ładnie całość wyszła, fajnie napisane

kasis123612
2016-11-19 13:00:48
świetny

ninalala
2016-11-18 12:01:30
ładnie

tymianek
2016-11-16 17:06:24
świetny

pachnidł0
2016-09-26 22:01:40
super

jaa
2016-09-25 17:16:00
świetne

Cece89
2016-09-06 16:25:25
świetny

gabi1234
2016-08-08 14:35:19
super

pigi
2016-08-08 07:09:47
super

tiramisu2016
2016-07-29 20:46:14
Super

miqota
2016-06-30 17:02:36
Super

ewelina9090
2016-06-12 17:51:40
Super

weronika8442
2016-06-05 10:46:45
świetne porównanie :)

jacki50
2016-05-30 14:39:28
super

login
2016-05-26 22:39:47
genialny

rulizka
2016-05-25 22:31:06
świetny

kruci
2016-11-27 13:09:55
Niestety, ale ja się z tym nie do końca zgadzam

judyt4
2016-05-23 15:32:40
super

drt
2016-05-02 15:26:42
Obecnie używam Hakuro i kavai :)

joanna9090
2016-04-10 21:56:29
Super

wika
2016-04-05 07:01:04
Super

tosiak
2016-04-04 19:55:34
Super

jess78
2016-04-04 19:42:39
świetny

gigix
2016-04-04 13:35:05
świetny

kejti56
2016-04-02 22:50:50
świetny

mimijane
2016-04-01 18:36:55
świetny

volivs
2016-03-31 17:08:26
Super

marni
2016-03-31 11:01:28
świetny

lily21
2016-03-31 10:58:44
świetny

hanaban
2016-03-30 00:12:58
świetny

jowita40
2016-03-29 22:36:45
Super

niewyspana
2016-03-29 15:13:18
super

lily21
2016-03-29 14:49:12
świetny

pierozkowa
2016-11-30 00:19:47
nie zgodzę się z tym ;p

Olaa1122
2016-03-29 12:08:33
Z wymienionych najbardziej lubię Hakuro :)

eluv
2016-03-28 18:56:06
Fajnie

kikaku
2016-03-27 22:24:24
świetny

elizzka
2016-03-27 21:04:14
super :)

midle
2016-03-26 20:41:35
Super

mikin
2016-03-25 23:31:20
świetny

tygielek
2016-03-23 18:53:07
świetny

weronika9090
2016-03-22 18:10:48
Super

Klaudia
2016-03-21 17:06:13
Lubię Kozłowskiego :)

Parikla
2016-03-20 19:03:37
Bardzo pomocny filmik :)

elik
2016-03-20 13:58:37
świetny

domioneteu
2016-03-17 22:59:16
Dzięki za dokłądny opis :)

marli54
2016-03-16 23:57:40
świetny

teddy23
2016-03-15 21:52:29
super

aniie12
2016-03-12 13:47:36
świetny

lipsy
2016-03-10 22:57:59
świetny

kitty000
2016-03-09 20:33:45
świetny

MM2003
2016-03-07 18:24:13
Super

zuza5254
2016-03-06 12:38:43
super

naszka
2016-03-05 23:52:17
super

gosia123
2016-03-04 23:52:43
świetny

rose01
2016-03-02 22:57:36
świetny

laughwithme
2016-03-02 21:49:31
super :)

dizzy
2016-02-29 20:29:46
świetny

magdalen97
2016-02-28 23:17:40
ma lepsze;P

blondee
2016-02-27 15:29:45
świetne

anee
2016-02-26 18:47:38
świetne porównanie :)

zombiee
2016-02-25 21:06:28
super

lusior
2016-02-24 15:18:22
super :)

ptysiul
2016-02-23 09:40:35
Na razie przetestowałam tylko Hakuro, więc nie mogę się wypowiedzieć, które są wg mnie najlepsze :)

Moja
2016-02-20 22:27:27
Jak dla mnie Hakuro też jest najlepsze :)

comfortinnending
2016-02-15 14:19:06
Hakuro najbardziej do mnie przemawia.

Moja
2016-02-13 21:06:36
Super

Ana00
2016-02-05 02:40:36
super

rdmakeup
2016-01-31 13:43:01
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:38:33
Hakuro są najlepsze

esss13051998
2016-01-27 17:29:49
są świetne

ANNESA
2015-12-28 09:11:09
Super pedzle

waterandwine
2015-12-20 23:16:09
Hakuro jest super

MaryMary
2015-12-12 22:42:22
Przydatna recenzja

Olcia37
2015-12-04 18:07:53
U mnie wygrywa hakuro :)

Carmelo002
2015-11-30 19:11:36
Ciekawa recenzja :)

Gorzka13
2015-11-30 11:21:16
Uwielbiam wszystkie filmiki związane z pędzlami :)

klaudusia0807
2015-11-29 18:41:40
Ciekawa recenzja

LaRive
2015-11-29 11:17:57
Ciekawa recenzja :)

sylwuzaur13
2015-11-21 22:46:46
swietne porównanie

xyzsylwiaxyz
2015-11-16 18:12:55
pędzle Hakuro są boskie ! ;)

kloss1
2015-10-26 19:29:12
Uwielbiam filmiki o pędzlach

AgataR
2015-10-15 19:18:48
fajny filmik pokazujący różnice między pędzlami

karotka07
2015-10-15 14:54:37
Pędzle syntetyczne mają zdecydowanie więcej plusów

hellosadnessxx
2015-10-02 22:28:51
super :3

tutajsylwia
2015-09-07 17:56:41
uwielbiam Hakuro :)

sylwia464
2015-09-07 17:48:47
Hakuro są świetne ;)

kamilla
2015-08-31 13:41:06
zdecydowanie hakuro

bettilou
2016-11-27 21:11:25
kochana zgadzam się z tobą w pełni

whispers199
2015-08-29 10:01:01
Super filmik :)

kamilaa109
2015-08-18 14:16:26
Fajne porownanie i recenzja :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:16:01
bardzo lubię pędzle Hakuro ;)

paula978
2015-08-14 13:01:24
przydatny wpis i recenzja :)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:57:27
Hakuro ♥

Sylwia14
2015-08-11 21:38:33
trudno zdecydowac ktore najlepsze

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:02:26
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:52:07
przydatny filmik

13maja
2015-08-09 11:26:22
pędzle hakuro są prześwietne ;) jakość równa się cenie ;)

Paulina12345
2015-08-03 00:35:18
Hakuro są świetne! :)

trzynastymaja
2015-07-26 13:56:23
uwielbiam pędzle Hakuro <3

monika212121
2015-04-29 17:16:05
ta wersja h50 w filmiku jest dużo większa ,wielkość tego pędzla zmieniona została w 2013 roku na mniejszy i dużo bardziej poręczniejszy

KamiluŚkaa
2015-07-19 14:19:50
W ciągu tych 4 lat, od kiedy powstał filmik faktycznie kilka pędzli się zmieniło :)

monika212121
2015-04-29 17:13:21
h50 s jak dla mnie za mały wole h50 zdecydowanie albo (jeśli ktoś nie lubi flat topów)h54 lub h52

Agata
2012-06-03 18:43:03
A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, a mianowicie chodzi mi o lakier do paznokci - co to za marka i jaki kolor? :)

Barbara
2011-11-26 22:51:01
Witam. Wysłuchałam wykładu cierpliwie. Trochę zamotany dla laika w tym temacie. Mam wrażenie,że najlepszy byłby Hakuro H50 S - do podkładu i co dalej? H55 do pudru? RATUNKUUUU

kiniaa19
2016-02-04 11:07:04
No wlasnie

Barbara
2011-11-22 15:15:57
Witam Pani Moniko. W kwestii pędzli chciałabym, by zadecydowała Pani za mnie. Proszę o dobranie mi startowego zestawu a ja go natychmiast zamówię w sklepie. Basia

ewgier
2011-10-25 19:48:15
Jesli chodzi o nakładanie to ja jedynie tylko i wyłącznie wielbię pedzel Maestro 140 rozm.20, jest MeGa rewelacyyyjny!!!!!! idealnie rozprowadza podkład, &quot;nie pije&quot; go i nie zostawia smug, kocham go!!!!

Avlime
2011-10-21 16:57:35
Ja osobiście zastanawiam się nad zakupem pędza do podkładu z Inglota (przede wszystkim dlatego, że jest bardzo łatwo dostępny ;) ) i mam takie pytanie, czy może któraś z was używa pędzla do podkładu z tej firmy? Co o nim sądzicie?

meg
2011-10-20 19:59:29
A ja mam pytanie, w czym Pani trzyma pędzle gdy maluje kogoś?? pas na biodra czy etui?? z maestro mają etui ale są bardzo dużych rozmiarów, zastnawiam się od jakiegoś czasu co kupić, czy właśnie etui czy pas na biodra, ale wybór jest niwielki, proszę o pomoc.

MissVenus
2011-10-20 17:23:57
Bardzo pomocny filmik. Tego mi właśnie było trzeba! ;)

Justyna
2011-10-20 16:43:02
świetne pędzelki :)ja też jestem wierna jednak pędzlom Maestro :D bardzo mi sie podoba nowa stronka ;D

Nitka24
2011-10-19 19:25:45
Bardzo ciekawy monolog:)Z pędzli do podkładu nie korzystam wolę palce ale dobrze wiedzieć bo może mi się odmieni. Nie wiem czemu bardziej podobają mi się pędzle z Maestro i Kozłowskiego niż z Hakuro- wydają mi się takie "toporne" ciężkie.

Ala Andrzejczak
2011-10-19 17:33:27
Obejrzałam i wybrałam pędzel! Wielkie dzięki, tyle tego w sklepach, że nie wiedziałam co jest ok a co nie.

Basia
2011-10-19 17:28:34
Moniko super filmik mnie osobiście bardzo pomógł przy wyborze odpowiednich pędzli :) Teraz czekam na makijaż smokey eye Pani Jolanty Wagner w Twoim wykonaniu Moniko. Chciałabym go wykorzystać na andrzejki :) Mam nadzieję, że ten cień będzie u Ciebie w sklepie dostępny lub podobny. Pozdrawiam

misiaczek;**
2011-10-19 16:24:59
dostalas moniko maila ze zdieciami?

misiaczek;**
2011-10-19 16:24:05
swietny filmik♥

picjafly
2011-10-19 14:18:56
no filmik dla mnie! hehe od ponad 6 miesięcy biadolę, ze nie wiem jakie kupic:)