Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Farmona DERMACOS Anti-Spot

  • Data opublikowania: 25 Kwiecień 2012
  • Autor: Nitka24
25
 Od dłuższego czasu zmagam się z przebarwieniami po trądziku. Używałam już kilku preparatów, ale nie dawały one rezultatu, jedynie złudzenie poprawy. Któregoś dnia moja siostra poleciła mi krem, który u niej zadziałał. Miała ona przebarwienia z innego powodu niż ja, ale mówi: spróbuj, co Ci szkodzi, nie jest jakoś drogi. Ciężko mi było samej znaleźć ten krem, więc poprosiłam siostrę, aby go kupiła dla mnie. Kupując krem, zapytała czy nie chcę serum punktowego. I właśnie w taki sposób trafiły do mnie oba kosmetyki. Stosuję je od miesiąca i jestem zaskoczona efektami, większość plam zniknęła albo stała się zdecydowanie mniej widoczna. 


Od producenta:

Aktywny krem na noc przeznaczony do pielęgnacji skóry o nierównomiernej pigmentacji, z przebarwieniami spowodowanymi wiekiem, zaburzeniami hormonalnymi, działaniem promieni słonecznych lub innymi czynnikami.
Działanie i rezultaty:
- rozjaśnia skórę oraz redukuje plamy i przebarwienia
- przyśpiesza złuszczanie zewnętrznych, przebarwionych warstw naskórka, umożliwiając głębszą penetrację substancji wybielających i usuwanie silnie przebarwionych komórek, dzięki czemu zmniejsza intensywność plam i przebarwień
- zmniejsza ilość melaniny w naskórku i wyrównuje koloryt skóry, redukując istniejące przebarwienia i zapobiegając powstawaniu nowych
- poprawia kondycję i wygląd skóry oraz sprawia, że odzyskuje ona zdrowy, piękny wygląd i równomierny koloryt.

Pierwsze widoczne efekty powinny być widoczne po 4-8 tygodniach.

Pojemność: 50 ml
Cena: 20.95 zł

Moja opina:

Zapach: przyjemny (jak dla mnie nawet bardzo), dość intensywny, nie chemiczny.
Konsystencja: kremowa, lekka, ale nielejąca, zostawia lekko tłustawy film, ale w nocy to raczej nie przeszkadza.
Działanie: nawilża, odżywia, łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, zwęża pory (o tym producent nic nie pisze), delikatnie złuszcza, ale jest na tyle delikatne, że nie czuć tego i dopiero po jakimś czasie widać, że cera jest ładniejsza, zdrowo wyglądająca.
Ogólnie: krem bardzo przypadł mi do gustu, przy codziennym stosowaniu jest go jeszcze ponad połowa, więc jest wydajny, zapach strasznie mi się podoba, po nocy koloryt skóry jest wyrównany, czerwone placki są mniej widoczne/ złagodzone. Nie zatyka porów, nic po nim nie wyskakuje. Cena nie jest wysoka, a działanie widoczne. Krem oceniam jak najbardziej na plus i zamierzam kupić następne opakowanie po wykończeniu obecnego.

Od producenta:

Specjalistyczny preparat, o wyjątkowo skutecznym działaniu, do stosowania bezpośrednio na miejsca z widocznymi przebarwieniami, spowodowanymi wiekiem, zaburzeniami hormonalnymi, działaniem promieni słonecznych lub innymi czynnikami.

Działanie i rezultaty:
- działa bezpośrednio na miejsce dotknięte zmianami
- redukuje wielkość i zmniejsza intensywność zabarwienia piegów i plam
- wyrównuje koloryt, a także usuwa przebarwienia i zapobiega powstawaniu nowych
- sprawia, że skóra odzyskuje równowagę i piękny, zdrowy wygląd

Stosować regularnie 2 razy dziennie przez okres około 8 tygodni.
Pierwsze efekty powinny być widoczne po 2-4 tygodniach stosowania.

Pojemność: 15 ml
Cena: 19.40 zł

Moja opinia:

Zapach: taki sam jak kremu, ale zdecydowanie intensywniejszy, co nie zmienia faktu, że mi się podoba
Konsystencja: żelowa, lekko biaława, nie jest widoczny na skórze, jedynie, co to może się wałkować, jeśli za dużo nałożymy albo za wcześnie będziemy chcieli wmasować. Krem.
Działanie: Zdecydowanie rozjaśnia plamy, przypuszczam, że głównie za jego sprawą już teraz są o wiele mniej widoczne, nie podrażnia, delikatnie złuszcza.
Ogólnie: tubka jest dość mała, i teoretycznie powinna wystarczyć na 8 tygodni o ile stosuje się ją 2 razy dziennie, a że je stosowałam 3 razy na dzień to może jeszcze na tydzień mi starczy. Cena jak na taką pojemność jest może ciut za wysoka, ale za takie działanie jest warta nawet więcej.

W tej serii jest jeszcze krem ochronny do twarzy zapobiegający powstawaniu przebarwień SPF 15- z racji tego, że mam już 3 kremy na dzień było by przesadą kupowanie następnego, chociaż jak wykończę je być może skuszę się chociażby dla zapachu.  Jest również krem do rąk- tego akurat nie potrzebuję, ponieważ na rękach nie mam przebarwień i wystarczają mi zwykłe kremy odżywcze. 

 Tak czy inaczej te 2 kosmetyki są warte zainteresowania, bo pomagają pozbyć się przebarwień. Z moimi problemami radzą sobie dobrze, nie wiem jak z cerą wrażliwą i skłonną do alergii, bo takiej nie posiadam.

Mam nadzieję, że Was nie zamęczyłam, a choć trochę pomogłam :)

Pozdrawiam

Zobacz też

Komentarze do Farmona DERMACOS Anti-Spot

log01
2019-06-25 14:58:34
Do wypróbowania :)

loli
2019-02-26 07:29:40
Świetny

loli
2019-02-22 19:04:14
Świetny

brygidap1
2019-02-04 19:13:36
Świetny

Mikus88
2019-01-11 15:11:16
Muszę go wypróbować.

koniczyna684
2018-12-08 22:16:33
Świetny wpis

wasia
2018-10-02 14:13:19
Świetnie

gutek
2018-08-13 13:20:09
Świetnie

anniee896
2018-07-14 15:18:04
Świetny

jogo
2018-04-26 08:06:16
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-26 20:35:32
świetny

iilonka
2018-02-12 08:08:50
Muszę się zaopatrzyć w te kosmetyki

jordan
2018-01-27 20:50:18
nie stosowałam jeszcze kosmetyków tej marki

lazybitch
2017-12-01 16:19:37
ładnie

mefir13
2017-09-04 14:26:58
warto przeczytać ten wpis

prima
2017-06-21 08:07:55
musze wypróbować te kosmetyki

Basia
2017-05-05 21:53:19
Uzywalam juz kilka kremów na przebarwienia ale ten najlepiej zadzialal.napewno kupie ponownie.drogie marki kremów nie daly takich rezultatów

Basis
2017-05-05 21:52:52
Uzywalam juz kilka kremów na przebarwienia ale ten najlepiej zadzialal.napewno kupie ponownie.drogie marki kremów nie daly takich rezultatów

iv90
2017-04-24 19:19:00
Fajny wpis ;)

Amante
2017-04-13 21:23:32
Ładnie :)

vvv
2017-03-24 20:16:18
ładnie

mufinka1
2017-03-02 00:30:10
ciekawy wpis, oby więcej takich było

melusi
2017-02-20 13:27:09
świetny

mjmj
2017-02-18 12:43:43
Ładnie

melusi
2017-02-18 00:00:51
Świetny

manju23
2017-02-10 02:05:47
ładnie

szaraem
2017-02-07 16:44:39
Aż mnie zaciekawiły te produkty

monifi
2017-02-07 14:54:38
świetny

lucja1996
2017-02-06 21:32:20
ładnie

milllena
2017-01-28 17:15:14
ładnie

lvvv
2017-01-26 16:07:09
Ładnie

zuzka23
2017-01-06 20:00:50
ładnie

lux
2016-12-14 18:33:14
Ładnie

ilonam93
2016-11-29 17:00:18
nie miałam nic z tej firmy

ninalala
2016-11-22 11:06:29
ładnie

tymianek
2016-11-17 19:03:50
Świetny

pachnidł0
2016-09-26 23:08:15
super

jaa
2016-09-26 04:27:10
świetny

Cece89
2016-09-01 21:24:22
świetny

gabi1234
2016-08-08 18:13:55
super

pigi
2016-08-07 11:13:05
super

koniczynka100
2016-07-05 14:22:48
super

miqota
2016-06-19 23:29:01
Super

judyt4
2016-05-30 17:45:24
super

ewelina9090
2016-05-29 14:10:30
Super

login
2016-05-27 02:02:06
super

drt
2016-05-01 14:55:13
Ciekawy post.

wika
2016-04-05 06:58:43
Super

tosiak
2016-04-04 19:57:35
Super

jess78
2016-04-04 19:41:36
świetny

gigix
2016-04-04 13:32:57
świetny

kejti56
2016-04-02 22:49:08
świetny

volivs
2016-04-02 12:41:34
super

mimijane
2016-04-01 18:34:18
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:34:28
Super ;)

marni
2016-03-31 10:52:49
świetny

hanaban
2016-03-30 00:11:30
świetny

jowita40
2016-03-29 16:30:28
Super

lily21
2016-03-29 14:36:40
świetny

eluv
2016-03-28 21:24:02
super

niewyspana
2016-03-28 19:15:47
Super

kikaku
2016-03-27 22:22:11
świetny

elizzka
2016-03-27 20:01:20
super :)

mikin
2016-03-25 23:29:44
świetny

tygielek
2016-03-23 18:50:00
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:33:06
super

Parikla
2016-03-21 19:33:51
Tani i skuteczny :)

elik
2016-03-20 13:50:02
świetny

marli54
2016-03-16 23:56:24
świetny

teddy23
2016-03-15 21:51:03
super

Kitekatu
2016-03-14 12:58:21
Za taką cenę faktycznie warto go kupić

aniie12
2016-03-12 16:17:23
świetny

lipsy
2016-03-10 22:55:35
świetny

kitty000
2016-03-09 19:47:23
świetny

MM2003
2016-03-07 17:43:23
Super

Kitekatu
2016-03-05 15:57:06
Uwielbiam te kosmetyki

gosia123
2016-03-04 23:51:51
świetny

rose01
2016-03-02 22:56:20
świetny

laughwithme
2016-03-02 21:51:06
super :)

dizzy
2016-02-29 20:26:53
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:24:55
extra :)

blondee
2016-02-27 15:28:08
świetny

anee
2016-02-26 15:34:10
extra :P

zombiee
2016-02-25 21:05:01
super

ptysiul
2016-02-25 17:07:44
Mam nadzieję, że gdzieś te produkty dorwę, bo właśnie zmagam się z przebarwieniami

lusior
2016-02-24 15:17:03
super :)

Moja
2016-02-19 23:49:10
O, warto przyjrzeć się bliżej tym produktom.

comfortinnending
2016-02-15 13:31:49
Nie słyszałam, lubię Farmonę, może się rozglądnę za tym.

Ana00
2016-02-04 02:06:43
świetny

hellosadnessxx
2016-02-02 15:54:29
ciekawe

rdmakeup
2016-01-31 13:44:32
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:36:55
mam i często używam ;) jest świetny

esss13051998
2016-01-27 17:28:16
świetny produkt

Klaudiamala
2016-01-25 15:46:15
Super

ANNESA
2015-12-28 09:05:09
Dobrze wiedziec

waterandwine
2015-12-21 23:26:33
super

MaryMary
2015-12-12 22:37:01
bardzo dobra recenzja :)

pierozkowa
2016-11-16 16:45:41
kochana zgadzam się z tobą w pełni :]

Olcia37
2015-12-04 18:00:33
Ciekawe :)

Carmelo002
2015-11-30 19:07:54
Ciekawa recenzja

Lisia
2016-10-28 01:01:08
kochana zgadzam się z tobą w pełni

Gorzka13
2015-11-30 10:58:17
Takie cos na pewno przydałoby sie mojej skórze.

MaryMary
2015-12-12 22:37:25
mojej też :)

bettilou
2016-11-16 05:48:18
Ajj... ubiegłaś mnie, buźki

klaudusia0807
2015-11-29 18:30:04
Ciekawe ;0

LaRive
2015-11-29 11:19:31
Ooo muszę się o nim czegoś więcej dowiedzieć, bo chyba jest wart uwagi :)

sylwuzaur13
2015-11-23 21:42:41
swietny :)

la milu skład
2015-11-22 13:02:23
Genialnie napisane cieszę się, że udało mi się trafić na tak dobrze opracowany serwis. la milu skład http://la-milu.com.pl/

xyzsylwiaxyz
2015-11-16 18:10:47
ciekawy produkt ;)

MaryMary
2015-12-12 22:37:58
mnie włśnie też zainteresował :)

kloss1
2015-10-30 11:35:56
Dopisuje do listy :)

jupi
2015-10-17 20:41:18
Warty uwagi.

tutajsylwia
2015-09-07 18:01:48
fajny produkt ;)

kamilaa109
2015-08-18 14:14:31
Do wypróbowania :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:12:08
produkt dla mnie :)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:54:02
dobry produkt ;)

Sylwia14
2015-08-11 21:30:20
krem matujacy jest dobry wiec ten pewnie tez

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:01:05
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:50:40
przydatny filmik

13maja
2015-08-09 11:22:36
koniecznie muszę wypróbować ;)

Paulina12345
2015-07-31 18:01:32
Krem matujący z Farmony dobrze się sprawdza :)

KamiluŚkaa
2015-07-20 12:47:49
Moja mama ma problem z przebarwieniami i chyba polecę jej ten krem, bo widzę że u ciebie się sprawdził a i cenę ma naprawdę fajna :)

monika212121
2015-07-17 10:02:51
przydatny filmik

darya
2013-08-28 18:52:28
wow! też spróbuję!:)

schoko31
2012-05-04 14:32:39
Świetny artykuł Nitko.Warto by wypróbować ten produkt!

2012-04-25 16:56:07
A ja mam pytanie.. Gdzie moge dostać te kosmetyki:)

Nitka24
2012-04-25 18:07:06
Dostępne są w aptekach, czasami trzeba się naszukać, ale w tych internetowych wiem że też są.

KamiluŚkaa
2012-04-25 12:36:11
chyba będę musiała zakupić ten produkt ! :D

kiniaa19
2015-12-28 00:10:20
No wlasnie :]