Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy

  • Data opublikowania: 2012-11-28 13:24:28
  • Autor: ladymakeup
  • 24
Pałac Kolorów to przepiękny album, który już na pierwszy "rzut oka" zapiera dech w piersiach, a po jego szczegółowym przejrzeniu można poczuć się nim wprost oczarowanym. Piękna okładka, iskrząca i kipiąca złotem, stanowi zapowiedź tego, co możemy odnaleźć w środku. Dodatkowo złocone brzegi oraz olbrzymi format książki dają nam poczucie, że trzymamy w dłoniach naprawdę coś niebywałego. I te pierwsze skojarzenia wcale nie są przesadne - zawartość jest perfekcyjnym rozwinięciem zapowiedzi - czyli samej okładki. Album przejrzałam już kilkakrotnie i za każdym razem odkrywam w nim coś nowego, inne zdjęcie przyciąga moją uwagę. Ostrzegam jednak - publikacja nie jest podręcznikiem czy książką o makijażu! Jeśli chcesz w teorii nauczyć się makijażu oraz poczytać o produktach to nie z tej książki. Za to gdy poszukujesz źródła inspiracji, jeśli jesteś duszą artystyczną i pragniesz otaczać się artystycznymi dziełami - to album jest dla Ciebie.
Te moje odczucia sprawiły, że postanowiłam koniecznie przedstawić Wam "Pałac Kolorów" osobiście. Mam nadzieję, że album i Was urzeknie :) a przy okazji mam dla Was do rozdania 10 kalendarzy o tym samym tytule. Kalendarze oczywiście na rok 2013, które powstały równolegle do albumu. Zawierają 12 wybranych zdjęć z albumu, kalendarz jest zatem jakąś namiastką tego głównego dzieła. Mam nadzieję, że z chęcią weźmiecie udział w zabawie:D

Regulamin rozdania:
  • rozdanie trwa od środy 28.11.2012 do soboty 1.12.2012 do godziny 23.30,
  • aby wziąć udział w rozdaniu wystarczy odpowiedzieć w komentarzu: Z czym kojarzy Ci się "pałac kolorów",
  • komentarze można zostawiać wszędzie pod filmikiem - na moim blogu, na YouTube (jeśli subskrybujesz mój kanał), oraz na FB (jeśli lubisz mój profil),
  • ogłoszenie rozdania nastąpi w poniedziałek 3.12.2012 w godzinach popołudniowych,
  • jeśli nie masz ukończone 18 lat poproś o zgodę rodziców/opiekunów prawnych,
Zapraszam Was jeszcze do przeczytania, jak sama autorka - Dorota Kościukiewicz-Markowska, wypowiada się o swoim dziele:
"
Pałac Kolorów. Magia makijażu" to ekskluzywnie wydany album o makijażu nie tylko dla wizażystów. Przepiękne, kolorowe zdjęcia, jedwabny papier, złocone brzegi, tytuł tłoczony złotem, metaliczne tła oraz bardzo wysoka jakość edytorska albumu sprawia, że jest to lususowa pozycja, przy której nie łatwo przejść obojętnie. "Pałac kolorów. Magia makijażu" to niezwykła książka o makijażu, w której baśń o pięknych księżniczkach staje się namacalną rzeczywistością złożoną z mieniących się barw, fantastycznych tekstur i skrzącego światła. To pozycja dla każdej pani i dziewczyny, która wierzy, że królową może być nie tylko odległa gwiazda filmowa, ale i ona sama. Dzięki Pałacowi Kolorów oraz prezentacji ponad 40 makijaży dziennych i wieczorowych ukazanych na przykładzie „zwykłych” kobiet, każda z nas może nabrać rozmachu w kreowaniu własnej osobowości… Pałac Kolorów to również pozycja dla wizażysty-artysty, któremu nieobcy jest dotyk koloru. Poprzez jego czucie wyraża on siebie w najpiękniejszym akcie tworzenia, jakim jest ozdabianie ludzkiego ciała, a także wydobywanie na światło dzienne jego ponadczasowego piękna. W części Fashion znajdzie on ponad 90 zdjęć, na których makijaż wychodzi poza wszelkie schematy, dowodząc po raz kolejny, że stał się sztuką na równi z malarstwem, muzyką czy rzeźbą. W tę podróż napełnioną kolorem, kobiecością i magią serdecznie zaprasza - Dorota Kościukiewicz-Markowska"

Podkład w musie? To mus! Ulubieńcy ostatnich miesięcy

Zobacz też

TEST - Maybelline Color Tattoo - 12 kolorów + ROZDANIE
KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory
La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych
Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Komentarze do Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy

Anuluj
2017-05-15 08:23:59
Ciekawy wpis ;)
2017-04-29 18:54:04
ciekawe kosmetyki, podobają mi się
2017-04-24 20:36:17
Piękny album ;)
2017-04-12 22:44:41
Ładnie :)
2017-03-25 09:14:39
ładnie
2017-03-16 18:48:49
podoba mi się ten wpis
2017-03-01 18:59:08
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-20 13:27:58
świetny
2017-02-18 19:55:23
Ładnie
2017-02-11 13:08:27
ładnie
2017-02-07 18:10:52
Ładnie
2017-02-07 15:58:29
ładnie
2017-02-07 14:55:39
świetny
2017-01-28 18:27:08
ładnie
2017-01-26 22:25:42
Ładnie
2017-06-05 17:42:45
dokładnie o tym samym pomyślałam ;-*
2017-01-11 21:52:31
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-01-07 21:00:32
ładnie
2016-12-14 23:39:16
Ładnie
2016-12-01 19:19:47
ładnie, czekam na następne takie wpisy :)
2016-11-24 17:52:55
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-23 19:31:38
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-22 12:44:08
ładnie
2016-11-17 21:06:11
Kiedy będzie kolejny haul? ;p
2016-11-17 21:05:00
świetny
2016-09-27 16:42:40
super
2016-09-26 22:29:53
świetny kalendarz
2016-09-01 18:21:00
świetny
2016-08-08 18:13:43
super
2016-08-07 07:50:02
Super
2016-07-29 14:10:29
super
2016-07-05 12:56:31
super
2016-06-19 23:27:05
Super
2016-06-03 22:56:01
świetny!
2016-05-29 12:53:35
Super
2016-05-27 02:04:03
niesamowity
2016-05-01 14:57:38
Wow piękny ten album.
2016-04-26 15:56:22
super
2016-04-05 06:57:16
Super
2016-04-04 19:58:09
Super
2016-04-04 19:40:52
świetny
2016-04-04 13:24:02
świetny
2016-04-02 22:48:07
świetny
2016-04-02 11:27:48
Super
2016-04-01 18:32:58
świetny
2016-04-01 09:36:26
Super :)
2016-03-31 10:51:58
świetny
2016-03-30 00:10:53
świetny
2016-03-29 16:29:05
Super
2016-03-29 14:35:50
świetny
2016-03-28 21:26:22
super
2016-03-28 19:13:51
Super
2016-03-27 22:21:53
świetny
2016-03-26 10:28:40
super :)
2016-03-25 23:23:22
świetny
2016-03-23 18:49:39
świetny
2016-03-22 16:32:39
świetna
2016-03-21 19:31:24
Pięknie wydana!
2016-03-20 13:49:29
świetny
2016-03-16 23:55:24
świetny
2016-03-15 21:50:19
super
2016-03-14 12:53:39
Świetnie to wygląda!
2016-03-14 00:21:49
super
2016-03-10 22:55:04
świetny
2016-03-10 22:25:36
Bardzo ciekawy album!
2016-03-09 19:46:48
świetny
2016-03-07 17:42:24
Polecam książkę
2016-03-04 23:51:24
świetny
2016-03-02 22:55:40
świetny
2016-02-29 20:26:15
świetny
2016-02-29 18:22:47
super
2016-02-28 23:14:24
super
2016-02-27 15:27:29
świetny
2016-02-26 15:31:45
fajne :)
2016-02-25 21:01:07
super
2016-02-24 15:16:20
super :)
2016-02-15 07:41:23
Super sprawa.
2016-02-13 21:38:18
Cudny
2016-02-04 02:05:38
super
2016-02-02 15:50:49
fajnie :)
2016-01-30 16:32:03
fajny album :)
2016-01-30 13:40:12
Super
2016-01-27 17:27:23
ciekawy kalendarz
2015-12-29 22:33:16
Okładka jest cudowna
2015-12-27 17:02:39
Wyglada super
2015-12-21 23:28:15
piękna okładka
2015-12-12 22:33:23
Piękny album na prrezent
2015-12-02 19:12:31
Bardzo fajne :)
2015-11-30 19:06:25
Super na prezent :)
2015-11-30 10:45:02
Strasznie lubię przeglądać takie książki :)
2015-11-30 19:06:37
Ja też :) to duża inspiracja :)
2015-11-29 18:29:12
Super :)
2015-11-29 11:16:11
Fajna książka :) Widziałam u koleżanki :))
2015-11-23 21:43:56
nie siegam po ksiazki o makijazu ale wydaje sie fajna
2016-02-04 11:00:37
nie wiedziałam o tym nawet :]
2015-10-30 11:42:06
Ciekawy filmik
2016-11-13 19:34:01
też tak w sumie uważam
2015-10-04 18:32:35
fajna książka :)
2015-09-07 18:03:31
fajna książka:)
2015-08-31 13:38:30
czy ja wiem czy fajne
2015-08-18 14:13:20
Fajny filmik :)
2015-08-16 13:10:17
fajny kalendarz:)
2015-08-14 11:53:16
piękny :)
2015-08-11 21:28:09
sliczny
2015-08-10 11:00:31
przydatna recenzja
2015-08-09 21:49:58
przydatny filmik
2015-08-03 00:28:23
Co za rozmiar :)
2015-07-20 12:55:10
Album ogromny a makijaż ten zwykły, który się w nim znajdował i który pokazałaś naprawdę fajny :)
2015-06-24 10:35:00
ojejku ale wielki album
2013-10-14 19:05:50
Hi there, You've done an incredible job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site. Ona Mangino http://my.telegraph.co.uk/areyeastinfectionscontagious/
2012-12-03 15:50:19
Dziewczyny! Jak zwykle dopisałyście w rozdaniu!!:) dziękuję za Waszą obecność i te wspaniałe komentarze świadczące o Waszych bujnych wyobraźniach :) Kalendarze wędrują do: - Aga Pasternak - Paulina Urynowicz - Hanna Markiewicz, - Asiulek - kinga1156 - mademoidelle, - natalusia371, - JaSzamanka, - Kajeczkaa, - marla093000 wszystkim serdecznie gratuluję i czekam na Wasze adresy d wysyłki (na terenie PL).
2012-12-01 19:51:30
A mi Pałac kolorów kojarzy się z tęczową paletą cieni.
2012-11-30 20:05:11
Pałac kolorów to wnętrze każdego człowieka. Odcienie cech naszego charakteru, natężenie temperamentu, subtelne niuanse nastrojów, barwy skojarzeń i wspomnień. Paleta zestawień tak różnorodna, jak możliwości jakie daje makijaż; tak bogata, jak wyobraźnia i wrażliwość decydujące o tym jak malujemy, ale i kim jesteśmy.
2012-11-29 18:26:28
Pamiętam jak ok 25 lat temu mama zabierała mnie do cyrku, ale takiego prawdziwego, gdzie zachwyt wzbudzały tygrysy, rozśmieszały małpki, radośnie skakały pudelki, słonie osciężałe z gracją wędrowały dookoła sceny machając trąbami...Dla mnie to był pałac kolorów. Tam zapominało się, o smutnej prawdzie lat 80-tych, gdzie wszystko było szaro bure. Śmiech dzieci na widok wesołego klauna, kolorowe światła, cekiny i brokat, wszystko tak pięknie wygladało, a sam namiot cyrkowy kszatałtem przypominał wzniosły pałac. Zapraszam na swojego bloga, gdzie wykonałam interpraetację makijażu z albumu "Pałac kolorów": http://okiem-kredka-malowane.blogspot.com/2012/11/paac-kolorow.html
2012-11-29 15:29:46
Mnie pałac kolorów kojarzy się z "Baśniami z tysiąca i jednej nocy" i piękną Szeherezadą, która w bajkowym przepychu snuje wspaniałe opowieści. Świat orientu jest niezwykle barwny, błyszczący i fascynujący - po prostu Pałac Kolorów.
2012-11-28 19:16:02
Pałac kolorów kojarzy mi sie z szczęśliwym życiem na ziemi. Gdy otwierasz oczy, promienie słońca oświetlają pokój, w powietrzu unosi się posmak z wybudzonego snu i po chwili patrzysz na ukochaną osobę która śpi obok ciebie, wygląda tak niewinnie i skromnie i czujesz jak bardzo kochasz tego człowieka, i żeby to nigdy nie się nie zmieniło. Może nie opisałam jakieś magicznej krainy, lecz tak wyobrażam sobie swój własny pałac kolorów :)
2012-11-28 19:07:56
Mnie Pałac Kolorów kojarzy się z podwodnym światem mieniącym się wszelkimi kolorami, gdzie każdy człowiek oczywiście pod wodą może życ, z delikatnością wody która jest w różnych odcieniach, wszędzie są rafy kolorowe i kwiaty podwodne, które raz na jakiś czas wypuszczają złoty pył który mieni się tyysssiącami kolorów i tam gdzie wyląduje pył tworzy się nowa roślina :) Woda jest tak czysta i lekka że promienie słoneczne oświetlają cała krainę wodną i jej różnorodności i nigdy nie zapada ciemnosc.
2012-11-28 17:39:44
Pałac Kolorów kojarzy mi się z czymś niezwykle dostojnym. W myślach wchodzę do Pałacu Kolorów ,gdzie w każdej z komnat czeka na mnie coś niezwykłego: W pierwszej czeka mnie powitanie przez Heliosa boga słońca. Wszystko błyszczy na złoto i jego odcieniami a moje odbicie w lustrze przypomina Kleopatrę, której twarz ozdabia precyzyjnie wykonana biżuteria. W drugiej komnacie czeka na mnie Neptun Bóg morza, który przygotował dla mnie pachnącą olejkami kąpiel, w której zanurzone są płatki hiacyntów i hortensji w kolorze akwamaryny i turkusu. Trzecia komnata jest już otwarta a Hefajstos bóg ognia rozpalił iskrzący kominek. W powietrzu unosi się przyjemna delikatna woń grabu, jesionu i buku- zapach przenosi mnie do budzącego się lasu otulonego poranną rosą i promieniami słońca przenikającymi znad korony drzew. W głębi wita mnie śpiew szczygła ubranego w kontrastowy czarno- żółty frak … hmmm … nie chcę się obudzić z tego snu…
2012-11-28 17:26:31
"Pałac kolorów" to dla mnie kraina magi, którą kreuje nasza wyobraźnia. Widzę przepiękny zamek błyszczący różnorodnym kolorami, nasycenie barw oraz przepych.To baśniowe miejsce gdzie każdy kopciuszek zamienia się w księżniczkę :)
2012-11-28 17:15:20
"Pałac Kolorów" kojarzy mi się z wróżkami. Z ich mieniącymi się jak tęcza skrzydełkami, za którymi unosi się iskrząca łuna. Wróżki mieszkają w złoto-srebrnym pałacu z oknami z rozświetlającego pyłku, po który w każdej chwili mogą sięgnąć i rozsypać na pochmurny świat.
2012-11-28 16:34:48
Mnie "Pałac kolorów" kojarzy się z rafą koralową kipiącą życiem, którą zamieszkuje niezliczona ilość wielobarwnyh rybek i innych równie intrygujących stworzeń, gdzie nie sposób nawet nazwać wszystch występująych tam barw...
2012-11-28 15:51:02
"Pałac kolorów" kojarzy mi się pięknymi barwami amazoński lasów, rajskich ptaków, arabskich pałaców. Kojarzy mi się z tęczą, ale chyba najbardziej z miłością. Uczuciem, które również może przybierać różnorakie kolory. W zależności od sytuacji, osoby, widzę miłość w różnych kolorach, które same składają się na "pałac kolorów".
2012-11-28 14:54:18
"Pałac kolorów" kojarzy mi się z kolorowymi sztucznymi ogniami, rozświetlającymi nocne niebo. Przywozi mi na myśl feerię pięknych, w swym bogactwie barw: z nasyconą fuksją, mroczną purpurą, gorącą miłosną czerwienią, soczystą zielenią prosto z letniego gaju. Jaskrawą żółcią niczym palące słońce, chłodnym morskim błękitem, tajemniczym kobaltem nieba jak z obrazu Van Gogha "Gwieździsta noc", królewskim pełnym przepychu złotem jak u króla Midasa, zimowym skrzącym srebrem niczym w baśni Andersena. Z tym wszystkim kojarzy mi się "Pałac kolorów".
2012-11-28 14:38:26
Mnie "Pałac Kolorów" kojarzy się z Marokiem, a dokładniej z arabskim targiem pełnym aromatycznych przypraw we wszystkich możliwych kolorach. Myśląc o "Pałacu Kolorów" i patrząc na tą okładkę niemalże czuję zapach tych wspaniałych dodatków jakimi są wonne przyprawy:)
2012-11-28 14:29:57
pałac kolorów kojarzy mi się z luksusem, precyzją, zachwytem, przepychem, bogactwem, różnorodnością.
2012-11-28 14:04:27
Z czym kojarzy się "Pałac Kolorów"... Słysząc to, nasuwa się refleksja dotycząca swego rodzaju luksusu i wyrafinowania. Unikalna kompilacja barw budzi u odbiorcy podziw i fascynację. Dzieło to tworzy również doskonały fundament dla rozwoju sztuki wizażu, poprzedzonej wdziękiem i profesjonalizmem.
2012-11-28 13:50:38
Pałac kolorów kojarzy mi się z luksusem, z komnatami królewskimi i salami balowymi z których każda bogato zdobiona jest innym kolorem :)