Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

7
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Y
Z

7

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Y

Z

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy

  • Data opublikowania: 28 Listopad 2012
  • Autor: ladymakeup
26
Pałac Kolorów to przepiękny album, który już na pierwszy "rzut oka" zapiera dech w piersiach, a po jego szczegółowym przejrzeniu można poczuć się nim wprost oczarowanym. Piękna okładka, iskrząca i kipiąca złotem, stanowi zapowiedź tego, co możemy odnaleźć w środku. Dodatkowo złocone brzegi oraz olbrzymi format książki dają nam poczucie, że trzymamy w dłoniach naprawdę coś niebywałego. I te pierwsze skojarzenia wcale nie są przesadne - zawartość jest perfekcyjnym rozwinięciem zapowiedzi - czyli samej okładki. Album przejrzałam już kilkakrotnie i za każdym razem odkrywam w nim coś nowego, inne zdjęcie przyciąga moją uwagę. Ostrzegam jednak - publikacja nie jest podręcznikiem czy książką o makijażu! Jeśli chcesz w teorii nauczyć się makijażu oraz poczytać o produktach to nie z tej książki. Za to gdy poszukujesz źródła inspiracji, jeśli jesteś duszą artystyczną i pragniesz otaczać się artystycznymi dziełami - to album jest dla Ciebie.
Te moje odczucia sprawiły, że postanowiłam koniecznie przedstawić Wam "Pałac Kolorów" osobiście. Mam nadzieję, że album i Was urzeknie :) a przy okazji mam dla Was do rozdania 10 kalendarzy o tym samym tytule. Kalendarze oczywiście na rok 2013, które powstały równolegle do albumu. Zawierają 12 wybranych zdjęć z albumu, kalendarz jest zatem jakąś namiastką tego głównego dzieła. Mam nadzieję, że z chęcią weźmiecie udział w zabawie:D

Regulamin rozdania:
  • rozdanie trwa od środy 28.11.2012 do soboty 1.12.2012 do godziny 23.30,
  • aby wziąć udział w rozdaniu wystarczy odpowiedzieć w komentarzu: Z czym kojarzy Ci się "pałac kolorów",
  • komentarze można zostawiać wszędzie pod filmikiem - na moim blogu, na YouTube (jeśli subskrybujesz mój kanał), oraz na FB (jeśli lubisz mój profil),
  • ogłoszenie rozdania nastąpi w poniedziałek 3.12.2012 w godzinach popołudniowych,
  • jeśli nie masz ukończone 18 lat poproś o zgodę rodziców/opiekunów prawnych,
Zapraszam Was jeszcze do przeczytania, jak sama autorka - Dorota Kościukiewicz-Markowska, wypowiada się o swoim dziele:
"
Pałac Kolorów. Magia makijażu" to ekskluzywnie wydany album o makijażu nie tylko dla wizażystów. Przepiękne, kolorowe zdjęcia, jedwabny papier, złocone brzegi, tytuł tłoczony złotem, metaliczne tła oraz bardzo wysoka jakość edytorska albumu sprawia, że jest to lususowa pozycja, przy której nie łatwo przejść obojętnie. "Pałac kolorów. Magia makijażu" to niezwykła książka o makijażu, w której baśń o pięknych księżniczkach staje się namacalną rzeczywistością złożoną z mieniących się barw, fantastycznych tekstur i skrzącego światła. To pozycja dla każdej pani i dziewczyny, która wierzy, że królową może być nie tylko odległa gwiazda filmowa, ale i ona sama. Dzięki Pałacowi Kolorów oraz prezentacji ponad 40 makijaży dziennych i wieczorowych ukazanych na przykładzie „zwykłych” kobiet, każda z nas może nabrać rozmachu w kreowaniu własnej osobowości… Pałac Kolorów to również pozycja dla wizażysty-artysty, któremu nieobcy jest dotyk koloru. Poprzez jego czucie wyraża on siebie w najpiękniejszym akcie tworzenia, jakim jest ozdabianie ludzkiego ciała, a także wydobywanie na światło dzienne jego ponadczasowego piękna. W części Fashion znajdzie on ponad 90 zdjęć, na których makijaż wychodzi poza wszelkie schematy, dowodząc po raz kolejny, że stał się sztuką na równi z malarstwem, muzyką czy rzeźbą. W tę podróż napełnioną kolorem, kobiecością i magią serdecznie zaprasza - Dorota Kościukiewicz-Markowska"

Zobacz też

Komentarze do Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy

armiela
2020-05-15 20:41:51
ciekawie :)

mp84
2020-05-13 21:33:37
Świetny :)

log01
2019-06-25 22:15:08
ale wielki album

brygidap1
2019-02-04 21:32:44
Świetny

koniczyna684
2018-12-11 16:53:07
Świetnie :)

wasia
2018-10-02 12:54:35
Świetnie

gutek
2018-08-12 21:33:13
świetnie

anniee896
2018-07-14 22:34:56
Świetny

jogo
2018-04-24 20:03:41
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-27 13:17:25
świetny

jordan
2018-01-27 13:06:36
ten album prezentuje się bardzo ciekawie

lazybitch
2017-12-01 16:21:55
ładnie

kruci
2017-10-25 15:02:46
Supcio to wszystko wygląda, naprawdę jestem pod wrażeniem.

pierozkowa
2017-10-11 05:55:29
Ekstra sprawa! Lubię czytać o takich rzeczach

mefir13
2017-09-03 11:33:35
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 09:53:45
warto przeczytać ten wpis

asiula0102
2017-05-15 08:23:59
Ciekawy wpis ;)

lenon
2017-04-29 18:54:04
ciekawe kosmetyki, podobają mi się

iv90
2017-04-24 20:36:17
Piękny album ;)

Amante
2017-04-12 22:44:41
Ładnie :)

vvv
2017-03-25 09:14:39
ładnie

szaraem
2017-03-16 18:48:49
podoba mi się ten wpis

mufinka1
2017-03-01 18:59:08
ciekawy wpis, oby więcej takich było

melusi
2017-02-20 13:27:58
świetny

mjmj
2017-02-18 19:55:23
Ładnie

manju23
2017-02-11 13:08:27
ładnie

Plinka
2017-02-07 18:10:52
Ładnie

lucja1996
2017-02-07 15:58:29
ładnie

monifi
2017-02-07 14:55:39
świetny

milllena
2017-01-28 18:27:08
ładnie

lvvv
2017-01-26 22:25:42
Ładnie

Netzakupy
2017-06-05 17:42:45
dokładnie o tym samym pomyślałam ;-*

dianaa
2017-01-11 21:52:31
ciekawy wpis, oby więcej takich było

zuzka23
2017-01-07 21:00:32
ładnie

lux
2016-12-14 23:39:16
Ładnie

ilonam93
2016-12-01 19:19:47
ładnie, czekam na następne takie wpisy :)

eko
2016-11-24 17:52:55
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

tola
2016-11-23 19:31:38
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

ninalala
2016-11-22 12:44:08
ładnie

Lisia
2016-11-17 21:06:11
Kiedy będzie kolejny haul? ;p

tymianek
2016-11-17 21:05:00
świetny

pachnidł0
2016-09-27 16:42:40
super

jaa
2016-09-26 22:29:53
świetny kalendarz

Cece89
2016-09-01 18:21:00
świetny

gabi1234
2016-08-08 18:13:43
super

pigi
2016-08-07 07:50:02
Super

tiramisu2016
2016-07-29 14:10:29
super

koniczynka100
2016-07-05 12:56:31
super

miqota
2016-06-19 23:27:05
Super

weronika8442
2016-06-03 22:56:01
świetny!

ewelina9090
2016-05-29 12:53:35
Super

login
2016-05-27 02:04:03
niesamowity

drt
2016-05-01 14:57:38
Wow piękny ten album.

judyt4
2016-04-26 15:56:22
super

wika
2016-04-05 06:57:16
Super

tosiak
2016-04-04 19:58:09
Super

jess78
2016-04-04 19:40:52
świetny

gigix
2016-04-04 13:24:02
świetny

kejti56
2016-04-02 22:48:07
świetny

volivs
2016-04-02 11:27:48
Super

mimijane
2016-04-01 18:32:58
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:36:26
Super :)

marni
2016-03-31 10:51:58
świetny

hanaban
2016-03-30 00:10:53
świetny

jowita40
2016-03-29 16:29:05
Super

lily21
2016-03-29 14:35:50
świetny

eluv
2016-03-28 21:26:22
super

niewyspana
2016-03-28 19:13:51
Super

kikaku
2016-03-27 22:21:53
świetny

elizzka
2016-03-26 10:28:40
super :)

mikin
2016-03-25 23:23:22
świetny

tygielek
2016-03-23 18:49:39
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:32:39
świetna

Parikla
2016-03-21 19:31:24
Pięknie wydana!

elik
2016-03-20 13:49:29
świetny

marli54
2016-03-16 23:55:24
świetny

teddy23
2016-03-15 21:50:19
super

Kitekatu
2016-03-14 12:53:39
Świetnie to wygląda!

aniie12
2016-03-14 00:21:49
super

lipsy
2016-03-10 22:55:04
świetny

ptysiul
2016-03-10 22:25:36
Bardzo ciekawy album!

kitty000
2016-03-09 19:46:48
świetny

MM2003
2016-03-07 17:42:24
Polecam książkę

gosia123
2016-03-04 23:51:24
świetny

rose01
2016-03-02 22:55:40
świetny

dizzy
2016-02-29 20:26:15
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:22:47
super

magdalen97
2016-02-28 23:14:24
super

blondee
2016-02-27 15:27:29
świetny

anee
2016-02-26 15:31:45
fajne :)

zombiee
2016-02-25 21:01:07
super

lusior
2016-02-24 15:16:20
super :)

comfortinnending
2016-02-15 07:41:23
Super sprawa.

Moja
2016-02-13 21:38:18
Cudny

Ana00
2016-02-04 02:05:38
super

hellosadnessxx
2016-02-02 15:50:49
fajnie :)

aliii19980513
2016-01-30 16:32:03
fajny album :)

rdmakeup
2016-01-30 13:40:12
Super

esss13051998
2016-01-27 17:27:23
ciekawy kalendarz

emilkavv
2015-12-29 22:33:16
Okładka jest cudowna

ANNESA
2015-12-27 17:02:39
Wyglada super

waterandwine
2015-12-21 23:28:15
piękna okładka

MaryMary
2015-12-12 22:33:23
Piękny album na prrezent

Olcia37
2015-12-02 19:12:31
Bardzo fajne :)

Carmelo002
2015-11-30 19:06:25
Super na prezent :)

Gorzka13
2015-11-30 10:45:02
Strasznie lubię przeglądać takie książki :)

Carmelo002
2015-11-30 19:06:37
Ja też :) to duża inspiracja :)

klaudusia0807
2015-11-29 18:29:12
Super :)

LaRive
2015-11-29 11:16:11
Fajna książka :) Widziałam u koleżanki :))

sylwuzaur13
2015-11-23 21:43:56
nie siegam po ksiazki o makijazu ale wydaje sie fajna

kiniaa19
2016-02-04 11:00:37
nie wiedziałam o tym nawet :]

kloss1
2015-10-30 11:42:06
Ciekawy filmik

bettilou
2016-11-13 19:34:01
też tak w sumie uważam

hellosadnessxx
2015-10-04 18:32:35
fajna książka :)

tutajsylwia
2015-09-07 18:03:31
fajna książka:)

kamilla
2015-08-31 13:38:30
czy ja wiem czy fajne

kamilaa109
2015-08-18 14:13:20
Fajny filmik :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:10:17
fajny kalendarz:)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:53:16
piękny :)

Sylwia14
2015-08-11 21:28:09
sliczny

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:00:31
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:49:58
przydatny filmik

Paulina12345
2015-08-03 00:28:23
Co za rozmiar :)

KamiluŚkaa
2015-07-20 12:55:10
Album ogromny a makijaż ten zwykły, który się w nim znajdował i który pokazałaś naprawdę fajny :)

monika212121
2015-06-24 10:35:00
ojejku ale wielki album

Ona Mangino
2013-10-14 19:05:50
Hi there, You've done an incredible job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site. Ona Mangino http://my.telegraph.co.uk/areyeastinfectionscontagious/

ladymakeup
2012-12-03 15:50:19
Dziewczyny! Jak zwykle dopisałyście w rozdaniu!!:) dziękuję za Waszą obecność i te wspaniałe komentarze świadczące o Waszych bujnych wyobraźniach :) Kalendarze wędrują do: - Aga Pasternak - Paulina Urynowicz - Hanna Markiewicz, - Asiulek - kinga1156 - mademoidelle, - natalusia371, - JaSzamanka, - Kajeczkaa, - marla093000 wszystkim serdecznie gratuluję i czekam na Wasze adresy d wysyłki (na terenie PL).

schoko31
2012-12-01 19:51:30
A mi Pałac kolorów kojarzy się z tęczową paletą cieni.

anettee
2012-11-30 20:05:11
Pałac kolorów to wnętrze każdego człowieka. Odcienie cech naszego charakteru, natężenie temperamentu, subtelne niuanse nastrojów, barwy skojarzeń i wspomnień. Paleta zestawień tak różnorodna, jak możliwości jakie daje makijaż; tak bogata, jak wyobraźnia i wrażliwość decydujące o tym jak malujemy, ale i kim jesteśmy.

Ania
2012-11-29 18:26:28
Pamiętam jak ok 25 lat temu mama zabierała mnie do cyrku, ale takiego prawdziwego, gdzie zachwyt wzbudzały tygrysy, rozśmieszały małpki, radośnie skakały pudelki, słonie osciężałe z gracją wędrowały dookoła sceny machając trąbami...Dla mnie to był pałac kolorów. Tam zapominało się, o smutnej prawdzie lat 80-tych, gdzie wszystko było szaro bure. Śmiech dzieci na widok wesołego klauna, kolorowe światła, cekiny i brokat, wszystko tak pięknie wygladało, a sam namiot cyrkowy kszatałtem przypominał wzniosły pałac. Zapraszam na swojego bloga, gdzie wykonałam interpraetację makijażu z albumu "Pałac kolorów": http://okiem-kredka-malowane.blogspot.com/2012/11/paac-kolorow.html

mademoiselle
2012-11-29 15:29:46
Mnie pałac kolorów kojarzy się z "Baśniami z tysiąca i jednej nocy" i piękną Szeherezadą, która w bajkowym przepychu snuje wspaniałe opowieści. Świat orientu jest niezwykle barwny, błyszczący i fascynujący - po prostu Pałac Kolorów.

mmMagda
2012-11-28 19:16:02
Pałac kolorów kojarzy mi sie z szczęśliwym życiem na ziemi. Gdy otwierasz oczy, promienie słońca oświetlają pokój, w powietrzu unosi się posmak z wybudzonego snu i po chwili patrzysz na ukochaną osobę która śpi obok ciebie, wygląda tak niewinnie i skromnie i czujesz jak bardzo kochasz tego człowieka, i żeby to nigdy nie się nie zmieniło. Może nie opisałam jakieś magicznej krainy, lecz tak wyobrażam sobie swój własny pałac kolorów :)

Madziulek
2012-11-28 19:07:56
Mnie Pałac Kolorów kojarzy się z podwodnym światem mieniącym się wszelkimi kolorami, gdzie każdy człowiek oczywiście pod wodą może życ, z delikatnością wody która jest w różnych odcieniach, wszędzie są rafy kolorowe i kwiaty podwodne, które raz na jakiś czas wypuszczają złoty pył który mieni się tyysssiącami kolorów i tam gdzie wyląduje pył tworzy się nowa roślina :) Woda jest tak czysta i lekka że promienie słoneczne oświetlają cała krainę wodną i jej różnorodności i nigdy nie zapada ciemnosc.

kinga1156
2012-11-28 17:39:44
Pałac Kolorów kojarzy mi się z czymś niezwykle dostojnym. W myślach wchodzę do Pałacu Kolorów ,gdzie w każdej z komnat czeka na mnie coś niezwykłego: W pierwszej czeka mnie powitanie przez Heliosa boga słońca. Wszystko błyszczy na złoto i jego odcieniami a moje odbicie w lustrze przypomina Kleopatrę, której twarz ozdabia precyzyjnie wykonana biżuteria. W drugiej komnacie czeka na mnie Neptun Bóg morza, który przygotował dla mnie pachnącą olejkami kąpiel, w której zanurzone są płatki hiacyntów i hortensji w kolorze akwamaryny i turkusu. Trzecia komnata jest już otwarta a Hefajstos bóg ognia rozpalił iskrzący kominek. W powietrzu unosi się przyjemna delikatna woń grabu, jesionu i buku- zapach przenosi mnie do budzącego się lasu otulonego poranną rosą i promieniami słońca przenikającymi znad korony drzew. W głębi wita mnie śpiew szczygła ubranego w kontrastowy czarno- żółty frak … hmmm … nie chcę się obudzić z tego snu…

Ania
2012-11-28 17:26:31
"Pałac kolorów" to dla mnie kraina magi, którą kreuje nasza wyobraźnia. Widzę przepiękny zamek błyszczący różnorodnym kolorami, nasycenie barw oraz przepych.To baśniowe miejsce gdzie każdy kopciuszek zamienia się w księżniczkę :)

Arkana Urody
2012-11-28 17:15:20
"Pałac Kolorów" kojarzy mi się z wróżkami. Z ich mieniącymi się jak tęcza skrzydełkami, za którymi unosi się iskrząca łuna. Wróżki mieszkają w złoto-srebrnym pałacu z oknami z rozświetlającego pyłku, po który w każdej chwili mogą sięgnąć i rozsypać na pochmurny świat.

MaGdAxD
2012-11-28 16:34:48
Mnie "Pałac kolorów" kojarzy się z rafą koralową kipiącą życiem, którą zamieszkuje niezliczona ilość wielobarwnyh rybek i innych równie intrygujących stworzeń, gdzie nie sposób nawet nazwać wszystch występująych tam barw...

Justyna
2012-11-28 15:51:02
"Pałac kolorów" kojarzy mi się pięknymi barwami amazoński lasów, rajskich ptaków, arabskich pałaców. Kojarzy mi się z tęczą, ale chyba najbardziej z miłością. Uczuciem, które również może przybierać różnorakie kolory. W zależności od sytuacji, osoby, widzę miłość w różnych kolorach, które same składają się na "pałac kolorów".

Agnieszka Pasternak
2012-11-28 14:54:18
"Pałac kolorów" kojarzy mi się z kolorowymi sztucznymi ogniami, rozświetlającymi nocne niebo. Przywozi mi na myśl feerię pięknych, w swym bogactwie barw: z nasyconą fuksją, mroczną purpurą, gorącą miłosną czerwienią, soczystą zielenią prosto z letniego gaju. Jaskrawą żółcią niczym palące słońce, chłodnym morskim błękitem, tajemniczym kobaltem nieba jak z obrazu Van Gogha "Gwieździsta noc", królewskim pełnym przepychu złotem jak u króla Midasa, zimowym skrzącym srebrem niczym w baśni Andersena. Z tym wszystkim kojarzy mi się "Pałac kolorów".

Asiulek
2012-11-28 14:38:26
Mnie "Pałac Kolorów" kojarzy się z Marokiem, a dokładniej z arabskim targiem pełnym aromatycznych przypraw we wszystkich możliwych kolorach. Myśląc o "Pałacu Kolorów" i patrząc na tą okładkę niemalże czuję zapach tych wspaniałych dodatków jakimi są wonne przyprawy:)

lidia
2012-11-28 14:29:57
pałac kolorów kojarzy mi się z luksusem, precyzją, zachwytem, przepychem, bogactwem, różnorodnością.

pati180590
2012-11-28 14:04:27
Z czym kojarzy się "Pałac Kolorów"... Słysząc to, nasuwa się refleksja dotycząca swego rodzaju luksusu i wyrafinowania. Unikalna kompilacja barw budzi u odbiorcy podziw i fascynację. Dzieło to tworzy również doskonały fundament dla rozwoju sztuki wizażu, poprzedzonej wdziękiem i profesjonalizmem.

natalusia371
2012-11-28 13:50:38
Pałac kolorów kojarzy mi się z luksusem, z komnatami królewskimi i salami balowymi z których każda bogato zdobiona jest innym kolorem :)