Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru

  • Data opublikowania: 24 Kwiecień 2013
  • Autor: LadyArtist
27

Pędzle są dla mnie  nieodłącznymi narzędziami do stworzenia każdego makijażu. Dzięki nim jest on trwalszy, precyzyjniejszy, dają wiele możliwości. Dobre jakościowo pędzle posłużą nam przez lata, więc są też dobrą inwestycją na przyszłość . Dostępne na rynku różne ich wielkości, długości, szerokości , rodzaje włosia - pozwalają sprostać przeróżnym technikom makijażowym.
Dziś chciałabym przedstawić Wam jeden z moim pędzlowych ulubieńców.

Mimo iż moja kolekcja pędzli jest całkiem już pokaźna, wciąż szukałam idealnego puchacza do omiatania twarzy pudrem sypkim..I dzięki naszej Ladymakeup znalazłam swój ideał :) Bo to właśnie ona poleciła mi Maestro nr 180 romiar 26 Pędzle Maestro znam i lubię , posiadam ich całkiem sporo, ale nie wiem czemu już wcześniej nie zdecydowałam się na ten właśnie pędzel..

Przejdźmy do samej recenzji :

MARKA I WYKONANIE

Jest to pędzel ręcznie wykonany, naszej polskiej marki z Lublina Maestro, która już na dobre zagościła na rynku i podbiła serca wielu wizażystek swoimi produktami i ich jakością wykonania. Oficjalna strona marki to http://www.maestrobrush.com/

Pędzel wykonany jest z drewnianego, lakierowanego, czarnego trzonka z niklowaną skuwką .Na pędzlu widnieje logo marki, rozmiar i seria.

Przedstawiony przez mnie pędzel jest w rozmiarze 26, z tej serii możemy wybierać również inne rozmiary, które różni średnica i długość włosia oraz długość pędzla. Posiada  on gęste i zbite  włosie naturalne  ( włosie szopa )

 

 

PRZEZNACZENIE,  DZIAŁANIE

Według producenta pędzle z tej serii mogą  być stosowane do różu,  do pudru sypkiego, pudru w kamieniu.

Mój pędzel z racji swojej wielkości idealnie spisuje się w omiataniu twarzy pudrem sypkim, do produktów w kamieniu nie używałam go. Do różu polecałabym wybrać mniejszy rozmiar. Nie pochłania pudru, równomiernie się go nim aplikuje.

Fajnie spisuje się też do rozblendowywania np. granic bronzera i różu.

Jest przyjemny w kontakcie z twarzą ( choć na pewno nie jest tak miękki jak syntetyki ), długa rączka świetnie spisuje się szczególnie przy malowaniu innych, dzięki temu nie ma aż takiego nacisku dłoni na pędzel i produkt możemy zaaplikować  dokładnie, by nie tworzyć kosmetykiem plam na twarzy z pudru, a także bardzo delikatnie tylko omieść twarz.

Pędzel jest solidnie wykonany, jedyne minusy do których można się przyczepić to ścierające się napisy z logo i rozmiarami , ale już nauczona doświadczeniem z innymi pędzlami tej marki zabezpieczyłam te miejsca lakierem bezbarwnym ;)

Włosie po myciu nie odkształca się, nie wypadł mi z niego ani jeden włosek, a jest regularnie dezynfekowany i myty.

Ale o jednym ale muszę wspomnieć _ po myciu hmm pachnie niezbyt ładnie mokrym zwierzem, delikatnie ujmując :) W końcu posiada włosie naturalne :) Na szczęście po wyschnięciu nie ma już tego zapachu . Nie uważam jednak tego za jakiś duży minus biorą pod uwagę to jak przyjemnie mi się z tym pędzlem pracuje i ile ma zalet :)

 

CENA

Cena uzależniona jest od wielkości pędzla i włosia.

Ja za swój zapłaciłam 75 zł. Czy to dużo czy mało, trudno mi oceniać,

Pędzel jest jak dla mnie super i uważam, że wart tych pieniędzy, szczególnie, że nie jest to zakup na miesiąc czy dwa, ale na lata. Swoje starsze pędzle Maestro mam już chyba ze 3 lata i nic się z nimi nie dzieje.

PODSUMOWANIE

Serdecznie polecam Wam ten pędzel jeśli szukacie przyjemnego puchacza do aplikacji szczególnie pudru sypkiego , solidnie wykonanego .

Macie może ten pędzel ? a może polecacie inne pędzle ?

pozdrawiam

Ania

Zobacz też

Komentarze do LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru

mp84
2019-10-06 22:34:34
Ciekawie się prezentuje :)

log01
2019-06-25 22:16:07
jestem przeciwna naturalnemu włosiu

brygidap1
2019-02-04 21:33:16
Świetny

wasia
2018-10-02 12:53:54
Świetnie

gutek
2018-08-12 21:32:56
świetnie

anniee896
2018-07-14 22:36:06
Świetny

jogo
2018-04-24 20:03:25
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-27 13:17:42
świetny

jordan
2018-01-27 13:06:00
zainteresowały mnie bardzo te pędzle

lazybitch
2017-12-01 23:22:12
ładnie

kruci
2017-11-09 19:34:49
Czy też tak dziewczyny macie, że pojawia się informacja o moderowaniu wiadomości? O co tu chodzi, bo sama nie jestem w stanie tego pojąć? :)

mefir13
2017-09-03 11:33:07
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 09:53:22
warto przeczytać ten wpis

Netzakupy
2017-06-07 17:55:05
Genialny art, cud miód i same najlepsze orzeszki

lenon
2017-05-19 16:19:51
lubię takie wpisy, warto przeczytać

optik
2017-04-29 15:09:49
ciekawy wpis podoba mi się

Amante
2017-04-12 22:44:08
Cudny! :)

vvv
2017-03-25 14:51:08
ładnie

szaraem
2017-03-07 17:19:46
podoba mi się ten wpis

melusi
2017-02-20 19:47:23
świetny

mjmj
2017-02-18 19:56:14
Ładnie

manju23
2017-02-11 21:29:01
ładnie

mufinka1
2017-02-09 08:59:22
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać

monifi
2017-02-07 18:20:10
świetny

lucja1996
2017-02-07 15:58:37
ładnie

Amante
2017-02-03 12:33:35
Ładnie

milllena
2017-01-28 18:28:04
ładnie

lvvv
2017-01-26 22:26:01
Ładnie

dianaa
2017-01-11 21:51:42
fajne pędzle chciałabym je wypróbować

zuzka23
2017-01-07 21:01:05
ładnie

lux
2016-12-14 23:39:47
Ładnie

tola
2016-11-23 19:30:59
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

ninalala
2016-11-22 16:33:33
ładnie

ilonam93
2016-11-20 22:47:44
ładnie

tymianek
2016-11-17 21:05:17
świetny

kasis123612
2016-11-17 16:58:52
ładnie

pachnidł0
2016-09-27 22:08:31
super

jaa
2016-09-26 22:30:50
świetny

Cece89
2016-09-01 18:20:23
świetny

gabi1234
2016-08-09 16:07:57
super

pigi
2016-08-07 07:49:02
Super

koniczynka100
2016-07-05 12:56:12
super

miqota
2016-06-30 13:18:25
Super

weronika8442
2016-06-03 22:55:28
muszę wypróbować!

login
2016-05-29 17:24:31
mega

ewelina9090
2016-05-29 12:54:20
Super

judyt4
2016-05-20 14:38:08
super

rulizka
2016-05-19 17:19:08
Świetny

margog9090
2016-05-08 10:55:10
Super

ulunia6
2016-05-03 11:52:31
Mnie się marzy Maestro powder że Złotej kolekcji.

drt
2016-05-02 04:52:02
jakoś dziwnie wyszedł ten pędzel na tych zdjęciach.

wika
2016-04-05 06:56:43
Super

tosiak
2016-04-04 19:58:27
Super

jess78
2016-04-04 19:40:31
świetny

gigix
2016-04-04 13:24:19
świetny

kiniaa19
2016-10-19 16:23:34
Ajj... ubiegłaś mnie, buźki pa

bettilou
2016-11-16 17:47:26
dokładnie o tym samym pomyślałam

kejti56
2016-04-02 22:47:24
świetny

volivs
2016-04-02 11:27:07
Super

mimijane
2016-04-01 18:31:55
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:38:12
Fajny pędzel.

pierozkowa
2016-11-18 17:14:52
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"

Lisia
2016-10-29 05:03:25
kochana zgadzam się z tobą w pełni

marni
2016-03-31 10:51:05
świetny

hanaban
2016-03-30 00:10:34
świetny

jowita40
2016-03-29 16:28:18
Super

lily21
2016-03-29 14:35:42
świetny

eluv
2016-03-28 21:26:48
super

niewyspana
2016-03-28 19:12:49
Super

kikaku
2016-03-27 22:21:35
świetny

elizzka
2016-03-26 10:27:28
super :)

mikin
2016-03-25 23:23:15
świetny

tygielek
2016-03-23 18:49:09
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:31:31
super

Klaudia
2016-03-21 17:07:06
Jaki puszysty! Ciekawe czy jest taki miękki.

Parikla
2016-03-20 19:02:24
To prawda, jest idealny :)

elik
2016-03-20 13:49:21
świetny

domioneteu
2016-03-17 23:02:17
Jakoś ten pędzel mnie nie przekonuje.... Wydaje się być zniszczony... w sensie że włosie. Ale post bardzo fajny

marli54
2016-03-16 23:54:32
świetny

teddy23
2016-03-15 21:49:31
super

Kitekatu
2016-03-14 12:51:44
Fajny ale wg mnie trochę za drogi

zuza5254
2016-03-13 11:30:51
super

magdalen97
2016-03-12 18:58:33
fajny pędzelek łądne włosie

aniie12
2016-03-12 13:46:39
świetny

lipsy
2016-03-10 22:54:43
świetny

kitty000
2016-03-09 19:46:24
świetny

MM2003
2016-03-07 17:41:56
Super :)

gosia123
2016-03-04 23:46:01
świetny

rose01
2016-03-02 22:55:11
świetny

dizzy
2016-02-29 20:26:05
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:21:49
super

blondee
2016-02-27 15:24:30
super

anee
2016-02-26 15:08:54
extra :D

zombiee
2016-02-25 21:00:54
super

lusior
2016-02-24 15:15:54
super :)

ptysiul
2016-02-23 09:43:27
Ja do pudru polecam pędzel z Makeup Revolution z serii różowego złota :)

Moja
2016-02-20 22:17:08
Nie mam przekonania do Maestro, ale może warto wypróbować ten pędzel

comfortinnending
2016-02-15 07:39:44
Nie przypadł mi do gustu. :)

Moja
2016-02-13 21:23:03
Super

Ana00
2016-02-04 02:05:02
super

hellosadnessxx
2016-02-02 15:48:18
wygląda na takiego meega zużytego :3

emilkavv
2016-01-31 01:04:44
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:30:15
świetne pędzle

rdmakeup
2016-01-30 13:39:52
mam go ;)

esss13051998
2016-01-27 17:26:52
świetne pędzle

Klaudiamala
2016-01-23 18:24:09
Super

ANNESA
2015-12-27 17:01:10
Ja posiadam z sunhide minerals

waterandwine
2015-12-21 23:28:52
ekstra

MaryMary
2015-12-12 22:32:54
Super recenzja :)

Olcia37
2015-12-02 19:11:04
Wydaje się taki milutki.

Carmelo002
2015-11-30 19:23:48
Warte uwagi

Gorzka13
2015-11-30 10:42:41
Uwielbiam takie pędzle do pudru :)

Carmelo002
2015-11-30 19:24:02
ja też :)

klaudusia0807
2015-11-29 18:28:12
Fajna recenzja :)

LaRive
2015-11-29 11:15:11
marzenie :D

sylwuzaur13
2015-11-23 21:44:24
wole hakuro

Carmelo002
2015-11-30 19:24:16
dlaczego?

karolinaa
2015-10-30 19:48:27
Nie wiedziała, że ten pędzel wykonany jest z włosia naturalnego. Wydaje się być fajny :)

hellosadnessxx
2015-10-02 22:30:04
no na tych zdjęciach nie wygląda jakby był dobrze wykonany.

tutajsylwia
2015-09-07 18:03:10
super ;)

kamilla
2015-08-31 13:37:57
maestro buu

kamilaa109
2015-08-18 14:13:03
Przydatna recenzja :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:09:43
fajna recenzja :)

paula978
2015-08-14 12:41:44
musze wypróbować !

rozkminiaj1
2015-08-14 11:52:50
fajna recenzja ;)

Sylwia14
2015-08-11 21:27:30
faktycznie fajny puchacz

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:00:20
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:49:47
przydatny filmik

Paulina12345
2015-08-03 00:19:56
Pędzle Maestro nieźle sie prezentują :)

Magnetic91
2015-07-30 21:43:11
A ja się zastanawiam nad nim właśnie lub Kozłowskim. Marzy mi się taki duuuży puchacz do pudru:)

KamiluŚkaa
2015-07-20 12:58:41
Ja mam swój pędzel do pudru, od 2 lat ten sam.. ostatnio urwał mi się trzonek ale przykleiłam kropelką i trzyma się świetnie, jednak myślę że za jakiś czas będę musiała wymienić swój pędzel na coś nowego, rozważę Maestro :)

pat
2015-06-22 21:50:38
A ja jestem przeciwna naturalnemu włosiu. Jakoś nie byłoby mi fajnie wiedząc, że abym mogła wypucować sobie twarz obdarto ze skóry jakieś zwierze. Wolę syntetyki :)

monika212121
2015-06-08 13:55:28
zastanawiam mnie czy te pędzle sa lepsze od hakuro

cheap fitflops uk
2013-07-16 11:22:20
The Unpleasant Honest truth Relating To Your Amazing shoes Imagination cheap fitflops uk http://www.fitflopsshoesoutlet.com

Toms Uk
2013-07-15 21:13:23
The Astounding Secret Of The shoes Toms Uk http://www.tomsoutlets-usa.com

Nitka321
2013-06-25 08:44:51
a ja polecam i pędzel i nowy portal lifestylowy http://lifelov.pl/ ;)

RedBlush
2013-05-01 18:20:26
ale się uśmiałam z tego zdania "pachnie niezbyt ładnie mokrym zwierzem" haha

beautylovin.pl
2013-05-01 16:54:32
Ja lubię pędzle Bobbi Brown, z tańszych polecam elf, słyszałam, że douglas też ma fajne: http://beautylovin.pl/nowosci-kosmetyczne/pedzle-douglas-zapewnia-perfekcyjny-makijaz/

mila1195
2013-04-25 19:42:29
Ja polecam pędzel od Ciebie Moniko ze sklepu Hakuro H55. Trochę ciężki, ale profesjonalny i megamięciutki ! Fajny jest także pudrowiec z Ecotools, to właśnie jego na co dzień używam najczęściej ;)