LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru

  • Data opublikowania: 2013-04-24 10:36:50
  • Autor: LadyArtist
  • 26

Pędzle są dla mnie  nieodłącznymi narzędziami do stworzenia każdego makijażu. Dzięki nim jest on trwalszy, precyzyjniejszy, dają wiele możliwości. Dobre jakościowo pędzle posłużą nam przez lata, więc są też dobrą inwestycją na przyszłość . Dostępne na rynku różne ich wielkości, długości, szerokości , rodzaje włosia - pozwalają sprostać przeróżnym technikom makijażowym.
Dziś chciałabym przedstawić Wam jeden z moim pędzlowych ulubieńców.

Mimo iż moja kolekcja pędzli jest całkiem już pokaźna, wciąż szukałam idealnego puchacza do omiatania twarzy pudrem sypkim..I dzięki naszej Ladymakeup znalazłam swój ideał :) Bo to właśnie ona poleciła mi Maestro nr 180 romiar 26 Pędzle Maestro znam i lubię , posiadam ich całkiem sporo, ale nie wiem czemu już wcześniej nie zdecydowałam się na ten właśnie pędzel..

Przejdźmy do samej recenzji :

MARKA I WYKONANIE

Jest to pędzel ręcznie wykonany, naszej polskiej marki z Lublina Maestro, która już na dobre zagościła na rynku i podbiła serca wielu wizażystek swoimi produktami i ich jakością wykonania. Oficjalna strona marki to http://www.maestrobrush.com/

Pędzel wykonany jest z drewnianego, lakierowanego, czarnego trzonka z niklowaną skuwką .Na pędzlu widnieje logo marki, rozmiar i seria.

Przedstawiony przez mnie pędzel jest w rozmiarze 26, z tej serii możemy wybierać również inne rozmiary, które różni średnica i długość włosia oraz długość pędzla. Posiada  on gęste i zbite  włosie naturalne  ( włosie szopa )

 

 

PRZEZNACZENIE,  DZIAŁANIE

Według producenta pędzle z tej serii mogą  być stosowane do różu,  do pudru sypkiego, pudru w kamieniu.

Mój pędzel z racji swojej wielkości idealnie spisuje się w omiataniu twarzy pudrem sypkim, do produktów w kamieniu nie używałam go. Do różu polecałabym wybrać mniejszy rozmiar. Nie pochłania pudru, równomiernie się go nim aplikuje.

Fajnie spisuje się też do rozblendowywania np. granic bronzera i różu.

Jest przyjemny w kontakcie z twarzą ( choć na pewno nie jest tak miękki jak syntetyki ), długa rączka świetnie spisuje się szczególnie przy malowaniu innych, dzięki temu nie ma aż takiego nacisku dłoni na pędzel i produkt możemy zaaplikować  dokładnie, by nie tworzyć kosmetykiem plam na twarzy z pudru, a także bardzo delikatnie tylko omieść twarz.

Pędzel jest solidnie wykonany, jedyne minusy do których można się przyczepić to ścierające się napisy z logo i rozmiarami , ale już nauczona doświadczeniem z innymi pędzlami tej marki zabezpieczyłam te miejsca lakierem bezbarwnym ;)

Włosie po myciu nie odkształca się, nie wypadł mi z niego ani jeden włosek, a jest regularnie dezynfekowany i myty.

Ale o jednym ale muszę wspomnieć _ po myciu hmm pachnie niezbyt ładnie mokrym zwierzem, delikatnie ujmując :) W końcu posiada włosie naturalne :) Na szczęście po wyschnięciu nie ma już tego zapachu . Nie uważam jednak tego za jakiś duży minus biorą pod uwagę to jak przyjemnie mi się z tym pędzlem pracuje i ile ma zalet :)

 

CENA

Cena uzależniona jest od wielkości pędzla i włosia.

Ja za swój zapłaciłam 75 zł. Czy to dużo czy mało, trudno mi oceniać,

Pędzel jest jak dla mnie super i uważam, że wart tych pieniędzy, szczególnie, że nie jest to zakup na miesiąc czy dwa, ale na lata. Swoje starsze pędzle Maestro mam już chyba ze 3 lata i nic się z nimi nie dzieje.

PODSUMOWANIE

Serdecznie polecam Wam ten pędzel jeśli szukacie przyjemnego puchacza do aplikacji szczególnie pudru sypkiego , solidnie wykonanego .

Macie może ten pędzel ? a może polecacie inne pędzle ?

pozdrawiam

Ania

Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe? Podkład w musie? To mus!

Zobacz też

Pędzle Maestro - Nowości (Kwiecień 2011)
Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu
TOP 5 - pędzle do podkładu - Hakuro, Maestro, Sigma

Komentarze do LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru

Anuluj
2017-06-07 17:55:05
Genialny art, cud miód i same najlepsze orzeszki
2017-05-19 16:19:51
lubię takie wpisy, warto przeczytać
2017-04-29 15:09:49
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-12 22:44:08
Cudny! :)
2017-03-25 14:51:08
ładnie
2017-03-07 17:19:46
podoba mi się ten wpis
2017-02-20 19:47:23
świetny
2017-02-18 19:56:14
Ładnie
2017-02-11 21:29:01
ładnie
2017-02-09 08:59:22
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-07 18:20:10
świetny
2017-02-07 15:58:37
ładnie
2017-02-03 12:33:35
Ładnie
2017-01-28 18:28:04
ładnie
2017-01-26 22:26:01
Ładnie
2017-01-11 21:51:42
fajne pędzle chciałabym je wypróbować
2017-01-07 21:01:05
ładnie
2016-12-14 23:39:47
Ładnie
2016-11-23 19:30:59
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-22 16:33:33
ładnie
2016-11-20 22:47:44
ładnie
2016-11-17 21:05:17
świetny
2016-11-17 16:58:52
ładnie
2016-09-27 22:08:31
super
2016-09-26 22:30:50
świetny
2016-09-01 18:20:23
świetny
2016-08-09 16:07:57
super
2016-08-07 07:49:02
Super
2016-07-05 12:56:12
super
2016-06-30 13:18:25
Super
2016-06-03 22:55:28
muszę wypróbować!
2016-05-29 17:24:31
mega
2016-05-29 12:54:20
Super
2016-05-20 14:38:08
super
2016-05-19 17:19:08
Świetny
2016-05-08 10:55:10
Super
2016-05-03 11:52:31
Mnie się marzy Maestro powder że Złotej kolekcji.
2016-05-02 04:52:02
jakoś dziwnie wyszedł ten pędzel na tych zdjęciach.
2016-04-05 06:56:43
Super
2016-04-04 19:58:27
Super
2016-04-04 19:40:31
świetny
2016-04-04 13:24:19
świetny
2016-10-19 16:23:34
Ajj... ubiegłaś mnie, buźki pa
2016-11-16 17:47:26
dokładnie o tym samym pomyślałam
2016-04-02 22:47:24
świetny
2016-04-02 11:27:07
Super
2016-04-01 18:31:55
świetny
2016-04-01 09:38:12
Fajny pędzel.
2016-11-18 17:14:52
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"
2016-10-29 05:03:25
kochana zgadzam się z tobą w pełni
2016-03-31 10:51:05
świetny
2016-03-30 00:10:34
świetny
2016-03-29 16:28:18
Super
2016-03-29 14:35:42
świetny
2016-03-28 21:26:48
super
2016-03-28 19:12:49
Super
2016-03-27 22:21:35
świetny
2016-03-26 10:27:28
super :)
2016-03-25 23:23:15
świetny
2016-03-23 18:49:09
świetny
2016-03-22 16:31:31
super
2016-03-21 17:07:06
Jaki puszysty! Ciekawe czy jest taki miękki.
2016-03-20 19:02:24
To prawda, jest idealny :)
2016-03-20 13:49:21
świetny
2016-03-17 23:02:17
Jakoś ten pędzel mnie nie przekonuje.... Wydaje się być zniszczony... w sensie że włosie. Ale post bardzo fajny
2016-03-16 23:54:32
świetny
2016-03-15 21:49:31
super
2016-03-14 12:51:44
Fajny ale wg mnie trochę za drogi
2016-03-13 11:30:51
super
2016-03-12 18:58:33
fajny pędzelek łądne włosie
2016-03-12 13:46:39
świetny
2016-03-10 22:54:43
świetny
2016-03-09 19:46:24
świetny
2016-03-07 17:41:56
Super :)
2016-03-04 23:46:01
świetny
2016-03-02 22:55:11
świetny
2016-02-29 20:26:05
świetny
2016-02-29 18:21:49
super
2016-02-27 15:24:30
super
2016-02-26 15:08:54
extra :D
2016-02-25 21:00:54
super
2016-02-24 15:15:54
super :)
2016-02-23 09:43:27
Ja do pudru polecam pędzel z Makeup Revolution z serii różowego złota :)
2016-02-20 22:17:08
Nie mam przekonania do Maestro, ale może warto wypróbować ten pędzel
2016-02-15 07:39:44
Nie przypadł mi do gustu. :)
2016-02-13 21:23:03
Super
2016-02-04 02:05:02
super
2016-02-02 15:48:18
wygląda na takiego meega zużytego :3
2016-01-31 01:04:44
Super
2016-01-30 16:30:15
świetne pędzle
2016-01-30 13:39:52
mam go ;)
2016-01-27 17:26:52
świetne pędzle
2016-01-23 18:24:09
Super
2015-12-27 17:01:10
Ja posiadam z sunhide minerals
2015-12-21 23:28:52
ekstra
2015-12-12 22:32:54
Super recenzja :)
2015-12-02 19:11:04
Wydaje się taki milutki.
2015-11-30 19:23:48
Warte uwagi
2015-11-30 10:42:41
Uwielbiam takie pędzle do pudru :)
2015-11-30 19:24:02
ja też :)
2015-11-29 18:28:12
Fajna recenzja :)
2015-11-29 11:15:11
marzenie :D
2015-11-23 21:44:24
wole hakuro
2015-11-30 19:24:16
dlaczego?
2015-10-30 19:48:27
Nie wiedziała, że ten pędzel wykonany jest z włosia naturalnego. Wydaje się być fajny :)
2015-10-02 22:30:04
no na tych zdjęciach nie wygląda jakby był dobrze wykonany.
2015-09-07 18:03:10
super ;)
2015-08-31 13:37:57
maestro buu
2015-08-18 14:13:03
Przydatna recenzja :)
2015-08-16 13:09:43
fajna recenzja :)
2015-08-14 12:41:44
musze wypróbować !
2015-08-14 11:52:50
fajna recenzja ;)
2015-08-11 21:27:30
faktycznie fajny puchacz
2015-08-10 11:00:20
przydatna recenzja
2015-08-09 21:49:47
przydatny filmik
2015-08-03 00:19:56
Pędzle Maestro nieźle sie prezentują :)
2015-07-30 21:43:11
A ja się zastanawiam nad nim właśnie lub Kozłowskim. Marzy mi się taki duuuży puchacz do pudru:)
2015-07-20 12:58:41
Ja mam swój pędzel do pudru, od 2 lat ten sam.. ostatnio urwał mi się trzonek ale przykleiłam kropelką i trzyma się świetnie, jednak myślę że za jakiś czas będę musiała wymienić swój pędzel na coś nowego, rozważę Maestro :)
2015-06-22 21:50:38
A ja jestem przeciwna naturalnemu włosiu. Jakoś nie byłoby mi fajnie wiedząc, że abym mogła wypucować sobie twarz obdarto ze skóry jakieś zwierze. Wolę syntetyki :)
2015-06-08 13:55:28
zastanawiam mnie czy te pędzle sa lepsze od hakuro
2013-07-16 11:22:20
The Unpleasant Honest truth Relating To Your Amazing shoes Imagination cheap fitflops uk http://www.fitflopsshoesoutlet.com
2013-07-15 21:13:23
The Astounding Secret Of The shoes Toms Uk http://www.tomsoutlets-usa.com
2013-06-25 08:44:51
a ja polecam i pędzel i nowy portal lifestylowy http://lifelov.pl/ ;)
2013-05-01 18:20:26
ale się uśmiałam z tego zdania "pachnie niezbyt ładnie mokrym zwierzem" haha
2013-05-01 16:54:32
Ja lubię pędzle Bobbi Brown, z tańszych polecam elf, słyszałam, że douglas też ma fajne: http://beautylovin.pl/nowosci-kosmetyczne/pedzle-douglas-zapewnia-perfekcyjny-makijaz/
2013-04-25 19:42:29
Ja polecam pędzel od Ciebie Moniko ze sklepu Hakuro H55. Trochę ciężki, ale profesjonalny i megamięciutki ! Fajny jest także pudrowiec z Ecotools, to właśnie jego na co dzień używam najczęściej ;)