A ja zmywam plamy po farbie zmywaczem do paznokci i powiem szczerze, świetna sprawa, wszystko pięknie schodzi i problemów z plamami nie mam. Ale nie polecam jak ktoś ma bardzo wrażliwą skórę. Chociaż ja mam wrażliwą, atopową i wcale mi nie podrażnia. Dobrze jest od razu przemyć tonikiem i posmarować kremem, żeby skóry nie wysuszyć, ale ja jakoś sztywno się nie trzymam tego i do tej pory zmywacz mi nie podrażnił twarzy Nie bawię się w żadne smarowanie kremem przed farbowaniem W ogóle się nie martwię jak zaciapię sobie ręce, twarz, szyję. Zmywacz wszystko zmyje W ogóle to od dwóch lat zauważyłam, ze farby np. z palette czy welli mniej farbują skórę. A włosy farbuję już 11 lat i kiedys te farby były inne. Mocniej się czepiały skóry i schodziły dopiero po trzecim, czwartym myciu głowy. Teraz zauważyłam, że farby np. z palette nie śmierdzą amoniakiem, a pachną jakimiś kwiatami, owocami czy czymś tam innym. Nie wiem, co oni tam dodają, ale farbowanie jest o wiele przyjemniejsze No i nie farbują tak mocno skóry, czy akcesorii łazienkowych. Bez problemu farba schodzi z lustra, pralki, czy kafli A kiedyś to jak się ciapnęło, to koniec, już się nie zmyło.