English version of Ladymakeup will start soon!
(Leave your email so we can notify you)

Kosmetyki na lato

  • Data opublikowania: 2011-06-08 09:29:15
  • Autor: ladymakeup
  • 25

Nadchodzące lato jest porą, w której szczególnie uważnie musimy zadbać o swój organizm. Oprócz dostarczania odpowiedniej ilości płynów, niezapominaniu o nakryciach głowy oraz paru innych kwestiach, warto zwrócić uwagę na kosmetyki, które dotychczas stosowałyśmy. Być może bowiem część z nich, ze względu na swój skład, nie będzie kwalifikować się do stosowania przy większych temperaturach i przy natężonym promieniowaniu słonecznym, które wpływać mogą na naruszenie ich struktury. Zastosowanie również niektórych specyficznych produktów wywołać może wszelakie reakcje fotouczulające. Dlatego też, tak wielką rolę, odgrywa właściwy dobór kosmetyków w zależności pory roku.



Moi letni faworyci


W poniższym filmiku przedstawiam Wam produkty, które zagościły w mojej letniej kosmetyczce. Wszystkie kupić można w Super-Pharm, a do 22 czerwca dodatkowo po super okazji (do większości produktów drugi otrzymujecie gratis). Wybrałam do przedstawienia tylko te kosmetyki, które uważałam, że mogą szczególnie Was zaciekawić. Dodatkowo oczywiście wszystkie z nich odpowiednie są do stosowania latem - kremy z wysokim filtrem i olejki do ciała chronią skórę przed szkodliwym promieniowaniem, a rewelacyjne samoopalacze, nadają złocistą opaleniznę bez wylegiwania się na słoneczku :). Na razie jestem w trakcie testowania kosmetyków, ponieważ część z nich używam po raz pierwszy. Jeśli jednak będziecie mieć ochotę na ich recenzję, to postaram się z czasem coś napisać/nakręcić.

Kosmetyki wykorzystane we filmiku:



  1. Dax Cosmetisc Sun – olejek do opalania z drobinkami 150 ml (pięknie podkreślają opaleniznę)+ balsam po opalaniu 150 ml (chłodzi i nadaje złocisty kolor)– promocja 2za1

  2. Bioderma – płyn micelarny Sensibio h20 dla skóry wrażliwej + podkład z filtrem w kompakcie – promocja 2za1 (gratisowy podkład dodawany jest dowolnego produktu Biodema)

  3. Lierac – Lierac Mesolift Creme rozświetlający krem do twarzy 30 ml 2 sztuki w cenie 1 – 99,99/209,99 –promocja 2za1

  4. Biosilk – Biosilk jedwab w płynie do włosów 50 ml + odżywka z jedwabiem 150 ml – 29,99/82,99 – promocja 2za1

  5. Dove – balsam do ciała brązujący 250 ml – promocja 2za1 (dodatkowo w zestawie występuje balsam do ciała 400 ml)

  6. Bio Karoten z Wit E + błyszczyk do ust 15,99/21,99 – promocja 2za1 (suplement diety, który poprzez doustne stosowanie przygotowuje naszą skórę do kąpieli słonecznych

  7. IVR perfumowana mgiełki do ciała 75 ml 15,99/24,99 o zapachu porzeczki i brzoskwini – (promocja na kartę LifeStyle) - wspaniały zapach i praktyczne długie opakowanie :)

  8. Sally Hansen Airbrush Legs fluidy do nóg75 g 39,99/54,99 – (promocja na kartę LifeStyle) - czyli przecudowny samoopalacz w delikatnej piance. Efekt opalonych nóg natychmiastowy, przecudownie dodatkowo błyszczą w naturalnym świetle.


Dziękuję Wam bardzo za uwagę. Czekam na komentarze i informacje o waszych letnich kosmetykach :)
Ulubieńcy Lipca Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Zobacz też

Tradycyjne lakiery na wiosnę i lato 2017
Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?
Kosmetyki: tanie a dobre - cz. II
Ulubieńcy LIPCA - kosmetyki, które skradły moje serce :)

Komentarze do Kosmetyki na lato

Anuluj
2017-05-21 21:55:21
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-21 11:26:02
Ja bardzo lubię przyspieszacz opalania z Marizy :)
2017-04-14 08:39:36
Ładnie :)
2017-03-23 11:38:57
ładnie
2017-03-10 10:04:23
Ładnie :)
2017-03-02 20:21:46
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-19 11:25:32
интересно!
2017-02-17 21:49:14
Ładnie
2017-02-16 11:45:03
świetny
2017-02-09 20:44:45
ładnie
2017-02-06 15:25:25
ładnie
2017-02-05 17:26:14
świetny
2017-01-27 12:11:32
ładnie
2017-01-26 00:05:44
Ładnie
2017-01-05 22:56:16
ładnie
2016-12-29 18:46:26
podoba mi się ten wpis
2016-12-28 14:38:06
podoba mi się ten wpis
2016-12-13 17:09:03
Ładnie
2016-12-01 15:39:13
coś mi się zdjęcia nie wyświetlają poprawnie :D
2016-11-20 09:20:45
ładnie
2016-11-18 17:11:01
Świetnie. aż tęsknię do lata... ;)
2016-11-18 12:00:58
ładnie
2016-11-16 18:53:08
całokształt artykułu pierwsza klasa!
2016-11-16 15:20:10
świetny
2016-09-26 15:02:55
super
2016-09-25 17:18:32
świetne
2016-09-07 15:31:03
świetny
2016-08-08 14:35:29
super
2016-08-08 08:46:25
super
2016-07-06 13:42:34
super
2016-06-29 21:22:17
Super
2016-06-12 17:53:17
Super
2016-06-05 10:47:50
super ;)
2016-05-30 14:39:48
rewelacyjne
2016-05-26 22:37:26
Ciekawe
2016-05-23 15:33:04
super
2016-04-30 21:37:46
Ciekawe kosmetyki.
2016-04-12 20:02:12
super
2016-04-05 07:01:46
Super
2016-04-04 19:55:12
Super
2016-04-04 19:44:44
świetny
2016-04-04 13:36:14
świetny
2016-04-02 22:54:11
świetny
2016-04-01 18:39:38
świetny
2016-03-31 17:09:00
Super
2016-03-31 11:02:12
świetny
2016-03-30 00:13:16
świetny
2016-03-29 22:37:01
Super
2016-03-29 15:14:17
super
2016-11-17 19:06:12
dokładnie o tym samym pomyślałam ;]
2016-03-29 14:49:20
świetny
2016-03-29 12:07:46
Super :)
2016-03-28 18:55:48
Fajnie
2016-03-27 22:26:28
świetny
2016-03-27 21:51:09
super :)
2016-03-26 20:42:14
Super
2016-03-25 23:31:28
świetny
2016-03-23 18:53:16
świetny
2016-03-22 18:11:46
Super
2016-03-21 19:51:31
Płyn micelarny <3
2016-03-20 13:59:18
świetny
2016-03-16 23:58:08
świetny
2016-03-15 21:53:06
super
2016-03-12 13:51:55
świetny
2016-03-12 13:48:59
świetny
2016-03-10 22:58:29
świetny
2016-03-09 20:34:47
świetny
2016-03-07 18:24:42
Ciekawy filmik
2016-03-07 11:43:54
Ciekawe produkty :)
2016-03-06 12:39:08
super
2016-03-05 23:51:57
super
2016-03-04 23:53:14
świetny
2016-03-02 23:02:28
świetny
2016-03-02 21:44:55
super :)
2016-02-29 20:29:56
świetny
2016-02-28 23:18:12
wole naturalne kosmetyki
2016-02-27 15:30:01
świetne
2016-02-26 18:54:40
ciekawe produkty :)
2016-02-25 21:07:29
super
2016-02-24 15:20:28
super :)
2016-02-15 14:08:58
Kocham Biodermę!
2016-02-05 02:41:16
czekamy na lato:)
2016-01-31 13:41:37
Super
2016-01-30 16:39:28
świetne produkty
2016-01-27 17:30:18
ciekawe produkty
2015-12-28 21:41:58
Ciekawe
2015-12-26 23:19:08
dokładnie o to chodziło 8)
2015-12-20 23:15:43
lubie Biodermę :)
2015-12-12 22:42:55
super :)
2015-12-04 18:10:50
Dobre kosmetyki :)
2015-11-30 19:12:05
Bardzo fajna recenzja :)
2015-11-30 11:23:41
Wszystko idealnie na lato :)
2015-11-29 18:42:14
Jeszcze troszkę i znowu idę na plażę :)
2015-11-29 11:57:50
Ciekawy filmik :)
2015-11-21 22:44:55
super
2015-11-16 18:13:43
bardzo fajny filmik ;)
2015-09-07 17:57:05
fajne kosmetyki :)
2015-09-07 17:49:09
Fajny filmik ;)
2015-08-31 13:41:18
dokładnie
2015-08-29 10:00:13
Przydatna recenzja :)
2015-08-18 21:41:31
Świetny filmik :)
2015-08-16 13:16:31
przydatny filmik :))
2015-08-14 13:01:50
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:58:49
jedawab w płynie mi przesuszył włoski.. ;/
2015-08-10 11:02:47
przydatna recenzja
2015-08-09 21:52:19
przydatny filmik
2015-08-09 11:27:18
rajstopy Sally Hanses sprawują się świetnie ;) polecam każdemu ;)
2015-08-03 00:37:10
Lubię kremy z Dax Cosmetics :)
2016-10-30 16:03:58
W pełni się z Tobą zgadzam
2015-07-26 13:56:50
bardzo polecam Sally Hansen ;)
2015-07-24 16:39:53
Rajstopy w sprayu Sally Hansen to super sprawa :) maskują nawet siniaki.:)
2015-07-24 15:51:02
Biosilk jedwab przesuszył mi włosy, a wydawał się być dobrym produktem ..:/
2015-07-20 13:33:19
Już od dawna kusi mnie Bioderma, niestety zawsze jak była/jest jakaś promocja to nie mam czasu żeby jechac i kupić :)
2015-05-26 21:49:07
bardzo fajny makijaż
2011-06-09 12:57:48
Mam ochotę zakupić sobie te rajstopy w spreju ;-) Kiedyś już je miałam są świetne i również polecam wszystkim.
2011-06-08 19:49:52
Hmmm... w takim razie muszę się chyba wybrać na małe zakupki ;] p.s. Bardzo ładny makijaż !!!
2011-06-08 20:25:48
Dzięki :) bardzo łatwy w wykonaniu, ostatnio tak się ciągle maluje ;p
2011-06-08 14:09:34
Bardzo Ci dziękuję za te informacje! :))
2011-06-08 13:38:10
mam zamiar kupić produkt Sally Hansen bo baardzo mnie zachęciłaś ale nie mam pojęcia jaki wybrać kolor,chodzi mi o delikatną opaleniznę bardziej złocistą aniżeli brązową;) Czy zdradzisz jakiego odcienia używasz i jaki nadaje kolor?:)
2011-06-08 20:25:10
Mój odcień jest dość ciemny - Tan Glow nazywa się, ale jaśniejsze też są. Ten mój w brąz wpada, ale o dziwo nie jest za ciemny ;p
2011-06-08 12:47:11
Tak wogóle dzięki Tobie odkrywamy nie tylko dobre czy nowe kosmetyki ale i promocje:) Dobrze wiedzieć i być poinformowanym Dziękuję:D
2011-06-08 20:13:10
Super-Pharm niestety nie jest w każdym mieście - można sprawdzić na ich stronie wszystkie sklepy. No i nie masz mi za co dziękować :) z chęcia dziele sie z Wami tym co wiem.
2011-06-08 12:41:12
Dużo przydatnych kosmetyków na wakację lecz czy w każdym mieście jest ta apteka/sklep?
2011-06-08 10:01:37
Kochana czy moglabys mi powiedziec jaki krem/balsam jest najlepszy do opalania ? Tak by sie ladnie opalic by nie powstaly nam zadne bable na skorze i by pozniej opalenina ladnie sie trzymala ;-) Niedlugo wybieram sie na wakacje i kompletnie nie mam pojecia co wybrac , a jak wiadomo wybor jest szeroki ;-) Pozdrawiam buziaki xxx!
2011-06-08 20:11:06
Te z Dax są fajne (ten olejek co pokazuje ma niestety mały filtr), z Nive wiem, że też są dobre i łato dostępne :) o Liren też wiele dobrego słyszałam :)