używam olej kokosowy i bardzo go polecam do włosów ale i do twarzy. do wlosów i do twarzy polecam również olej arganowy i masło karite. ja stosuję je naprzemiennie na twarz na noc zamiast kremu i super sie sprawdzają. fajny do suchej lub tłustej cery jest olejek z jojoba który swoją budową bardzo zbliżony do ludzkiego sebum,stosowany na skórę suchą uzupełnia niedobór naturalnego sebum,jest ona wtedy nawilżona z kolei przy nadmiernej pracy gruczołów łojowych, czyli przy nieestetycznym świeceniu i skłonności do wyprysków zapobiega nadprodukcji sebum. dlatego jest fajny do pielegnacji cery suchej, tłustej czy mieszanej, od jakiegoś juz czasu stosuję naturalne odzywki bez spłukiwania, które zakupuję w sklepach internetowych z naturalnymi kosmetykami ,są to hydrolaty i ekstrakty roślinne które mogę zakupić w różnych pojemnościach i mieszać ze sobą w jakich tylko chce proporcjach ,tak stworzyłam swoją odżywkę bez spłukiwania na lato przeciw płowieniu włosów z naturalnymi filtrami UV i jestem z niej bardzo zadowolona.