Książki
- 2015-07-26, o 19:20
- 64
- 16 061
- 37
- 46
Re: Książki
Cześć dziewczyny, mam teraz dość sporo wolnego czasu i w większości spędzam go samotnie w domu, dlatego szukam jakiegoś zajęcia. Filmów juz obejrzałam sporo, teraz mam ochotę coś poczytać. Polecacie jakieś ciekawe książki? ;)
A jaki gatunek książek Cię interesuje?
Miasto Ślepców Jose Saramago daje do myślenia i autor ma fajny styl pisania. Ja ogólnie jestem bardziej zwolenniczką fantasy i postapokaliptyków i nie wiem czy ci się tu rozpisywać, bo nie wiem jakie gatunki wolisz. :P
Kurde, no właśnie napisałam obdzerny komentarz z poleconymi książkami i wystąpił błąd... nie wczytało... i pisz wszystko od początku.......... phhhh:(
Jestem molem książkowym i zaczytuję się głównie dziełami fantasy. CO gorsze, zaczełam pisać swoje gistorie, tak zbyt duża wyobraźnia ma też swoje minusy:)
Nie wiem czy ta tematyka Cię interesuje, al;e wypiszę kilka moich ul;ubionych książek serii.
1. Trudi Canavan Trylogia czarnego maga - Gildia Magów, Nowicjuszka, Wielki Mistrz - tutaj mamy świat magii, a konkretnie uniwersytet magiczny
2. Becca Fitzpatrick Szeptem, Crescenfo, Cisza, Finale - ogólnie o aniołach
3. Rachel Hawthorne Seria o zmiennokształtnych, czytaj wilkołakach - Blsk księżyca, Pełnia księżyca, Nów księżyca, Cień księżyca. Lekko się czyta i szybko. Mnie wciągnęło na maxa.
4. Księga wszystkich dusz - to ma 4 tomy bodajże. Pierwszy to czarownica.
Może tyle wystarczy na początek. Jak cię zainteresuje ta tematyka, chętnie napiszę kilka kolejnych tytułów.
Książki Harlana Cobena polecam :)
Piekara pisze super historie :).
Nie mam określonego gatunku, lubię czytać większość książek :) Zdecydowanie jednak wolę jakieś książki z przesłaniem, coś życiowego typu "Bóg nigdy nie mróga", jakieś romanse, fantasy, sensacje coś co potrafi dobrze wciągnąć :)
Nie wiem czy dobrze myślę co do Piekary to kojarzy mi się, że mój brat ma kolekcję jego książek i bardzo chwalił, jaki to gatunek? :P
Ja polecam całą twórczość Katarzyny Michalak. Każda książka jest niesamowita. Wiem, bo wszystkie przeczytałam ;)
daawno żadnej nie czytałam az wstyd
bardzo dużo teraz czytam