Kolekcja lakierów Virtual - Fruit Cocktail

  • Data opublikowania: 2011-05-18 09:26:10
  • Autor: ladymakeup
  • 29
Lubicie owoce? Ja bardzo, i to w każdej postaci :) dlatego też, gdy zaczęłam zapoznawać się z trendami na wiosnę/lato 2011 wprost oszalałam (nie dosłownie oczywiście) - nie dość, że wszędzie króluje kolor, to jeszcze ten zaczerpnięty wprost z natury! I w ten oto sposób zaczęłam korzystać z owocowych barw na co dzień, a moją pierwszą makijażową propozycję mogliście już obejrzeć we filmiku "Pomarańczowe usta". Owoc jednak dominuje u mnie nie tylko w makijażu, ale także i na paznokciach.  Połączenie tych dwóch elementów tworzy prawdziwą energetyzującą bombę witaminową. I o ile w kosmetykach do makijażu jest mniejszy wybór w tych barwach, to w lakierach do paznokci mamy prawdziwe możliwości zaspokojenia "owocowego głodu" :) Większość marek bowiem wypuściła limitowanki lakierów w tych popularnych odcieniach. W tej chwili maluję paznokcie lakierem z Virtual - w czaderskim cytrynowym kolorze, który nazwany został przez producenta "Lemoniade". Nazwa koloru wywodzi się zresztą z nazwy przewodniej całej kolekcji lakierów "Fruit Coctail", która od razu nasuwa nam na myśl żywe kolory owocowych koktajli (uwielbianych latem chyba przez wszystkich;) Poniżej zamieszczam notkę Producenta odnośnie całej serii:

Hasło przewodnie: Zasmakuj soczystych kolorów!

Wiosna i Lato 2011 przynoszą oczekiwaną od kilku sezonów eksplozję owocowej świeżości. Dominują nasycone, intensywne barwy i odważne zestawienia. Przepis na supermodne paznokcie? Połącz zielone kiwi z różowym grejpfrutem, dodaj do tego listek mięty z plasterkiem soczystej cytryny, a na czubku umieść wisienkę!

Na wybiegach największych projektantów mody królują owocowe i odważne połączenia kolorystyczne. Owoce to także ulubione kolory polskich i zagranicznych gwiazd w tym sezonie. Sezon letni obfituje w witaminowy zastrzyk świeżych barw. Ta energia inspiruje do modowych szaleństw oraz ekstrawaganckich łączeń kolorów.

Najnowszą kolekcję letnich lakierów marki Virtual tworzą emalie w 10 oryginalnych odcieniach. Wyjątkowo soczyste kolory nawiązują do orzeźwiających owocowych koktajli: zielono-kwaśne kiwi, różowo-cierpki grejpfrut, soczyście-leśna jagoda, błyszcząca świeżością truskawka, słodki arbuz oraz ostra żurawina.

Długotrwała winylowa formuła zapewnia głęboki i nasycony kolor oraz maksymalny lustrzany połysk. Lakier jest całkowicie bezpieczny dla płytki paznokcia, nie odbarwia , nie zawiera szkodliwego toluenu oraz formaldehydu.

Mocny kolor przyciąga wzrok, należy więc pamiętać o perfekcyjnym przygotowaniu paznokci. Lakier idealnie będzie prezentował się na krótkich, owalnych paznokciach.

Dostępne kolory: lazurowy błękit, mięta, cytryna, żurawina, ognista czerwień, róż, kobalt, zieleń, koral oraz pastelowy fiolet.

Pojemność: 10 ml, Cena rekomendowana: 8,30 zł.




Moja opinia:
kolory naprawdę nasycone i intensywne, do tego wspaniałe i poszukiwane przez wszystkie trendsetterki. Już przy nałożeniu jednej warstwy uzyskujemy zadowalające krycie (aczkolwiek lekkie smugi). Warto jednak pomalować paznokcie dwiema warstwami, aby uzyskać szałowy efekt końcowy. Prawdą jest również lustrzany połysk, który wydobywa prawdziwą głębię koloru z tych matowych lakierów. Emalia dość szybko wysycha, co jest wielkim plusem tej serii dla wszystkich niecierpliwców takich jak ja. Jedyne zastrzeżenia miałabym do trwałości - u mnie wytrzymała na paznokciach 2 dni. Trudno jednak jest mi obiektywnie wypowiedzieć się co do długości utrzymywania się lakieru na płytce, bowiem u mnie wszystkie lakiery odpryskują po jednym dniu prawie. Myślę, że mimo wszystko, warto kierować się kolorem lakieru, nie jego trwałością - ponieważ te piękne soczyste kolory są na tyle charakterystyczne, że szybka mogą się nam "opatrzeć" i po prostu znudzić [w zupełności zatem dwa dni nam wystarczą :)]

Jeśli macie ochotę zobaczyć jak mój lakier prezentuje się na paznokciach w "ruchu" - zapraszam Was do obejrzenia piątkowego filmiku, gdzie oprócz soczystych paznokci króluje soczysty makijaż oka :)
Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000 Pędzle Maestro - Nowości (Kwiecień 2011)

Zobacz też

Baza pod makijaż Virtual Satin Smooth
Nowość Virtual - tusz do rzęs Full Screen Size

Komentarze do Kolekcja lakierów Virtual - Fruit Cocktail

Anuluj
2017-11-29 22:26:37
ładnie
2017-09-05 13:40:03
warto przeczytać ten wpis
2017-08-23 11:42:22
warto przeczytać ten wpis
2017-06-22 14:12:57
Chociaż nie maluje się za często, to jednak ten artykuł przydał mi się w pewnym stopniu. Wytestowane i polecam od siebie gorąco.
2017-06-20 15:29:11
ciekawe kosmetyki
2017-05-21 21:55:28
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-21 11:25:36
Piękne, soczyste odcienie. Ostatni kolor skojarzył mi się z Mardi Gras z Semilaca :D
2017-04-14 08:40:04
Ładnie :)
2017-03-23 11:38:40
ładnie
2017-03-10 10:04:59
Wolę jednak hybrydy :)
2017-03-04 09:17:01
ciekawe kolory
2017-03-03 11:29:54
ale soczyste kolorki :D
2017-03-02 20:21:54
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-22 12:39:50
Ładnie
2017-02-17 21:48:46
Ładnie
2017-02-16 00:47:11
świetny
2017-02-09 20:44:37
ładnie
2017-02-06 15:25:15
ładnie
2017-02-05 11:01:09
świetny
2017-01-29 18:22:29
piękne kolory lakierów bardzo ładne
2017-01-27 12:11:09
ładnie
2017-01-26 00:05:20
Ładnie
2017-01-05 22:55:54
ładnie
2016-12-29 18:45:14
podoba mi się ten wpis
2016-12-28 14:37:43
przepiękne kolory lakierów
2016-12-13 17:08:42
Ładnie
2016-11-20 09:21:05
ładnie
2016-11-18 12:00:52
ładnie
2016-11-16 17:39:23
piękne i żywe kolory :)
2016-11-16 15:19:41
świetny
2016-09-26 15:02:47
super
2016-09-26 13:12:26
świetne lakiery
2016-09-07 15:31:56
świetny
2016-08-08 10:50:52
super
2016-07-28 11:11:58
super
2016-07-28 09:28:41
SUPER
2016-07-06 13:42:27
super
2016-06-30 17:02:01
Super
2016-06-05 10:48:22
śliczne kolory!
2016-05-30 17:02:04
Super
2016-05-29 14:17:42
piękne
2016-05-23 15:33:14
super
2016-05-01 22:06:45
Piękne kolorki.
2016-04-12 20:02:24
super
2016-04-04 19:54:51
Super
2016-04-04 19:45:06
świetny
2016-04-04 13:36:38
świetny
2016-04-02 22:54:15
świetny
2016-04-01 18:40:22
świetny
2016-03-31 17:09:15
Super
2016-03-31 11:02:18
świetny
2016-03-30 00:13:24
świetny
2016-03-29 22:37:29
Super
2016-03-29 15:15:19
super
2016-10-26 01:13:29
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi" :-)
2016-03-29 14:49:26
świetny
2016-03-29 12:07:31
Super :)
2016-03-29 12:07:22
Super kolory :)
2016-03-29 12:07:14
Świetne kolory :)
2016-03-28 18:55:27
Fajnie
2016-03-27 22:26:36
świetny
2016-03-27 22:03:27
super :)
2016-03-26 20:42:30
Super
2016-03-25 23:31:35
świetny
2016-03-23 18:53:32
świetny
2016-03-22 18:12:10
Super
2016-03-21 16:59:43
Ale się zrobiło wakacyjnie!
2016-03-20 18:56:58
Prawdziwy koktajl :)
2016-03-20 13:59:23
świetny
2016-03-16 23:58:17
świetny
2016-03-15 21:53:13
super
2016-03-12 13:47:41
świetny
2016-03-10 22:58:34
świetny
2016-03-09 22:11:31
Moim zdaniem śliczne kolorki :)
2016-03-09 20:34:59
świetny
2016-03-07 18:25:01
Super lakiery. Wiecie gdzie są dostępne?
2016-03-07 14:41:47
Cudowne
2016-03-06 12:39:31
super
2016-03-05 23:51:36
super
2016-03-04 23:53:19
świetny
2016-03-02 23:02:48
świetny
2016-03-02 21:43:36
super :)
2016-02-29 20:30:10
świetny
2016-02-27 15:30:16
świetne
2016-02-27 15:30:11
świetne kolory
2016-02-26 18:59:05
piękne kolory :P
2016-02-25 21:07:36
super
2016-02-24 15:20:39
super :)
2016-02-20 22:33:55
Ale śliczne kolorki! :)
2016-02-15 14:38:15
Bardzo fajne, wiosenne kolorki!
2016-02-05 02:41:37
skusze sie na takie koktajle
2016-01-31 13:41:47
Super
2016-01-30 16:39:49
piękne kolorki
2016-01-27 17:30:26
świetne kolorki
2016-01-23 13:47:49
Super kolory
2015-12-28 21:42:36
Kolorystyka super
2015-12-20 23:15:07
piękne kolory
2015-12-12 22:43:13
Porządna porcja koloru ;)
2015-12-04 18:11:30
Śliczne kolory :)
2015-11-30 19:12:21
piękne kolory :)
2015-11-29 11:58:09
Uwielbiałam te lakiery :)
2015-11-21 22:44:38
ladne kolory
2015-11-16 18:13:53
swietne produkty ;)
2015-10-30 11:39:38
Piękne kolory
2015-10-15 15:02:28
śliczne są te lakiery :)
2015-09-18 16:48:19
Kolor miętowy przydałby się do kolekcji ,jest piękny .
2015-09-08 20:03:19
przepiękne kolorki :)
2015-09-07 17:57:13
ładne kolorki :)
2015-09-07 17:49:19
ale ładne kolorki :)
2015-08-31 13:41:40
super kolorki
2015-08-29 09:58:54
Super kolorki :)
2015-08-18 21:41:15
Śliczne kolory :)
2015-08-16 13:16:46
piękne kolorki ;)
2015-08-14 13:02:19
.śliczne
2015-08-14 11:58:07
świetne kolorki ;)
2015-08-11 21:40:43
ostatni kolor sliczny
2015-08-10 11:02:53
przydatna recenzja
2015-08-09 21:52:25
przydatny filmik
2015-08-09 11:27:39
cudowne kolorki ;) idealne na lato ;)
2015-08-03 00:37:37
Szkoda, że nie ma odcieni nude.
2015-07-26 13:57:06
ale piekne kolorki <3
2015-07-24 16:40:10
śliczne kolorki :)
2015-07-24 15:50:28
super kolorki <3 idealne na lato :)
2015-07-19 14:23:01
Miałam te lakiery.. prawie wszystkie, po za czerwienią i granatem i całkiem fajnie się u mnie sprawowały :)
2015-07-17 10:07:43
ja bardzo lubie jasne kolorki na paznokciach
2011-09-09 20:57:02
Rozglądnę się za tymi tęczowymi cudami ;) Uwielbiam ubierać się kolorowo, więc to tylko dopełni mój wizerunek. Podoba mi sie ten arbuzowy kolorek najbardziej. A TY masz idealny gust ;)
2011-07-01 18:44:23
stosuje ten lakier w kolorze różowym i muszę przyznać, że trzyma się na pazurkach ok.5 dni, co jest świetnym wynikiem, do tego ładnie kryje i nie smuży. Bardzo go sobie chwalę! Szkoda tylko, że nie ma kolorku pomarańczowego ...
2011-05-26 18:20:53
Moje też się w większości robią gęste, ale to dolewam kilka kropel zmywacza do paznokci i jest ok:)Mogę polecić lakiery firmy simple beauty-naprawde świetne lakiery i nie gęstnieją a cena też jest przystępna, bo chyba 6,50zł
2016-11-07 17:47:52
W sumie masz rację :)
2011-05-28 12:41:17
W jakimś małym kosmetycznym, ale na allegro też je widziałam:)
2011-05-26 19:05:22
hmm nigdy nie słyszałam o tej marce ;/ a gdzie je kupujesz?
2011-05-26 15:33:52
mam już 3 kolorki i rzeczywiście są świetne. fajnie kryją. Jedyny "-" to to, że mają trochę rzadką konsystencję, ale w sumie dzięki temu się tak nie ciągną jak niektóre lakiery:)
2016-01-22 12:07:37
własnie otóz to
2011-05-26 16:15:27
Mi akurat konsystencja pasuje ;p może dlatego, że moje wszystkie lakiery robią się właśnie strasznie gęste :/
2011-05-23 14:17:36
te lakiery są boskie :) ja mam numer 141 pięknie się prezentuje na pazurkach :)
2011-05-20 18:43:12
juz wysłałam mam nadzieję że doszło ;)*
2011-05-20 15:06:44
No rzeczywiście kolorki, są super idealne na upały. a cena bardzo przyzwoita. Mam nadzieję, że w każdym kosmetycznym można je dostać
2011-05-20 11:03:32
Próbowałam wysłać link tego klipu ponizej o ktorym wspominalam ale nie chce się wysłąc :(((( ale jeśli wpiszesz ten tytuł na YT który podałam napewno wyskoczy ;)
2011-05-20 11:06:51
podeslij w mailu :) ladymakeup@ladymakeup.pl :)
2011-05-19 12:52:03
Witam lakiery są super!! A czy mogłabyś wykonać makijaż z nowej kolekcji Joko jest super delikatny i czy będzie on pasował do brunetki!? Pozdrawiam!
2011-05-19 11:52:24
Te lakiery są wprost cudowne! I niedrogie :) Mam już trzy kolory i jestem oczarowana :) Z niecierpliwością czekam na piątkowy filmik!
2011-05-19 12:29:44
Mam nadzieję, że spodoba ci się propozycja :)
2011-05-19 10:46:07
Moniczko czy mogłabym prosić Ciebie bardzo gorąco o makijaż Antonii z klipu "shake it mamma" jest taki piękny a zupełnie nie wiem jak się do niego zabrać :( oczywiście jeśli znajdziesz czas i chęć ;) Bardzo Gorąco Pozdrawiam :*
2011-05-19 12:27:32
Przyznam się szczerze, że nie znam tej osóbki o której piszesz ;/ podeślij proszę jakiś link :)
2011-05-18 11:05:20
Mi się podoba 1, 6,7,9 i 10. Te niebieskie i zielone to mi wyglądają na alkoholowe (blue bols i takie tam:))Aż mnie ochota naszła... na zakup oczywiście:P
2011-05-19 12:28:21
hihiih jasne, na zakupy ;p ja z chęcią skosztowałabym tych koktajli które kuszą obok lakierów ;)
2011-05-18 10:58:11
Wszystkie mi się bardzo podobają choć najbardziej chcę pierwsze 5 :) oj już nie moge się doczekać Twojej propozycji makijażu Moniko do tych pazurków ;)
2011-05-19 12:29:07
cieszę się :) lakiery mi się wszytskie podobają - superowe kolory na upały (takie jak dziś;p)