TOP 5 - pędzle do podkładu - Hakuro, Maestro, Sigma

  • Data opublikowania: 2015-03-08 18:13:11
  • Autor: ladymakeup
  • 58

O podkładach była ostatnio mowa dość często. Wykorzystując Wasze upodobania do tej tematyki kontynuuję temat dalej. Tym razem jednak nie będzie bezpośrednio o podkładach, a o akcesoriach, które sprawdzą się najlepiej przy ich rozprowadzaniu. Do wyboru mamy szereg gąbek, jajeczek i pędzli o przeróżnych kształtach. Najpopularniejsze to te o włosi ściętym na prostu, potocznie zwanych "flat top'ami". Występują w zasadzie u każdej marki produkującej pędzle, ich dostępność jest zatem ogromna co niejednokrotnie rodzi problem z wyborem stosownego modelu. Niczym Zorro przybywam Wam na pomoc i prezentuję we filmiku moją osobistą TOP 5 :) czyli listę sprawdzonych pędzli, które perfekcyjnie spisują się w rozprowadzaniu praktycznie wszystkich fluidów - zarówno tych rzadkich, jaki i bardzo gęstych.

 

Najwięcej - bo aż 3 modele, pochodzić będą od Hakuro. Na pewno kojarzycie je doskonale - jeśli nie z własnego doświadczenia, to być może z internetu. Porównam H50, H50s i H51 - czyli flagowe produkty tego polskiego producenta. Innym rodzimym wyrobem będzie reprezentant Maestro - pędzel Foundation III. Nie zabraknie również wzmianki o modelu F80 amerykańskiej SIGMA - pędzla, który "w świecie" zyskał miano kultowego. Wszystkie wymienione pędzle dość dokładnie porównuję do siebie. Zaopatrzyłam się nawet w linijkę i wszystko dla Was dokładnie wymierzyłam :)

Ciekawa jestem czy moi faworyci pokrywają się z Waszymi? Używałyście któryś z wymienionych pędzli?  Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmiku. Czekam na Wasze komentarze:) Ps. jeśli macie ochotę na któryś z pędzli, to od dziś - przez 7 dni, możecie kupić je w sklepie ladymakeup z rabatem - 10% :) szczegóły w nagraniu. Pozdrawiam, Monika

 

WYNIKI ROZDANIA - REVLON COLORSTAY otrzymuje Maria Anuszkiewicz - czekam na wiadomość z adresem:)

Wymieniane pędzle:

Nazwa Dostępność Cena
Hakuro - pędzel do podkładu - H50 W magazynie 29.19 zł
Hakuro - pędzel do podkładu - H50S W magazynie 23.90 zł
Sigma - F80 - Flat Kabuki™ - Pędzel do podkładu W magazynie 81.22 zł
Hakuro - pędzel do podkładu - H51 W magazynie 29.19 zł
Sigma - F80 - FLAT KABUKI™ - COPPER - Pędzel do podkładu W magazynie 84.47 zł
Maestro - ZŁOTA KOLEKCJA foundation III W magazynie 34.96 zł
Najmodniejsze lakiery do paznokci na wiosnę 2015 Ulubieńcy i HITY 2014 + wyniki rozdań

Zobacz też

Hakuro, Maestro, Kozłowski, LaRosa - porównanie pędzli do makijażu
Polecane pędzle do podkładu
Pędzle Maestro - Nowości (Kwiecień 2011)
Nowości Hakuro - pędzle H14, H61, H74, H56

Komentarze do TOP 5 - pędzle do podkładu - Hakuro, Maestro, Sigma

Anuluj
2017-10-14 19:17:58
Hakuro
2017-10-14 16:37:52
przydatne informacje, kusi mnie by wypróbować te pędzle
2017-10-01 13:58:42
Swietny post! Bardzo przydatne informacje, miło sie czyta!
2017-09-30 18:30:41
Muszę wypróbować te pędzle
2017-09-01 19:18:48
Pędzle Sigma Cooper - marzenie <3
2017-09-01 12:10:52
z pędzli hakuro jestem zadowolona
2017-08-27 17:02:07
warto przeczytać ten wpis
2017-07-29 11:43:33
podoba mi się ten wpis
2017-07-28 11:14:59
ładnie
2017-06-16 15:18:17
Jak sobie poradzić z osypującymi się cieniami? Lepsza baza czy jakiś korektor na powiekę? ;P
2017-05-24 22:02:20
Świetny wpis, bardzo mi się podoba, przyjemnie się czyta :)
2017-05-01 22:03:10
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-20 16:33:56
ładnie
2017-04-11 23:38:48
Ładnie :)
2017-04-10 17:37:43
ładnie
2017-04-09 07:23:32
świetnie
2017-06-14 18:30:26
a ja mam inne zdanie na ten temat
2017-03-23 14:41:16
ładnie
2017-03-22 10:02:44
ładnie
2017-03-18 16:13:02
ciekawy wpis podoba mi się
2017-03-07 16:40:13
Hakuro, nie zamienie na zaden inny;)
2017-03-06 20:23:43
podoba mi się ten wpis
2017-03-06 14:23:38
Swietny
2017-02-28 16:10:36
ładnie
2017-02-27 06:10:16
ciekawy wpis, dużo przydatnych informacji
2017-02-26 10:47:27
Moje ulubione pedzle to mimo wszystko Hakuro:) niezawodne i trwale, przynajmniej u mnie:)
2017-02-19 13:41:52
Pomocny post :)
2017-02-16 22:35:25
Polecam Hakuro :)
2017-02-14 16:22:21
Ładnie
2017-02-10 19:56:00
świetny
2017-02-10 09:33:26
Świetny
2017-02-03 13:25:45
ładnie
2017-02-03 09:47:32
Bardzo przydatny post! :)
2017-01-30 09:02:22
Ładnie
2017-01-28 12:10:07
ładnie
2017-01-28 08:48:54
Ładnie
2017-01-24 20:30:54
ładnie
2017-01-20 16:23:50
Ładnie
2017-01-19 16:16:17
Ładnie
2017-01-19 13:36:01
podoba mi się ten wpis
2017-01-14 18:10:29
Tylko hakuro mam i jestem w ich pędzlach zakochana ;)
2017-01-12 20:15:17
ciekawe pędzle kilka z nich mam
2017-01-01 14:55:17
świetny
2016-12-26 11:29:34
Ładnie
2016-12-16 15:45:59
ładnie
2016-12-15 20:04:38
ładnie
2016-12-13 17:18:12
Ładnie
2016-12-11 22:38:07
uwielbiam hakuro i maestro :) sigmy jeszcze nie miałam
2016-12-11 18:53:44
świetny
2016-12-06 07:36:20
podoba mi się ten wpis
2016-11-29 15:40:29
Posiadam pędzle hakuro i jestem zadowolona z nich
2016-11-29 00:31:33
podoba mi się ten wpis
2016-11-08 20:00:44
najbardziej lubię pędzle hakuro
2016-11-08 19:34:53
mam z Hakuro H50 i H50s, nie mogę się do niczego przyczepić
2016-11-08 00:52:32
świetny
2016-11-06 12:16:19
hakuro to moje ulubione pędzle do makijażu
2016-11-04 13:38:09
świetny
2016-10-27 10:53:23
pędzle hakuro to moje ulubione
2016-10-24 14:52:24
Mam H50 i nie wymieniłabym go na żaden inny <3
2016-10-18 22:39:29
świetne
2016-10-11 16:35:10
mam pędzle z hakuro i bardzo je lubie
2016-10-04 20:18:37
Chyba skusze się na pędzle z sigmy:)
2016-10-04 10:00:19
mam pędzle z hakuro i bardzo je lubie
2016-09-23 19:22:12
uwielbiam je i systematycznie kolekcjonuję, nie potrafię nic złego na ich temat powiedzieć:)
2016-09-21 05:38:15
świetne
2016-09-19 08:42:30
jestem trochę rozczarowana Hakuro H50-mało używany a włoski gubi baardzo (przez to nie lubię nim pracować).
2016-09-18 23:34:21
super
2016-09-16 10:31:11
super
2016-09-11 20:03:12
Super
2016-09-10 06:57:54
super
2016-09-07 10:25:34
Hakuro znam i lubię ;)
2016-09-06 14:12:29
super
2016-09-03 11:35:16
Mój ulubieniec-hakuro :)
2016-09-02 14:17:19
pędzle Hakuro są całkiem fajne
2016-08-31 10:48:53
super
2016-08-20 10:54:44
Super
2016-08-19 16:23:25
Super
2016-08-16 15:31:29
Super
2016-08-15 09:07:16
Super
2016-08-03 12:58:50
super
2016-08-02 12:38:46
super
2016-07-27 16:23:52
super
2016-07-25 10:00:00
super
2016-07-18 12:13:24
Super
2016-07-17 09:38:10
super
2016-07-09 11:47:17
super
2016-07-02 08:30:41
super
2016-06-26 11:12:40
H 50s wymiata. Polecam
2016-06-24 21:51:23
Super
2016-06-17 19:49:37
super
2016-06-17 08:02:48
super
2016-05-25 16:20:55
EXTRA
2016-05-23 18:31:13
Kupiłam tutaj Hakuro i jestem z nich mega zadowolona, są świetne :)
2016-05-20 18:31:40
Bardzo lubię pędzle hakuro :)
2016-05-18 11:47:16
super
2016-05-15 15:56:02
super
2016-05-13 22:09:09
Super
2016-05-09 15:23:26
Super
2016-04-25 16:04:10
Super
2016-04-25 07:16:40
kocham pędzle hakuro
2016-04-21 10:00:08
świetny
2016-04-18 17:02:33
świetny
2016-04-18 13:22:37
świetny
2016-04-18 13:22:24
świetny
2016-04-18 07:02:00
super
2016-04-14 00:36:36
Super
2016-04-04 19:59:37
Super
2016-04-04 15:48:48
świetny
2016-04-03 23:23:21
super
2016-04-02 23:04:08
świetny
2016-04-02 19:37:13
Super
2016-04-01 23:26:59
świetny
2016-04-01 16:44:16
świetny
2016-04-01 15:33:37
super
2016-04-01 14:57:08
super
2016-04-01 00:00:22
świetny
2016-03-31 11:17:28
świetny
2016-03-31 00:14:34
super
2016-03-29 23:51:44
świetny
2016-03-29 20:00:50
Super;)
2016-11-15 22:28:54
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"
2016-03-29 16:54:30
świetny
2016-03-29 14:59:37
świetny
2016-03-28 21:28:01
super
2016-03-28 15:30:54
super
2016-03-28 14:29:27
świetny
2016-03-27 23:51:20
super
2016-03-27 23:51:12
super
2016-03-27 18:09:20
świetny
2016-03-27 18:09:15
świetny
2016-03-27 18:09:01
świetny
2016-03-27 13:15:46
Bardzo lubię ten typ pędzla, świetnie rozprowadza podkład i nie pochłania go za dużo, flat top zdecydowane tak!
2016-03-27 01:37:50
Super
2016-03-26 15:07:43
świetny
2016-03-26 10:20:09
super :)
2016-03-25 21:06:35
super
2016-03-25 07:04:54
super
2016-03-24 22:58:58
super
2016-03-24 21:29:14
super
2016-03-24 02:16:09
Hakuro h51 mam i polecam, stemplując nim podkład zwiększamy dodatkowo krycie.
2016-03-23 17:32:43
Hakuro najlepsze <3
2016-03-22 14:36:44
Nie wyobrażam sobie nakładania podkładu pędzlem, mam wrażenie, że wychodzi nierówno i brzydko.
2016-03-22 08:39:13
Super;)
2016-03-20 19:05:07
Hakuro H50 jakoś mnie nie przekonał, bardziej wolę H50s.
2016-03-18 23:01:27
super
2016-03-17 23:36:48
świetny
2016-03-17 22:58:29
Super
2016-03-17 22:58:29
Po takim opisie chętnie zgarnełabym je wszystkie ;)
2016-03-17 22:25:32
super
2016-03-16 18:48:57
świetny
2016-03-15 22:44:51
świetny
2016-03-15 16:41:54
świetny
2016-03-13 21:05:39
super
2016-03-13 19:27:38
lubię pędzle Hakuro ;)
2016-03-13 11:27:32
super
2016-03-12 17:14:07
super
2016-03-10 16:58:12
super
2016-03-09 19:55:29
Swietne
2016-03-09 08:51:16
Hakuro H50 - best of the best !
2016-03-08 16:56:36
świetny
2016-03-08 00:14:07
Fajne
2016-03-08 00:02:49
super :D
2016-03-07 14:52:16
świetny
2016-03-06 18:36:56
Świetne! Chyba któryś kupię, akurat wszystkie są w promocji :)
2016-03-06 14:36:59
Super
2016-03-06 12:04:18
super
2016-03-05 00:27:53
super :)
2016-03-04 23:03:13
świetny
2016-03-04 21:23:44
super
2016-03-04 08:16:13
Super
2016-03-02 18:13:34
świetny
2016-03-01 23:10:29
super
2016-02-29 21:34:24
fajne pędzle
2016-02-29 17:09:18
świetny
2016-02-28 19:11:13
super filmik, popieram komentarze niżej, hakuro h50 najlepszy
2016-02-26 21:25:29
Dobre porównanie, ale z tego zestawienia dla mnie Hakuro h50 jest jednak faworytem :)
2016-02-26 15:12:50
Hakuro to dobre pędzle w dobrej cenie :)
2016-02-26 13:30:58
fajne pędzelki
2016-02-25 21:18:44
super
2016-02-24 20:13:14
Super pedzle
2016-02-24 20:13:06
Uwielbiam je
2016-02-24 12:44:21
Super :)
2016-02-22 13:08:56
świetny artykuł :)
2016-02-20 23:25:22
Super
2016-02-20 22:01:09
Dla mnie jednak Hakuro są najlepsze z całego zestawienia
2016-02-20 20:50:00
Swietne pedzle
2016-02-19 18:12:06
Marzą mi sie
2016-02-17 21:15:02
fajne
2016-02-17 20:38:44
Waham się pomiędzy H50 i H50s
2016-02-16 18:00:05
Fajne
2016-02-15 14:10:25
super
2016-02-15 04:19:32
super :)
2016-02-14 23:50:34
Fajne
2016-02-14 07:20:23
Bardzo pomocny filmik, no i czuję się jeszcze bardziej skuszona H50. :)
2016-02-13 21:02:26
Super
2016-02-13 11:55:41
Bardzo obszerna recenzja. Ja z chęcią obejrzałabym tego rodzaju filmik poświęcony porównaniu pędzli do nakładania podkładu mineralnego (sypkiego).
2016-02-12 19:03:56
uwielbiam te pędzelki
2016-02-04 15:50:35
Super
2016-01-30 21:14:15
Super
2016-01-26 21:49:20
moze jakis zakupie
2016-01-24 22:39:11
Super
2016-01-24 19:34:01
Są dobre
2016-01-22 22:48:07
uwielbiam te pędzle.
2016-01-20 23:54:25
Ciekawy wpis
2016-01-18 23:51:34
lubię z hakuro
2016-01-17 21:07:51
Super
2016-01-15 22:18:08
najlepsza są z hakuro
2016-01-14 23:09:45
Lubię Z nanshy
2016-01-14 18:32:31
Maestro najlepsze ;)
2016-01-10 12:58:43
super
2016-01-09 18:50:44
Niektóre posiadam i jestem mega zadowolona
2016-01-02 12:32:42
Świetne pędzle
2015-12-30 23:43:11
Hakuro najlepsze:)
2015-12-23 11:30:43
Super pedzle. Szczerze polecam
2015-12-21 23:32:34
lubię Hakuro
2015-12-18 19:12:04
ekstra
2015-12-16 22:46:16
Ładne
2015-12-11 21:10:38
Ja tam wolę maestro :)
2015-12-10 18:31:07
ja mam hakuro i jest super ;)
2015-12-10 00:36:50
Nie używałam Sigmy
2015-12-11 21:11:04
też nigdy n ie używałam;/
2015-11-30 19:46:51
Hmmm, zastanawiam się czy zacząć swoją przygodę z pędzlem do podkładu...; )
2015-11-30 19:09:17
do podkładu używam kavai lub gąbeczki
2015-11-30 18:27:14
świetne są te pędzle ;)
2015-11-30 16:17:35
Ja bardzo lubię Hakuro H50S, bo fajnie dociera się nim np w okolice nosa. Daje ładny efekt na buzi.
2015-11-30 15:53:46
Nie wyobrażam sobie makijażu bez pędzla do podkładu
2015-11-29 00:33:22
Na początku Tak. Ale później jest zdecydowanie lepiej i wygląda to bardziej naturalnie
2015-11-28 10:11:43
Nigdy nie używałam pędzli do podkładu. Jakoś nie wiem, ale wydaje mi sie, że jest wtedy mniejsza kontrola nad podkładem i łatwiej jest przesadzić z ilością ;/
2015-11-25 16:30:17
Hakuro najlepsze
2015-11-20 18:48:55
Hakuro sa super
2015-11-16 23:31:55
marzy mi sie zestaw z sigmy
2015-11-13 16:31:35
świetne są pędzle hakuro ! ;)
2015-11-09 11:43:53
Hakuro :)
2015-11-05 10:48:44
Anulka ja nie mam i żyję :P Jeszcze się nie dorobiłam pędzli z hakuro. Może kiedyś :D
2015-10-29 00:50:27
Wolę hakuro
2015-10-21 14:37:35
chyba nie znam osoby ktora nie ma hakuro w kosmetyczce
2015-10-18 17:08:17
Bardzo polecam Hakuro
2015-10-13 00:18:59
Uwielbiam Hakuro
2015-10-08 08:07:36
super
2015-10-02 22:30:43
spoko
2015-10-02 17:33:29
hakuro nie odbiega jakoscia a cena jest przyjemniejsza
2015-09-27 22:09:15
świetne :)
2015-09-23 16:10:06
pędzle Hakuro to must have ;)
2015-09-23 10:02:27
Uwielbiam pędzle Hakuro :)
2015-09-22 22:47:18
świetna marka :)
2015-09-11 20:12:40
sama mam pędzel z Hakuro - H50 i jest świetny. :-)
2015-09-08 18:20:01
fajne pędzle ;)
2015-09-05 16:09:23
świetne są
2015-08-31 13:17:10
interesują mnie pędzle zoeva i sigma
2015-08-31 10:17:12
Świetne pędzle :)
2015-08-28 16:52:31
fajna recenzja;)
2015-08-18 13:38:32
hakuro raczej srednie
2015-08-16 12:57:34
pędzle Hakuro są świetne ;)
2015-08-16 09:26:16
Przydatny filmik :)
2015-08-14 12:39:45
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:42:05
mam pędzle Hakuro i są najlepsze ;)
2015-08-13 21:09:44
Hakuro najlepsze ;)
2015-08-11 18:15:40
uwielbiam pędzle Hakuro ;)
2015-08-11 00:00:48
hakuro sa super
2015-08-10 10:05:28
przydatna recenzja
2015-08-09 21:46:45
przydatny filmik
2015-08-08 14:54:23
Nie wyobrażam sobie makijażu bez użycia moich flat topów :)
2015-08-06 12:46:45
Jestem fanką pędzli Hakuro. Maestro i Sigmy nie miałam okazji wypróbować ;)
2015-08-03 12:55:36
Sama mam Hakuro h50s i jestem bardzo zadowolona, nie wyobrażam sobie makijażu bez niego.
2015-07-31 11:27:20
Hakuro najlepszy :)
2015-07-23 16:07:20
Wypróbowałam Hakuro i szczerze mogę polecić ;)
2015-07-14 07:16:47
Ja mam wielki problem z wyborem pędzli, szukam czegoś fajnego do pudru, makijażu oczu.. ale mam ogromne dylematy mordzie Hakuro a nowa firma Kavai, wiem ze Hakuro ma większość i wszyscy je chwalą, jednak mam ochotę wypróbować coś nowego, ci zyskuje popularność ale i sympatię - pędzle Kavai. Zawsze mam też ogromny problem, który z wielu pędzli wybrać ale fajnie ze tutaj wspominałaś o swojej 5, jeśli miałbym się zdecydować na Hakuro to po za pędzlami do makijażu oka i pudru kupiłabym tez pędzel do podkładu tej firmy bo na pewno mi się przyda ;)
2015-07-12 18:18:54
Maestro bardzo elegancki
2015-04-27 09:55:25
ja również polecam h50 i zastanawiam się nad kupnem h51 ale obawiam się czy nie będzie problemu z domyciem pędzla z racji że jest on bardzo gęsty ( z h50 nigdy nie mam tego problemu)
2015-04-23 03:36:06
polecam H50 mój ideał
2015-04-22 18:51:04
Na 10 pędzli Hakuro,które posiadam tylko jeden jest kiepskiej jakości.Reszta pędzli jest naprawdę świetna.Nie ma lepszej opcji w tak przystępnej cenie :)
2015-04-18 11:18:48
Uwielbiam hakuro H50s, nakładanie podkładu tym pędzlem to przyjemność :)
2015-04-07 16:41:57
Pędzle do podkładu są niezmiernie ważne. Jednak podkład, który jest nimi nakładany jeszcze ważniejszy. Dla mojej skóry najlepszy jest mineralny podkład Earthnicity Minerals. Dzięki połączeniu naturalnych składników i jego lekkiej formuły, która idealnie nadaje się na wiosnę, moja skóra może swobodnie oddychać:)
2015-04-03 16:22:36
Dzisiaj zamowilam 5 pedzli z Hakuro :) i juz sie nie moge doczekac kiedy je bede miec. Mam jeden Hakuro H50 i jestem bardzo zadowolona :)
2015-04-02 11:08:02
Posiadam Hakuro H50S i jestem bardzo z niego zadowolona. Filmik bardzo przydatny dla kogoś kto chce sobie zakupić pędzel a nie chce przepłacać.
2015-03-30 23:40:48
Świetny filmik! Bardzo pomocny przy wyborze pierwszego pędzla :) Mam już H50s i jestem pewna że kupię jeszcze kilka tego typu pędzelków!
2015-03-30 22:58:37
H51 najlepszy<3
2015-03-24 04:34:46
Fajnie wyjaśnione różnice między modelami Hakuro, informacje przydały mi się przy wyborze pędzla. Początkowo miało być to H50s, ale skoro podkłady będą w sticku, to może faktycznie H51 będzie lepszy do ciężkiej pracy. Mam gorącą prośbę, aby w kolejnym TOP5 było coś o różnicach między Hakuro do blendowania i aplikowania w zależności od wielkości oczu. :)
2015-03-16 18:51:29
Super filmik :) Niedługo pędzle z Hakuuro będą mooooje <3. Nie mogę sie doczekać. <3
2015-03-16 18:51:29
Super filmik :) Niedługo pędzle z Hakuuro będą mooooje <3. Nie mogę sie doczekać. <3
2015-03-14 18:25:21
Super filmik !! a zestaw pędzli mega może w przyszłości sobie takie sprawie :)
2015-03-10 00:52:08
Kurcze, zabrakło mi jednego pędzla w tym zestawieniu i porównaniu, a mianowicie pędzla Zoeva nr 104. Bardzo jestem ciekawa jak on wypada w porównaniu z Hakuro H50s i H50, bo te właśnie posiadam. Oj, bardzo bym się cieszyła gdyby mi to ktoś napisał... :/
2015-03-13 19:37:41
Pędzle firmy Zoeva są o niebo lepsze niż Hakuro. Posiadam jeden "flat top" Zoeva i Hakuro H50s. Obydwa pędzle Hakuro świetnie rozprowadzają podkład, więc spełniają zadanie, do którego są przeznaczone. Ich wadą jest jednak to, że mają bardzo zbite włosie, które ciężko się myje. W przypadku pędzli Zoeva problem ten nie istnieje! Mają rewelacyjne, bardzo miękkie i przyjemne w dotyku włosie, które nie jest zbite tak, jak w pędzlach Hakuro. Dodatkowo doskonale się je myje.
2015-03-14 00:26:16
Pięknie Ci Andzia dziękuję za odpowiedź! :) Jak będę tylko przy większych funduszach to na pewno sprawię sobie kilka egzemplarzy Zoevy, zwłaszcza właśnie ich flat topa :) Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)
2015-03-09 17:56:39
Ja mam hakuro H50 s i jestem bardzo zadowolona, chociaż ostatnio zakupiłam taką podróbę beatu blender, może mogłabś zrobić filmik z porównaniem pędzli i gąbeczki beauty blender chętnie poznam twoją opinię. Ps. piękna jak zawsze :)
2015-03-09 14:31:30
Hakuro H50S mam i bardzo go lubię.. Jednak kolejnym z innej firmy nie pogardziłabym.. :) A Pani wygląda jak zawsze olśniewająco, zazdroszczę urody, a szczególnie tych gęstych brwi, mi matka natura poskąpiła chyba wszystkiego :D
2015-03-09 07:23:19
Hakuro H50S posiadam i jestem zadowolona, choć muszę wypróbować jego większą wersje H50.
2015-03-08 20:08:53
Moniko, nie dotyczy to filmiku ale niesamowita pomadkę na nim nie masz! Świetny kolor, co to jest? :)
2015-12-28 00:06:23
dokladnie
2015-03-08 20:08:53
Moniko, nie dotyczy to filmiku ale niesamowita pomadkę na nim nie masz! Świetny kolor, co to jest? :)