TEST - podkład CATRICE HD - HIT na SERIO??

  • Data opublikowania: 2016-11-23 15:59:57
  • Autor: ladymakeup
  • 34

Catrice HD Coverage Foundation to podkład, który od 2 miesięcy jest najbardziej pożądanym kosmetykiem na świecie ;) każda chce go mieć, jednak nigdzie nie idzie kupić ;) jakiś czas zwlekałam z jego testowania, uległam jednak i ja. Bo skoro wszystkie używając i znane mi osoby są z niego zadowolone, to istniało wielkie prawdopodobieństwo, że i mi będzie odpowiadać. Podkład ten jest bardzo płynnym fluidem, wręcz o konsystencji lejącej, o właściwościach kryjących a także z przedłużoną trwałością. Wszystkie te atrybuty są tymi (może poza konsystencją), które poszukuję w wymarzonych fluidach. Tylko o co chodzi z tym jego ciągłym brakiem?? Odpowiedź jest banalnie prosta - Producent nie nastawił się na tak spektakularny sukces tego produktu! Po prostu!:) W korzystnej cenie otrzymujemy naprawdę bardzo dobry kosmetyk, który śmiało może konkurować z wysokopółkowymi.

 

Musiałam oczywiście sama o tym przekonać się, bo od jakiegoś czasu jestem "niedowiarkiem" jeśli chodzi o takie news'y i rewelacje ;) ale co tu dużo pisać - cały SZUM wokół niego nie jest wyssany z palca i bezpodstawny! Catrice - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION to prawdziwy HIT wśród podkładów! Mam nadzieję, że poniższe nagranie utwierdzi Was w tym przekonaniu i jeśli nie załapiecie się na tę partię dostępności, to starczy Wam sił i cierpliwości na dalsze jego wyczekiwanie ;)

KRYCIE - Przy pierwszej warstwie stopień krycia jest zadowalający, dla mnie w makijażu codziennym wystarczający. Co ważne! Poprzez aplikację kolejnych warstw możemy "zbudować" i powiększać ten efekt, dzięki czemu kosmetyk poradzi sobie nawet ze sporymi defektami skórnymi. Istotnym jest również to, że pomimo "dokładania" go, w dalszym ciągu jest przyjazny i niewyczuwalny na skórze.

KONSYSTENCJA - Płynna, lejąca. Należy uważać przy jego wydobywaniu, ponieważ z łatwością i niekontrolowanie może nam wylać się. Po aplikacji jednak super łączy się z naszą cerą. Idealnie zastyga i nie migruje.

WYKOŃCZENIE - Kosmetyk opisywany jest jako fluid matujący. Przyznam szczerzę, że ja znacznego matowienia na mojej skórze nie zaobserwowałam. Śmiało jednak mogę przyznać, że nadaje się dla cer PRZETŁUSZCZAJĄCYCH się idealnie! Wykończenie jest bardzo satynowe, aksamitne, owszem delikatnie matowe, ale na pewno nie określiłabym tego jako "tępy mat".

APLIKACJA - Najlepszy efekt uzyskuję nakładając go pędzlem, ruchem stempelkowym. Zwilżona gąbka u mnie nie sprawdza się, podkład wyraźnie ściąga się przy niej. Ale to tylko moje subiektywne zdanie bo wiem, że niektóre z Was aplikuj.ą go tylko i wyłącznie gąbeczką.

KOLORYSTYKA - Wyróżniamy 4 kolory, z czego 010 to ten najpopularniejszy - najjaśniejszy, z zauważalnym żółtym pigmentem. Kolorystkę możecie podejrzeć w nagraniu i na poniższym zdjęciu - zapraszam na filmik :) pozdrawiam serdecznie, Monika ps. miałyście go?? jestem ciekawa Waszych opinii!:)

 

 

Nazwa Dostępność Cena
Catrice - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION - Podkład kryjący - 020 - ROSE BEIGE W magazynie 24.38 zł
Catrice - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION - Podkład kryjący - 040 - WARM BEIGE W magazynie 24.38 zł
Catrice - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION - Podkład kryjący - 010 - LIGHT BEIGE W magazynie 24.38 zł
Catrice - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION - Podkład kryjący - 030 - SAND BEIGE Chwilowy brak 24.38 zł
Jak wykonać manicure hybrydowy? - porady Ladymakeup.pl Jedna pomadka, trzy makijaże - propozycje Ladymakeup.pl

Zobacz też

Bourjois - ROUGE EDITION AQUA Laquer - HIT czy KIT?
TEST - podkład GOSH FOUNDATION PLUS - SUPER KRYCIE!!
TEST - podkład PAESE LIQUID POWDER DOUBLE SKIN MATT
Makijaż jedną marką - Catrice

Komentarze do TEST - podkład CATRICE HD - HIT na SERIO??

Anuluj
2017-09-23 22:57:48
muszę wypróbować te produkty
2017-09-12 12:12:47
красиво!
2017-08-31 16:12:55
Muszę wypróbować ten podkład
2017-08-24 11:16:16
podoba mi się ten wpis
2017-08-11 15:39:48
warto przeczytać
2017-07-08 13:10:31
ładnie
2017-05-28 13:09:08
muszę go wypróbować
2017-05-23 18:45:21
Ładnie :)
2017-05-22 21:46:56
Świetny wpis, bardzo mi się podoba i miło się czyta ;)
2017-04-19 19:32:23
Czaję sie na niego :(
2017-04-18 18:41:57
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-11 17:15:29
ładnie
2017-04-10 22:00:18
ładnie
2017-04-10 20:55:47
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-04-10 20:55:47
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-04-07 20:29:51
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-03-28 14:29:16
Ładnie
2017-03-16 20:37:44
ładnie
2017-03-10 15:33:27
ciekawy wpis, wiele przydatnych informacji
2017-03-08 15:35:11
Niestety nigdzie nie mogę kupić tego podkładu bo zawsze jest wykupiony.
2017-03-08 15:32:54
Bardzo ciekawy post, warto przeczytać.
2017-03-05 14:01:17
Ładnie
2017-03-05 12:57:34
Ładnie
2017-02-28 21:21:26
Ladnie
2017-02-27 18:46:04
ciekawy wpis, dużo przydatnych informacji
2017-02-27 09:51:25
świetny
2017-02-22 14:51:21
ładnie
2017-02-21 21:45:01
Ładnie
2017-02-19 17:11:29
ciekawy wpis podoba mi się
2017-02-18 14:17:34
ciekawy wpis, warto go przeczytać
2017-02-14 23:45:48
Trochę kusi, ale na lato, bo najjaśniejszy raczej będzie dla mnie za ciemny teraz.
2017-02-14 20:28:10
świetny
2017-02-10 13:14:05
Ładnie
2017-02-09 14:15:32
Niestety najjaśniejszy odcień nadaje się dla mnie tylko na lato :/
2017-02-07 23:00:59
Ładnie
2017-02-07 14:36:12
Ładnie
2017-02-07 00:23:57
Ładnie
2017-02-04 11:19:00
Ładnie
2017-02-04 11:14:22
Ładnie
2017-02-03 16:49:52
ładnie
2017-02-01 14:05:29
Ładnie
2017-02-01 13:42:50
Ładnie
2017-01-29 22:15:33
ładnie
2017-01-29 17:47:41
koniecznie muszę kupić ten podkład
2017-01-27 14:50:45
zaciekawił mnie ten podkład
2017-01-23 16:02:22
Ładnie
2017-01-22 09:45:26
podoba mi się bardzo ten wpis
2017-01-20 10:18:52
Ładnie
2017-01-18 13:48:08
Ładnie
2017-01-16 16:23:30
ładnie
2017-01-07 01:03:46
Przeszukałam cały internet i dorwałam ostatni 020, nie zastanawiałam się i kupiłam. Podkład fantastyczny, ma wprawdzie różowe tony, ale dzięki temu, że tak idealnie stapia się z moją skórą, nie rzuca się to w oczy. Teraz kupię 010, jest podobno jasny, ale po co w końcu są brązery. Bardzo przydatna recenzja.
2016-12-31 13:04:07
Fajny i przydatny wpis :)
2016-12-30 23:04:05
Szkoda, że brakuje najjaśniejszego odcienia. Po takich recenzjach, jakie zbiera nabrałam ochoty na przetestowanie tego produktu.
2016-12-28 23:04:16
ładnie
2016-12-28 13:07:16
Zastanawiam się nad kupnem tylko boję się że będzie miał za duże krycie. Jeśli macie porównanie do revlon colorstay to proszę o porównanie. Revlon ma zdecydowanie za duże krycie jak dla mnie na co dzień. Jaki kolor będzie najbardziej zbliżony do bourjois healhy mix kolor 52 vanilla....zastanawiam się nad 010.
2016-12-27 01:39:51
Czaje się już na niego jakiś czas, jednak obawiam się, ze przy mojej cerze się nie sprawdzi ;/
2016-12-25 17:24:26
Ladnie
2016-12-23 22:44:36
Ładnie
2016-12-21 08:22:41
szkoda, ze nie ma jasnego w rozowych tonach
2017-01-07 01:05:43
Jasny z różowymi tonami to 020
2016-12-19 23:25:25
Nastawiam się na niego już od jakiegoś czasu, ale póki co mam wciąż inny z Catrice :)
2016-12-17 18:44:33
Super. Trzeba spróbować.
2016-12-14 18:24:36
mam nr 02, na mojej twarzy wyglada bardzo pomaranczowo
2016-12-14 00:27:03
super, warto spróbować :)
2016-12-10 20:14:07
szkoda, że nie ma jaśniejszego odcienia
2016-12-10 17:35:31
Ładnie
2016-12-10 15:48:48
Ladnie
2016-12-10 15:43:50
Ładnie
2016-12-08 21:43:39
kiedy będzie dostępny najjaśniejszy kolor?
2016-12-06 20:22:59
świetny
2016-12-06 08:40:02
podoba mi się ten wpis
2016-12-05 18:32:12
Jest bardzo ciężko dostępny, ale może uda się gdzieś go dostać i porównać kolory :)
2017-06-22 14:49:13
ostatnio widziałam go w Naturze
2016-12-04 19:14:17
podoba mi się ten produkt wpis
2016-12-03 11:05:37
Ładnie
2016-12-03 10:52:38
Może się skuszę :)
2016-12-01 17:18:48
Wydaje się fajny
2016-11-30 08:20:31
Kusi ale mam tyle podkładów,że nie wiem kiedy je zużyje...
2016-11-29 18:45:56
świetnie
2016-11-29 18:17:31
Nie miałam okazji jeszcze przetestować tego kosmetyku :)
2016-11-29 16:59:26
właśnie zakupiłam, czekam z niecierpliwością aż przyjdzie :)
2016-11-29 09:24:48
♡ Makeup - Blushing Hearts Triple Baked Blusher
2016-11-29 08:34:04
Trzeba go wypróbować ;)
2016-11-28 23:07:25
Być może wypróbuje, jak skończę resztki tych, które jeszcze mam :)
2016-11-28 18:45:21
Poluję na niego ale najjaśniejszy odcień jest wszędzie wyprzedany.
2016-11-28 13:31:26
Wygląda ciekawie, ale raczej nie dla mnie, wydaje się wyglądać trochę sucho.
2016-11-27 19:36:11
Może wypróbuję
2016-11-27 15:17:21
Bardzo mnie interesuje najjaśniejszy odcień, ale nigdzie go nie ma albo nie zdążę kupić, ehhh:/ Ale kiedyś będzie mój!
2016-11-27 13:17:08
i znowu nie zdążyłam zamówić :(
2016-11-27 10:04:44
Recenzja bardzo mnie zachęciła do zakupu tego podkładu :) Ogromny plus za swatche kolorów, dzięki temu nie kupuje kota w worku :)
2016-11-26 16:35:57
bardzo chcę go wypróbować :)
2016-11-25 20:37:48
Muszę wypróbować :)
2016-11-25 18:05:50
Kusi mnie. Przy okazji innych zakupów napewno zamówię, pewnie już szał na niego minie i 010 będzie dostępny. Cieszy mnie, że na ladymakeup znajdę swatche podkładów, czy np. porównanie kolorów innych produktów obok siebie. Widać, że dbacie o klienta.
2016-11-25 15:53:59
świetny
2016-11-25 13:53:30
Fajne krycie ale niestety ciemnieje na skórze....
2016-11-25 10:22:46
NIE MOGĘ TRAFIĆ NA TEN PODKŁAD A CHĘĆ PRZETESTOWANIA JEST OGROMNA
2016-11-25 04:12:57
Brzmi ciekawie :)
2016-11-24 22:26:58
Zwariowałam na punkcie tego podkładu. Ubolewam, ze tak ciężko go dostać :(
2016-11-24 21:37:18
ale żeby nazywać go kultowym??
2016-11-24 21:34:49
Może kiedyś wypróbuję. Póki co mój mi się sprawdza :)
2016-11-24 21:01:59
Bardzo fajny, używam od kilku tygodni :)
2016-11-24 19:33:55
Chętnie spróbuję :)
2016-11-24 15:30:24
Swietny
2016-11-24 13:44:57
Zapowiada się rewelacyjnie, szkoda tylko, że jest tak mało odcieni. No i dostępność... :(
2016-11-24 11:59:12
świetny
2016-11-24 11:07:18
bardzo ciężko zakupić ten podkład gdziekolwiek
2016-11-23 23:05:26
Słynny podkład :D
2016-11-23 22:37:55
Oj kusi mnie ten podkład jestem ciekawa czy latem by nie spływał mi po godzinie z twarzy wtedy byłby ideałem :)
2016-11-23 22:15:58
Chyba się skusze na ten podkład
2016-11-23 21:06:54
Ciekawe ciekawe, lubię produkty Catrice więc myślę, że ten podkład też mi się spodoba
2016-11-23 20:36:26
Świetnie :)
2016-11-23 20:35:21
Chciałabym go wypróbować, ale nigdzie go dostać nie można, jest wykupiony :/
2016-11-23 20:04:21
nigdzie go nie ma :(
2016-11-23 19:44:03
Kurcze, zachęciłaś mnie do zakupu, przy najbliższej okazji muszę sprawdzić w mojej drogerii :)
2016-11-23 19:21:14
znowu nie zdążyłam?! już nie ma? :(
2016-11-23 18:45:12
Jestem bardzo ciekawa jak ten podkład sprawdzi się u mnie. Pod koniec miesiąca mam zamiar go zakupić. Mam nadzieję, że kolor 010 light beige będzie jeszcze dostępny:)
2016-11-23 18:34:56
dodacie go w końcu na stronę?
2016-11-23 18:33:48
Szkoda tylko że u was nie można go dostać, bo jest cały czas wyprzedawany..
2016-11-23 18:20:43
Czy mozna porównać go do Revlona Colorstay??
2016-11-23 18:15:04
Wygląda zachęcająco i już od jakiegoś czasu mam na niego ochotę :)
2016-11-23 18:09:22
Ma ktoś może porównanie z odcieniami Revlona Colorstay?
2016-11-23 18:03:59
Efekt bardzo mi się podoba i całe szczęście, bo udało mi się go zakupić na ladymakeup :-) , ale jeszcze czeka na swoją kolej nieużywany.
2016-11-23 17:57:53
nie lubie zbyt płynnych podkładów , nie dla mnie ;P
2016-11-23 17:29:58
Mam i uwielbiam. Zdecydowanie najlepszy podkład,jaki mia£am do tej pory. Świetnie kryje moje niedoskonalosci.Mam odcień. 020, sprawdzi się lepiej latem. Na zimę idealny dla mnie 010. Revlon idzie w odstawkę,zdecydowanie !
2016-11-23 17:28:01
przetestuje odcien sand beige
2016-11-23 17:14:41
Ciekawe jak by się sprawdził na mojej skórze, która jest mieszaną w stronę suchej :)
2016-11-23 16:55:06
chętnie przetestuje
2016-11-23 16:46:22
jak skończę swój podkład to chyba kupię :) może już będzie bardziej dostępny :P
2016-11-23 16:40:51
Świetnie :)
2016-11-23 16:31:48
Podobno ten podkład jest rewelacyjny. Niestety, zawsze wykupiony!
2016-11-23 16:15:52
Fajny i przede wszystkim naturalny efekt. Tylko szkoda, że tak bardzo ma ograniczoną bazę kolorystyczną, bo jednak nie każdy może po niego sięgnąć. Ja jeszcze nie próbowałam, ale na pewno się skusze :)
2016-11-23 16:08:42
Wow! Teraz już jestem pewna zakupu! :) Świetny film <3
2016-11-23 16:07:00
szkoda, że nie ma jaśniejszych odcieni