English version of Ladymakeup will start soon!
(Leave your email so we can notify you)

Przegląd szczotek Tangle Teezer

  • Data opublikowania: 2015-10-02 18:14:52
  • Autor: AniaLadyMakeUp
  • 46

Szczotki Tangle Teezer to jedne z najbardziej popularnych akcesoriów do włosów. Doskonale  sprawdzają się w codziennym użytku, ale korzystają z nich też fryzjerzy i styliści fryzur. Zastosowane w nich specjalne, elastyczne tworzywo pozwala na bezbolesne rozczesanie i ułożenie wymarzonej fryzury. Dostępne są w kilku wersjach, każda z nich różni się od siebie głównie wielkością, ale też kształtem. Jaką zatem wybrać, by trafić na swój ideał?

Możliwości jest kilka, w zależności od tego czy szczotki używać będziecie w domu, czy poza nim oraz z jakim przeznaczeniem. W sprzedaży są następujące modele: Original, Elite, Compact Styler i najnowsze dzieło marki Blow Styling w dwóch wielkościach do wyboru. Produkt charakteryzuje się tym, że nie wyrywa włosów i delikatnie doprowadza je do porządku. Silikonowe ząbki nie ciągną i nie szarpią kosmyków, co jest zmorą wielu innych akcesoriów do rozczesywania. Narzędzie popularne jest na całym świecie, ma wielu swoich fanów, co świadczy o jego niezawodności. Najmłodsze dziecko Tangle Teezer różni się od pozostałych najbardziej. Między innymi przeznaczeniem oraz wyglądem. Jako jedyna posiada rączkę i nie służy do rozczesywania splątanych włosów. 

 

 

Dostępne modele

1. TT The Original

Wersja, która jako pierwsza pojawiła się na rynku, dzięki brytyjskiemu fryzjerowi o imieniu Shaun P. Było to pierwsze tego typu narzędzie, które od razu zdobyło serca użytkowników. Odpowiednio wyprofilowany kształt pozwala na wygodne trzymanie jej. Szczotka nie ma dużych rozmiarów, przez co dopasowuje się do dłoni. Dostępna jest w wielu kolorach, co powoduje, że jeszcze bardziej przyciąga uwagę. Posiada dwie długości ząbków, a fakt, iż została wykonana z plastiku i silikonu sprawia, że łatwo można ją wyczyścić. 

2. TT Salon Elite 

Kolejna propozycja Shaun'a P. to wersja Elite. Podobnie jak starsza siostra, posiada podwójne ząbki, które pozwalają na bezbolesne rozczesanie kosmyków. Główną cechą, która różni ją od Original jest wygląd. Ta jest nieco większa, przez co stabilniej leży w dłoni i ma bardziej opływowy kształt. Powierzchnia czesząca jest zaokrąglona, nieco wklęsła, co sprawia, że dopasowuje się lepiej do kształtu głowy. Duży wybór kolorów to też aspekt, który przyciąga spojrzenia i powoduje, że chętnie sięgamy po ten produkt.

3. TT Compact Styler

Model kompaktowy będzie idealny dla osób, które często podróżują, bądź lubią mieć szczotkę zawsze przy sobie. Osłonka, która chroni ząbki przed wyginaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Ochroni powierzchnię czeszącą przed zniszczeniem, co w damskiej torebce jest nieuniknione. Dodatkowo jest ona niewielkich rozmiarów, dzięki czemu nie zajmie dużo miejsca, które jest dla nas tak istotne. Mieści się ona w całej dłoni, jest znacznie mniejsza niż pozostałe modele, ale mimo to są zwolennicy używania jej na co dzień.

4. TT Blow-Styling

Najnowsze dzieło marki, które wkroczyło do świata urody stosunkowo niedawno. Najbardziej rewolucyjna ze wszystkich szczotek. Głównie przez to, że posiada rączkę oraz nie służy do rozczesywania włosów. Dostępna jest w dwóch rozmiarach Full Paddle i Half Paddle. Posiada dość sztywne i twarde silikonowe zęby, które mają pomóc w suszeniu i modelowaniu włosów na mokro. To jest właśnie jej główne przeznaczenie. Może nie poradzić sobie z mocno splątanymi kosmykami, głównie przez to, że nie ma elastycznej powierzchni czeszącej. Wygładzi ona natomiast włosy, pozostawi je lśniące i pięknie wymodelowane.

Tak prezentują się wszystkie dostępne na stronie www.ladymakeup.pl modele Tangle Teezer. Wiele z Was zapewne je zna i uwielbia. Innowacyjne szczotki dostępne są na całym świecie i korzysta z nich wiele osób. Jesteśmy ciekawi jakiej wersji używacie i która sprawdza się u Was najlepiej.

 

 

Nazwa Dostępność Cena
Tangle Teezer - BROW-STYLING HAIRBRUSH - Szczotka do włosów - FULL PADDLE W magazynie 68.90 zł
Tangle Teezer - Salon Elite - Profesjonalna szczotka do włosów - 375027 W magazynie 37.90 zł
Tangle Teezer - The Original Detangling Hairbrush - Szczotka do włosów - 370015 W magazynie 33.90 zł
Tangle Teezer - BROW-STYLING HAIRBRUSH - Szczotka do włosów - HALF PADDLE W magazynie 59.90 zł
Tangle Teezer - Compact Styler - Kompaktowa szczotka do włosów - 370046-1 Chwilowy brak 52.90 zł
Pod lupą: W7 Kultowe podkłady, które musisz znać.

Zobacz też

Przegląd nowości - Ladymakeup.pl
Przegląd cieni Sleek
Przegląd nowości FREEDOM
Przegląd nowości: Sleek

Komentarze do Przegląd szczotek Tangle Teezer

Anuluj
2017-05-23 18:59:20
Ciekawy post, podoba mi się ;) przyjemnie się czyta
2017-05-23 14:04:02
muszę przyznać że to jest eleganckie
2017-05-02 20:31:10
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-20 20:05:44
ładnie
2017-04-07 23:25:06
Co polecacie TT Salon Elite czy Tanggle Angel? :)
2017-03-26 16:03:54
Ja zdecydowanie polecam Tanggle Angel. Jest poręczna, świetnie rozczesuje włosy- nie wyrywając ich i do tego świetnie wygląda. Cena jest adekwatna do jakości. Myślę, ze warto ją mieć w swoim domu :)
2017-03-25 22:32:25
ładnie
2017-02-28 19:32:42
ciekawy wpis, ciekawe informacje
2017-02-19 14:12:56
Ładnie
2017-02-19 10:14:10
świetny
2017-02-11 13:31:51
Świetny
2017-02-08 16:49:44
ładnie
2017-01-30 12:15:17
ładnie
2017-01-29 20:58:32
Ładnie
2017-01-21 17:16:24
ciekawy wpis, podoba mi się
2016-12-30 19:12:20
lubię takie wpisy, podoba mi się
2016-12-17 17:52:38
Ładnie
2016-11-23 20:46:00
świetny
2016-11-16 17:59:44
ładnie
2016-11-04 22:55:23
świetny
2016-09-27 23:22:04
super
2016-09-24 20:03:55
świetne szczotki
2016-08-28 18:54:31
świetny
2016-08-14 09:51:09
jeszcze nie używałam
2016-08-05 18:56:07
Super
2016-08-04 18:41:45
super
2016-07-13 16:15:26
Mam wersję oryginalna, Pierwszą i jestem bardzo zadowolona. Czekam teraz na wersję blow-styli i trochę się obawiam. Wybrałam tę szczotkę, choć najpierw chciała kupić wersje bordowy z wydłużonym końcówkami dla włosów długich i gęstych.
2016-07-12 01:51:35
mnie niesamowicie ciekawi szczotka Tangle Angel, tutaj niestety nie jest dostępna a szkoda :(
2016-07-04 15:54:28
super
2016-06-26 08:12:29
Super
2016-06-24 21:47:13
Super
2016-06-16 14:49:32
super
2016-06-06 15:37:47
want
2016-05-28 23:12:18
Super
2016-05-24 16:42:20
fajne
2016-05-23 09:57:18
są swietne
2016-05-19 14:45:59
super
2016-05-07 08:11:25
Super
2016-04-30 14:03:48
są idealne do moich wiecznie plączących się włosów!
2016-04-27 20:54:55
Fajne są.
2016-04-07 15:33:19
super
2016-04-05 13:28:23
Super
2016-04-04 19:36:56
świetny
2016-04-04 13:16:05
świetny
2016-04-02 22:31:19
świetny
2016-04-01 18:22:38
świetny
2016-03-31 22:54:58
Super
2016-03-31 10:47:58
świetny
2016-03-31 06:51:38
Super
2016-03-29 23:49:43
świetny
2016-03-29 15:54:16
super
2016-03-29 14:32:05
świetny
2016-11-11 04:12:15
kochana zgadzam się z tobą w pełni ;] ha
2016-03-28 22:20:38
Super
2016-03-27 21:06:39
Tylko te szczotki potrafią rozczesac moje wlosy
2016-03-27 18:06:15
świetny
2016-03-27 09:16:37
Super
2016-03-25 23:17:37
świetny
2016-03-25 20:30:47
Super
2016-03-24 16:50:23
super :)
2016-03-23 18:07:01
świetny
2016-03-23 18:06:38
świetny
2016-03-23 07:04:57
wszystkie super
2016-03-20 19:15:48
Mnie nie przekonuje.
2016-03-20 13:45:28
świetny
2016-03-16 23:29:19
świetny
2016-03-16 09:03:31
jezeli chodzi o rozczesanie długich włosów po umyciu to czasem nawet ta szczotka ma problem natomiast i tak przewyższa wszystkie inne zwykłe szczotki ;)
2016-03-15 21:01:30
super
2016-03-15 13:05:09
super
2016-03-13 19:15:59
super
2016-03-12 18:54:18
chciałm sobie kupic ale póki co mam za krótkie włosy i starcza mi zwykł a ;)
2016-03-12 13:40:57
super
2016-03-12 12:01:29
kupilam szczotke (original) po wielu miesiacach sluchania pozytywnych opinii. Wg mnie nie jest to jakis mega super wynalazek (w koncu szczotka to szczotka) i zdecdowanie trzeba znalezc sposob na jej uzywanie (w zaleznosci od dlugosci i gestosci wlosow). Cena nie jest super wysoka biorac pod uwage ze bedziemy jej uzywac dlugo. Ale ogolnie rzecz biorac to jestem zadowolona :)
2016-03-10 22:32:37
świetny
2016-03-09 18:48:09
świetny
2016-03-05 10:52:46
mam wrażenie, że sprawiają, że włosy są przetłuszczone, przynajmniej z wyglądu
2016-03-04 23:30:31
świetny
2016-03-02 22:35:24
świetny
2016-03-01 19:10:07
super :))
2016-11-08 21:15:58
dokładnie o tym samym pomyślałam :)
2016-02-29 20:00:43
świetne są
2016-02-27 14:55:33
świetny post
2016-11-09 03:17:54
dokładnie o tym samym pomyślałam ;-)
2016-02-26 15:02:34
Jeszcze nigdy z nich nie korzystałam.
2016-02-25 21:53:28
może sie skuszę, kiedyś
2016-02-25 21:48:23
chciałabym wypróbować tą do modelowania :)
2016-02-25 20:18:32
rewelacyjne są!
2016-02-22 13:47:21
Miałam Oryginal ale dla mnie to najgorsza szczotka jaką miałam, więcej się na żadną nie skuszę..
2016-02-24 08:55:34
Dlaczego?
2016-02-24 20:41:31
Mam gęste włosy i może to dlatego.. Ale kompletnie ich nie czesała, włosy się wyginały i ślizgały po włosach zamiast je rozczesywać, musiałabym je dzielić na pasma i szczotkować godzinę. Poza tym do kitu się ją trzyma, cały czas wypada z ręki. Kupiłam chińską podróbkę z rączką i jest o niebo lepsza. Ale to tylko moja opinia, jedna z niewielu negatywnych..
2016-02-24 22:02:17
dzięki za wypowiedź :)
2016-02-20 16:30:01
najlepsze!
2016-02-20 08:24:08
I chciałabym wypróbować tą do modelowania :)
2016-02-20 08:23:17
Zastanawiam się nad kupieniem jeszcze tej małej wersji kompaktowej, jest fajna, żeby ją do torebki wrzucić :)
2016-02-15 17:48:47
mam ten pierwszy, jest super
2016-02-13 10:04:30
Ciekawią mnie. :)
2016-02-09 00:18:49
Mam salon elite :)
2016-02-09 00:18:46
Mam salon elite :)
2016-02-02 22:30:24
fajne
2016-02-01 14:05:08
Super
2016-01-29 13:45:59
mam 2 kompaktowe ;)
2016-01-24 22:35:57
Super
2016-01-23 13:45:03
Lubie je
2016-01-21 20:59:43
Jak dla mnie to te szczotki są bez sensu.
2016-01-15 22:15:06
uwielbiam je
2016-01-06 19:28:40
Wiele dobrego o nich słyszałam, czas przetestować którąś
2015-12-29 22:44:19
Cudowna, jestem z niej bardzo zadowolona
2015-12-28 23:36:30
Dla mnie okropna, najgorsza szczotka jaką miałam
2015-12-27 12:47:28
niezastąpiona
2015-12-23 15:12:14
Super
2015-12-22 22:06:56
szału nie ma
2015-12-12 22:54:17
Uwielbiam je :D
2015-12-04 18:38:20
TT moje ulubione <3
2015-12-01 09:04:59
Bardzo zachwalany produkt, ciekawe czy tak dobrze się sprawdza ;)
2015-11-30 19:24:56
Bardziej reklama niż rzeczywiście dobry produkt ;/
2015-11-28 23:48:15
uwielbiam te szczotki.
2015-11-27 18:54:28
ja rowniez chyba zakupie
2015-11-28 23:48:28
Naprawdę warto :)
2015-11-16 19:28:21
TT jest tak czesto chwalony, ze chyba w koncu sprobuje
2015-11-12 12:40:03
jestem uzależniona od tych szczotek ! mój must have
2015-11-28 23:48:39
Wiem o czym mówisz :)
2015-11-02 11:04:13
Mam czarną the orginal i jest super. Od razu czuć zalety czesania się tą szczotką. Bardzo polecam. Delikatna i świetnie dopasowuje się do kształtu dłoni.
2015-10-26 18:45:09
Nie uzywalam, korci mnie aby kupic, ale chyba wole szczotki z naturalnym wlosciem
2015-10-25 09:18:43
Jeszcze nie używałam.
2015-10-18 01:53:43
Używam swojej Tangle Teezer Original już prawie 2 lata, wyrwanych włosów jest dużo mniej, zauważyłam znaczną poprawę objętości :) Uwielbiam również masować sobie skórę głowy Nią po spryskaniu włosów odżywką w sprayu. Nie zamienię Jej na żadną inną.
2015-10-17 23:02:54
Fajny przegląd ;)
2015-10-12 08:42:27
Używam tej szczotki od ok 2 lat i nie zamienię na żadną inną :)
2015-10-11 22:30:43
srednio jestem przekonana
2016-01-22 12:16:39
dokladnie :3
2015-10-10 16:32:29
Nigdy nie miałam tej szczotki, ale słyszałam wiele dobrych opinii. Zastanawia mnie jednak czy cena jest adekwatna do jakości? Warto zapłacić tyle za szczotkę? :)
2015-10-09 16:48:41
wow, ale artykulec wyczerpujący ! brawo ! a ja kupiłam u Was TT dla córki , która ma gęste , długie, plączące się włosy i jest nim zachwycona ! wprawdzie ja nie mogę podzielic jej zachwytów , bo nie mam TT , ale dzięki Waszym poleceniom kupiłam jej i sie w 100 procentach sprawdził !
2015-10-08 14:24:26
nie kupiłabym tych szczotek
2015-10-08 10:56:22
Mam w wersji compact styler ale nie konca zadowolena. Czesto wypada mi z ruki.
2015-10-07 22:49:57
Bardzo lubię szczotki Tangle Teezer :) Nie wyrywają mi tak włosów jak tradycyjne szczotki i dużo bardziej delikatnie rozczesują włosy. Jedyne co to często wypada mi z ręki (mam original) xD Przyjemne są również gumki do włosów z tej serii. Nie ciągną włosów tak jak tradycyjne gumki, ale też przez to często suwają się..
2015-10-07 22:27:15
a ja jeszcze nie mam tej szczotki ale w sumie nie wiem czy ja kupie, cały czas się zastanawiam
2015-10-07 10:36:59
Uwielbiam wersję Elite :) ale już od dawna czaje się na kompaktową, zwłaszcza że w czasie podróży moja szczotka troszkę się powyginała :/
2015-10-06 15:08:43
Mam wersję Elite i jak dla mnie jest to najlepsza wersja. Świetnie leży w dłoni, bezboleśnie rozczesuje moje długie puszący się włosy. Dużym atutem tych szczotek jest możliwość bardzo łatwego ich czyszczenia.
2015-10-05 22:29:57
Jak na szczotki są dość drogie a wygląd mają tandetny - zwłaszcza te bez rączki.
2015-10-05 18:44:41
Ja posiadam Salon Elite ale kusi mnie compact :) jak dla mnie jest naprawdę fajna, ładnie wygładza włosy.
2015-10-04 09:08:45
Kusicie do zakupu
2015-10-03 16:15:26
Próbowałam te szczotki, bo słyszałam że cudownie rozczesują grube i niesforne włosy, ale niestety u mnie egzaminu nie zdały. Może nie działają na grube włosy sięgające za biodra, a może po prostu mnie nie zadowala efekt ich czesania.
2015-10-03 12:37:49
Używam wersji Elite już od jakiegoś czasu i nie zamienię jej już na zwykłą szczotkę czy grzebień. :P Kusi mnie też Compact Styler.
2015-10-02 23:16:01
Hihi, trochę podobne do tych dla zwierzaków, pewnie pan fryzjer kiedyś wybrał się po inspirację do zoologicznego ^^
2015-10-02 22:15:31
Głupio że nie dodałaś nic od siebie, żadnego swojego zdania.
2015-10-02 22:05:53
Polecam model salon elite :)
2015-10-02 21:06:37
rzeczywiście są podzielone opinie na ich temat i ja raczej zaliczam się do tej grupy mniej zachwyconych tymi szczotkami
2015-10-02 20:41:20
kusi mnie ta szczotka od dawna
2015-10-02 20:00:17
Opinie na temat tych szczotek są bardzo podzielone. Mówiąc szczerze nie do końca mnie zachwycają. Szczotkę kupiłam dla córki ,ale nie jest tak do końca , że nie szarpie i nie wyrywa .
2015-10-02 19:11:48
Mam w wersji elite jest rewelacyjna oraz w wersji kompakt z tej tak srednio jestem zadowolona , chyba sie przyzwyczaiłam fo tej wiekszej :-)
2015-10-02 19:05:42
Mam w wersji oryginalnej a teraz marzy mi się kompakt :)
2015-10-10 10:13:01
jak ta szczotka sprawuje się przy rozczesywaniu mokrych włosów ? czy rzeczywiście nie szarpie włosów i jest taka super ?
2015-10-14 16:00:37
Ja rozczesuje nią mokre włosy i sprawdza się równie dobrze co przy suchych.
2015-10-02 18:44:50
Bardzo ładnie się prezentują. Nie mam żadnej, bo mam dość krótkie włosy, które dobrze się rozczesują. Ale to fajny gadżet, więc kto wie, może kiedyś znajdzie się w mojej kosmetyczce? :)