Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

7
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
P
R
S
T
U
V
W
Y
Z

7

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

P

R

S

T

U

V

W

Y

Z

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Przegląd szczotek Tangle Teezer

  • Data opublikowania: 02 Październik 2015
  • Autor: AniaLadyMakeUp
47

Szczotki Tangle Teezer to jedne z najbardziej popularnych akcesoriów do włosów. Doskonale  sprawdzają się w codziennym użytku, ale korzystają z nich też fryzjerzy i styliści fryzur. Zastosowane w nich specjalne, elastyczne tworzywo pozwala na bezbolesne rozczesanie i ułożenie wymarzonej fryzury. Dostępne są w kilku wersjach, każda z nich różni się od siebie głównie wielkością, ale też kształtem. Jaką zatem wybrać, by trafić na swój ideał?

Możliwości jest kilka, w zależności od tego czy szczotki używać będziecie w domu, czy poza nim oraz z jakim przeznaczeniem. W sprzedaży są następujące modele: Original, Elite, Compact Styler i najnowsze dzieło marki Blow Styling w dwóch wielkościach do wyboru. Produkt charakteryzuje się tym, że nie wyrywa włosów i delikatnie doprowadza je do porządku. Silikonowe ząbki nie ciągną i nie szarpią kosmyków, co jest zmorą wielu innych akcesoriów do rozczesywania. Narzędzie popularne jest na całym świecie, ma wielu swoich fanów, co świadczy o jego niezawodności. Najmłodsze dziecko Tangle Teezer różni się od pozostałych najbardziej. Między innymi przeznaczeniem oraz wyglądem. Jako jedyna posiada rączkę i nie służy do rozczesywania splątanych włosów. 

 

 

Dostępne modele

1. TT The Original

Wersja, która jako pierwsza pojawiła się na rynku, dzięki brytyjskiemu fryzjerowi o imieniu Shaun P. Było to pierwsze tego typu narzędzie, które od razu zdobyło serca użytkowników. Odpowiednio wyprofilowany kształt pozwala na wygodne trzymanie jej. Szczotka nie ma dużych rozmiarów, przez co dopasowuje się do dłoni. Dostępna jest w wielu kolorach, co powoduje, że jeszcze bardziej przyciąga uwagę. Posiada dwie długości ząbków, a fakt, iż została wykonana z plastiku i silikonu sprawia, że łatwo można ją wyczyścić. 

2. TT Salon Elite 

Kolejna propozycja Shaun'a P. to wersja Elite. Podobnie jak starsza siostra, posiada podwójne ząbki, które pozwalają na bezbolesne rozczesanie kosmyków. Główną cechą, która różni ją od Original jest wygląd. Ta jest nieco większa, przez co stabilniej leży w dłoni i ma bardziej opływowy kształt. Powierzchnia czesząca jest zaokrąglona, nieco wklęsła, co sprawia, że dopasowuje się lepiej do kształtu głowy. Duży wybór kolorów to też aspekt, który przyciąga spojrzenia i powoduje, że chętnie sięgamy po ten produkt.

3. TT Compact Styler

Model kompaktowy będzie idealny dla osób, które często podróżują, bądź lubią mieć szczotkę zawsze przy sobie. Osłonka, która chroni ząbki przed wyginaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Ochroni powierzchnię czeszącą przed zniszczeniem, co w damskiej torebce jest nieuniknione. Dodatkowo jest ona niewielkich rozmiarów, dzięki czemu nie zajmie dużo miejsca, które jest dla nas tak istotne. Mieści się ona w całej dłoni, jest znacznie mniejsza niż pozostałe modele, ale mimo to są zwolennicy używania jej na co dzień.

4. TT Blow-Styling

Najnowsze dzieło marki, które wkroczyło do świata urody stosunkowo niedawno. Najbardziej rewolucyjna ze wszystkich szczotek. Głównie przez to, że posiada rączkę oraz nie służy do rozczesywania włosów. Dostępna jest w dwóch rozmiarach Full Paddle i Half Paddle. Posiada dość sztywne i twarde silikonowe zęby, które mają pomóc w suszeniu i modelowaniu włosów na mokro. To jest właśnie jej główne przeznaczenie. Może nie poradzić sobie z mocno splątanymi kosmykami, głównie przez to, że nie ma elastycznej powierzchni czeszącej. Wygładzi ona natomiast włosy, pozostawi je lśniące i pięknie wymodelowane.

Tak prezentują się wszystkie dostępne na stronie www.ladymakeup.pl modele Tangle Teezer. Wiele z Was zapewne je zna i uwielbia. Innowacyjne szczotki dostępne są na całym świecie i korzysta z nich wiele osób. Jesteśmy ciekawi jakiej wersji używacie i która sprawdza się u Was najlepiej.

 

 

Nazwa Dostępność Cena
Tangle Teezer - BLOW - STYLING HAIRBRUSH - Szczotka do włosów - HALF SIZE W magazynie 44.71 zł
Tangle Teezer - BLOW STYLING HAIRBRUSH - Szczotka do włosów - FULL SIZE W magazynie 48.52 zł
Tangle Teezer - The Original Detangling Hairbrush - Szczotka do włosów - 370015 Chwilowy brak 25.60 zł
Tangle Teezer - Salon Elite - Profesjonalna szczotka do włosów - 375027 Chwilowy brak 35.82 zł
Tangle Teezer - Compact Styler - Kompaktowa szczotka do włosów - 370046-1 Chwilowy brak 36.57 zł

Zobacz też

Komentarze do Przegląd szczotek Tangle Teezer

niunia123
2019-11-15 21:06:47
Świetnie

log01
2019-05-26 00:46:12
kusi mnie ta szczotka od dawna

brygidap1
2019-02-20 00:08:56
Świetny

yoanna
2018-11-07 13:36:50
Świetnie

anniee896
2018-07-15 18:52:43
Świetny

gasia
2018-06-26 11:21:51
Świetnie

anan93
2018-02-14 12:57:50
świetny

eni89
2018-01-26 18:44:06
zaczynam się zastanawiać czy sobie którejś nie kupić...

jordan
2018-01-21 14:11:55
posiadam szczotkę tej firmy i jest najlepsza

lazybitch
2017-12-07 15:32:36
ładnie

evi
2017-11-19 11:26:49
bardzo fajny wpis, proszę o więcej

lazybitch
2017-11-14 12:51:38
ładnie

mista
2017-11-01 01:42:46
Lubię takie wpisy. Oby więcej takich było

tinaa
2017-10-11 14:05:22
tt to moja ulubiona szczotka

katia1
2017-09-06 18:35:33
ja też mam tt i jestem bardzo zadowolona

mefir13
2017-08-29 14:49:12
Mam klasyczny TT, bardzo go lubię

ulunia6
2017-08-21 22:26:39
TT Blow-Styling miałam w wersji full i była okropna, sztywna twarda, plątała włosy, wiem że jest do stylizacji, a nie rozczesywania ale.... szczęściem pozbyłam się jej. Najbardziej lubię wersję elitte oraz te bordową do dużej ilości włosów.

lwia1
2017-08-21 07:59:17
warto przeczytać ten wpis

katherina13s
2017-07-31 13:44:45
Mi się niezbyt sprawdzała, moje włosy wolą drewniany grzebień :)

prima
2017-06-27 07:16:54
warto przeczytać i obejrzeć

Netzakupy
2017-05-24 17:13:22
Ekstra sprawa! Lubię czytać o takich rzeczach

bombelek1
2017-05-23 18:59:20
Ciekawy post, podoba mi się ;) przyjemnie się czyta

pierozkowa
2017-05-23 14:04:02
muszę przyznać że to jest eleganckie

lenon
2017-05-02 20:31:10
ciekawy wpis podoba mi się

imstillhere
2017-04-20 20:05:44
ładnie

Amante
2017-04-07 23:25:06
Co polecacie TT Salon Elite czy Tanggle Angel? :)

Lenka
2017-03-26 16:03:54
Ja zdecydowanie polecam Tanggle Angel. Jest poręczna, świetnie rozczesuje włosy- nie wyrywając ich i do tego świetnie wygląda. Cena jest adekwatna do jakości. Myślę, ze warto ją mieć w swoim domu :)

vvv
2017-03-25 22:32:25
ładnie

mufinka1
2017-02-28 19:32:42
ciekawy wpis, ciekawe informacje

mjmj
2017-02-19 14:12:56
Ładnie

monifi
2017-02-19 10:14:10
świetny

melusi
2017-02-11 13:31:51
Świetny

lucja1996
2017-02-08 16:49:44
ładnie

milllena
2017-01-30 12:15:17
ładnie

lvvv
2017-01-29 20:58:32
Ładnie

lamania1
2017-01-21 17:16:24
ciekawy wpis, podoba mi się

dianaa
2016-12-30 19:12:20
lubię takie wpisy, podoba mi się

lux
2016-12-17 17:52:38
Ładnie

tymianek
2016-11-23 20:46:00
świetny

ninalala
2016-11-16 17:59:44
ładnie

tymianek
2016-11-04 22:55:23
świetny

pachnidł0
2016-09-27 23:22:04
super

jaa
2016-09-24 20:03:55
świetne szczotki

Cece89
2016-08-28 18:54:31
świetny

katherina13s
2016-08-14 09:51:09
jeszcze nie używałam

pigi
2016-08-05 18:56:07
Super

gabi1234
2016-08-04 18:41:45
super

ulunia6
2016-07-13 16:15:26
Mam wersję oryginalna, Pierwszą i jestem bardzo zadowolona. Czekam teraz na wersję blow-styli i trochę się obawiam. Wybrałam tę szczotkę, choć najpierw chciała kupić wersje bordowy z wydłużonym końcówkami dla włosów długich i gęstych.

sweetbeauty
2016-07-12 01:51:35
mnie niesamowicie ciekawi szczotka Tangle Angel, tutaj niestety nie jest dostępna a szkoda :(

koniczynka100
2016-07-04 15:54:28
super

zieloneokulary1
2016-06-26 08:12:29
Super

miqota
2016-06-24 21:47:13
Super

ewelina9090
2016-06-16 14:49:32
super

alisaberngard86
2016-06-06 15:37:47
want

jacki50
2016-05-28 23:12:18
Super

login
2016-05-24 16:42:20
fajne

renia23
2016-05-23 09:57:18
są swietne

judyt4
2016-05-19 14:45:59
super

margog9090
2016-05-07 08:11:25
Super

weronika8442
2016-04-30 14:03:48
są idealne do moich wiecznie plączących się włosów!

drt
2016-04-27 20:54:55
Fajne są.

joanna9090
2016-04-07 15:33:19
super

tosiak
2016-04-05 13:28:23
Super

jess78
2016-04-04 19:36:56
świetny

gigix
2016-04-04 13:16:05
świetny

kejti56
2016-04-02 22:31:19
świetny

mimijane
2016-04-01 18:22:38
świetny

volivs
2016-03-31 22:54:58
Super

marni
2016-03-31 10:47:58
świetny

wika
2016-03-31 06:51:38
Super

hanaban
2016-03-29 23:49:43
świetny

jowita40
2016-03-29 15:54:16
super

lily21
2016-03-29 14:32:05
świetny

Lisia
2016-11-11 04:12:15
kochana zgadzam się z tobą w pełni ;] ha

eluv
2016-03-28 22:20:38
Super

karolinka4560
2016-03-27 21:06:39
Tylko te szczotki potrafią rozczesac moje wlosy

kikaku
2016-03-27 18:06:15
świetny

midle
2016-03-27 09:16:37
Super

mikin
2016-03-25 23:17:37
świetny

niewyspana
2016-03-25 20:30:47
Super

elizzka
2016-03-24 16:50:23
super :)

tygielek
2016-03-23 18:07:01
świetny

tygielek
2016-03-23 18:06:38
świetny

weronika9090
2016-03-23 07:04:57
wszystkie super

Parikla
2016-03-20 19:15:48
Mnie nie przekonuje.

elik
2016-03-20 13:45:28
świetny

marli54
2016-03-16 23:29:19
świetny

renia23
2016-03-16 09:03:31
jezeli chodzi o rozczesanie długich włosów po umyciu to czasem nawet ta szczotka ma problem natomiast i tak przewyższa wszystkie inne zwykłe szczotki ;)

teddy23
2016-03-15 21:01:30
super

zuza5254
2016-03-15 13:05:09
super

aniie12
2016-03-13 19:15:59
super

magdalen97
2016-03-12 18:54:18
chciałm sobie kupic ale póki co mam za krótkie włosy i starcza mi zwykł a ;)

aniie12
2016-03-12 13:40:57
super

Ania
2016-03-12 12:01:29
kupilam szczotke (original) po wielu miesiacach sluchania pozytywnych opinii. Wg mnie nie jest to jakis mega super wynalazek (w koncu szczotka to szczotka) i zdecdowanie trzeba znalezc sposob na jej uzywanie (w zaleznosci od dlugosci i gestosci wlosow). Cena nie jest super wysoka biorac pod uwage ze bedziemy jej uzywac dlugo. Ale ogolnie rzecz biorac to jestem zadowolona :)

lipsy
2016-03-10 22:32:37
świetny

kitty000
2016-03-09 18:48:09
świetny

MM2003
2016-03-05 10:52:46
mam wrażenie, że sprawiają, że włosy są przetłuszczone, przynajmniej z wyglądu

gosia123
2016-03-04 23:30:31
świetny

rose01
2016-03-02 22:35:24
świetny

zuza5254
2016-03-01 19:10:07
super :))

bettilou
2016-11-08 21:15:58
dokładnie o tym samym pomyślałam :)

dizzy
2016-02-29 20:00:43
świetne są

blondee
2016-02-27 14:55:33
świetny post

kruci
2016-11-09 03:17:54
dokładnie o tym samym pomyślałam ;-)

Olaa1122
2016-02-26 15:02:34
Jeszcze nigdy z nich nie korzystałam.

magdalen97
2016-02-25 21:53:28
może sie skuszę, kiedyś

anee
2016-02-25 21:48:23
chciałabym wypróbować tą do modelowania :)

zombiee
2016-02-25 20:18:32
rewelacyjne są!

Kitekatu
2016-02-22 13:47:21
Miałam Oryginal ale dla mnie to najgorsza szczotka jaką miałam, więcej się na żadną nie skuszę..

ptysiul
2016-02-24 08:55:34
Dlaczego?

Kitekatu
2016-02-24 20:41:31
Mam gęste włosy i może to dlatego.. Ale kompletnie ich nie czesała, włosy się wyginały i ślizgały po włosach zamiast je rozczesywać, musiałabym je dzielić na pasma i szczotkować godzinę. Poza tym do kitu się ją trzyma, cały czas wypada z ręki. Kupiłam chińską podróbkę z rączką i jest o niebo lepsza. Ale to tylko moja opinia, jedna z niewielu negatywnych..

ptysiul
2016-02-24 22:02:17
dzięki za wypowiedź :)

lusior
2016-02-20 16:30:01
najlepsze!

Moja
2016-02-20 08:24:08
I chciałabym wypróbować tą do modelowania :)

Moja
2016-02-20 08:23:17
Zastanawiam się nad kupieniem jeszcze tej małej wersji kompaktowej, jest fajna, żeby ją do torebki wrzucić :)

karola12345
2016-02-15 17:48:47
mam ten pierwszy, jest super

comfortinnending
2016-02-13 10:04:30
Ciekawią mnie. :)

Moja
2016-02-09 00:18:49
Mam salon elite :)

Moja
2016-02-09 00:18:46
Mam salon elite :)

Ana00
2016-02-02 22:30:24
fajne

rdmakeup
2016-02-01 14:05:08
Super

esss13051998
2016-01-29 13:45:59
mam 2 kompaktowe ;)

kamilakas
2016-01-24 22:35:57
Super

Klaudiamala
2016-01-23 13:45:03
Lubie je

marysia455
2016-01-21 20:59:43
Jak dla mnie to te szczotki są bez sensu.

asiazas
2016-01-15 22:15:06
uwielbiam je

usuniete20161230
2016-01-06 19:28:40
Wiele dobrego o nich słyszałam, czas przetestować którąś

emilkavv
2015-12-29 22:44:19
Cudowna, jestem z niej bardzo zadowolona

Kitekatu
2015-12-28 23:36:30
Dla mnie okropna, najgorsza szczotka jaką miałam

aliii19980513
2015-12-27 12:47:28
niezastąpiona

waterandwine
2015-12-23 15:12:14
Super

ANNESA
2015-12-22 22:06:56
szału nie ma

MaryMary
2015-12-12 22:54:17
Uwielbiam je :D

ladyA
2015-12-04 18:38:20
TT moje ulubione <3

drzazdzewska
2015-12-01 09:04:59
Bardzo zachwalany produkt, ciekawe czy tak dobrze się sprawdza ;)

Carmelo002
2015-11-30 19:24:56
Bardziej reklama niż rzeczywiście dobry produkt ;/

LaRive
2015-11-28 23:48:15
uwielbiam te szczotki.

sylwuzaur13
2015-11-27 18:54:28
ja rowniez chyba zakupie

LaRive
2015-11-28 23:48:28
Naprawdę warto :)

Paulina12345
2015-11-16 19:28:21
TT jest tak czesto chwalony, ze chyba w koncu sprobuje

xyzsylwiaxyz
2015-11-12 12:40:03
jestem uzależniona od tych szczotek ! mój must have

LaRive
2015-11-28 23:48:39
Wiem o czym mówisz :)

Responda
2015-11-02 11:04:13
Mam czarną the orginal i jest super. Od razu czuć zalety czesania się tą szczotką. Bardzo polecam. Delikatna i świetnie dopasowuje się do kształtu dłoni.

kloss1
2015-10-26 18:45:09
Nie uzywalam, korci mnie aby kupic, ale chyba wole szczotki z naturalnym wlosciem

Gorzka13
2015-10-25 09:18:43
Jeszcze nie używałam.

aghsko
2015-10-18 01:53:43
Używam swojej Tangle Teezer Original już prawie 2 lata, wyrwanych włosów jest dużo mniej, zauważyłam znaczną poprawę objętości :) Uwielbiam również masować sobie skórę głowy Nią po spryskaniu włosów odżywką w sprayu. Nie zamienię Jej na żadną inną.

lily96011
2015-10-17 23:02:54
Fajny przegląd ;)

DobraDusza88
2015-10-12 08:42:27
Używam tej szczotki od ok 2 lat i nie zamienię na żadną inną :)

anczulka
2015-10-11 22:30:43
srednio jestem przekonana

kiniaa19
2016-01-22 12:16:39
dokladnie :3

klaudusia0807
2015-10-10 16:32:29
Nigdy nie miałam tej szczotki, ale słyszałam wiele dobrych opinii. Zastanawia mnie jednak czy cena jest adekwatna do jakości? Warto zapłacić tyle za szczotkę? :)

malinowa
2015-10-09 16:48:41
wow, ale artykulec wyczerpujący ! brawo ! a ja kupiłam u Was TT dla córki , która ma gęste , długie, plączące się włosy i jest nim zachwycona ! wprawdzie ja nie mogę podzielic jej zachwytów , bo nie mam TT , ale dzięki Waszym poleceniom kupiłam jej i sie w 100 procentach sprawdził !

karolina1005
2015-10-08 14:24:26
nie kupiłabym tych szczotek

IrinaVolovich
2015-10-08 10:56:22
Mam w wersji compact styler ale nie konca zadowolena. Czesto wypada mi z ruki.

karotka07
2015-10-07 22:49:57
Bardzo lubię szczotki Tangle Teezer :) Nie wyrywają mi tak włosów jak tradycyjne szczotki i dużo bardziej delikatnie rozczesują włosy. Jedyne co to często wypada mi z ręki (mam original) xD Przyjemne są również gumki do włosów z tej serii. Nie ciągną włosów tak jak tradycyjne gumki, ale też przez to często suwają się..

kamilla
2015-10-07 22:27:15
a ja jeszcze nie mam tej szczotki ale w sumie nie wiem czy ja kupie, cały czas się zastanawiam

Anna
2015-10-07 10:36:59
Uwielbiam wersję Elite :) ale już od dawna czaje się na kompaktową, zwłaszcza że w czasie podróży moja szczotka troszkę się powyginała :/

Lilianna
2015-10-06 15:08:43
Mam wersję Elite i jak dla mnie jest to najlepsza wersja. Świetnie leży w dłoni, bezboleśnie rozczesuje moje długie puszący się włosy. Dużym atutem tych szczotek jest możliwość bardzo łatwego ich czyszczenia.

Małgorzata2015
2015-10-05 22:29:57
Jak na szczotki są dość drogie a wygląd mają tandetny - zwłaszcza te bez rączki.

Magnetic91
2015-10-05 18:44:41
Ja posiadam Salon Elite ale kusi mnie compact :) jak dla mnie jest naprawdę fajna, ładnie wygładza włosy.

Caroll
2015-10-04 09:08:45
Kusicie do zakupu

Triss1012
2015-10-03 16:15:26
Próbowałam te szczotki, bo słyszałam że cudownie rozczesują grube i niesforne włosy, ale niestety u mnie egzaminu nie zdały. Może nie działają na grube włosy sięgające za biodra, a może po prostu mnie nie zadowala efekt ich czesania.

JustATinyPenguin
2015-10-03 12:37:49
Używam wersji Elite już od jakiegoś czasu i nie zamienię jej już na zwykłą szczotkę czy grzebień. :P Kusi mnie też Compact Styler.

riley
2015-10-02 23:16:01
Hihi, trochę podobne do tych dla zwierzaków, pewnie pan fryzjer kiedyś wybrał się po inspirację do zoologicznego ^^

hellosadnessxx
2015-10-02 22:15:31
Głupio że nie dodałaś nic od siebie, żadnego swojego zdania.

doomixoxo
2015-10-02 22:05:53
Polecam model salon elite :)

MałgosiaGosia
2015-10-02 21:06:37
rzeczywiście są podzielone opinie na ich temat i ja raczej zaliczam się do tej grupy mniej zachwyconych tymi szczotkami

monika212121
2015-10-02 20:41:20
kusi mnie ta szczotka od dawna

jupi
2015-10-02 20:00:17
Opinie na temat tych szczotek są bardzo podzielone. Mówiąc szczerze nie do końca mnie zachwycają. Szczotkę kupiłam dla córki ,ale nie jest tak do końca , że nie szarpie i nie wyrywa .

marta
2015-10-02 19:11:48
Mam w wersji elite jest rewelacyjna oraz w wersji kompakt z tej tak srednio jestem zadowolona , chyba sie przyzwyczaiłam fo tej wiekszej :-)

KamiluŚkaa
2015-10-02 19:05:42
Mam w wersji oryginalnej a teraz marzy mi się kompakt :)

MałgosiaGosia
2015-10-10 10:13:01
jak ta szczotka sprawuje się przy rozczesywaniu mokrych włosów ? czy rzeczywiście nie szarpie włosów i jest taka super ?

AniaLadyMakeUp
2015-10-14 16:00:37
Ja rozczesuje nią mokre włosy i sprawdza się równie dobrze co przy suchych.

Klaudia
2015-10-02 18:44:50
Bardzo ładnie się prezentują. Nie mam żadnej, bo mam dość krótkie włosy, które dobrze się rozczesują. Ale to fajny gadżet, więc kto wie, może kiedyś znajdzie się w mojej kosmetyczce? :)