Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Bell pomadka Glam & Sexy i Anti-Age & SHINE

  • Data opublikowania: 09 Grudzień 2010
  • Autor: ladymakeup
29

Tym razem, Moi Drodzy, odzywam się do Was trochę nietypowo, ponieważ bardziej na piśmie niż na filmie :) Wynika to między innymi z tego, że (niestety) czas nie zawsze pozwala mi na nagrywanie filmików tak często, jakbym miała na to ochotę oraz za każdym razem, gdy mam Wam coś do przekazania/opowiedzenia...

Dlatego też postanowiłam jakoś temu zaradzić i więcej pisać. I choć to nie jest już sformułowane moje postanowienie noworoczne (czasowo pasowałoby :), mam nadzieję, że uda mi się systematycznie, w środku tygodnia, dzielić się z Wami moimi dodatkowymi przemyśleniami – może nie zawsze związanymi z makijażem :)

W pierwszym, typowo pisanym poście, chciałabym podzielić się z Wami moją opinią na temat pomadek polskiej firmy BELL. Wiem, że część z Was lubi formę recenzji, zatem raz na jakiś czas pojawi się ona na moim blogu. Co istotne – każdy produkt, o którym będę pisać, mam zamiar dokładnie przetestować na sobie :) oznacza to, że nie będę wciskać Wam tzw. "kitu" o czymś,czego nawet nie dotknęłam, czy też powąchałam ;) [ps. Ci co mnie znają wiedzą dokładnie, że mam bzika na punkcie wąchania... wącham wszystko, nawet jeśli wiem, że coś brzydko pachnie, tj.śmierdzi - to tylko taka mała dygresja – myślę jednak, że już zauważyliście, że jestem gadułą, a jak się rozgadam to już koniec.;)] no..wracając do recenzji..tak jak już wspomniałam, opowiem trochę o pomadkach. Producenta "BELL" myślę, że nie potrzeba Wam przedstawiać... warto jednak wspomnieć, że to rodzimy producent, który od wielu lat tworzy dla nas kosmetyki dobre jakościowo - i co najważniejsze, jakość idzie w parze z dobrą ceną.

BELL ma w swojej ofercie parę serii pomadek, ja chcę jednak opowiedzieć Wam o dwóch z nich, mianowicie:


Bell pomadka Glam & Sexy


To produkt, którego głównym zadaniem jest sprawić, aby nasze usta były urocze i sexi – co za tym idzie, my same mamy czuć się ponętnie i pewnie siebie. Hmm...brzmi bajkowo, prawda?;) Muszę jednak przyznać, że coś w tych zapewnieniach Producenta jest... Po pomalowaniu ust pomadką, nabierają one blasku, i to nie tylko za sprawą drobnych drobinek... Myślę, że to zasługa nietypowej żelowej konsystencji tego produkty, dzięki której wargi stają się jakby pokryte taflą wody. Oprócz tego, ta wyjątkowa konsystencja sprawia, że pomadka jest "lekka" na ustach niczym błyszczyk – odpowiednia jest zatem dla tych, którzy nie lubią pomadek (bo są dla nich np."za ciężkie").

W odróżnieniu jednak od (uwielbianych i królujących w większości kosmetyczek) błyszczyków bardziej chroni i zmiękcza nasze usta – co szczególnie jest istotne, gdy natura nas nie rozpieszcza, a za oknami mamy mróz i silny wiatr, czyli taką pogodę jak teraz.

Skład pomadki Glam & Sexy


W swym składzie, Glam & Sexy, zawierają m.in. witaminę E, która ma działać antystarzeniowo na nasze wargi, oraz witaminę C, zapobiegającą wysuszaniu i nawilżającą. Dodatkowo pomadki wzbogacone zostały o kompleks „Maxi Lips” wspomagający wytwarzanie kolagenu i elastyny w skórze – czego "namacalnym" efektem mają być widocznie powiększone usta, pełniejsze nawet do 30% - w te zapewnienia należy jednak uwierzyć, ponieważ "gołym" okiem nie jesteśmy w stanie stwierdzić większej ilości kolagenu, czy też elastyny... Prawdą jest jednak, że usta są bardzo ponętne i błyszczące (szkliste) co niewątpliwie optycznie powoduje ich powiększenie.

Istotne jest również, że pomadka nie klei się – a to myślę ważne dla każdej dziewczyn z długimi i niesfornymi włosami :)

Kolory i krycie


Pomadki Glam & Sexy dostępne są w 12 kolorach – wszystkie delikatne i w większości w naturalnych odcieniach. Kryją porównywalnie jak błyszczyki – czyli nadają ustom blask i kolor, nie powodują jednak efektu pełnego krycia. Moimi ulubionymi kolorami są: 41, 49, 51.

Zapach pomadki Bell - Glam & Sexy


Lekko słodkawy, owocowy. Wyczuwalne malinki, aż by się chciało schrupać ;)

Glam & Sexy - cena


Zachęcająca wprost do zakupów – ok. 9,50 zł czyli extra jakość za super cenę.



Bell pomadka Anti-Age & SHINE


Bell - Anti Age & SHINE

Recenzja pomadek Bell




Anti-Age & Shine jest wygładzającą pomadką do ust z kompleksem przeciwzmarszczkowym, którego właściwości mają wpływać na modelowanie kształtu i konturu ust. Wnioskując z nazwy możemy domyślić się, że pomadka skierowana jest dla Pań, które chciałyby "odmłodzić" swoje usta - nie tylko optycznie ale również i fizycznie.

Realne odmłodzenie ust można osiągnąć dzięki aktywnemu składnikowi pomadki „anti-ageing complex”, dzięki któremu usta mają być:

  • ze zmniejszoną widocznością powstałych zmarszczek

  • a skóra na ustach ma być pobudzona do produkcji kolagenu i elastyny, czyli składników opóźniających proces powstawania zmarszczek


Natomiast na "zauważalne" odmłodzenie naszych ust wpływ mają m.in.trójwymiarowa formuła pomadki, która m.in. wypełnia nierówności naskórka optycznie poprawiając kontur ust. Dzięki niej usta stają się pełniejsze i bardziej kształtne – czyli osiągnąć możemy efekt, o którym marzy zapewne niejedna z nas, bez różnicy na wiek.

Skład pomadki Anti-Age & SHINE


Pozostały składniki pomadki, nie wymienione powyżej, również wpływają na zatrzymanie procesu starzenia się ust. Przede wszystkim chodzi mi w tym miejscu o witaminy C i E, które kompleksowo zapobiegają wysuszaniu naskórka. Witamina C dodatkowo bierze udział w produkcji kolagenu. Jak sami zapewne stwierdzicie, skład pomadki na pewno nie zaszkodzi ustom stosunkowo młodym, które nie potrzebują efektu odmładzania, ale dla których istotnym jest efekt końcowy – czyli piękne, gładkie usta. Odpowiednio nawilżone i na witaminizowane - co w ostateczności poprawia kondycję naszych ust, wpływa na ich kontury i ogólne piękno.

Anti-Age & SHINE - kolory i krycie


Pomadka dostępna jest w siedmiu kolorach. Zasadniczo jednak każdy z kolorów stworzony jest z odmiennej palety barw – dzięki czemu każda z pań powinna dopasować do siebie najodpowiedniejszy kolor (są zarówno brązy, róże, ale także czerwienie i lekkie oranże) Bardzo ważnym jest, że kolor zauważalny jest na ustach już od pierwszego pociągnięci warg szminką – jest to zatem dobra wiadomość dla konsumentek, które poszukują produktu idealnie kryjącego i długo utrzymującego się na ustach. Warto również zaznaczyć, że pod wpływem ciepła warg pomadka nabiera pięknego i subtelnego połysku.

Moim ulubionym kolorem z tej kolekcji jest 34 oraz 32 :).

Zapach pomadki Bell Anti-Age & SHINE


Pomadki są bezzapachowe, co jest idealnym rozwiązanie dla tych, których drażni jakikolwiek zapach na ustach.

Bell Anti-Age & SHINE - cena


ok. 14,50 zł

Zobacz też

Komentarze do Bell pomadka Glam & Sexy i Anti-Age & SHINE

log01
2019-06-21 14:46:11
Ciekawe jak z trwałością takich pomadek

Mikus88
2019-01-11 15:12:19
Bardzo fajne są te pomadki.

koniczyna684
2018-12-11 09:37:58
Świetny

gutek
2018-08-14 16:28:50
świetnie

anniee896
2018-07-13 19:43:52
Świetny

gasia
2018-06-30 23:29:31
Świetnie

jogo
2018-04-23 08:22:16
kiedyś używałam te pomadki

anan93
2018-02-25 12:52:21
świetny

jordan
2018-01-28 21:16:44
nr 49 to taki ładny kolor na wiosnę

kruci
2017-12-29 19:00:23
Coś nie mogę pisać w tym temacie. Pisze, że wiadomość jest moderowana. ;P

lazybitch
2017-11-29 19:27:06
ładnie

melania
2017-11-09 17:04:55
Ładnie

bettilou
2017-11-09 12:43:41
Ostatnio miałam ochotę właśnie poeksperymentować z czymś takim. Teraz widze, że jest ku temu okazja.

mista
2017-11-03 16:35:06
Lubię takie wpisy. Oby więcej takich było

pierozkowa
2017-10-28 15:49:51
Ekstra sprawa! Lubię czytać o takich rzeczach

tinaa
2017-10-12 20:53:32
dobrze wiedzieć

mefir13
2017-09-06 09:20:37
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-23 12:56:52
warto przeczytać ten wpis

katia1
2017-08-22 14:34:24
wiele przydatnych informacji polecam

prima
2017-06-19 17:34:23
dobrze wiedzieć

Netzakupy
2017-06-10 16:33:26
Używam tych rzeczy z artykułu i są po prostu bombowe!

bombelek1
2017-05-09 22:04:07
Kolory 45 i 47 obłędne!

lenon
2017-04-28 22:09:42
ciekawy wpis podoba mi się

Amante
2017-04-14 13:13:47
Ładnie :)

vvv
2017-03-23 10:06:38
ładnie

szaraem
2017-03-06 20:21:32
40,41,49 cudne

mjmj
2017-02-16 19:03:58
Ładnie

melusi
2017-02-15 23:24:45
świetny

mufinka1
2017-02-09 00:25:56
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać

Plinka
2017-02-07 18:09:49
Ładnie

szaraem
2017-02-07 16:41:14
podoba mi się ten wpis

lucja1996
2017-02-05 09:47:26
ładnie

monifi
2017-02-04 20:14:24
świetny

lamania1
2017-01-29 18:27:17
kolor nr 41 bardzo przypadł mi do gustu

milllena
2017-01-27 09:11:36
ładne

lvvv
2017-01-25 15:55:27
Ładnie

zuzka23
2017-01-05 00:04:21
ładnie

lux
2016-12-12 22:59:33
Ładnie

tola
2016-11-23 13:11:25
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

ilonam93
2016-11-18 17:09:53
super. Glam & Sexy nr 49 piękny :)

ninalala
2016-11-17 19:39:33
ładnie

tymianek
2016-11-16 11:48:44
świetny

kasis123612
2016-11-15 23:00:12
świetne

Klaudiaxdd
2016-11-13 22:05:16
Ale sie pani opisała. Szacun

tjaktereska
2016-09-29 23:41:27
świetny wpis

pachnidł0
2016-09-25 23:19:11
super

jaa
2016-09-25 01:13:20
świetna

Cece89
2016-09-08 13:27:01
świetny

pigi
2016-08-08 14:36:37
super

gabi1234
2016-08-07 15:57:53
super

tiramisu2016
2016-07-28 07:17:57
super

koniczynka100
2016-07-06 15:22:27
super

miqota
2016-06-19 23:27:57
Super

zieloneokulary1
2016-06-12 22:49:55
Super

ewelina9090
2016-06-12 03:33:25
Super

weronika8442
2016-06-06 09:39:51
super pomadki :)

login
2016-05-29 05:06:52
super

judyt4
2016-05-23 16:34:08
super

drt
2016-05-01 05:05:09
ładne i naturalne odcienie.

joanna9090
2016-04-16 07:15:04
świetne

tosiak
2016-04-04 19:53:44
Super

jess78
2016-04-04 19:46:16
świetny

gigix
2016-04-04 13:48:25
świetny

kejti56
2016-04-02 22:55:14
świetny

mimijane
2016-04-01 18:41:23
świetny

volivs
2016-03-31 17:10:37
Super

marni
2016-03-31 11:04:40
świetny

hanaban
2016-03-30 00:16:39
świetny

jowita40
2016-03-29 22:39:36
Super

niewyspana
2016-03-29 15:25:53
super :)

Lisia
2016-11-07 17:17:23
też tak w sumie uważam :-)

lily21
2016-03-29 14:50:51
świetny

Olaa1122
2016-03-29 12:03:18
Wolę matowe ;)

Olaa1122
2016-03-29 12:03:04
Ostatnio używam tylko matowych pomadek.

eluv
2016-03-28 18:54:43
Fajnie

kikaku
2016-03-27 22:27:24
świetny

elizzka
2016-03-27 19:59:01
super :)

midle
2016-03-26 20:44:04
Super

mikin
2016-03-25 23:33:02
świetny

tygielek
2016-03-23 18:54:24
świetny

tygielek
2016-03-23 18:54:16
świetny

weronika9090
2016-03-22 18:13:38
Super

Klaudia
2016-03-21 16:57:32
Delikatne na dzień. Jednak wolę matowe.

elik
2016-03-20 14:02:09
świetny

marli54
2016-03-17 18:11:44
super

teddy23
2016-03-15 22:29:04
świetny

zuza5254
2016-03-15 13:10:21
swietny

zuza5254
2016-03-15 13:10:12
ekstra

zuza5254
2016-03-15 13:09:57
super

aniie12
2016-03-12 16:18:03
świetny

lipsy
2016-03-10 22:59:14
świetny

ptysiul
2016-03-09 22:20:01
Kolory nie w moim stylu. Ale post świetny :)

kitty000
2016-03-09 20:35:39
świetny

MM2003
2016-03-07 18:26:41
ładne kolory

comfortinnending
2016-03-07 16:30:05
super

zuza5254
2016-03-06 12:40:31
super

naszka
2016-03-05 23:50:28
super

Kitekatu
2016-03-05 15:58:32
Nie lubię takich połyskujących pomadek, ale kocham korektor Bell

gosia123
2016-03-04 23:55:37
świetny

rose01
2016-03-02 23:03:37
świetny

laughwithme
2016-03-02 21:40:26
super :)

dizzy
2016-02-29 20:30:49
świetny

blondee
2016-02-27 15:59:37
Super

anee
2016-02-26 19:14:59
51 i 49 są piękne :P

zombiee
2016-02-25 21:08:30
super

lusior
2016-02-24 15:21:40
super :)

Moja
2016-02-20 22:40:07
Jakie delikatne kolory :)

Ana00
2016-02-05 02:43:22
tez wole mocniejsze kolory

hellosadnessxx
2016-02-02 15:55:34
nie lubię takiego wykończenia szminek na ustach, zdecydowanie wolę bardziej mocą pigmentację i mat, nie dla mnie

rdmakeup
2016-01-30 13:35:59
ładne kolory

Klaudiamala
2016-01-25 15:45:52
Ladne

ANNESA
2015-12-28 21:46:16
Ladne

waterandwine
2015-12-20 23:13:43
kolor nr 40 przepiękny

MaryMary
2015-12-12 22:47:59
Piękne odcienie

Olcia37
2015-12-04 18:15:47
Jak dla mnie jest za bardzo perłowa.

Gorzka13
2015-11-30 23:26:59
Jakos nie dla mnie te kolory.

Carmelo002
2015-11-30 19:21:32
ładne odcienie :)

klaudusia0807
2015-11-29 18:44:16
Fajna pomadka :)

LaRive
2015-11-28 23:50:12
Piękne kolory

sylwuzaur13
2015-11-21 22:35:56
40 i 41 są super

kloss1
2015-10-30 11:36:11
ładne kolory

jupi
2015-10-17 21:10:43
Mam już swoich kolorystycznych faworytów :-)

tutajsylwia
2015-09-07 17:58:18
kolorki piękne;)

sylwia464
2015-09-07 17:50:36
prześliczne kolorki :))

whispers199
2015-08-29 09:56:37
Śliczne odcienie :)

kamilaa109
2015-08-18 21:42:33
Świetne kolory :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:19:55
piękne kolorki ;)

paula978
2015-08-14 13:03:22
przydatny wpis i recenzja :)

rozkminiaj1
2015-08-14 12:00:50
świetne kolorki :))

Sylwia14
2015-08-11 21:44:35
nr 45 super

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:03:35
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:53:36
przydatny filmik

13maja
2015-08-09 11:29:47
43 i 45 - świetne kolorki ;)

Paulina12345
2015-08-03 00:42:43
Ciekawe jak z trwałością takich szminek.

kiniaa19
2016-01-29 15:59:03
to ciekawe, nie słyszałam o tym

trzynastymaja
2015-07-26 13:59:26
chyba zbankrutuje ! biorę wszystkie ! :)

sylwia1305
2015-07-24 16:41:03
super wyglądają na ustach ;) chyba się skuszę ;)

KamiluŚkaa
2015-07-20 13:40:47
Widziałam właśnie, że w sklepie GLAM & SEXY zbierają dobre opinie.. za taką cenę to chyba i ja się skusze jak znajdę coś w swoim kolorze :)

monika212121
2015-07-17 10:04:25
nie miałam jeszcze nigdy szminki z bell

angela91
2012-08-24 14:14:30
wpadnij do mojego bloga http://g-kosmetyki.blog.pl/

marcia
2012-01-09 08:25:15
mam glam&syxy nr 44 i jest super, kolor delikatny, na codzien super...uzywam tej szminki zamiast pomadki ochronnej bo jest lepsza..nie szczypie mnie w usta, nawilza super, natluszcza , usta sa po niej gladziutkie i co najwazniejsze nie klei sie jak blyszczyki..moje usta naprawde ja dobrze toleruja...mysle jeszcze o numerze 51 ...

Sabia
2010-12-13 13:43:53
Myślę że kupię któryś kolor pomadki z serii glam & sexy :) mnie najbardziej podobają się 48 i 50 :)

Martusia
2010-12-09 16:32:28
Super!teraz każdy może znaleść coś dla siebie:) Jesteś genialna bardzo mi pomogłaś Pozdrawiam:)