Podkład w musie? To mus!

  • Data opublikowania: 2013-02-14 14:53:44
  • Autor: picjafly
  • 22
Czy zastanawiałyście się kiedyś dlaczego, mimo panującej za oknem zimy, nasza skóra jest jeszcze bardziej problematyczna niż latem? jednego dnia się błyszczy, drugiego "straszy" wysuszonymi partiami. Nie ważne ile kremu matującego na nią nałożymy- na drugi dzień i tak zachowywać się będzie całkiem odmiennie. Klimatyzacja, suche powietrze, wiatr, mróz i...nagłe przejście do gorącego pokoju z kominkiem. Czy w tej kwestii choć trochę może pomóc nam odpowiednia konsystencja podkładu? Może!
Podkłady w musie są dostępne na rynku nie od dziś. Przeważnie zamknięte są w słoiczku, choć zdarzają się również podkłady w piance lub tubie. Są wygodnym rozwiązaniem dla tych, którzy w jednym kosmetyku szukają kryjących, wygładzających i matujących właściwości.

Podkład w musie Essence dostępny jest w kilku odcieniach- zarówno tych z tonacjami różu, jak i typowo beżowych. W szklanym słoiczku producent zamknął 16 gramów bardzo wydajnego produktu. 

Jako posiadaczka cery mieszanej, skłonnej do przetłuszczania w strefie T, w podkładzie szukam przede wszystkim wyrównania kolorytu i ujednolicenia cery, wyrównania jej co najważniejsze- trwałego zmatowienia problematycznych miejsc, bez wysuszenia policzków.



Jak zatem tego typu podkład sprawdza się u mnie?


-najwygodniej aplikować ten produkt palcami- świetnie stapia się ze skórą, a wygodny duży otwór słoiczka nie sprawia problemu przy jego aplikacji
-nakładany pędzlem wygląda równie dobrze, choć nakładany palcami ma delikatniejsze krycie- a takiego właśnie szukam
-ma delikatny pudrowy zapach, który ulatnia się natychmiast po nałożeniu podkładu
-konsystencja musu powoduje, że podkład świetnie się rozprowadza, nie tworzy smug podczas aplikacji, próżno też szukać na buzi "prześwitów"
-poziom krycia możemy stopniować od delikatnego po naprawdę mocne
-nałożony na delikatny krem nie roluje się, ani nie waży w ciągu dnia
-kryje wszelkie zaczerwienienia i niedoskonałości, bez konieczności użycia korektora
-nie zbiera się w załamaniach skóry, nie zbiera się w porach skóry, może jednak je podkreślać w przypadku, gdy są mocno rozszerzone (z tym jednak doskonale radzi sobie baza pod make- up)
-nie sprawia trudności przy demakijażu- również mycie pędzli i gąbeczek nie jest po nim problemem
-na twarzy wygląda bardzo naturalnie i nie ciemnieje w ciągu dnia
-zapewnia pudrowo- matowe wykończenie na kilka godzin bez konieczności poprawek, po ok. 5 godzinach musiałam przypudrować nos i brodę
-przy skórze normalnej użycie pudru będzie zbędne
-w przypadku suchej skóry pod oczami lub mocno przesuszonej skóry twarzy- konieczne będzie użycie kremu nawilżającego- mus przecież w końcu dość skutecznie matuje:)

Zimą nie wyobrażam sobie innego podkładu. Szybko się go nakłada i ciężko uzyskać nim efekt maski- to ważne zima, gdy światło za oknem nie współpracuje z chęcią wykonania starannego makijażu:).





LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy

Zobacz też

TEST - podkład CATRICE HD - HIT na SERIO??
TEST - podkład GOSH FOUNDATION PLUS - SUPER KRYCIE!!
TEST - podkład PAESE LIQUID POWDER DOUBLE SKIN MATT

Komentarze do Podkład w musie? To mus!

Anuluj
2017-04-29 18:53:53
ciekawe kosmetyki, podobają mi się
2017-04-24 20:36:47
Ja niestety nie lubię tej musowej konsystencji. Zdecydowanie wolę płynne konsystencje ;)
2017-04-12 22:44:28
Ładnie :)
2017-03-25 09:14:58
ładnie
2017-03-16 18:48:02
ładnie wygląda na Pani twarzy
2017-03-01 18:59:01
ciekawy wpis, oby więcej takich było
2017-02-20 19:47:05
świetny
2017-02-18 19:55:50
Ładnie
2017-02-11 13:08:37
ładnie
2017-02-07 18:19:29
świetny
2017-02-07 15:59:14
ładnie
2017-01-28 18:27:37
ładnie
2017-01-26 22:25:51
Ładnie
2017-01-07 21:00:42
ładnie
2016-12-14 23:39:32
Ładnie
2016-11-24 17:52:29
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-23 19:31:29
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-23 16:32:32
Uwielbiam podkłady w musie. Tego od Essence jeszcze nie miałam, ale na pewno wypróbuję.
2016-11-22 12:44:26
ładnie
2016-11-17 21:05:06
świetny
2016-11-17 20:25:22
świetny
2016-11-15 19:21:31
u mnie się nie sprawdził :(
2016-09-27 16:42:55
super
2016-09-26 22:30:28
świetny
2016-09-14 20:41:12
nie miałam jeszcze :)
2016-09-01 18:20:39
świetny
2016-08-09 16:07:28
super
2016-08-07 07:49:18
Super
2016-07-05 12:56:22
super
2016-06-30 13:18:50
Super
2016-06-03 22:55:40
ciekawy :)
2016-05-29 17:23:07
wow
2016-05-29 12:54:04
Super
2016-05-20 14:38:23
super
2016-05-08 10:55:21
Super
2016-05-01 14:58:16
Nie przepadam za podkładami w musie.
2016-11-14 01:23:31
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi" :-)
2016-04-05 06:56:59
Super
2016-04-04 19:58:18
Super
2016-04-04 19:40:48
świetny
2016-04-04 13:23:58
świetny
2016-04-02 22:48:12
świetny
2016-04-02 11:27:28
Super
2016-04-01 18:32:52
świetny
2016-04-01 09:37:50
może być ;)
2016-04-01 09:37:30
Nie dla mnie ;)
2016-03-31 10:51:11
świetny
2016-03-30 00:10:38
świetny
2016-03-29 16:28:40
Super
2016-03-29 14:35:47
świetny
2016-03-28 21:26:33
super
2016-03-28 19:13:27
Super
2016-03-28 19:13:18
Super
2016-03-27 22:21:44
świetny
2016-03-26 10:28:00
super :)
2016-03-25 23:23:19
świetny
2016-03-23 18:49:13
świetny
2016-03-22 16:31:39
super
2016-03-21 19:31:06
Chyba już go nie ma w sprzedaży.
2016-03-20 13:49:25
świetny
2016-03-16 23:55:00
świetny
2016-03-15 21:50:05
super
2016-03-14 12:52:49
A ja nie lubię musu, na mojej twarzy wygląda jak maska
2016-03-13 11:31:19
świetny
2016-03-12 18:58:55
nie podoba mis ie kolor ale sampodklad jest ok
2016-03-12 13:48:52
świetny
2016-03-10 22:54:48
świetny
2016-03-09 19:46:43
świetny
2016-03-07 17:42:08
fajny efekt
2016-03-04 23:51:08
świetny
2016-03-02 22:55:20
świetny
2016-02-29 20:26:11
świetny
2016-02-29 18:22:29
super :)
2016-02-27 15:26:48
świetny
2016-02-26 15:15:45
fajne :)
2016-02-25 21:01:00
super
2016-02-25 17:05:22
Nie przepadam za podkładami z essence ;)
2016-02-24 15:16:02
super :)
2016-02-15 07:42:42
Nie przepadam za podkładami w musie.
2016-02-13 21:36:34
Nie mam do tych podkładów przekonania
2016-02-04 02:05:26
super
2016-11-22 00:34:14
muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą ;-)
2016-02-02 15:50:20
na pewno kupię, maffashion go ostatnio polecała :)
2016-01-31 01:05:47
Super
2016-01-30 16:31:43
bardzo dobry podkład ;)
2016-01-30 13:40:01
Super
2016-01-28 19:07:19
zaciekawił mnie ten mus :)
2016-01-27 17:27:06
muszę wypróbować ;)
2016-01-23 18:24:29
Ciekawe
2016-01-10 16:34:33
Ja go bardzo lubię używam go już długo. Wcześniej używałam rimmel stay matte ale on po czasie na mojej twarzy zmieniał kolor więc po przeczytaniu recenzji w Internecie postanowiłam wypróbować essence i tak łatwo się z nim nie rozstanę. Jednak trzeba przy nim pamiętać o codziennym nawilżaniu skóry bo mocno podkreśla suche skórki. Tylko jeszcze na lato muszę poszukać czegoś lżejszego, niestety jeszcze nie znalazłam mojego lekkiego ideału ;/
2015-12-27 17:02:01
Nie mialam nigdy w musie
2015-12-21 23:28:34
nie lubie go
2015-12-12 22:33:07
ładny efekt
2016-02-05 13:20:32
własnie otóz to :]
2015-12-02 19:11:41
Ja akurat nie lubię takich podkładów.
2015-11-30 19:06:07
Lubiłam ten podkład :)
2015-11-30 10:44:19
U mnie podkłady tego typu bardzo się ważą.
2015-11-29 18:28:29
Fajny efekt :)
2015-11-29 11:15:52
Jest jeszcze w sprzedaży?
2015-11-24 20:45:45
Nigdy nie stosowalam
2015-10-30 19:51:37
Wygląda ciekawie, chyba się skuszę.
2015-10-17 20:36:07
Nigdy nie testowałam pokładu w musie. Może warto?
2015-10-15 15:01:16
nigdy nie miałam podkładu w musie, może następnym razem się skuszę :)
2015-09-07 18:03:23
ślicznie wygląda na Twojej cerze:)
2015-08-31 13:38:21
nie mogę się przekonac
2015-08-18 14:12:41
Rzadko stosuje podkład w musie :)
2015-08-16 13:09:58
również nie lubie podkładów w musie :/
2015-08-14 12:42:07
przydatny wpis i recenzja :) ale ja takich nie lubię :(
2015-08-14 11:53:02
nie mogę się przekonać do podkładów w musie ;(
2015-08-11 21:27:51
u mnie sie nie sprawdzil
2015-08-10 11:00:26
przydatna recenzja
2015-08-09 21:49:53
przydatny filmik
2015-07-31 18:00:02
Chyba większości osób nie przypadł on do gustu :)
2015-07-26 14:05:55
u mnie niestety podkłady w musie nie wyglądają za dobrze.. :/
2015-07-24 16:35:47
ja również nie jestem przekonana do tego typu pokładów :/.
2015-07-24 15:56:04
nie jestem przekonana co do podkładów w musie ;)
2015-07-19 14:38:11
Ładnie się prezentuje na twarzy, kiedyś bardzo często polecały go blogerki, ale jakoś się nie skusiłam.. :)
2015-06-24 10:36:44
nie mogę się przekonać do tego rodzaju podkładu
2014-11-11 20:32:46
Hej! :) Macie może do polecenia jakiś godny uwagi pędzel do nakładania podkładu w musie? :)
2013-12-03 22:13:38
Olcia2Kotek Jak ja się świecę to używam pudru transparentego. Starcza na długo i zawsze super matuje;) Polecam!
2013-03-26 17:56:12
u mnie żaden mus się nie sprawdził do tej pory a używałam masę. Czuję je bardzo na buzi nawet przy cienkiej warstwie, suche skórki podkreślone a cera się błyszczy. Zawsze. No i mnie zapychają. Krycie też średnie, ogólnie jestem na nie :( szkoda, bo to całkiem wygodny i mess-free kosmetyk
2013-02-24 20:45:33
Mam małe pytanie do ladymakeuppl :) Również mam cerę mieszaną, problematyczną i zwykle używam fluidu firmy Pharmaceris "delikatny fluid intensywnie kryjący" nie wiem czy kiedykolwiek miałaś okazję go wypróbować, jest na bazie składników mineralnych :) Polecam. Mianowicie - jest jedyny minus tego fluidu nie matuje, a wiemy, że przy takiej cerze prócz krycia najważniejszy jest matt. A więc czy po nałożeniu tego fluidu można przypędzlować twarz tym właśnie musem? :) Czy mija się to z celem, jedno albo drugie? czy można to łączyć? Czekam na odpowiedź :)
2013-02-25 15:00:15
czemu nie użyc pudru, po co niszczyć buzie 2 podkładami:)?
2013-02-15 08:08:59
Bardzo dobry podkład, kryje jak trzeba. Jedyny minus to kolor bo na zimę jest dla mnie za ciemny ale za to latem idealny:)Bardzo długo matuje i pudru do niego nie używam mimo, że mam cerę mieszaną
2013-02-14 20:23:32
Lubię kosmetyki essence (szczególnie eyelinery i błyszczyki), myślę, że w ten podkład zaopatrzę się latem..a ktoś wie jaki jest odpowiednik revlon photoready 6 z tym musem?
2013-02-14 16:02:30
Używam tego właśnie podkładu, baaardzo go lubię. Nie tylko ma świetne właściwości maskujące, ale też jest bardzo wydajny.
2013-02-14 15:32:54
Bardzo lubię firmę Essence i chciałam podkład z tej firmy, ale niestety nawet najjaśniejszy kolor jest dla mnie za ciemny :( A twoja recenzja bardzo zachęcająca :D