Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Podkład w musie? To mus!

  • Data opublikowania: 14 Luty 2013
  • Autor: picjafly
23
Czy zastanawiałyście się kiedyś dlaczego, mimo panującej za oknem zimy, nasza skóra jest jeszcze bardziej problematyczna niż latem? jednego dnia się błyszczy, drugiego "straszy" wysuszonymi partiami. Nie ważne ile kremu matującego na nią nałożymy- na drugi dzień i tak zachowywać się będzie całkiem odmiennie. Klimatyzacja, suche powietrze, wiatr, mróz i...nagłe przejście do gorącego pokoju z kominkiem. Czy w tej kwestii choć trochę może pomóc nam odpowiednia konsystencja podkładu? Może!
Podkłady w musie są dostępne na rynku nie od dziś. Przeważnie zamknięte są w słoiczku, choć zdarzają się również podkłady w piance lub tubie. Są wygodnym rozwiązaniem dla tych, którzy w jednym kosmetyku szukają kryjących, wygładzających i matujących właściwości.

Podkład w musie Essence dostępny jest w kilku odcieniach- zarówno tych z tonacjami różu, jak i typowo beżowych. W szklanym słoiczku producent zamknął 16 gramów bardzo wydajnego produktu. 

Jako posiadaczka cery mieszanej, skłonnej do przetłuszczania w strefie T, w podkładzie szukam przede wszystkim wyrównania kolorytu i ujednolicenia cery, wyrównania jej co najważniejsze- trwałego zmatowienia problematycznych miejsc, bez wysuszenia policzków.



Jak zatem tego typu podkład sprawdza się u mnie?


-najwygodniej aplikować ten produkt palcami- świetnie stapia się ze skórą, a wygodny duży otwór słoiczka nie sprawia problemu przy jego aplikacji
-nakładany pędzlem wygląda równie dobrze, choć nakładany palcami ma delikatniejsze krycie- a takiego właśnie szukam
-ma delikatny pudrowy zapach, który ulatnia się natychmiast po nałożeniu podkładu
-konsystencja musu powoduje, że podkład świetnie się rozprowadza, nie tworzy smug podczas aplikacji, próżno też szukać na buzi "prześwitów"
-poziom krycia możemy stopniować od delikatnego po naprawdę mocne
-nałożony na delikatny krem nie roluje się, ani nie waży w ciągu dnia
-kryje wszelkie zaczerwienienia i niedoskonałości, bez konieczności użycia korektora
-nie zbiera się w załamaniach skóry, nie zbiera się w porach skóry, może jednak je podkreślać w przypadku, gdy są mocno rozszerzone (z tym jednak doskonale radzi sobie baza pod make- up)
-nie sprawia trudności przy demakijażu- również mycie pędzli i gąbeczek nie jest po nim problemem
-na twarzy wygląda bardzo naturalnie i nie ciemnieje w ciągu dnia
-zapewnia pudrowo- matowe wykończenie na kilka godzin bez konieczności poprawek, po ok. 5 godzinach musiałam przypudrować nos i brodę
-przy skórze normalnej użycie pudru będzie zbędne
-w przypadku suchej skóry pod oczami lub mocno przesuszonej skóry twarzy- konieczne będzie użycie kremu nawilżającego- mus przecież w końcu dość skutecznie matuje:)

Zimą nie wyobrażam sobie innego podkładu. Szybko się go nakłada i ciężko uzyskać nim efekt maski- to ważne zima, gdy światło za oknem nie współpracuje z chęcią wykonania starannego makijażu:).





Zobacz też

Komentarze do Podkład w musie? To mus!

log01
2019-06-25 22:15:35
nie jestem przekonana co do podkładów w musie

brygidap1
2019-02-04 21:32:58
Świetny

wasia
2018-10-02 12:54:16
Świetnie

gutek
2018-08-12 21:33:01
świetnie

anniee896
2018-07-14 22:35:11
Świetny

jogo
2018-04-24 20:03:37
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-27 13:17:32
świetny

jordan
2018-01-27 13:06:20
ciekawe czy u mnie by się sprawdził ten podkład

lazybitch
2017-12-01 23:21:26
ładnie

Netzakupy
2017-10-06 10:56:50
Wszystko fajnie i zwięźle napisane. Bardzo mi się to podoba.

mefir13
2017-09-04 14:26:03
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 09:53:41
warto przeczytać ten wpis

lenon
2017-04-29 18:53:53
ciekawe kosmetyki, podobają mi się

iv90
2017-04-24 20:36:47
Ja niestety nie lubię tej musowej konsystencji. Zdecydowanie wolę płynne konsystencje ;)

Amante
2017-04-12 22:44:28
Ładnie :)

vvv
2017-03-25 09:14:58
ładnie

szaraem
2017-03-16 18:48:02
ładnie wygląda na Pani twarzy

mufinka1
2017-03-01 18:59:01
ciekawy wpis, oby więcej takich było

melusi
2017-02-20 19:47:05
świetny

mjmj
2017-02-18 19:55:50
Ładnie

manju23
2017-02-11 13:08:37
ładnie

monifi
2017-02-07 18:19:29
świetny

lucja1996
2017-02-07 15:59:14
ładnie

milllena
2017-01-28 18:27:37
ładnie

lvvv
2017-01-26 22:25:51
Ładnie

zuzka23
2017-01-07 21:00:42
ładnie

lux
2016-12-14 23:39:32
Ładnie

eko
2016-11-24 17:52:29
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

tola
2016-11-23 19:31:29
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

tusseya
2016-11-23 16:32:32
Uwielbiam podkłady w musie. Tego od Essence jeszcze nie miałam, ale na pewno wypróbuję.

ninalala
2016-11-22 12:44:26
ładnie

tymianek
2016-11-17 21:05:06
świetny

kasis123612
2016-11-17 20:25:22
świetny

ilonam93
2016-11-15 19:21:31
u mnie się nie sprawdził :(

pachnidł0
2016-09-27 16:42:55
super

jaa
2016-09-26 22:30:28
świetny

renia23
2016-09-14 20:41:12
nie miałam jeszcze :)

Cece89
2016-09-01 18:20:39
świetny

gabi1234
2016-08-09 16:07:28
super

pigi
2016-08-07 07:49:18
Super

koniczynka100
2016-07-05 12:56:22
super

miqota
2016-06-30 13:18:50
Super

weronika8442
2016-06-03 22:55:40
ciekawy :)

login
2016-05-29 17:23:07
wow

ewelina9090
2016-05-29 12:54:04
Super

judyt4
2016-05-20 14:38:23
super

margog9090
2016-05-08 10:55:21
Super

drt
2016-05-01 14:58:16
Nie przepadam za podkładami w musie.

kruci
2016-11-14 01:23:31
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi" :-)

wika
2016-04-05 06:56:59
Super

tosiak
2016-04-04 19:58:18
Super

jess78
2016-04-04 19:40:48
świetny

gigix
2016-04-04 13:23:58
świetny

kejti56
2016-04-02 22:48:12
świetny

volivs
2016-04-02 11:27:28
Super

mimijane
2016-04-01 18:32:52
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:37:50
może być ;)

Olaa1122
2016-04-01 09:37:30
Nie dla mnie ;)

marni
2016-03-31 10:51:11
świetny

hanaban
2016-03-30 00:10:38
świetny

jowita40
2016-03-29 16:28:40
Super

lily21
2016-03-29 14:35:47
świetny

eluv
2016-03-28 21:26:33
super

niewyspana
2016-03-28 19:13:27
Super

niewyspana
2016-03-28 19:13:18
Super

kikaku
2016-03-27 22:21:44
świetny

elizzka
2016-03-26 10:28:00
super :)

mikin
2016-03-25 23:23:19
świetny

tygielek
2016-03-23 18:49:13
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:31:39
super

Parikla
2016-03-21 19:31:06
Chyba już go nie ma w sprzedaży.

elik
2016-03-20 13:49:25
świetny

marli54
2016-03-16 23:55:00
świetny

teddy23
2016-03-15 21:50:05
super

Kitekatu
2016-03-14 12:52:49
A ja nie lubię musu, na mojej twarzy wygląda jak maska

zuza5254
2016-03-13 11:31:19
świetny

magdalen97
2016-03-12 18:58:55
nie podoba mis ie kolor ale sampodklad jest ok

aniie12
2016-03-12 13:48:52
świetny

lipsy
2016-03-10 22:54:48
świetny

kitty000
2016-03-09 19:46:43
świetny

MM2003
2016-03-07 17:42:08
fajny efekt

gosia123
2016-03-04 23:51:08
świetny

rose01
2016-03-02 22:55:20
świetny

dizzy
2016-02-29 20:26:11
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:22:29
super :)

blondee
2016-02-27 15:26:48
świetny

anee
2016-02-26 15:15:45
fajne :)

zombiee
2016-02-25 21:01:00
super

ptysiul
2016-02-25 17:05:22
Nie przepadam za podkładami z essence ;)

lusior
2016-02-24 15:16:02
super :)

comfortinnending
2016-02-15 07:42:42
Nie przepadam za podkładami w musie.

Moja
2016-02-13 21:36:34
Nie mam do tych podkładów przekonania

Ana00
2016-02-04 02:05:26
super

Lisia
2016-11-22 00:34:14
muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą ;-)

hellosadnessxx
2016-02-02 15:50:20
na pewno kupię, maffashion go ostatnio polecała :)

emilkavv
2016-01-31 01:05:47
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:31:43
bardzo dobry podkład ;)

rdmakeup
2016-01-30 13:40:01
Super

rappx33
2016-01-28 19:07:19
zaciekawił mnie ten mus :)

esss13051998
2016-01-27 17:27:06
muszę wypróbować ;)

Klaudiamala
2016-01-23 18:24:29
Ciekawe

ktoś
2016-01-10 16:34:33
Ja go bardzo lubię używam go już długo. Wcześniej używałam rimmel stay matte ale on po czasie na mojej twarzy zmieniał kolor więc po przeczytaniu recenzji w Internecie postanowiłam wypróbować essence i tak łatwo się z nim nie rozstanę. Jednak trzeba przy nim pamiętać o codziennym nawilżaniu skóry bo mocno podkreśla suche skórki. Tylko jeszcze na lato muszę poszukać czegoś lżejszego, niestety jeszcze nie znalazłam mojego lekkiego ideału ;/

ANNESA
2015-12-27 17:02:01
Nie mialam nigdy w musie

waterandwine
2015-12-21 23:28:34
nie lubie go

MaryMary
2015-12-12 22:33:07
ładny efekt

kiniaa19
2016-02-05 13:20:32
własnie otóz to :]

Olcia37
2015-12-02 19:11:41
Ja akurat nie lubię takich podkładów.

Carmelo002
2015-11-30 19:06:07
Lubiłam ten podkład :)

Gorzka13
2015-11-30 10:44:19
U mnie podkłady tego typu bardzo się ważą.

klaudusia0807
2015-11-29 18:28:29
Fajny efekt :)

LaRive
2015-11-29 11:15:52
Jest jeszcze w sprzedaży?

sylwuzaur13
2015-11-24 20:45:45
Nigdy nie stosowalam

karolinaa
2015-10-30 19:51:37
Wygląda ciekawie, chyba się skuszę.

jupi
2015-10-17 20:36:07
Nigdy nie testowałam pokładu w musie. Może warto?

karotka07
2015-10-15 15:01:16
nigdy nie miałam podkładu w musie, może następnym razem się skuszę :)

tutajsylwia
2015-09-07 18:03:23
ślicznie wygląda na Twojej cerze:)

kamilla
2015-08-31 13:38:21
nie mogę się przekonac

kamilaa109
2015-08-18 14:12:41
Rzadko stosuje podkład w musie :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:09:58
również nie lubie podkładów w musie :/

paula978
2015-08-14 12:42:07
przydatny wpis i recenzja :) ale ja takich nie lubię :(

rozkminiaj1
2015-08-14 11:53:02
nie mogę się przekonać do podkładów w musie ;(

Sylwia14
2015-08-11 21:27:51
u mnie sie nie sprawdzil

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:00:26
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:49:53
przydatny filmik

Paulina12345
2015-07-31 18:00:02
Chyba większości osób nie przypadł on do gustu :)

trzynastymaja
2015-07-26 14:05:55
u mnie niestety podkłady w musie nie wyglądają za dobrze.. :/

sylwia1305
2015-07-24 16:35:47
ja również nie jestem przekonana do tego typu pokładów :/.

kamcia713
2015-07-24 15:56:04
nie jestem przekonana co do podkładów w musie ;)

KamiluŚkaa
2015-07-19 14:38:11
Ładnie się prezentuje na twarzy, kiedyś bardzo często polecały go blogerki, ale jakoś się nie skusiłam.. :)

monika212121
2015-06-24 10:36:44
nie mogę się przekonać do tego rodzaju podkładu

Olga93
2014-11-11 20:32:46
Hej! :) Macie może do polecenia jakiś godny uwagi pędzel do nakładania podkładu w musie? :)

An-Mari
2013-12-03 22:13:38
Olcia2Kotek Jak ja się świecę to używam pudru transparentego. Starcza na długo i zawsze super matuje;) Polecam!

natalusia371
2013-03-26 17:56:12
u mnie żaden mus się nie sprawdził do tej pory a używałam masę. Czuję je bardzo na buzi nawet przy cienkiej warstwie, suche skórki podkreślone a cera się błyszczy. Zawsze. No i mnie zapychają. Krycie też średnie, ogólnie jestem na nie :( szkoda, bo to całkiem wygodny i mess-free kosmetyk

Olcia2Kotek
2013-02-24 20:45:33
Mam małe pytanie do ladymakeuppl :) Również mam cerę mieszaną, problematyczną i zwykle używam fluidu firmy Pharmaceris "delikatny fluid intensywnie kryjący" nie wiem czy kiedykolwiek miałaś okazję go wypróbować, jest na bazie składników mineralnych :) Polecam. Mianowicie - jest jedyny minus tego fluidu nie matuje, a wiemy, że przy takiej cerze prócz krycia najważniejszy jest matt. A więc czy po nałożeniu tego fluidu można przypędzlować twarz tym właśnie musem? :) Czy mija się to z celem, jedno albo drugie? czy można to łączyć? Czekam na odpowiedź :)

picjafly
2013-02-25 15:00:15
czemu nie użyc pudru, po co niszczyć buzie 2 podkładami:)?

Nitka24
2013-02-15 08:08:59
Bardzo dobry podkład, kryje jak trzeba. Jedyny minus to kolor bo na zimę jest dla mnie za ciemny ale za to latem idealny:)Bardzo długo matuje i pudru do niego nie używam mimo, że mam cerę mieszaną

RedBlush
2013-02-14 20:23:32
Lubię kosmetyki essence (szczególnie eyelinery i błyszczyki), myślę, że w ten podkład zaopatrzę się latem..a ktoś wie jaki jest odpowiednik revlon photoready 6 z tym musem?

annaz
2013-02-14 16:02:30
Używam tego właśnie podkładu, baaardzo go lubię. Nie tylko ma świetne właściwości maskujące, ale też jest bardzo wydajny.

2013-02-14 15:32:54
Bardzo lubię firmę Essence i chciałam podkład z tej firmy, ale niestety nawet najjaśniejszy kolor jest dla mnie za ciemny :( A twoja recenzja bardzo zachęcająca :D