Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

  • Data opublikowania: 10 Maj 2011
  • Autor: ladymakeup
27
Jaki jest związek między szczoteczką do zębów a makijażem? Bezpośredni zapewne żaden, ale podążając po nitce do kłębka odkryć można tę zależność... Zdrowy, piękny uśmiech, z pełnym uzębieniem, jest marzeniem wielu z nas. I jak nic innego, za wyjątkiem makijażu oczywiście, nie wpływa na nasz wizerunek i pozytywne postrzeganie przez innych (szczególnie w okolicach twarzy). Jednakże, aby móc cieszyć się zdrowymi i białymi ząbkami, należy o nie odpowiednio się zatroszczyć. Dzięki jednak przywilejom naszych czasów, jakimi są między innymi pękające od produktów półki, mamy to znacznie ułatwione.  Zatem usprawiedliwienia i wymigiwania się od mycia zębów tekstami typu "...bo moja pasta do zębów przypomina tę do butów i w ogóle nie działa..." są całkowicie bezzasadne ;) Zdrowe zęby są na wyciągnięcie ręki, wystarczy być systematycznym i wybrać dla siebie odpowiedni produkt...
No i właśnie, tu może pojawić się problem. Jak wybrać bowiem, spośród setek oferowanych nam przeróżnych specyfików, coś dla siebie? Zdrowy uśmiech od zawsze był dla mnie bardzo ważny, a wizja sztucznej szczęki prowadzi u mnie wprost do palpitacji serca. I choć mam świadomość, że w przyszłości może to być nieuniknione, staram się ten moment przełożyć na jak późniejsze lata. Między innymi, właśnie poprzez używanie odpowiednich dla moich zębów i dziąseł produktów. Swoją pastę już odkryłam (jest nią Sensodyne, którą zaczęłam stosować przed wybielaniem i tak już przy niej zostałam), nicie dentystyczne, płyny również, pozostało mi tylko odnalezienie odpowiedniej szczoteczki i...troskliwego dentystę ;) Szczoteczka do mycia zębów zawsze pozostawała u mnie na drugim planie (podstawa to pasta), teraz jednak przekonuję się o tym, że niesłusznie. Do niedawna "szorowałam" zęby tradycyjną szczoteczką. I pewnie nadal bym to robiła, gdyby nie Oral-B Triumph 5000.
Otrzymałam ją, aby móc ją Wam przedstawić i dla Was przetestować. Mój wielki test trwa, i jak na razie po kilkudniowej eksploatacji, jestem bardzo zadowolona. Nie ukrywam jednak, że pierwsze mycia nie były przyjemne. Bowiem moje dziąsła, nieprzyzwyczajone do szczoteczki elektrycznej, lekko mi krwawiły. Uspokoiłam się, gdy wyczytałam, że to normalna reakcja dziąseł - szczególnie, gdy rozpoczynamy swoją "przyjaźń" z tego typu sprzętami. W poniższym filmiku przedstawiam Wam dokładniej tą szczoteczkę od Oral-B. Mnie zachwyciły bajery, które znacznie ułatwiają korzystanie z niej (szczególnie, gdy jest się takim laikiem w szczotkowaniu zębów elektrycznymi szczoteczkami, jak ja).
W zestawie wraz z szczoteczką znajduje się specjalny bezprzewodowy wyświetlacz (nazywa się SmartGuide), który śledzi nasze szczotkowanie i na bieżąco informuje nas, m.in. jaki jest czas szczotkowania, i najważniejsze - czy robimy to poprawnie (gdy za mocno przyciskamy do zębów - włącza się odpowiedni alert). W zestawie znajdują się również trzy różne końcówki tak, aby każdy konsument wybrał coś dla siebie. Mi oczywiście najbardziej odpowiada ta wybielająca :) która zawiera specjalne polerujące włókna pomagające właśnie wybielić zęby poprzez usuwanie przebarwień [po moich ulubionych kawkach i czerwonym winie :)]

Zobacz też

Komentarze do Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

log01
2019-06-21 21:49:30
wolę zwykłą szczoteczkę

loli
2019-02-24 10:38:54
Świetny

brygidap1
2019-02-01 18:43:39
Świetny

koniczyna684
2018-12-11 09:09:30
Bardzo przydatny wpis

gutek
2018-08-14 16:28:27
świetnie

anniee896
2018-07-13 21:41:50
Świetny

jogo
2018-04-27 11:03:37
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-26 11:54:13
świetny

jordan
2018-01-28 13:25:12
zastanawiam się nad zakupem

lazybitch
2017-11-29 22:26:17
ładnie

pierozkowa
2017-11-09 21:29:21
Czego używacie, aby później zmyć makijaż i nie borykać się ze szczypiącymi oczami i taką jakby powłoką na nich?

mefir13
2017-09-05 13:40:16
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-23 11:42:42
warto przeczytać ten wpis

katia1
2017-08-22 14:31:44
wiele przydatnych informacji polecam

prima
2017-06-19 22:43:08
dobrze wiedzieć

iv90
2017-04-21 11:25:06
Ciekawa recenzja, ja miałam elektryczną szczoteczkę kilka dobrych lat temu

Amante
2017-04-14 08:39:50
Ładnie :)

vvv
2017-03-23 11:38:25
ładnie

Amante
2017-03-10 10:04:39
Ładnie :)

szaraem
2017-03-04 09:17:34
mam i lubie

mjmj
2017-02-17 21:48:12
Ładnie

melusi
2017-02-16 00:47:03
świetny

manju23
2017-02-09 20:44:20
ładnie

lucja1996
2017-02-05 22:13:55
ładnie

monifi
2017-02-05 11:00:42
świetny

lamania1
2017-01-29 18:25:23
ciekawa recenzja podoba mi się

milllena
2017-01-27 12:10:43
ładnie

lvvv
2017-01-26 00:05:32
Ładnie

zuzka23
2017-01-05 22:55:37
ładnie

dianaa
2016-12-29 18:45:25
podoba mi się ten wpis

pimki
2016-12-28 14:37:57
podoba mi się ten wpis

lux
2016-12-13 17:08:51
Ładnie

kasis123612
2016-11-20 09:21:14
ładnie

ninalala
2016-11-18 11:49:12
ładnie

tymianek
2016-11-16 15:19:34
świetny

ilonam93
2016-11-15 20:12:17
super , zastanawiałam się nad taką

pachnidł0
2016-09-26 15:02:39
super

jaa
2016-09-26 13:14:42
świetna szczoteczka

Cece89
2016-09-07 15:32:01
świetny

gabi1234
2016-08-08 10:50:36
super

pigi
2016-08-08 08:46:35
super

koniczynka100
2016-07-06 13:41:59
super

Mnbvc
2016-07-04 20:11:17
Super

miqota
2016-06-11 11:36:46
Super

weronika8442
2016-06-05 15:04:09
super!

jacki50
2016-05-30 17:02:17
Super

login
2016-05-29 14:18:43
super

login
2016-05-29 05:11:35
genialny

drt
2016-04-30 21:35:53
Mam podobną, ale bardzo rzadko używam.

judyt4
2016-04-26 15:56:38
super

joanna9090
2016-04-12 20:02:33
super

tosiak
2016-04-04 19:55:01
Super

jess78
2016-04-04 19:45:10
świetny

gigix
2016-04-04 13:47:25
świetny

kejti56
2016-04-02 22:54:19
świetny

mimijane
2016-04-01 18:40:27
świetny

volivs
2016-03-31 17:09:28
Super

marni
2016-03-31 11:03:28
świetny

hanaban
2016-03-30 00:15:46
świetny

jowita40
2016-03-29 22:38:02
Super

niewyspana
2016-03-29 15:15:35
super

lily21
2016-03-29 14:50:13
świetny

Olaa1122
2016-03-29 12:06:04
Super ;)

eluv
2016-03-28 18:55:37
Fajnie

kikaku
2016-03-27 22:27:00
świetny

elizzka
2016-03-27 22:02:20
super :)

midle
2016-03-26 20:42:46
Super

mikin
2016-03-25 23:32:03
świetny

tygielek
2016-03-23 18:53:38
świetny

weronika9090
2016-03-22 18:12:18
Super

Klaudia
2016-03-21 17:00:36
Fajna szczoteczka.

elik
2016-03-20 13:59:32
świetny

marli54
2016-03-16 23:58:20
świetny

teddy23
2016-03-15 21:53:22
super

aniie12
2016-03-12 13:47:59
świetny

lipsy
2016-03-10 22:58:38
świetny

ptysiul
2016-03-09 22:40:35
Ja też mam :)

kitty000
2016-03-09 20:34:51
świetny

MM2003
2016-03-07 18:25:15
super

zuza5254
2016-03-06 12:39:20
super

naszka
2016-03-05 23:51:46
super

gosia123
2016-03-04 23:53:23
świetny

rose01
2016-03-02 23:02:58
świetny

laughwithme
2016-03-02 21:42:02
super :)

dizzy
2016-02-29 20:30:19
świetny

magdalen97
2016-02-28 23:14:38
mega

anee
2016-02-27 18:58:52
fajne

anee
2016-02-27 18:38:08
mam :P

blondee
2016-02-27 15:30:33
świetna

anee
2016-02-26 19:03:25
fajna sprawa :)

anee
2016-02-26 19:03:07
fajna sprawa :)

zombiee
2016-02-25 21:07:42
super

lusior
2016-02-24 15:20:58
super :)

comfortinnending
2016-02-15 14:42:44
Ciekawa!

laughwithme
2016-02-13 00:53:03
Super

Moja
2016-02-09 00:06:25
Też mam :)

Ana00
2016-02-05 02:41:46
tez mam:)

rdmakeup
2016-01-31 13:42:09
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:40:03
muszę kupić

ANNESA
2015-12-28 21:43:14
Tez mam taka

waterandwine
2015-12-20 23:14:53
super :)

MaryMary
2015-12-12 22:43:35
Ja też wolę klasyczne

Olcia37
2015-12-04 18:12:16
Wolę klasyczne szczoteczki, miałam kiedyś elektryczną i się nie sprawdziła.

Carmelo002
2015-11-30 19:12:30
Super :)

Gorzka13
2015-11-30 11:25:10
Wole zwykla szczoteczkę :)

MaryMary
2015-12-12 22:44:09
miałam kiedyś elektryczną i miałam wrażenie jakbym nie dojeżdżała nią w każdy zakamarek ;/

klaudusia0807
2015-11-29 18:42:50
Muszę zbaczyć ile kosztuje na allegro :)

LaRive
2015-11-28 23:49:57
Też ostatnio zastanawiałam się nad zakupem elektrycznej szczoteczki do zębów :)

sylwuzaur13
2015-11-21 22:44:03
super

xyzsylwiaxyz
2015-11-16 18:14:02
fajna sprawa ;)

kloss1
2015-10-30 11:38:59
Ja mam szczoteczke elektryczna i juz tylko jej uzywam :)

tutajsylwia
2015-09-07 17:57:33
zastanawiam się nad kupnem szczoteczki elektrycznej ;))

sylwia464
2015-09-07 17:49:29
ciekawy produkt ;)

kamilla
2015-08-31 13:41:52
posiadam i super sprawa

whispers199
2015-08-29 09:58:39
Ciekawy filmik :)

brawurka
2016-11-29 03:00:14
Też tak sądzę whispers

whispers199
2015-08-29 09:58:38
Ciekawy filmik :)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:18:53
fajny filmik ;)

paula978
2015-08-14 13:02:00
przydatny wpis i recenzja :)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:58:23
od 2 lat chyba kupuje szczoteczke elektryczna..

Sylwia14
2015-08-11 21:41:11
nie moge sie przekonac do takich szczoteczek

MałgosiaGosia
2015-08-10 11:02:58
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:52:36
przydatny filmik

Paulina12345
2015-08-03 00:38:18
Teraz to już raczej soniczne :)

sylwia1305
2015-07-24 16:41:28
jaka cena?

KamiluŚkaa
2015-07-20 13:38:20
Mam gdzieś schowaną, nową, jeszcze zapakowaną szczoteczkę elektryczną, do tej pory jej nie używałam.. ale widzę że sporo osób chwali sobie elektrycznie szczoteczki, więc moze i czas na moją :)

monika212121
2015-06-24 10:30:34
ja używam już od dawna szczoteczki elektrycznej i nie zamienie jej już na zwykłą ,zdecydowanie lepiej czyszczą zęby ,nie mam tej co jest w filmie bo moja kosztowała ok 140zł bo na droższą uważam nie ma sensu wydawać pieniędzy ,ale jak wiadomo co kto lubi.

aaa
2012-04-11 11:07:51
hhahaha najnowszy produkt ja mam ja od 5lat

kiniaa19
2016-01-11 12:30:22
Właśnie

Lisia
2016-11-28 18:45:54
Niestety, ale ja się z tym nie do końca zgadzam

Kafarta
2011-08-03 21:03:34
Mam owo cudo od paru dni. Jestem przyzwyczajona do szczoteczek elektrycznych firmy Oral B jak i do zwykłych. Najnowsza o której mowa w artykule jest "mercedesem wsród szczoteczek" Działa perfekcyjnie, znaczna różnica jest odczuwalna po umyciu zębów nawet po raz pierwszy. Zatem jest to lepszy a może i najlepszy model jaki dotąd wypuściło Oral B. Cena to około 490zł. Dla osób używających po raz pierwszy szczoteczki elektrycznej na pewno dużą nowością będzie 5 trybó pracy i różne końcówki oraz specjalny timer umożliwiający pomiar czasu szczotkowania. Polecam! Nie należy sie bać szczoteczek elektrycznych. Oczywiście od czasu do czasu należy pomasować dziąsła zwykła szczoteczką ale na pewno Oral B Triumph 5000 jest dobrym i profesjonalnym produktem na lata! Gwarancja obejmuje 3 lata ale można ją przedłużyć i ubezpieczyć za dodatkową opłatą od uszkodzeń mechanicznych na kolejne 2 razem daje nam to 5.

Paola
2011-05-20 13:09:55
Jaki jest koszt takiego urządzenia:-)?

schoko31
2011-05-12 12:22:52
Zasadnicze pytanie to CENA? Ja nie jestem zwolenniczką tych szczoteczek,ale o Gustach się nie dyskutuje:) Pozdrawiam

ammb
2011-05-10 20:45:47
Myłam przez jakiś czas zęby szczoteczką elektryczną, ale moja dentystka zaleciła mi zrezygnować z niej i myć zwykłą szczoteczką z miękkim włosiem. Mam chyba za słabe dziąsła, bo zbyt mocne szczotkowanie powoduje odsłanianie szyjek zębowych.

Nitka24
2011-05-10 12:59:42
Nie wiem czemu ale wolę zwykłą szczoteczkę. Strona o której mówisz jest dość ciekawa. Test zrobiłam i jedynie szczoteczkę używam inną ale też z tej firmy:)