Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

  • Data opublikowania: 2011-05-10 08:27:40
  • Autor: ladymakeup
  • 26
Jaki jest związek między szczoteczką do zębów a makijażem? Bezpośredni zapewne żaden, ale podążając po nitce do kłębka odkryć można tę zależność... Zdrowy, piękny uśmiech, z pełnym uzębieniem, jest marzeniem wielu z nas. I jak nic innego, za wyjątkiem makijażu oczywiście, nie wpływa na nasz wizerunek i pozytywne postrzeganie przez innych (szczególnie w okolicach twarzy). Jednakże, aby móc cieszyć się zdrowymi i białymi ząbkami, należy o nie odpowiednio się zatroszczyć. Dzięki jednak przywilejom naszych czasów, jakimi są między innymi pękające od produktów półki, mamy to znacznie ułatwione.  Zatem usprawiedliwienia i wymigiwania się od mycia zębów tekstami typu "...bo moja pasta do zębów przypomina tę do butów i w ogóle nie działa..." są całkowicie bezzasadne ;) Zdrowe zęby są na wyciągnięcie ręki, wystarczy być systematycznym i wybrać dla siebie odpowiedni produkt...
No i właśnie, tu może pojawić się problem. Jak wybrać bowiem, spośród setek oferowanych nam przeróżnych specyfików, coś dla siebie? Zdrowy uśmiech od zawsze był dla mnie bardzo ważny, a wizja sztucznej szczęki prowadzi u mnie wprost do palpitacji serca. I choć mam świadomość, że w przyszłości może to być nieuniknione, staram się ten moment przełożyć na jak późniejsze lata. Między innymi, właśnie poprzez używanie odpowiednich dla moich zębów i dziąseł produktów. Swoją pastę już odkryłam (jest nią Sensodyne, którą zaczęłam stosować przed wybielaniem i tak już przy niej zostałam), nicie dentystyczne, płyny również, pozostało mi tylko odnalezienie odpowiedniej szczoteczki i...troskliwego dentystę ;) Szczoteczka do mycia zębów zawsze pozostawała u mnie na drugim planie (podstawa to pasta), teraz jednak przekonuję się o tym, że niesłusznie. Do niedawna "szorowałam" zęby tradycyjną szczoteczką. I pewnie nadal bym to robiła, gdyby nie Oral-B Triumph 5000.
Otrzymałam ją, aby móc ją Wam przedstawić i dla Was przetestować. Mój wielki test trwa, i jak na razie po kilkudniowej eksploatacji, jestem bardzo zadowolona. Nie ukrywam jednak, że pierwsze mycia nie były przyjemne. Bowiem moje dziąsła, nieprzyzwyczajone do szczoteczki elektrycznej, lekko mi krwawiły. Uspokoiłam się, gdy wyczytałam, że to normalna reakcja dziąseł - szczególnie, gdy rozpoczynamy swoją "przyjaźń" z tego typu sprzętami. W poniższym filmiku przedstawiam Wam dokładniej tą szczoteczkę od Oral-B. Mnie zachwyciły bajery, które znacznie ułatwiają korzystanie z niej (szczególnie, gdy jest się takim laikiem w szczotkowaniu zębów elektrycznymi szczoteczkami, jak ja).
W zestawie wraz z szczoteczką znajduje się specjalny bezprzewodowy wyświetlacz (nazywa się SmartGuide), który śledzi nasze szczotkowanie i na bieżąco informuje nas, m.in. jaki jest czas szczotkowania, i najważniejsze - czy robimy to poprawnie (gdy za mocno przyciskamy do zębów - włącza się odpowiedni alert). W zestawie znajdują się również trzy różne końcówki tak, aby każdy konsument wybrał coś dla siebie. Mi oczywiście najbardziej odpowiada ta wybielająca :) która zawiera specjalne polerujące włókna pomagające właśnie wybielić zęby poprzez usuwanie przebarwień [po moich ulubionych kawkach i czerwonym winie :)]
Kosmetyki na lato Kolekcja lakierów Virtual - Fruit Cocktail

Zobacz też

KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory
Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy
La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych
Recenzja mascary Scandaleyes

Komentarze do Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Anuluj
2017-06-19 22:43:08
dobrze wiedzieć
2017-04-21 11:25:06
Ciekawa recenzja, ja miałam elektryczną szczoteczkę kilka dobrych lat temu
2017-04-14 08:39:50
Ładnie :)
2017-03-23 11:38:25
ładnie
2017-03-10 10:04:39
Ładnie :)
2017-03-04 09:17:34
mam i lubie
2017-02-17 21:48:12
Ładnie
2017-02-16 00:47:03
świetny
2017-02-09 20:44:20
ładnie
2017-02-05 22:13:55
ładnie
2017-02-05 11:00:42
świetny
2017-01-29 18:25:23
ciekawa recenzja podoba mi się
2017-01-27 12:10:43
ładnie
2017-01-26 00:05:32
Ładnie
2017-01-05 22:55:37
ładnie
2016-12-29 18:45:25
podoba mi się ten wpis
2016-12-28 14:37:57
podoba mi się ten wpis
2016-12-13 17:08:51
Ładnie
2016-11-20 09:21:14
ładnie
2016-11-18 11:49:12
ładnie
2016-11-16 15:19:34
świetny
2016-11-15 20:12:17
super , zastanawiałam się nad taką
2016-09-26 15:02:39
super
2016-09-26 13:14:42
świetna szczoteczka
2016-09-07 15:32:01
świetny
2016-08-08 10:50:36
super
2016-08-08 08:46:35
super
2016-07-06 13:41:59
super
2016-07-04 20:11:17
Super
2016-06-11 11:36:46
Super
2016-06-05 15:04:09
super!
2016-05-30 17:02:17
Super
2016-05-29 14:18:43
super
2016-05-29 05:11:35
genialny
2016-04-30 21:35:53
Mam podobną, ale bardzo rzadko używam.
2016-04-26 15:56:38
super
2016-04-12 20:02:33
super
2016-04-04 19:55:01
Super
2016-04-04 19:45:10
świetny
2016-04-04 13:47:25
świetny
2016-04-02 22:54:19
świetny
2016-04-01 18:40:27
świetny
2016-03-31 17:09:28
Super
2016-03-31 11:03:28
świetny
2016-03-30 00:15:46
świetny
2016-03-29 22:38:02
Super
2016-03-29 15:15:35
super
2016-03-29 14:50:13
świetny
2016-03-29 12:06:04
Super ;)
2016-03-28 18:55:37
Fajnie
2016-03-27 22:27:00
świetny
2016-03-27 22:02:20
super :)
2016-03-26 20:42:46
Super
2016-03-25 23:32:03
świetny
2016-03-23 18:53:38
świetny
2016-03-22 18:12:18
Super
2016-03-21 17:00:36
Fajna szczoteczka.
2016-03-20 13:59:32
świetny
2016-03-16 23:58:20
świetny
2016-03-15 21:53:22
super
2016-03-12 13:47:59
świetny
2016-03-10 22:58:38
świetny
2016-03-09 22:40:35
Ja też mam :)
2016-03-09 20:34:51
świetny
2016-03-07 18:25:15
super
2016-03-06 12:39:20
super
2016-03-05 23:51:46
super
2016-03-04 23:53:23
świetny
2016-03-02 23:02:58
świetny
2016-03-02 21:42:02
super :)
2016-02-29 20:30:19
świetny
2016-02-28 23:14:38
mega
2016-02-27 18:58:52
fajne
2016-02-27 18:38:08
mam :P
2016-02-27 15:30:33
świetna
2016-02-26 19:03:25
fajna sprawa :)
2016-02-26 19:03:07
fajna sprawa :)
2016-02-25 21:07:42
super
2016-02-24 15:20:58
super :)
2016-02-15 14:42:44
Ciekawa!
2016-02-13 00:53:03
Super
2016-02-09 00:06:25
Też mam :)
2016-02-05 02:41:46
tez mam:)
2016-01-31 13:42:09
Super
2016-01-30 16:40:03
muszę kupić
2015-12-28 21:43:14
Tez mam taka
2015-12-20 23:14:53
super :)
2015-12-12 22:43:35
Ja też wolę klasyczne
2015-12-04 18:12:16
Wolę klasyczne szczoteczki, miałam kiedyś elektryczną i się nie sprawdziła.
2015-11-30 19:12:30
Super :)
2015-11-30 11:25:10
Wole zwykla szczoteczkę :)
2015-12-12 22:44:09
miałam kiedyś elektryczną i miałam wrażenie jakbym nie dojeżdżała nią w każdy zakamarek ;/
2015-11-29 18:42:50
Muszę zbaczyć ile kosztuje na allegro :)
2015-11-28 23:49:57
Też ostatnio zastanawiałam się nad zakupem elektrycznej szczoteczki do zębów :)
2015-11-21 22:44:03
super
2015-11-16 18:14:02
fajna sprawa ;)
2015-10-30 11:38:59
Ja mam szczoteczke elektryczna i juz tylko jej uzywam :)
2015-09-07 17:57:33
zastanawiam się nad kupnem szczoteczki elektrycznej ;))
2015-09-07 17:49:29
ciekawy produkt ;)
2015-08-31 13:41:52
posiadam i super sprawa
2015-08-29 09:58:39
Ciekawy filmik :)
2016-11-29 03:00:14
Też tak sądzę whispers
2015-08-29 09:58:38
Ciekawy filmik :)
2015-08-16 13:18:53
fajny filmik ;)
2015-08-14 13:02:00
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:58:23
od 2 lat chyba kupuje szczoteczke elektryczna..
2015-08-11 21:41:11
nie moge sie przekonac do takich szczoteczek
2015-08-10 11:02:58
przydatna recenzja
2015-08-09 21:52:36
przydatny filmik
2015-08-03 00:38:18
Teraz to już raczej soniczne :)
2015-07-24 16:41:28
jaka cena?
2015-07-20 13:38:20
Mam gdzieś schowaną, nową, jeszcze zapakowaną szczoteczkę elektryczną, do tej pory jej nie używałam.. ale widzę że sporo osób chwali sobie elektrycznie szczoteczki, więc moze i czas na moją :)
2015-06-24 10:30:34
ja używam już od dawna szczoteczki elektrycznej i nie zamienie jej już na zwykłą ,zdecydowanie lepiej czyszczą zęby ,nie mam tej co jest w filmie bo moja kosztowała ok 140zł bo na droższą uważam nie ma sensu wydawać pieniędzy ,ale jak wiadomo co kto lubi.
2012-04-11 11:07:51
hhahaha najnowszy produkt ja mam ja od 5lat
2016-01-11 12:30:22
Właśnie
2016-11-28 18:45:54
Niestety, ale ja się z tym nie do końca zgadzam
2011-08-03 21:03:34
Mam owo cudo od paru dni. Jestem przyzwyczajona do szczoteczek elektrycznych firmy Oral B jak i do zwykłych. Najnowsza o której mowa w artykule jest "mercedesem wsród szczoteczek" Działa perfekcyjnie, znaczna różnica jest odczuwalna po umyciu zębów nawet po raz pierwszy. Zatem jest to lepszy a może i najlepszy model jaki dotąd wypuściło Oral B. Cena to około 490zł. Dla osób używających po raz pierwszy szczoteczki elektrycznej na pewno dużą nowością będzie 5 trybó pracy i różne końcówki oraz specjalny timer umożliwiający pomiar czasu szczotkowania. Polecam! Nie należy sie bać szczoteczek elektrycznych. Oczywiście od czasu do czasu należy pomasować dziąsła zwykła szczoteczką ale na pewno Oral B Triumph 5000 jest dobrym i profesjonalnym produktem na lata! Gwarancja obejmuje 3 lata ale można ją przedłużyć i ubezpieczyć za dodatkową opłatą od uszkodzeń mechanicznych na kolejne 2 razem daje nam to 5.
2011-05-20 13:09:55
Jaki jest koszt takiego urządzenia:-)?
2011-05-12 12:22:52
Zasadnicze pytanie to CENA? Ja nie jestem zwolenniczką tych szczoteczek,ale o Gustach się nie dyskutuje:) Pozdrawiam
2011-05-10 20:45:47
Myłam przez jakiś czas zęby szczoteczką elektryczną, ale moja dentystka zaleciła mi zrezygnować z niej i myć zwykłą szczoteczką z miękkim włosiem. Mam chyba za słabe dziąsła, bo zbyt mocne szczotkowanie powoduje odsłanianie szyjek zębowych.
2011-05-10 12:59:42
Nie wiem czemu ale wolę zwykłą szczoteczkę. Strona o której mówisz jest dość ciekawa. Test zrobiłam i jedynie szczoteczkę używam inną ale też z tej firmy:)