La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych

  • Data opublikowania: 2010-06-19 21:30:21
  • Autor: ladymakeup
  • 24

Zachęcam Was do obejrzenia kolejnego filmiku z serii „recenzja”. Opowiadam w nim o coraz bardziej popularnych kosmetykach mineralnych, które dzięki swym naturalnym składnikom nie obciążają naszej skóry. Tego typu produkty idealnie nadają się na lato – podkłady i pudry pokrywają naszą twarz lekką warstwą kosmetyku, idealnie kamuflują niedoskonałości, a dzięki zawartości m.in. cynku matują buzię na wiele godzin. Cienie do powiek, bardzo spigmentowane, podkreślają kolor naszych oczu i wydobywają ich naturalne piękno.
A dzięki bronzerom perfekcyjnie nadasz skórze brązową poświatę – efekt opalenizny uzyskasz bez wielogodzinnego wylegiwania na słońcu! :)
Zapraszam Was serdecznie do obejrzenia i czekam jak zawsze na Wasze komentarze!! :) buziaczki!!:)




Kosmetyki mineralne - Dlaczego?



  • to najczystsze kosmetyki kolorowe na rynku - w ich składzie są tylko naturalne, odpowiednio zmikronizowane składniki, takie jak mika, tlenek cynku, tlenek żelaza, dwutlenek tytanu, nie ma natomiast chemicznych wypełniaczy (talku, olejków, sztucznych barwników), które stanowią podstawę składu kosmetyków tradycyjnych

  • są niesamowicie wydajne - wystarczą Ci na bardzo długo

  • są wielofunkcyjne - możesz ich używać na wiele sposobów

  • intensywnie się wybarwiają

  • są hipoalergiczne



Mineralne cienie do powiek


Są niezwykle wydajne, zawierają czyste pigmenty mineralne, które wydobywają urodę oka oraz chronią i pielęgnują delikatną skórę powieki. Dzięki wysokiej zawartości dwutlenku tytanu bardzo intensywnie się wybarwiają, kolory są nasycone i trwałe.
Cienie występują w kolorach:
11 QUARTZ, 12 GOLD, 13 TURQUOISE, 14 FLUORITE, 15 JASPIS, 16 OPAL, 17 SAPHIRE, 18 AMBER, 19 CORAL, 20 EMERALD, 21 NEFRITE, 22 OLIVINE, 31 TOURMALINE, 32 GRAPHITE, 33 TOPAZ, 35 DIAMOND, 36 PEARL, 37 AGATE, 38 FUCHSIA, 39 ARAGONITE, 40 AMETHYST, 41 AQUAMARINE, 42 LAPIS

Mineralny podkład w pudrze


Idealnie matuje - zawartość cynku powoduje organiczne wydzielanie sebum. Doskonale kryje - sprawia, że zmarszczki, popękane naczynka, piegi i inne zmiany skórne stają się niewidoczne.

Mineralny bronzer


Puder zawierający najdelikatniejsze minerały, które naturalnie rozświetlają skórę nadając jej efektowny, złocisty blask bez użycia kremów brązujących.

Mineralny rozświetlacz


Puder idealnie modelujący owal twarzy, odbijający światło zapewnia promienny wygląd, ożywia zmęczoną skórę. Produkt uniwersalny - może być stosowany jako puder, korektor i cień do powiek.

Mineralny puder sypki


Puder kryjący skórę równie dobrze jak podkład. Sproszkowane mikrokryształki minerałów odbijają światło, dzięki czemu cera staje się rozświetlona, promienna, wygląda młodo i zdrowo.

Marka La Rosa


To kosmetyki niezwykłe - stworzone, by upiększać, dodawać blasku, wydobywać piękno, które, co oczywiste, tkwi w każdej kobiecie. Ich wyjątkowość tkwi w wysokiej jakości i wszechstronności.
Szkolenie z wizażu - Poznań - 23.08.2010 Przeprosiny i usprawiedliwienie

Zobacz też

Recenzja kosmetyków Eveline Cosmetics - część I
KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory
Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy
Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Komentarze do La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych

Anuluj
2017-11-29 00:36:36
ładnie
2017-11-09 12:31:19
Ładnie
2017-11-09 01:24:07
Ania i Monika moje ukłony za tyle artykułów na tym blogu. Jest co czytać w pracy i po pracy.
2017-10-12 20:53:13
dobrze wiedzieć
2017-10-10 12:18:48
Czy też tak dziewczyny macie, że pojawia się informacja o moderowaniu wiadomości? O co tu chodzi, bo sama nie jestem w stanie tego pojąć?
2017-09-06 10:54:34
warto przeczytać ten wpis
2017-08-23 14:39:43
warto przeczytać ten wpis
2017-06-19 15:45:04
ladnie
2017-04-29 00:27:19
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-19 21:42:03
Mam jeden z tych cieni i niestety mi nie do końca odpowiada ;(
2017-04-15 22:14:39
Ładnie :)
2017-03-22 19:32:21
ładnie
2017-03-16 18:49:06
podoba mi się ten wpis
2017-02-21 13:28:03
Ładnie
2017-02-16 16:05:45
Ładnie
2017-02-15 01:23:57
Świetny
2017-02-09 16:46:12
ładnie
2017-02-09 00:26:08
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-04 23:09:38
ładnie
2017-02-04 11:07:51
świetny
2017-01-26 15:05:37
ładnie
2017-01-25 09:52:18
Ładnie
2017-01-04 19:34:04
ładnie
2016-11-17 00:56:30
ładnie
2016-11-16 14:36:22
świetny
2016-11-14 22:01:58
ładnie
2016-11-12 17:00:06
świetny
2016-11-08 12:47:41
jeszcze nic z tej marki nie testowałam
2016-11-02 16:28:49
ładnie
2016-10-13 15:50:06
Mam z tej marki cienie do powiek
2016-09-29 21:13:05
świetny wpis
2016-09-25 19:57:02
super
2016-09-24 21:30:26
świetne
2016-09-08 15:55:54
super
2016-08-08 16:18:05
Super
2016-08-07 13:57:57
super
2016-07-29 00:08:44
Super
2016-07-06 21:59:24
Super
2016-06-23 02:54:42
Super
2016-06-09 07:05:41
super
2016-06-06 22:49:22
nigdy nie używałam kosmetyków mineralnych, może kiedyś się skuszę :)
2016-05-25 23:45:40
ciekawie
2016-05-24 15:15:07
super
2016-04-30 13:35:19
Zastanawiam się właśnie nad podkładem mineralnym.
2016-04-04 19:52:05
Super
2016-04-04 19:47:47
świetny
2016-04-04 13:54:56
świetny
2016-04-02 22:56:04
świetny
2016-04-01 18:43:12
świetny
2016-03-31 17:11:55
Super
2016-03-31 11:08:10
świetny
2016-03-30 21:02:13
super
2016-03-30 00:18:23
świetny
2016-03-29 22:42:02
Super
2016-03-29 14:54:02
świetny
2016-03-29 13:43:16
super :)
2016-03-28 18:53:50
Fajnie
2016-03-28 10:33:39
Niestety nie znam tych kosmetyków.
2016-03-27 22:28:26
świetny
2016-03-26 20:45:49
Super
2016-03-25 23:37:32
świetny
2016-03-25 23:36:14
świetny
2016-03-23 18:55:37
świetny
2016-03-22 18:15:27
Swietne
2016-03-21 19:36:44
Nie miałam nigdy mineralnych kosmetyków, może pora zakupić coś ciekawego
2016-03-21 17:01:20
Minerały czasem ratują skórę.
2016-03-20 14:05:39
świetny
2016-03-17 18:14:25
super
2016-03-15 22:33:53
świetny
2016-03-12 17:01:12
super
2016-03-10 23:00:29
świetny
2016-03-09 20:36:31
świetny
2016-03-07 18:28:33
Przydatna recenzja
2016-03-07 13:57:46
Super
2016-03-06 12:37:35
super
2016-03-05 23:48:55
super
2016-03-04 23:56:01
świetny
2016-03-02 23:04:41
świetny
2016-03-01 20:15:22
super :)
2016-02-29 20:33:10
świetny
2016-02-28 23:15:31
piekny kolor :)
2016-02-27 16:02:34
Super
2016-02-26 19:32:20
Muszę wypróbować pudry mineralne :)
2016-02-25 21:11:32
super recenzja
2016-02-25 17:13:52
Nigdy nie uzywalam kosmetyków mineralnych
2016-02-24 15:22:22
super :)
2016-02-19 16:56:20
Hm, a tak w sumie to chyba nigdy nie używałam minerałów
2016-02-09 00:05:52
Ciekawe
2016-02-05 02:45:00
ładnie wygladasz
2016-01-30 13:37:50
Super
2015-12-29 22:38:59
O szukałam wlasnie tego! Zastanawiałam sie nad zakupem udru z Ła rosa i teraz jestem zdecydowana ze sie skurcze na niego:) super!
2015-12-29 09:10:51
Super
2015-12-20 21:35:34
Super
2015-12-12 22:50:21
fajnie ;d
2015-11-30 20:06:40
Super
2015-11-30 13:56:44
Lubię takie kosmetyki :)
2015-11-29 18:47:20
Ładny makijaż :)
2015-11-28 23:46:50
Przydatny filmik :)
2015-11-21 22:33:04
super
2015-10-30 11:35:22
Ciekawia mnie te kosmetyki, szczegolnie pędzle
2015-10-17 20:52:53
W ogóle nie znam kosmetyków La Rosa .
2015-09-07 17:59:37
ciekawe produkty ;)
2015-09-07 17:51:31
ciekawa marka:)
2015-08-31 13:44:34
fajna firma
2015-08-29 09:53:35
Ciekawa recenzja :)
2015-08-24 11:35:24
Fajna recenzja :)
2015-08-16 13:22:45
fajne kosmetyki ;)
2015-08-14 13:05:57
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 12:03:37
super filmik ;)
2015-08-11 22:46:28
nie lubie mineralow
2015-08-10 11:04:35
przydatna recenzja
2015-08-09 21:54:24
przydatny filmik
2015-08-09 11:32:34
nie slyszałam jeszcze o tej firmie ;) zaciekawiłaś mnie ;)
2015-08-03 00:51:03
Uwielbiam kosmetyki mineralne :)
2015-07-26 14:02:22
ale rozjaśniłaś sobie oczka ;)
2015-07-24 15:45:26
uwielbiam te kosmetyki <3
2015-07-20 13:51:23
Ja zamówiłam próbki Era Minerals i Lily Lolo i będę testować swoje pierwsze minerałki :)
2015-06-21 19:59:49
zgadzam się z przedmowczynią
2012-03-12 19:24:20
jeżeli posiadają w składzie tlenek żelaza, to niekoniecznie są hipoalergiczne...
2011-03-31 22:25:11
kurka podobna jestes do edzi g :D
2011-03-22 08:05:58
Nabyłam niedawno kosmetyki La Rosa ale nie udaje mi się nakładanie podkładu sposobem na mokry pędzel. Tworzy się dziwna konsystencja a podkład zostaje tylko w porach skóry. Nie wiem co robię nie tak.
2011-02-21 11:38:59
ja osobiście bardzo lubię kosmetyki firmy La Rosa. Posiadam już podkład w pudrze, bronzer oraz trzy cienie: Diamond, Pearl oraz Gold i jestem naprawdę zadowolona :))
2011-02-01 12:55:09
Witaj Ladymakeup:) mam pytanko odnośnie mineralnego rozświetlacza..bardzo podoba mi sie powyższy makijaż..szczególnie twoje oczy takie są fajnie rozświetlone i w związku z czym moje pytanko brzmi czy to rozświetlenie zawdzięczasz rozświetlaczowi czy jasnemu cieniowi?? i czy ten rozświetlacz tuszuje troszkę zmarszczki pod oczami :) ?? z góry serdecznie dziękuje za odpowiedz...pozdrawiam ciepło:*
2010-12-31 15:31:59
wszystko piekne wyglada tylko ja osobiscie mam taki problem ze mam bardzo małe powieki ruchome i opadajaca powieke prawie nie widac wiec jak mam ponakladac tyle cieni na raz zeby kazdy było widac
2010-10-25 18:51:22
wszystkim z nas zdarzaja sie wpadki, wiec nie tragizujcie, bo tak tragicznie wcale nie jest ;) dokladnie, nawet z najwiekszym doswiadczeniem mozna zaliczyc wtope.
2010-08-31 11:13:23
Ladymakeup :) Gdzie mogę kupić kosmetyki firmy La Rosa? :) Pozdrawiam serdecznie :)
2010-08-17 16:34:47
mam pytanie czy jeśli nakłada się podkład mineralny na mokro to i trzeba puder nakładać czy wystarczy tylko jeden z produktów :) będę wdzięczna za odpowiedź :)
2010-08-17 22:54:20
Jeśli nakłada się podkład mineralny to od razu nie ma potrzeby stosowania pudry - podkład zawiera dużą ilość cynku przez co świetnie matuje buzię. Po paru godzinach jednak,wiadomo jak z każdym makijażem, można go poprawić pudrem :)
2010-07-25 09:53:58
Witaj;) Mam pytanie co do podkładu mineralnego La Rosa:czy można gu używać jesienią oraz zimą?
2010-08-17 22:52:23
witam :) oczywiście - produkty mineralne mogą być również używane jesienią i zimą, nadają się na każdą porę roku :)
2010-07-21 16:16:40
świetne filmiki,pozdrawiam :-)
2010-07-06 14:09:13
Na wstępie chciałabym pogratulowac pomysłów oraz talentu w wykonywaniu tych ślicznych make up'ów ;) w powyższym filmiku prezentujesz mineralne kosmetyki La Rosa.. Chcialabym jednak wiedziec czy stosowalas mineralne produkty innych marek ? np maybeline ? ostatnio mialam podklad mineralny wlasnie z maybeline i bardzo mi odpowiada jednak jestem otwarta na nowe propozycje i jeśli bysmogla to napisz prosze czy podklady z La Rosa są lepsze ? mam sucha buzie niestety i to mój jedyny problem... z góry dziekuje za odp ;) pozdrawiam serdecznie !
2010-07-07 23:08:37
Witaj Joasiu! Oczywiście używałam innych kosmetyków mineralnych - m.in. podkładu z Maybelline i jest między nimi zasadnicza różnica - produkty mineralne tych "bardzo komercyjnych" marek (np.Maybelline) tylko nazywają sie mineralnymi, a w rzeczywistości w ich składzie znajdziesz również chemiczne substancje. w La Rosie są tylko naturalna składniki. Ja jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyków- np. podkład jest idealny na obecne upały - super zmatuje twarz i nie spływa ;p pozdrowionka :)
2010-07-03 00:30:08
Maybelline..miało być-przepraszam..a jeszcze jedno pytanko w jakich kolorach najlepiej sie pomalowac do czerwonej kreacji?przy ciemnym kolorze oczu? pozdrawiam.
2010-07-03 00:11:47
Witam oglądam i oglądam i zazdrość mnie zżera:(zrobienie sobie pięknego makijażu jest wielką sztuką ja to jestem totalne beztalencie,w ogóle to mam brzydkie powieki takie opadające i nie potrafie sobie też dobrać odpowiednich kosmetyków mieszkam w Anglii i są tutaj firmy:MaxFactor,Maybell,Rimell,Bourjois,No7,Loreal. Prosze doradź mi jaki podkład powinnam kupić do skóry tłustej na upalne dni (jestem brunetką o dość ciemnej karnacji),cienie do oczu żeby za szybko nie spływały,ale biorąc pod uwage firmy w/w. A ja będe oglądać filmiki i może w miare jakoś nauczę się malować..dziękuję z góry za porady i pozdrawiam cieplutko.
2012-03-12 19:33:21
Polecono mi kosmetyki Bourjois jako pielęgnacyjne i nieuczulające, niestety przekonałam się, że daleko im do takich, a podkład Bourjois spowodował zatykanie porów, wypryski, stany zapalne, wysuszanie skóry, więc z niego rezygnuję, poza tym niezbyt dobrze rozprowadzał mi się po twarzy. Róż Bourjois jest lepszy, ale dołączony pędzelek jest za twardy i podrażnia twarz. A tusz do rzęs Bourjois &quot;Volume Glamour Ultra Care Mascara&quot; mnie uczula, zlepia rzęsy, rozmazuje się, i robią się po nim na rzęsach nieładne grudki. Będę próbować inne hipoalergiczne kosmetyki. A zamiast podkładu Bourjois wolę póki co korektor antybakteryjny.
2012-03-12 19:30:47
Polecono mi kosmetyki Bourjois jako pielęgnacyjne i nieuczulające, niestety przekonałam się, że daleko im do takich, a podkład Bourjois spowodował zatykanie porów, wypryski, stany zapalne, wysuszanie skóry, więc z niego rezygnuję, poza tym niezbyt dobrze rozprowadzał mi się po twarzy. Róż Bourjois jest lepszy, ale dołączony pędzelek jest za twardy i podrażnia twarz. A tusz do rzęs Bourjois &quot;Volume Glamour Ultra Care Mascara&quot; mnie uczula, zlepia rzęsy, rozmazuje się, i robią się po nim na rzęsach nieładne grudki. Będę próbować inne hipoalergiczne kosmetyki. A zamiast podkładu Bourjois wolę póki co korektor antybakteryjny.
2010-07-07 23:16:41
Hej Oliwka :)cos mi się wydaje że troche ściemniasz z tymi brzydkimi powiekami ;)na pewno grubo przesadzasz :) Marki, które wymienilas sa bardzo dobre. Z MaxFactor uwielbiam tusze, z Maybelline pomadki i podkład (taki z białą bazą-nie pamiętam jak się nazywa) a Bourjois ma fenomenalne róże do policzków!:) jeśli chodzi o podkład na lato z tych firm to wydaje mi się, że wlasnie z Meybell znajdziesz jakiś odpowiedni, albo z MaxFactor z serii ColourAdapt. Co do cieni to trudno mi powiedziec- nigdy nie miałam z zadnej z tych firm :) Do czerwonej kreacji zawsze idelanie komponować będzie się makijaż delikatny - beżowe połyskliwe powieki+kreska linerem :) ale smookey eye;) pozdrawiam serdecznie :)
2010-06-22 14:43:10
@zuska85 A moim zdaniem- to plus ;) Dziewczyna ma dystans do samej siebie i jak sama pisze: nawet z największym doświadczeniem, może zaliczyć "makijażową wtopę" :) Udowodniła nam, że jest tylko człowiekiem, a nie idealną maszyną...
2010-06-22 13:01:32
@ladymakeuppl rzeczywiscie wytkniecie mi bledu literowki bylo niezbedne i wnosilo wiele do Twojej wypowiedzi, dla mnie to lekcewazenie widza skoro masz mozliwosc obejrzenia filmu przed umiesczeniem tutaj i wrzucasz go mimo tego ze ejstes swiadoma ze kiepsko na nim wygladasz, gdybys opowiadala o wielorybach moze bym sie nie czepiala ale to kanal "urodowy"....
2010-06-21 20:58:42
Czy mineralny podkład w pudrze naprawdę zakryje popękane naczynka? Ladymakeup sprawdzałaś?? Jeśli tak, to biegnę kupić :-) P.S. Świetne makijaże, gratuluję! Jesteś miłą, naturalną osobą- super się Ciebie słucha i ogląda :-) Wierna widzka/czytelniczka ;-)
2010-06-21 17:00:49
A ja uzylam swojej wyobrazni i powiem ci ze ten makijaz jest calkiem fajny jesli patrzymy tylko na gorna powieke natomiast w polaczeniu z dolna partia tworzy efekt misia pandy :) Pozdrowki
2010-06-21 09:15:45
Oj już nie czepiajcie się tego korektora. Popatrzcie na jakiekolwiek zdjęcie E. Górniak - ona dopiero ma białą pandę pod oczami a maluje ja na pewno sztab profesjonalistów ;) Myślę, że mimo opinii producenta bezpieczniej jest stosować go tylko jako rozświetlacz, bo kolor jest stracznie jasny, a jako korektor używać jasniejszego odcienia podkłądu (Bo wydaje mi się, że masz bardziej śniadą cerę i nie używasz odcienia "light"). Mam tylko małą inną uwagę - talk nie jest sztuczną, chemiczną substancją. To też jest naturalny minerał :)
2010-06-21 04:19:39
nawet krytyke umiesz przyjac z klasa! naprawde cie podziwiam jesli ktos z krytyka jednak przesadza, to pamietaj ze ja nawet jakbys miala jedna polowe buzi filiotowa a druga zolta i tak bede cie z przyjemnoscia sluchac:)
2010-06-20 21:06:28
jak dla mnie wygladasz pieknie makijaz tez mi sie podoba a te ciete kometarze nawet nie zawracaj sobie kochana nimi głowy mysle zo to zwykła zazdros jestes sliczna sympatyczna osoba sledze Twoj kanał od dawna bardzo podobaja mi sie Twoje makijaze pozdrawiwm cieplutko
2010-06-20 20:15:58
@zuska85 dzięki za słowa krytyki! P.S. nie lekcewaŻę swoich widzów! Wręcz przeciwnie - z miłości i sympatii do widzów staję co tydzień na rzęsach, i choćby się waliło i paliło, kręcę dla nich nowe filmiki. pozdro
2010-06-20 20:04:30
no bez przesadzy nie wyglada tak żle jak piszecie ?!??!! czepiacie sie poprostu, bo co? żal wam d*** ściska ze ktoś jest ładnieszy od was ;] pozdrawaim :)
2010-06-20 19:47:34
@Carinca00 oceniem to co widze dla mnie twarz wyglada tragicznie...
2010-06-20 19:46:30
@ladymakeuppl dla mnie to zadne usprawiedliwienie, przed wrzueniem na yt ogladasz film jak cos nie pasuje poprostu nie pownnas go tu umiescic dla mnie to brak profesjonalizmu i lekcewarzenie swoich widzow , bo albo cos robie porzadnie albo nie robie tego wcale
2016-01-28 13:24:38
własnie otóz to
2010-06-20 19:45:55
Strasznie komercyjny ten filmik.. Mogłaś się chociaż nauczyć tego co chciałaś powiedzieć a nie tak perfidnie "ściągać" :P
2010-06-20 18:32:37
strasznie wyglądasz.. ;( ten korektor ;/
2010-06-20 14:43:40
b. fajne kosmetyki..:)
2010-06-20 13:15:58
taka moja mala uwaga: czyta sie tak jak sie pisze :) la Rosa przez S :) a tak jak mowisz wpadki kosmetyczne moga zdarzyc sie kazdemu a makijaz i tak jest swietny :)
2010-06-20 13:14:06
@zuska85 nie przesadzaj podklad jest idelny .. nie za ciemn y nie za jasny..daleko mu do trupiego
2010-06-20 13:08:56
masz żel dobrany korektor pod oczami jest zbyt jasny, zreszta podkład tez daje wrzenie trupiej twarzy
2010-06-20 12:02:07
Uwielbiam cię normalnie :D
2010-06-20 08:44:10
fajne są te kosmetyki:)
2010-06-20 08:32:11
kamerka chyba źle oddaje kolorki makijażu, a szkoda, świetna recentcja;)
2010-06-19 22:54:00
Muszę się usprawiedliwić - makijaż wykonywałam przy złym oświetleniu, spieszyłam się i nie zdążyłam spojrzeć w odpowiednie lusterko...no i widzicie tego efekt..;) ale przynajmniej macie okazje przekonać się, że każdy, nawet z największym doświadczeniem, może zaliczyć "makijażową wtopę";) Korektor bardzo dobry :) Proszę - bądźcie łaskawi w komentarzach :)
2017-06-22 10:37:15
też tak sądzę
2010-06-19 22:25:25
masz zajebiscie pieknie rozjasnione "worki pod oczami" :)
2010-06-19 22:23:09
ladne masz makijaze;) ale hmm masz tak jasne cienie pod oczami nie wiem czy to zly korektor .... chyba tak