Kultowe podkłady, które musisz znać.

  • Data opublikowania: 2015-10-16 18:17:59
  • Autor: AniaLadyMakeUp
  • 59

Temat podkładów jest często poruszany w świecie makijażu. Wiele produktów jest bardzo znanych i lubianych. Jeśli chodzi o fluidy również wyróżnić można te nader popularne. Jeżeli nadal szukacie swojego ideału postaramy się Wam pomóc w wyborze tego jedynego. 

Produktów zasługujących na wyróżnienie jest wiele, jednak postanowiliśmy skupić się na pięciu najbardziej popularnych. Z naszych obserwacji wynika, że to właśnie one są najczęściej przez Was wybierane. 

Marki jakie wyróżniamy są godne uwagi i cechują się dobrą jakością kosmetyków. Każdy z opisywanych produktów ma swoje cechy szczególne i jest wyjątkowy na swój sposób. W zależności od tego czego wymagacie od fluidu, wybierać możecie spośród różnorodnych właściwości. W okresie jesiennym odstawiane są wszelkie kremy BB czy CC. Wybiera się bardziej treściwe podkłady i takie, które rozświetlą poszarzałą cerę, jak w przypadku Wake Me Up marki Rimmel. Osoby potrzebujące mocniejszego krycia znajdą również coś dla siebie w naszym rankingu. 

 

 

 

Zestawienie podkładów

1. Make-up Atelier Paris

Najbardziej rozchwytywany podkład na wszelkie specjalne okazje, ale też ulubieniec wielu Pań na co dzień. Jego krycie powoduje, że sprawdzi się u osób chcących zniwelować niedoskonałości. Ma on również długotrwałą formułę, która pozostanie na twarzy całą noc. Dostępny jest w szerokiej gamie kolorów co powoduje, że każdy znajdzie odpowiedni odcień dla siebie, co dla wielu jest nie lada wyzwaniem.

2. Revlon Colorstay

Produkt ten jest znany i lubiany przez wiele z Was. Dostępny w dwóch wersjach: do cery tłustej i mieszanej oraz normalnej i suchej. Jego główną zaletą jest poziom krycia. Jeżeli to jest kwestia, której oczekujecie od podkładu, ten sprawdzi się doskonale. Opakowanie to szklana butelka z plastikową nakrętką. Jedynym minusem może być brak pompki. Ten mankament wynagradzają jednak właściwości podkładu, krycie oraz długotrwała formuła.

3. Dermacol

Bardzo intensywnie kryjący kosmetyk. Większość osób zna go właśnie z takiej perspektywy. Dla niektórych może on posłużyć jako korektor, gdyż posiada dość bogatą formułę. Inni natomiast cenią go za wysoki poziom krycia i jest dla nich numerem jeden. Zakryje wszystko co tego wymaga. Każda niedoskonałość zostaje zniwelowana, przez co jest tak popularny w świecie makijażu.

4. Wake me up

Rimmel to marka, która cechuje się dobrej jakości produktami. Podkład Wake me up jest odpowiednim kosmetykiem dla osób wymagających od fluidu delikatnego efektu i subtelnego rozświetlenia. Produkt ma wielu swoich fanów i ze względu na efekt jaki pozostawia, nie dziwi nas to. Tak jak sama nazwa wskazuje, pobudza on naszą cerę do życia.

5. Tv Paint Stick

Podkład intensywnie kryjący wszelkie niedoskonałości. Posiada gęstą formułę, przez co należy umiejętnie go rozprowadzać by nie stworzyć smug i niepożądanego efektu. Wykorzystywany na scenie, ale ma też swoich zwolenników używania go na co dzień. Szeroka gama kolorów powoduje, że każdy dobierze idealny odcień dla siebie. Kryolan to kosmetyki profesjonalne, cechujące się wysoką jakością, dlatego bronią się same swoją jakością. 

Wszystkie opisane przez nas podkłady, zapewne znacie, jeśli nie to zachęcamy by się z nimi zapoznać. W zależności od tego, czego oczekujecie od produktu, wybrać możecie spośród kryjących mniej lub bardziej kosmetyków. Podzielcie się opinią jaki podkład według Was zasługuje na miano kultowego fluidu.

Nazwa Dostępność Cena
Revlon - podkład ColorStay cera tłusta i mieszana - 180 Sand Beige W magazynie 34.99 zł
Dermacol - Podkład Make Up Cover - 222 W magazynie 36.49 zł
Make-Up Atelier Paris - Waterproof Liquid Foundation - Fluid / Podkład WODOODPORNY - FLW3Y - 30ml W magazynie 120.00 zł
Make-Up Atelier Paris - Waterproof Liquid Foundation - Fluid / Podkład WODOODPORNY - FLW2Y - 30ml W magazynie 120.00 zł
KRYOLAN - TV PAINT STICK - Podkład w sztyfcie - ART. 5047 - OB 2 W magazynie 85.00 zł
KRYOLAN - TV PAINT STICK - Podkład w sztyfcie - ART. 5047 - G 183 W magazynie 85.00 zł
Revlon - podkład ColorStay cera normalna/sucha - 180 Sand Beige W magazynie 34.99 zł
RIMMEL - WAKE ME UP Foundation - Podkład pobudzający cerę - Ref. 8304 - 203 - TRUE BEIGE W magazynie 40.98 zł
RIMMEL - WAKE ME UP Foundation - Podkład pobudzający cerę - Ref. 8304 - 300 - SAND W magazynie 40.98 zł 35.98 zł
Dermacol - Podkład Make Up Cover - 214 Chwilowy brak 36.49 zł
Przegląd szczotek Tangle Teezer Konturowanie twarzy - zestawy "suche" do 50 zł + WYNIKI ROZDANIA

Zobacz też

Ulubieńcy LIPCA - kosmetyki, które skradły moje serce :)

Komentarze do Kultowe podkłady, które musisz znać.

Anuluj
2017-07-16 12:52:11
muszę wypróbować te podkłady
2017-06-25 17:38:15
Potwierdzam, dermacol to mega kryjący podkład. Ogólnie kupiłam go tylko z myślą o moich sińcach pod oczami, ale jest on za ciężki na te okolice.
2017-06-02 08:13:23
kosmetyki prezentują się ciekawie muszę je wypróbować
2017-05-24 20:58:33
warto przeczytać ten wpis
2017-05-23 19:00:26
Słyszałam wiele dobrego o wake me up ;) Musze wypróbować
2017-04-20 06:15:54
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-17 21:24:46
świetnie
2017-04-13 02:18:21
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-08 11:49:12
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-04-07 23:25:29
Muszę wypróbować Dermacol :)
2017-04-03 18:04:27
ładnie
2017-03-21 12:42:43
ładnie
2017-03-15 16:15:54
ciekawy wpis, podoba mi się bardzo
2017-03-05 14:55:31
ciekawy wpis, wiele przydatnych informacji
2017-02-27 21:33:23
świetny wpis oby więcej takich
2017-02-26 19:06:36
ładnie
2017-02-22 18:43:13
świetny
2017-02-19 10:15:38
świetny
2017-02-16 08:47:39
Ładnie
2017-02-15 10:22:08
Znam Colorstay i Wake Me Up.
2017-02-11 11:58:10
Ładnie
2017-02-01 11:13:42
ładnie
2017-01-31 11:15:24
Ładnie
2017-01-30 16:13:10
ładnie
2017-01-30 12:29:18
Ładnie
2017-01-28 23:09:15
Ładnie
2017-01-27 16:33:22
Ładnie
2017-01-23 13:06:08
ładnie
2017-01-21 22:28:43
ładnie
2017-01-17 21:58:15
Ładnie
2017-01-16 05:40:52
Ładnie
2017-01-11 17:58:01
stosowałam revlon, niestety moja buzia po długotrwałym stosowaniu tego podkładu lubi się przesuszać
2016-12-28 11:05:03
Sprobowalabym dermacol
2016-12-23 15:12:56
świetny
2016-12-21 20:19:29
ładnie
2016-12-17 13:27:40
Ładnie
2016-12-11 09:34:12
Ładnie
2016-12-09 13:01:40
mieszam revlona z map. i jest to genialne połączenie
2016-12-07 17:18:42
świetny
2016-12-02 11:33:43
mam ochotę wypróbować wake me up
2016-12-01 14:17:25
bardzo lubię Wake me up
2016-11-16 23:47:15
Ladnie
2016-11-16 08:46:19
Ładnie
2016-11-06 01:55:18
używałam tego z revlonu bardzo długo ale nagle przestał się lubić z moją skórą, dermacol należy do ulubieńców :)
2016-11-05 18:33:05
świetny
2016-10-24 23:54:14
świetny
2016-10-23 10:11:54
Kilka z nich miałam i byłam zadowolona
2016-10-22 16:22:26
Ładnie
2016-10-21 23:45:17
Ładnie
2016-10-20 19:25:03
Bardzo lubię podkłady z Pierre ręce
2016-10-15 16:55:03
swietnie
2016-10-07 20:20:41
świetne podkłady
2016-10-01 17:06:51
Zastanawiam się nad podkładem dermacol :)
2016-09-30 12:50:19
super podkłady, przydatne informacje
2016-09-24 15:21:53
bardzo lubię podkłady od rimmela :)
2016-09-22 23:33:02
super
2016-09-21 22:49:34
super
2016-09-12 09:42:00
super.
2016-09-08 15:03:38
Super
2016-09-08 14:17:40
super
2016-09-06 23:44:03
Na pewno się zainteresuje :)
2016-09-04 18:54:24
Dla mnie kultowym podkładem jest Estee Lauder Double Wear. Uwielbiam go za krycie, wykończenie i trwałość jaką daje <3
2016-09-02 12:02:14
super
2016-08-26 17:34:52
super
2017-06-14 11:12:01
w pełni się z Tobą zgadzam
2016-08-17 10:42:51
super
2016-08-11 22:14:43
Super
2016-08-04 20:05:53
super
2016-07-21 22:35:28
super
2016-07-07 15:44:29
super
2016-07-06 21:09:52
Super
2016-07-01 11:21:04
Super
2016-06-29 21:11:06
Super
2016-06-24 18:52:19
Super
2016-06-10 10:45:04
super
2016-05-23 22:40:38
fajnie
2016-05-18 08:02:55
super
2016-05-16 07:29:48
super
2016-05-11 13:22:48
super
2016-05-06 19:18:18
Super
2016-05-04 19:21:55
zastanawiam się nad zakupem colorstay, jednak brak pompki mnie do niego zniechęca :(
2016-05-02 17:25:24
O żadnym jeszcze nie słyszałam :) Ale ten z rimmel ciekawy :)
2016-12-01 18:11:45
kochana zgadzam się z tobą w pełni
2016-04-21 21:57:31
Super
2016-04-17 08:31:03
Super
2016-04-16 17:02:35
Super
2016-04-15 15:52:28
dermacol ++++++++++++ best
2016-04-14 16:10:48
super
2016-04-12 14:05:42
super
2016-04-11 23:07:10
świetny
2016-04-11 23:06:56
super
2016-04-09 21:06:28
Super
2016-04-05 13:04:17
Super
2016-04-04 15:33:37
świetny
2016-04-03 16:38:41
świetny
2016-04-01 20:57:29
świetny
2016-04-01 15:47:44
świetny
2016-04-01 15:47:40
świetny
2016-04-01 15:26:01
Super
2016-04-01 14:40:35
super
2016-03-31 17:54:19
Super
2016-03-30 13:23:18
bardzo fajnie
2016-03-30 04:22:52
super
2016-03-29 16:28:27
świetny
2016-03-29 10:54:03
Z wyżej wymienionych mam MAPa i muszę przyznać, że jest naprawdę w porządku:)
2016-03-28 22:20:51
Super
2016-03-28 19:48:22
super
2016-03-27 16:42:48
super
2016-03-25 20:57:25
super
2016-03-25 20:30:10
Super
2016-03-24 22:43:19
super
2016-03-24 16:53:41
super :)
2016-03-22 23:33:44
Super
2016-03-22 07:20:13
super
2016-03-21 05:23:43
Dermacol jest moim ulubieńcem od wielu lat, dobrze się też spisuje jako korektor
2016-03-20 22:25:40
Problem z brakiem pompki w CS rozwiązuję przekładając pompkę z serum na końcówki włosów z Avonu - taka zielona. Pasuje prawie idealnie.
2016-03-20 19:17:12
Podkładu z Dermacol jeszcze nie miałam.
2016-03-20 17:15:53
Nie mogę się doczekać kiedy przetestuje Make-Up Atelier Paris ;)
2016-03-20 15:59:44
wake me up jest ekstra
2016-03-20 09:43:16
Dermacol mnie zaciekawił
2016-03-18 22:50:13
super
2016-03-17 23:15:06
świetny
2016-03-17 23:15:01
świetny
2016-03-17 19:47:03
Super
2016-03-17 14:44:04
Stosuję REVLON na co dzień , a Dermacol na większe wyjścia :)
2016-03-17 08:08:09
Super
2016-03-16 18:20:49
świetny
2016-03-16 18:20:36
fajne
2016-03-15 15:42:05
świetny
2016-03-15 15:41:33
świetny
2016-03-15 13:06:30
super
2016-03-14 22:59:05
super
2016-03-13 17:25:41
Moim faworytem jest Bourjois Healthy Mix, spróbowałam MAP, ale dla mnie jest trochę za ciężki. Niemniej uważam, że właśnie MAP ma najlepszą paletę odcieni, do każdego koloru i tonu skóry.
2016-03-13 01:20:38
Chętnie wyprobowałabym tego podkładu w sticku z kryolanu :)
2016-03-12 14:00:48
Super
2016-03-12 13:43:35
świetny
2016-03-12 11:43:02
Super
2016-03-10 16:38:22
super
2016-03-10 16:28:32
świetne podkłady ;)
2016-03-09 15:36:33
super
2016-03-08 16:29:56
świetny
2016-03-08 16:29:47
ciężko dobrać odcień dermacolu :(
2016-03-07 14:10:02
świetny
2016-10-30 16:02:22
nie zgodzę się z tym ha
2016-03-06 22:36:08
super :)
2016-03-06 06:52:17
Super
2016-03-06 01:32:43
świetny
2016-03-05 22:21:46
Super
2016-03-05 10:52:21
Nie miałam nigdy podkładu z revlona. Muszę się w końcu skusić
2016-03-04 22:53:38
świetny
2016-03-04 21:46:41
Fajne podklady ;)
2016-03-04 21:07:58
super podkłady
2016-03-04 21:01:41
super
2016-03-01 22:30:06
Super
2016-03-01 19:10:46
fajnny post :D
2016-03-01 17:56:50
świetny
2016-03-01 17:05:31
Super :)
2016-02-29 21:03:34
świetne produkty
2016-02-28 23:55:45
super
2016-02-27 23:44:02
fajne podkłady
2016-02-26 16:11:52
revlon jest moim faworytem
2016-02-26 15:03:23
Bardzo lubię podkład revlon cs i bourjois.
2016-02-26 13:00:02
fajne podkłady
2016-02-26 08:26:28
znam wszystkie ale używałam tylko revlon colorstay
2016-02-25 14:08:30
nie jestem przekonana co do Rimmel'a :(
2016-02-25 12:56:27
Super
2016-02-23 23:54:44
Super
2016-02-22 15:16:25
super
2016-02-20 16:29:44
przydatna recenzja :)
2016-02-20 15:41:20
Bardzo tajne podklady
2016-02-20 12:07:02
bardzo fajnie
2016-02-20 08:27:26
Dermacol wydaje się strasznie mały w porównaniu do pozostałych podkładów.
2016-02-18 11:26:44
rimmel to mój nr 1, idelany dla mojej suchej cery
2016-02-17 21:39:05
Mam ochotę wypróbować wake me up
2016-02-17 20:29:02
Jak mnie strasznie Makeup Atelier kusi. Boję się tylko w ciemno kupić odcień :(
2016-02-17 17:07:12
Revlon ♥
2016-02-17 15:39:04
Dermacol świetny
2016-02-15 18:21:51
mam revlona- super
2016-02-14 01:24:20
Super
2016-02-13 12:45:44
w koncu musze jakis wyprobowac
2016-02-13 10:06:01
Jeszcze żadnego nie próbowałam, ciekawi mnie CS i Wake me up!
2016-02-12 23:14:45
super
2016-02-12 00:43:57
super :)
2016-02-10 21:24:08
Fajne
2016-02-10 20:17:17
ciekawe produkty :)
2016-02-09 00:19:51
Revlon :)
2016-02-08 18:26:00
wake me up to cudo <3
2016-02-03 21:09:41
Super
2016-01-30 17:59:55
Super
2016-01-29 13:45:44
mam podkład Revlon - jest świetny ;)
2016-01-29 13:11:57
chciałabym kupić dermacol ale mam problemy z dobraniem koloru
2016-01-28 12:04:13
super
2016-01-24 22:36:12
Super
2016-01-22 19:28:25
Jest dobry
2016-01-22 08:16:37
Kusi mnie Revlon Colorstay :)
2016-01-21 21:02:02
Używałam jednego :)
2016-01-19 18:23:34
super podklady, z pewnoscia jakis przetestuje po tej recenzji
2016-01-16 14:57:07
super
2016-01-15 22:15:20
super
2016-01-15 19:11:17
rimmel wake me up
2016-02-19 09:03:10
U mnie się nie sprawdził niestety
2016-01-12 16:09:00
Fajne
2016-01-09 23:08:44
Lubie z revlonu
2016-11-17 02:19:23
też tak w sumie uważam
2016-01-09 00:06:26
revlon jest genialny
2016-01-07 19:04:51
Skusze się na któryś
2016-01-07 04:39:29
Skuszę sie na podkład z revlona
2016-01-06 20:41:40
Muszę w końcu skusić się na Revlona, słyszę o nim same pozytywy! :)
2016-01-06 19:27:49
Aż mam ochotę któryś wypróbować
2016-01-01 11:51:33
Ciekawi mnie stick
2015-12-29 23:57:27
Muszę Wkoncu kupic podkład z revlonu
2015-12-27 12:46:32
wake me up jest świetny ;)
2015-12-26 17:16:41
revlon najlepszy
2015-12-23 08:52:04
Miałam 2 z nich ale nie bardzo mi odpowiadały
2015-12-22 01:53:00
wake me up")
2015-12-20 21:28:09
Super
2015-12-15 22:13:14
Dermacol mnie ciekawi
2015-12-12 12:31:35
dermacol- idealny na imprezę całonocną, trzyma się na buzi w nienaruszonym stanie
2015-12-09 19:39:38
podkład z MAPa jet genialny :) Kiedyś testowałam u koleżanki :)
2015-12-08 22:05:05
miałam Wake Me up i jest super ;)
2015-12-07 18:47:23
revlon najlepszy ;)
2015-12-04 18:37:17
Dermacol i Revlon mnie kuszą ;)
2015-12-01 08:33:22
Czy Revlon sprawdzi się na Studniówke? ;)
2015-12-01 15:34:24
Jeśli nie masz nadmiernego problemu z przetłuszczaniem się skóry i weźmiesz ze sobą puder matujący (tak na wszelki wypadek) to przetrwa Ci nawet 2 studniówki pod rząd :)
2015-11-30 18:55:14
podkładu revlon używam na większe wyjścia i sprawdza się fajnie ;p
2015-11-30 15:29:10
Przydatna recenzja. Lubię podkład z revlona
2015-11-30 10:15:41
Ja uwielbiam podkład rovlon colorstay i nie mam zamiaru go wymieniać, ewentualnie muszę kiedyś wypróbować coś z maca albo z MUFE.
2015-12-01 15:35:31
Proponuję dodatkowo dopisać do listy: Skin balance z Pierre Rene i Double Wear z Estee Lauder :)
2015-11-28 14:39:33
Wake me up to zdecydowanie must have ;)
2015-11-27 22:55:57
Może kiedyś wypróbuję je
2015-11-27 18:07:40
Czy podkład marki revlon będzie odpowiedni do skóry tłustej z zaczerwienieniami?
2015-12-01 15:36:50
Musiałabyś przetestować. Ja mam cerę mieszaną, suche poliki i mega tłusty nos - z nosa i czoła mi spływa, nie trzyma się nawet 3 godzin. Dodatkowo się waży i wygląda bardzo nieciekawie.
2015-11-30 09:06:30
Wersja do cery tłustej i mieszanej powinna się sprawdzić. Dodatkowo poziom krycia pozwoli na zniwelowanie niedoskonałości.
2015-11-23 17:29:16
U mnie Wake me up był spoko
2015-11-20 21:41:03
Mam Dermacol i Wake Me Up - bardzo je lubie
2015-11-19 00:44:29
Wake me up jest super ;)
2015-11-18 13:27:34
w sumie jeszcze zadnego tak porzadnie nie przetestowalam ;)
2015-11-15 22:42:46
wake me up jest jednym z moich ulubionych
2015-11-12 12:39:42
wake me up jest cudowny !
2015-11-10 00:53:36
Revlon uwazam za niezastapiony
2015-11-09 17:45:26
Make-Up Atelier Paris - marze o tym podkładzie
2015-11-05 17:56:50
Revlon jest super c:
2015-11-01 22:06:57
Rimmel wake me up na mojej cerze nie trzyma się zbyt długo, zamierzam się do zakupu Revlona :)
2015-11-01 15:57:40
Bardzo lubię Rimmel wake me up daje świetny naturalny efekt, skóra wygląda zawsze świeżo.
2015-10-28 00:17:13
Uwielbiam Revlona ^^
2015-10-27 12:31:55
Muszę wypróbować ten podkład z Rimmel.
2015-10-26 16:43:34
Same przereklamowane produkty jak dla mnie.
2015-10-26 15:54:15
Bardzo NIE POLECAM wake me up od rimmela. Robił na cerze ciasto i w słońcu świeciłam się jakbym posypała twarz brokatem. Ok, rozumiem, że to podkład rozświetlający z drobinkami, ale bez przesady...
2015-10-25 09:17:18
Colorstay to mój ulubiony :)
2015-10-23 16:44:16
nie lubie ciężkich podkładów
2015-10-23 16:42:52
ja używam loreala a niedługo zakupie naturalny podkład
2015-10-21 19:01:49
Ja osobiście miałam Colorstay którego używałam praktycznie całą zeszłą jesień i zimę. Ma ładne krycie, brak różowych tonów jest trwały więc naprawdę dobry Byłam z niego zadowolona. Wake Me Up używałam z kolei całe lato i to jest Mój HIT cudownie rozświetla skórę daje przepiękny efekt bez płaskiego matu czy nachalnego błysku, no genialny po prostu. Teraz używam podkładu IdeaLumi Nude marki Verona jest bardzo dobry również polecam a kosztuje stacjonarnie ok 27zł :) Co do MAP też marzy mi się wypróbowanie jednak boję się, że będzie dla mnie za ciężki na co dzień.
2015-10-21 10:36:19
Make-up Atelier Paris kusi mnie już od bardzo dawna tylko nie wiem jaki odcień, który byłby taki neutralny nie za jasny nie za ciemny:)
2015-10-19 18:45:32
Podkłady MAP kuszą mnie już od jakiegoś czasu, niestety cena trochę straszy. :P Nie rozumiem jak można nosić coś tak ciężkiego jak TV Paint Stick na co dzień, ja maluję nim tylko na scenę, ewentualnie do sesji, kiedy potrzebne jest mocne krycie i za każdym razem jak mam go na twarzy moja skóra zaczyna mnie nienawidzić.
2015-10-20 21:16:34
Albo Dermacol. Jako korektor to jedna tubka starczy na kilka lat, a jako podkład to wykluczone aby taką pastę na buzię nakładać.
2015-10-19 16:35:07
Do tej pory malowałam na Revlonach i raczej byłam zadowolona :) to dobry podkład dla początkujących makijażystek. Teraz przerzuciłam się na coś z wyższej półki, ale ciekawi mnie ten podkład MAP. Przyjdzie pora, że go przetestuję :) Z kolei Wake me up używałam dla siebie i byłam dość zadowolona, natomiast mam skórę suchą- w przypadku mieszanej czy tłustej raczej się nie sprawdzi.
2015-10-19 00:27:42
Super artykuł, bardzo przydatny. Wciąż szukam podkładu, który zaspokoi moje oczekiwania, tych tutaj jeszcze nie miałam
2015-10-18 21:50:26
revlon wypada tu najlepiej co do ceny i jakości
2015-10-18 14:46:23
dermacol i revlon za ciężkie a rimmel jest za rozświetlający
2015-10-19 08:30:19
Jeśli Revlon Colorstay jest za ciężki, to polecam Revlon NearlyNaked - jest dużo lżejszy i ma mniejsze krycie, ale przyjemnie się go nosi, zwłaszcza latem. Ładnie wyrównuje cerę.
2015-10-18 13:57:35
Miałam już do czynienia z większością tych podkładów, czaję się jednak na Make-up Atelier Paris :)
2015-10-18 11:16:05
Makeup Atelier Paris numerem jeden jeśli chodzi o wielkie wyjścia :) Revlon Colorstay uwielbiam za kolor, ale daje trochę ciężki efekt na twarzy :/ Brakuje wg w tym zestawieniu Bourjois Healthy Mix - jest genialny :)
2015-10-18 01:47:55
Ślicznie Ci dziękuję za przedstawienie podkładów. Zastanawiam się czy podkład Wake me up daje podobny efekt na twarzy jak np użycie kremu BB, takiego lekkiego krycia z odświeżeniem i ujednoliceniem cery. Właśnie czegoś takiego obecnie szukam. Dziękuję jeszcze raz za artykuł.
2015-10-18 01:34:22
Revlon Color Stay my 'number one' ;)
2015-10-17 23:00:21
Rimmel Wake me up <3!
2015-10-17 15:37:39
Revlon Colorstay jest dla mnie obecnie numerem jeden ;)
2015-10-18 11:16:49
Dla mnie kiedyś też był :)
2015-10-17 14:46:46
Używałam podkład Rimmel'a. Bardzo przyjemnie prezentował się na buzi. Jeżeli ktoś lubi podkłady roświetlające i produkty z tej półki cenowej to polecam. Niestety nie wróciłam do niego, ponieważ zakochałam się w dość drogim ale wartym swojej ceny podkładzie Guerlain. Dermacol mam i z chęcią oddam. Kiedyś ktoś nazwał ten podkład- korektor cementem i faktycznie idealnie do niego pasuje ten opis :D.
2015-10-16 23:39:48
przydatny artykuł ! Nie wymieniłaś jednak świetnego podkładu - catrice. Świetnie matuje ! Odcień 010 Light Beige polecam dla dziewczyn z jasną, świecącą się cerą :)
2015-10-18 11:18:23
Zgadzam się ;)
2015-10-16 21:17:31
Nie miałam pełnowymiarowego produktu, ale próbkę Revlona. Niestety u mnie pierwsze skrzypce gra kolor, dopiero później trwałość czy konsystencja. Nie wiem jak z innymi podkładami, ale sprawdzałam i na twarzy i na swatchach z innymi podkładami wiele wiele wiele podkładów tych drogeryjnych i tych trochę mniej drogeryjnych i ogromnym problemem jest znaleźć podkład dla takiego bladziocha jak ja o zasadniczo nie wiadomo jakich tonach, bo w żółtym mi źle, w różowym też, ziemistym również. A jeszcze niektóre z podkładów kochają już po minucie robić się pomarańczowe na twarzy (jak choćby 51 Healthy Mix). Wake me up i Dermakol nie mają odpowiadającego mi koloru. Może kiedyś sięgnę po Kryolan czy też Make-up Atelier Paris, póki co zadowalam się bazą na zaczerwienienia i korektorem w konieczne miejsca no i puder - mniej na twarzy a skutecznie :)
2015-10-16 20:30:47
Miałam długo revlona colorstay ale coś przestał mi odpowiadać kolor i ogólna jakość chyba przestał zgrywać mi się z cerą. Miałam true match próbkę na szczęście ciemnieje że szok tak samo jak invisibale mat, photoready revlona ciekawy dobrze kryje acz dziwny efekt końcowy troche się świeci ale nie tak nachalnie jak nie zmatowiona twarz po kilku godzinach tylko tak niby zdrowo dziwny trzeba spróbować. Miałam esteee lauder dw dobry i to bardzo do póki ok 2 lata temu nie zmienili gamy kolorystycznej i czegoś w składzie bo już nie jest taki dobry. Teraz moje serce podbił Clinique Anti blemish super podkład ciut lepiej mógłby kryć ale można zbudować krycie reszta to same plusy trwałość efekt wykończenia cud miód. Tutaj ciekawi mnie nr 1, Deramcol ze wzgl na cene na zasadzie jak tak tani podkład może być dobry.... i ten w sztyfcie bo jak można go rozporowadzić po całej twarzy czyli ciekawią mnie ale nie do tego stopnia bym kupiła je w ciemno nigdy nie kupuje w ciemno podkładu za duże ryzyko jak gdzieś nie chcą dać próbki do moich pojemniczków to chodzę tak długo aż dostanę :)
2015-10-16 19:37:11
Miałam tylko CS i trochę Dermacolu którego używałam jako korektora :) ale mam zamiar wypróbować Wake me up :)
2015-10-16 19:20:48
Colorstay jest moim ulubieńcem . Muszę kiedyś wypróbować dermacol .
2015-10-16 18:55:07
Niestety żadnego nie testowałam. Aktualnie już chyba trzecie opakowanie z kolei mam z L'Oreal true match i póki co jestem zadowolona. Szczególnie zachęciła mnie jego konsystencja i w sumie spełnia wszystkie moje wymagania :)
2015-10-16 18:34:25
Ja mam Colorstay i mimo, że jest ciężki bardzo go lubię
2015-10-16 18:22:24
co raz bardziej kusi mnie podkład z Make-up Atelier Paris i Rimmela ;)
2016-01-31 21:25:00
Dokładnie tak
2015-10-18 11:19:14
Polecam podkład MAP ale do codziennego użytku się nie nadaje. Natomiast na wielkie wyjścia - rewelacja :)