KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory

  • Data opublikowania: 2015-06-21 18:45:57
  • Autor: ladymakeup
  • 51

Jednym z niezastąpionych elementów w makijażu jest pudrowanie. Nawet najlepszy i najdroższy podkład, nieutrwalony choć najlżejszą warstwą pudru, nie utrzyma się na naszej twarzy zbyt długo. Wybór odpowiedniego dla nas kosmetyku jest oczywiście kwestią bardzo indywidualną i uzależnioną od naszych oczekiwań. Pierwsze rozróżnienie związane jest z formułą pudru, bowiem wyróżniamy sypkie i prasowane. Pudry sypkie szczególnie dobrze spisują się w podstawowej aplikacji tego produktu, bezpośrednio po podkładzie. Te prasowane zaś, niezawodne są w poprawkach czynionych w ciągu dnia, idealnie komponują się w damskich kosmetyczkach. Kolejne cechy idealnego pudru związane są z jego właściwościami. Najpopularnijesze i najczęściej poszukiwane to te matujące, które zapobiegają nadmiernemu błyszczeniu twarzy, przede wszystkim w strefie "T". Na co dzień rewelacyjnie spisują się pudry odbijające światło, dzięki którym nasza cera wygląda na świeżą i wypoczętą. W tego typu produktach nie chodzi oczywiście o grube błyszczące, brokaty, a o drobne mikro-drobinki, które skutecznie rozpraszają promienie.

Niejednokrotnie najlepszym rozwiązaniem okazują się być pudry transparentne. Dzięki swojej transparentności nie zmieniają koloru podkładu, a świetnie się z nimi łączą. Moim zdecydowanym faworytem są pudry transparentne marki KRYOLAN. Bardzo miałka, drobno zmielona formuła sprawia, że kosmetyk pozostaje po aplikacji niezauważalny dla oka. Rewelacyjnie utrwala makijaż, a poprzez zawartość mąki ryżowej, świetnie również matuje. Pomimo swojej transparentności, produkt dostępny jest w kilku kolorach. Dla ułatwienia Wam wyboru, we filmiku przedstawiam wszystkie barwy i krótko charakteryzuję je. Mam nadzieję, że nagranie okaże się dla Was pomocne. Pozdrawiam serdecznie, Monika :*

 

Nazwa Dostępność Cena
KRYOLAN - ANTI-SHINE POWDER - Puder matujący - ART. 5705 W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 60g - ART. 5700 - TL 11 W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 60g - ART. 5700 - TL 9 W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 60g - ART. 5700 - TL 4 W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 7 W magazynie 35.77 zł
KRYOLAN - Dermacolor - Puder Fixujący Makijaż - 20g - P1 W magazynie 50.41 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 4 W magazynie 35.77 zł
KRYOLAN - Dermacolor - Puder Fixujący Makijaż - 20g - P4 W magazynie 50.41 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 11 W magazynie 35.77 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 3 W magazynie 35.77 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 2 W magazynie 35.77 zł
Kryolan - Puder Transparentny 60g - ART. 5700 - TL 1 W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 11G - PUDER Z ROZŚWIETLAJĄCYMI DROBINAMI W magazynie 35.77 zł
Kryolan - Puder Transparentny 60g - ART. 5700 - TL 11G - PUDER Z ROZŚWIETLAJĄCYMI DROBINAMI W magazynie 65.04 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 9 W magazynie 35.77 zł
Kryolan - Puder Transparentny 20g - ART. 5703 - TL 1 W magazynie 35.77 zł
ULUBIEŃCY LATA 2015 + wyniki rozdania NANSHY TEST - Pierre Rene Medic - Care Foundation + ROZDANIE

Zobacz też

Puder ANTI SHINE KRYOLAN- odkrycie roku!
Pałac Kolorów - recenzja albumu + rozdanie kalendarzy
La Rosa - recenzja kosmetyków mineralnych
Recenzja Braun Oral-B Triumph 5000

Komentarze do KRYOLAN - Puder transparentny - recenzja i kolory

Anuluj
2017-10-13 14:12:21
przydatne informacje, kusi mnie by wypróbować ten puder
2017-09-28 13:58:32
Ładny
2017-08-29 18:28:23
Jeszcze nigdy nie miałam tego pudru
2017-08-26 13:02:32
warto przeczytać ten wpis
2017-07-17 21:44:09
muszę wypróbować ten puder
2017-06-02 15:14:49
wygląda interesująco może sie skuszę
2017-05-24 20:12:58
Świetny wpis, bardzo mi się podoba, przyjemnie się czyta :)
2017-05-19 20:33:05
te pudry są super ale mają kiepskie opakowanie
2017-04-12 17:20:45
świetnie
2017-04-11 20:12:21
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-09 21:53:17
Ładnie :)
2017-03-30 19:23:53
ładnie
2017-03-23 17:21:53
ciekawy wpis, warto go przeczytać
2017-03-22 18:58:48
ładnie
2017-03-16 16:01:26
ciekawy wpis, warto go przeczytać
2017-02-27 13:56:58
ładnie
2017-02-27 08:34:38
Ładnie
2017-02-26 23:41:19
Ładnie
2017-02-22 14:55:14
świetny
2017-02-21 19:23:13
ciekawe produkty, podobają mi się
2017-02-16 09:40:45
Ładnie
2017-02-15 22:01:36
Kolejny ciekawy wpis.
2017-02-13 11:53:39
świetny
2017-02-12 16:13:23
ciekawy wpis polecam przeczytać
2017-02-09 19:02:54
zastanawiam się nad jego zakupem
2017-02-09 13:12:20
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-07 18:10:32
Ładnie
2017-02-07 16:46:01
podoba mi się ten wpis
2017-02-01 20:55:18
ładnie
2017-01-29 21:42:32
ładnie
2017-01-28 16:27:02
Ładnie
2017-01-28 15:24:55
Ładnie
2017-01-23 19:53:52
mam puder matujący Kryolana ale jestem średnio zadowolona, za taką cenę spodziewałam się efektu na dłużej
2017-01-23 16:10:18
ładnie
2017-01-22 11:19:30
ładnie
2017-01-18 07:35:41
Ładnie
2017-01-11 12:42:27
nie używałam jeszcze tego pudru
2017-01-01 06:38:23
Pudry z kryolan sa niezawodne
2016-12-29 00:03:02
świetny
2016-12-24 11:46:29
Ladnie
2016-12-16 22:43:58
ładnie
2016-12-16 21:03:23
Ładnie
2016-12-12 16:36:09
Ładnie
2016-12-10 23:54:29
pojemności mają zabójcze;]
2016-12-10 12:20:12
świetny
2016-12-05 12:59:55
podoba mi się ten wpis
2016-12-04 20:28:13
lubię ten puder, szczególnie do zdjęć <3
2016-11-21 22:34:15
coś takiego jest na prawdę ładne .
2016-11-19 22:00:19
świetny
2016-11-17 10:19:46
Ładnie
2016-10-29 12:13:35
świetny
2016-10-26 10:37:19
jeszcze nie miałam tego pudru
2016-10-22 15:58:37
Ladnie
2016-10-21 10:22:36
uwielbiam tę markę kosmetyków
2016-10-19 03:38:28
świetny
2016-10-17 22:31:11
Świetnie
2016-10-10 13:40:58
a mnie jakoś ten puder nie służy...
2016-10-09 12:39:16
wydaje się fajny
2016-10-04 08:28:36
wygląda swietnie. myslę, ze kiedys się skuszę :)
2016-10-01 08:50:48
nigdy tego pudru nie mialam, ale tańsze zamienniki
2016-09-20 21:40:19
super
2016-09-09 08:28:54
Super
2016-09-08 16:44:48
może kiedyś wypróbuję.
2016-09-05 12:45:04
Mam zamiar zaopatrzyć się w niego w najbliższym czasie :D
2016-09-05 08:21:23
super
2016-09-04 18:02:30
Chciałabym w końcu spróbować jaki puder z Kryolan
2016-08-26 13:39:55
super
2016-08-18 16:43:11
Super
2016-08-17 11:54:06
Super
2016-08-15 08:34:39
Super
2016-08-14 10:30:38
Super
2016-08-11 17:34:12
super
2016-08-02 08:31:19
super
2016-07-26 09:55:38
super
2016-07-25 19:40:59
super
2016-07-04 20:11:31
Super
2016-06-30 13:58:51
super
2016-06-17 21:57:21
super
2016-06-14 23:50:27
super
2016-06-11 11:37:18
Super
2016-06-07 14:55:30
super
2016-11-23 01:08:31
nie zgodzę się z tym
2016-06-02 16:19:46
muszę kiedyś go wypróbować ;)
2016-05-31 15:36:52
genialny puder
2016-05-29 16:25:27
Lubię ich pudry do makijaży ślubnych.
2016-05-16 20:46:07
Super
2016-05-16 18:17:32
super
2016-05-12 11:19:42
super
2016-05-08 12:39:30
Super
2016-04-18 13:01:25
super
2016-04-15 14:30:56
SUPER
2016-04-12 20:46:15
super
2016-04-11 20:30:21
Super
2016-04-04 20:04:19
Super
2016-04-04 15:40:35
świetny
2016-04-03 16:57:46
świetny
2016-04-02 19:32:49
Super
2016-04-01 21:01:20
świetny
2016-04-01 16:01:36
świetny
2016-04-01 14:47:00
super
2016-04-01 07:10:50
super
2016-03-31 00:08:25
super
2016-03-30 18:24:15
Słyszałam, że ten puder jest świetny:)
2016-03-29 16:35:15
świetny
2016-03-28 22:33:07
super
2016-03-28 19:52:21
Fajne
2016-03-28 18:27:18
Super
2016-03-28 08:52:52
Super
2016-03-27 16:49:01
super
2016-03-26 10:16:10
super :)
2016-03-25 21:59:16
ekstra
2016-03-25 21:02:05
super
2016-03-24 22:52:12
super
2016-03-24 22:44:02
Planuje kupic
2016-03-23 17:37:30
Mam inny puder sypki, ale może kiedyś wypróbuje i ten.
2016-03-23 06:15:22
Super
2016-03-22 23:39:07
Nie miałam
2016-03-22 21:07:53
Super
2016-03-21 16:39:23
świetny
2016-03-18 22:54:26
super
2016-03-17 23:30:26
świetny
2016-03-17 20:43:34
Super
2016-03-16 18:33:32
świetny
2016-03-15 16:00:24
świetny
2016-03-13 11:25:06
super
2016-03-13 10:44:16
super
2016-03-12 17:15:31
super
2016-03-12 14:05:29
Super
2016-03-11 18:29:45
cudowny jest ;)
2016-03-10 16:41:48
super
2016-03-09 16:06:38
świetny
2016-03-08 16:43:36
świetny
2016-03-07 22:15:49
Super
2016-03-07 17:31:29
Super
2016-03-07 14:47:19
świetny
2016-03-07 00:03:21
Fajne
2016-03-06 23:41:31
super :)
2016-03-06 01:42:56
świetny
2016-03-05 16:04:50
super
2016-03-04 21:18:20
super
2016-03-04 20:33:05
Extra :)
2016-03-03 23:47:45
super :)
2016-03-03 14:18:21
Super
2016-03-01 19:14:06
super
2016-03-01 18:03:54
świetny
2016-02-29 21:18:15
fajny
2016-02-29 16:08:52
świetny post
2016-02-28 23:15:08
lubie to
2016-02-28 19:00:44
super post
2016-02-27 18:44:29
Super
2016-02-26 15:09:06
Uwielbiam pudry Kryolan.
2016-02-26 13:11:36
super
2016-02-25 13:50:37
fajnie
2016-02-25 13:05:32
Super
2016-02-22 23:50:36
Super
2016-02-21 17:40:08
Super
2016-02-20 16:34:28
fajna recenzja :)
2016-02-20 08:42:20
A po co różne odcienie, skoro puder w założeniu ma być transparentny?
2016-02-19 08:18:20
Nadal nie wiem czy dla mnie będzie bardziej odpowiedni TL2 czy TL11, aczkolwiek pomogłaś mi tym filmikiem i upewniłaś, co do kolorów i transparentności pudrów :)
2016-02-18 18:01:28
Super
2016-02-18 15:31:38
kiedyś miałąm okazję użyć, świetny efekt
2016-02-17 17:05:10
nigdy nie używałam takiego pudru
2016-02-16 13:16:32
Super
2016-02-15 15:06:41
Fajne
2016-02-14 21:44:31
super
2016-02-14 07:18:06
Mnie bardziej kusi ten kultowy, sypki. :)
2016-02-13 21:40:45
Super
2016-02-13 12:55:43
Super
2016-02-13 00:52:25
Super
2016-02-13 00:50:45
Fajne
2016-02-10 14:57:15
uwielbiam ten puder ;)
2016-02-09 00:06:56
Super
2016-02-04 15:44:50
Super
2016-02-01 23:31:16
Może kiedyś kupię
2016-01-30 21:05:38
Super
2016-01-25 11:28:30
swietny produkt
2016-01-24 22:38:00
Super
2016-01-23 19:10:09
Jest dobry
2016-01-22 14:32:59
miałam z nimi do czynienia i jestem bardzo na tak ;)
2016-01-22 12:48:22
Bardzo fajny produkt
2016-01-22 12:48:21
Bardzo fajny produkt
2016-01-21 22:21:04
Super
2016-01-16 13:39:51
Super
2016-01-16 13:39:46
Super
2016-01-16 13:39:31
Super
2016-01-16 13:39:17
Super
2016-01-15 22:17:11
super
2016-01-13 22:46:21
Fajny
2016-01-10 01:57:20
Super
2016-01-08 16:21:05
Świetny
2016-01-02 12:19:15
Świetny jest
2016-01-01 15:16:42
u mnie sie nie sprawdzil :(
2015-12-29 22:40:18
Super
2015-12-25 22:08:27
Swietny
2015-12-24 11:02:45
Jest super
2015-12-19 22:12:10
super
2015-12-18 22:30:54
uwielbiam! szczerze polecam :)
2015-12-16 22:33:15
Jest dobry
2016-01-07 17:13:04
własnie otóz to ^^
2015-12-14 13:25:20
Słyszałam o nim mnóstwo dobrego, warty uwagi ;)
2015-12-10 12:36:37
jakoś nie mogę się przekonać do pudrów transparentnych ;/
2016-02-19 23:47:02
A ja właśnie wolę takie niż w kolorze.
2015-11-30 15:39:58
fajnie, ze produkty są dostępne u Ciebie w sklepie :)
2015-11-28 09:46:22
nigdy nie używałam takiego pudru. Czym on różni się od takiego zwykłego w kamieniu?
2015-11-23 17:41:55
Na razie mam z inglota
2015-11-20 21:33:05
Super produkt
2015-11-15 22:51:51
zawsze mozna wybrac transparentny :)
2015-11-12 12:43:40
jest świetny ale cena.. :/
2015-11-11 14:13:29
Hmm jeżeli cena jest adekwatna do jakości to warto. Pytanie tylko jak dobrać odpowiedni odcień ;/
2015-11-02 11:00:21
przyjaciółka go ma i bardzo sobie ceni
2015-10-28 00:28:29
Szkoda, że Nie jest tańszy
2015-10-21 17:18:55
gdyby był tańszy to by już leżał u mnie w kosmetyczce ;)
2015-10-14 13:23:04
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym produktem. Chyba w końcu się skuszę :)
2015-10-12 00:03:30
Szkoda, że Nie jest trochę tańszy
2015-10-07 23:13:40
Najlepsze
2015-10-07 23:04:53
Przez całe swoje życie nie używałam pudrów, ale chyba czas to zmienić :) Teraz tylko waham się między matującym a transparentnym
2015-10-07 18:20:34
super
2015-10-04 00:30:05
super :)
2015-10-01 19:47:24
mam zamiar przetestować ;) z tego co widzę bardzo dobrze się sprawdza u waas ;)
2015-09-27 21:42:27
wersja anti-shine jest chyba najslawniejsza
2015-09-23 20:45:37
poluje na ten produkt ;)
2015-09-21 18:36:08
świetny produkt ;)
2015-09-21 11:46:13
super recenzja :)
2015-09-17 20:36:14
Fajnie wychodzi stosunek ilości do ceny :)
2015-09-17 17:30:37
bardzo dobrej jakości jest ten puder ;)
2015-09-08 18:14:25
świetny produkt ;)
2015-09-08 08:06:28
Mogę śmiało powiedzieć, że puder Anti -Shine to niemal ideał. Najlepszy jaki do tej pory używałam, w moim przypadku to 8h bez błyszczenia. To duży sukces.
2015-09-05 16:02:49
najlepszy z najlepszych :))!
2015-08-31 13:32:06
musze wypróbować
2015-08-28 16:46:37
miałam i jest bardzo dobry ;)
2015-08-18 11:34:27
chyba najbardziej znany puder matujacy to anti-shine :)
2015-08-16 09:21:29
Bardzo dobre produkty :)
2015-08-14 16:01:01
jeden z lepszych pudrów jakich używałam ;)
2015-08-14 12:38:26
mój ulubiony :)
2015-08-14 11:38:17
świetny kosmetyk ;)
2015-08-13 19:48:17
słyszałam o nich bardzo przychylne opinie ;)
2015-08-13 19:39:31
Dobry wybór jesli chodzi o puder :)
2015-08-11 23:00:27
wiadomo, kryolan najlepszy
2015-08-10 10:02:18
przydatna recenzja
2015-08-09 20:15:31
fajny puder
2015-08-08 14:06:59
Zdecydowanie wolę pudry sypkie od tych w kompakcie.
2015-08-06 13:46:40
wszyscy je zachwalają ;) podobno powalają trwałością ;)
2015-08-04 21:59:27
Polecam bo to bardzo dobry produkt, jednak nie jest nie do zdarcia ;) Ja wciąż szukam lepszego
2015-07-31 11:07:07
Wersja Anti-shine jest nie do przebicia :)
2015-07-24 16:22:29
słyszałam bardzo dobre opinię, na pewno spróbuje ;)
2015-07-22 16:43:34
Bardzo zachęcająco wyglądają te pudry. Ciekawa jestem jak wypadają w porównaniu z pudrami sypkimi Vipera?
2015-07-08 09:39:51
Swój pierwszy puder kryolan zamówiłam właśnie na ladymakeup po Pani recenzji. W moje ręce wpadł Kryolan - Puder Anti-Shine. I stał się moim ulubieńcem!
2015-07-07 21:08:52
trzeba by kiedyś wypróbować ;p tyle pozytywnych ocen że się skuszę ja wykończę moje pudry
2015-07-07 10:51:12
Zastanawiałam się kiedyś nad nim, ale ostatecznie postawiłam na Paese puder ryżowy, ale na pewno jak go skończę to wypróbuję ten puder bo czytałam o nim dużo dobrego :)
2015-07-03 13:16:26
Kupiłam. A dzisiaj spróbowałam i jestem pod ogromnym wrażeniem. Gdyby nie filmik a później przeczytane wspaniałe opinie o pudrze na pewno bym nie kupiła. Dziękuję i pozdrawiam
2015-06-29 13:21:37
bardzo, baaardzo przydatny filmik! dziękuję :)
2015-06-22 17:10:07
mam ten puder transparentny i jestem z niego bardzo zadowolona:) mam ochotę wypróbować jeszcze ten Puder Anti-Shine:)
2015-06-23 12:38:28
Jeśli masz problem ze strefą "T" to szczerze polecam anti-shine - mój must have ;p
2015-06-22 11:00:27
bardzo pomocny filmik, a puder polecam bo jest rewelacyjny!!!
2015-06-23 12:38:52
dzięki za komentarz :) cieszę się, że spisuje się :)
2015-06-21 20:18:11
swoją drogą fajne byłoby zrobienie takiego filmiku z Kryolan Dermacolor - Kamuflaż - Camouflage Creme i Kryolan - Ultrafoundation - Podkład dobrze kryjący do twarzy
2015-06-23 12:41:19
;p z kamuflażami najpopularniejszymi nie będzie problemu, ale z ultrafoundation gorsza sprawa;p
2015-06-21 19:02:11
Proszę zrób taki przegląd Kryolan TV Paint Stick !! Jest to jedna wielka niewiadomo nie ma nigdzie takiego filmiku ;) A filmik rewelacja :)
2015-06-26 00:29:16
Podpisuję się rękami i nogami, chociaż już swój zestaw do mieszania kolorów mam. :)
2015-06-21 19:11:17
Dzięki za komentarz :) test TV paint stick na pewno pojawi się, planuję nagranie już od kilku dni :) może nie wszystkich kolorów ale będzie filmik :)
2015-06-22 00:49:46
W takim razie wstrzymam sie z kupnem i poczekam na filmik.. :)
2015-06-23 12:40:33
Jak wolisz;p ale nie wiem kiedy uda mi się nakręcić taki filmik bo trochę czasu więcej wymaga;p Jeśli Ci się spieszy, napisz do nas maila i podaj z jakich podkładów kolorystycznie jesteś zadowolona (najlepiej z naszej oferty) - spróbujemy pomóc Ci w wyborze i porównamy odcienie :)
2015-06-23 14:38:37
Tak jak najbardziej np. Max Factor Lasting Performance w kolorze 109, Bourjois Helathy Mix w kolorze 52, Rimmel Wake me Up w kolorze 100. Jeżeli mogłaby Pani mniej więcej podpowiedzieć mi jaki będzie odnośnik do tych kolorów będę niesamowicie wdzięczna I odpowienik o ton ciemniejszy od tych co podałam. idze lato I moja skóra zaczyna się troche opalać tak więc może przydać się o ton ciemniejszy. Z gory dziękuje