Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

  • Data opublikowania: 2013-07-03 09:14:48
  • Autor: ladymakeup
  • 29
Dobre jakościowo kosmetyki przeważnie kojarzą się nam z wysoką ceną. Zresztą - takie stwierdzenie może tyczyć się wszelkich produktów, które nabywamy... Często jednak zapominamy, że w przypadku tych droższych przedmiotów, niejednokrotnie płacimy za markę. A co za tym iść może - cena nie zawsze równoważna jest z jakością. Ma się to również do kosmetyków...
Spośród wszystkich znanych mi marek kosmetycznych nie znam takiej, której wszystkie produkty byłyby rewelacyjne. Jedna wytwarza kosmetyki lepsze, druga gorsze, jednak w każdej można znaleźć prawdziwe "perełki", jak i totalne "buble". Postanowiłam skupić się na tych pierwszych i to w dodatku takich, które zbytnio nie obciążą naszego budżetu. W poniższym filmiku przedstawiam Wam zatem te kosmetyki, które śmiało określić mogę jako "tanie a dobre". Choć oczywiście powiedzieć możecie, że "taniość" to pojęcie względne i dla każdego to co innego, jednak uogólniając - pokazuję takie, które nie przekraczają 20 zł (uwzględniając tą najdroższą grypę kosmetyków kolorowych, czyli podkłady). Pojawią się jednak nie tylko podkłady, ale praktycznie wszystkie rodzaje z kolorówki, tak aby można było wykonać kompletny makijaż. Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmiku - zarówno niedowiarków, dla których dobry kosmetyk musi grubo kosztować, jak i tych ciekawych mojej listy. Ps. jeśli nie zaliczasz się do żadnej ze wspomnianych grup, a masz wolną chwilkę i ochotę na wysłuchanie mojego monologu, to Ciebie również serdecznie zapraszam ;)
pozdrawiam, Monika :*


DERMACOL Make Up Cover - test na żywo LadyArtist: Maestro pędzel nr 180 , r.26 - idealny puchacz do pudru

Zobacz też

Kosmetyki: tanie a dobre - cz. II
Bourjois - ROUGE EDITION AQUA Laquer - HIT czy KIT?
Ulubieńcy LIPCA - kosmetyki, które skradły moje serce :)
Kosmetyki, których nie polecam

Komentarze do Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

Anuluj
2017-12-01 23:22:21
ładnie
2017-10-01 16:56:31
Swietny post! Bardzo przydatne informacje, miło sie czyta!
2017-09-13 18:38:16
ładnie
2017-09-03 11:32:53
warto przeczytać ten wpis
2017-09-02 12:09:40
Są na rynku tanie i świetnej jakości kosmetyki, a to działa w obie strony, bo i zdarzają się drogie i niewiele warte ;)
2017-08-22 09:53:17
warto przeczytać ten wpis
2017-06-06 10:25:04
Supcio to wszystko wygląda, naprawdę jestem pod wrażeniem.
2017-05-19 16:19:36
lubię takie wpisy, warto przeczytać
2017-04-29 15:09:37
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-19 21:43:33
Uwielbiam takie makijażowe, tanie perełki :) Dopiero takie znaleziska dają podwójną radość ;)
2017-04-12 22:43:45
Pewnie, że możliwe! :)
2017-04-08 19:03:11
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-03-25 14:51:25
ładnie
2017-02-20 19:47:30
świetny
2017-02-19 11:58:45
Ładnie
2017-02-17 15:49:46
интересно!
2017-02-11 21:29:42
ładnie
2017-02-09 08:59:11
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-07 18:20:04
świetny
2017-02-07 15:59:20
ładnie
2017-01-29 15:30:02
ładnie
2017-01-26 22:26:10
Ładnie
2017-01-11 21:54:18
Lubie tanie i dobre kosmetyki , bo to jest możliwe
2017-01-11 19:49:50
zabrakło firmy golden rose
2017-01-07 22:48:55
ładnie
2017-01-07 01:16:47
Lubię kosmetyki z essence i W7
2016-12-14 23:40:01
Ładnie
2016-12-01 17:22:26
bardzo ładnie to wszystko wyszło :]
2016-11-30 17:43:13
Podoba mi się coś takiego ;p
2016-11-23 19:30:46
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-22 16:34:46
ładnie
2016-11-17 22:27:53
świetny
2016-11-17 16:58:35
ładnie
2016-09-27 22:08:48
super
2016-09-26 22:31:15
świetne kosmetyki
2016-09-01 18:19:59
świetny
2016-08-09 16:08:05
super
2016-08-06 21:11:13
super
2016-07-29 14:10:16
super
2016-06-30 13:17:56
Super
2016-06-03 22:55:05
super!
2016-05-29 17:23:52
extra
2016-05-29 11:54:23
super
2016-11-30 00:57:18
dokładnie o tym samym pomyślałam
2016-05-20 14:38:15
super
2016-05-08 10:54:08
Super
2016-04-05 06:55:24
Super
2016-04-04 19:58:38
Super
2016-04-04 19:40:24
świetny
2016-04-04 13:24:09
świetny
2016-04-02 22:47:10
świetny
2016-04-02 11:26:37
Super
2016-04-01 18:31:48
świetny
2016-04-01 09:38:40
Możliwe ;)
2016-03-31 10:50:53
świetny
2016-03-30 00:10:25
świetny
2016-03-29 16:27:55
Super
2016-03-29 14:35:11
świetny
2016-03-28 21:27:03
super
2016-03-28 19:12:27
Super
2016-03-27 22:21:29
świetny
2016-03-26 10:26:35
super :)
2016-03-25 23:22:12
świetny
2016-03-24 02:03:29
Przydatny artykuł.
2016-03-23 18:49:05
świetny
2016-03-22 16:31:21
świetne
2016-03-21 19:30:34
Możliwe :)
2016-03-20 13:49:15
świetny
2016-03-16 23:53:15
świetny
2016-03-15 21:46:36
super
2016-03-14 12:50:31
Uwielbiam kosmetyki Essence
2016-03-13 11:30:18
super
2016-03-12 18:58:11
ja wole droższe a lepsze
2016-03-12 13:45:34
świetny
2016-03-10 22:54:31
świetny
2016-03-09 19:46:18
świetny
2016-03-07 17:41:42
Świetny
2016-03-04 23:45:57
świetny
2016-03-02 22:55:01
świetny
2016-02-29 20:25:59
świetny
2016-02-29 18:21:19
super
2016-02-27 15:24:21
super
2016-02-26 15:14:32
świetne są tego typu filmy :)
2016-02-26 09:22:58
Superaśnie :)
2016-02-25 21:00:45
super
2016-02-24 15:15:43
super :)
2016-02-24 09:20:11
Uwielbiam Honolulu z W7 :)
2016-02-20 22:13:19
Dokładnie, czasami tańsze kosmetyki sprawdzają się lepiej niż te droższe; )
2016-02-15 07:31:02
Jest to możliwe, czasem nie opłaca się przepłacać. :)
2016-02-08 23:58:24
Trzeba dobrze trafić :)
2016-02-04 02:05:54
mozliwe:)
2016-02-02 15:47:37
super :3
2016-01-31 01:04:00
Super
2016-01-30 16:32:40
oczywiście że tak :)
2016-01-30 13:39:21
czasem sie zdazy
2016-01-24 22:35:02
Super
2015-12-27 14:35:48
Zgadzam sie
2015-12-25 17:17:19
Jasne że możliwe, mało tego... niektóre średniorynkowe biją na głowę te wyższej klasy
2015-12-21 23:29:51
Catrice :)
2015-12-12 22:53:55
Pewnie, że możliwe ;)
2015-11-30 19:23:09
oj możliwe :) np catrice i essence :)
2016-11-27 18:39:30
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"
2015-11-29 18:27:49
Essence jest super :)
2015-11-29 11:14:52
Też lubię kosmetyki z essence :)
2015-11-23 21:44:39
super
2015-10-15 07:50:16
Uważam, że to jak najbardziej możliwe. Tanie nie oznacza, że musi to być bubel...
2015-10-08 02:18:46
super :)
2015-09-08 19:58:26
super recenzja :)
2015-09-07 18:04:07
fajne kosmetyki :))
2015-08-31 13:37:45
piere rene ujdzie
2015-08-18 14:12:04
Fajna recenzja ;)
2015-08-16 13:08:53
świetne produkty ;)
2015-08-14 12:41:24
przydatny wpis i recenzja :)
2015-08-14 11:50:02
oczywiście że możliwe ;) mam w swojej kosmetyczce kilka zadziwiająco tanich produktów które powalają jakością ;)
2015-08-10 10:58:38
przydatna recenzja
2015-08-09 21:49:24
przydatny filmik
2015-08-05 15:53:02
Bardzo lubię Pierre Rene, mają naprawdę sporo dobrych kosmetyków.
2015-08-03 00:11:48
Essence rzeczywiście się sprawdza :)
2015-07-26 14:05:33
kosmetyki Essence są super ;)
2016-01-29 15:55:53
no właśnie :3
2015-07-24 15:58:12
essence - bardzo dobra firma ;)
2015-07-20 13:58:33
Tanie a dobre to moja ukochana "kategoria kosmetyków", o ile można to nazwać kategorią :) Sama lubię wyszukiwać jakichś cudeniek za grosze :)
2015-04-29 17:30:39
ja mam w swojej kosmetyczce troszkę kosmetyków tanich a dobrych
2013-07-21 18:45:05
Ciekawy i przydatny filmik. Ja mogę polecić produkt firmy Sensique- bronzing powder,jest to tzw.mapka,która zawiera 3 odcienie - swietnie sprawdza się w roli bronzera. Pani Moniko chętnie obejrzałabym filmik o podkładach w sztyfcie(o tych tańszych i droższych) Pozdrawiam serdecznie :)
2013-07-05 20:42:34
wiadomo perla czy shine troche sie sypia ale za ta cene nic lepszego nie widzialam. Inglot nie jest doceniony w Polsce ale za granicaq robi furore;)
2013-07-04 10:16:32
Fajny pomysł na filmik, mam nadzieję że to dopiero początek takiej serii. Na koniec doprecyzowanie... Słowo mousse wymawia się "mus" a nie "maus", bo inaczej mówisz o myszy a nie o musie ;)))) Pozdrowionka!
2013-07-04 07:51:05
Bell ma dobre kosmetyki począwszy od lip tint'ów które uwielbiam przez podkłady(jasne odcienie), po cienie i lakiery. Golden rose ma kilka ciekawych rzeczy w tym lakiery Rich Color. Jest sporo marek które można polecić:)
2013-07-03 21:53:11
Ja z firmy essence lubię kredki do oczu i ust, lakiery do paznokci, bronzery (te z paskami kolorowymi), linery do oczu i ostatnio też kupiłam podkład w musie i jestem z niego bardzo zadowolona, idealny na lato. Co do filmiku to chętnie bym obejrzała tańsze zmienniki różnych balsamów, kremów, szamponów i innych kosmetyków oraz chciałabym zobaczyć jakiś fajny makijaż na lato.
2013-07-03 19:57:40
super filmik, przydatny :) piękna Moniko jaki masz nr tego cuda essence do ust? tego co masz na sobie?
2013-07-03 19:41:36
Inglot- dobra , polska marka , cienie genialnie i duza gama kolorystyczna. Polecam ;)
2013-07-05 06:47:19
Z tą genialnością raczej się nie zgodzę, bo cienie diametralnie różnią się od siebie jakością... Niektóre faktycznie super, inne buble (i to nie tylko moje odczucie). Nie wiem od czego to zależy. Ale generalnie marka na plus no i NASZA, polska! ;)
2013-07-03 14:13:03
Fajny pomysł z tym filmikiem. Na pewno zakupie błyszczyk i pomadkę z essence. Natomiast ja polecam ;) : róże i bronzery firmy constance carroll ( tanie i ładne odcienie), korektor na wypryski essence coverstick, transparentną baze na powieki essence colour arts, kredki do oczu z avonu super shock, tusz do rzęs essence get big lashes! Czekam na więcej filmików o podobnej tematyce. No i poproszę o jakiś nowy makijaż z paletki sleeka( Candy albo Lagoon ) Pozdrawiam