Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

  • Data opublikowania: 03 Lipiec 2013
  • Autor: ladymakeup
29
Dobre jakościowo kosmetyki przeważnie kojarzą się nam z wysoką ceną. Zresztą - takie stwierdzenie może tyczyć się wszelkich produktów, które nabywamy... Często jednak zapominamy, że w przypadku tych droższych przedmiotów, niejednokrotnie płacimy za markę. A co za tym iść może - cena nie zawsze równoważna jest z jakością. Ma się to również do kosmetyków...
Spośród wszystkich znanych mi marek kosmetycznych nie znam takiej, której wszystkie produkty byłyby rewelacyjne. Jedna wytwarza kosmetyki lepsze, druga gorsze, jednak w każdej można znaleźć prawdziwe "perełki", jak i totalne "buble". Postanowiłam skupić się na tych pierwszych i to w dodatku takich, które zbytnio nie obciążą naszego budżetu. W poniższym filmiku przedstawiam Wam zatem te kosmetyki, które śmiało określić mogę jako "tanie a dobre". Choć oczywiście powiedzieć możecie, że "taniość" to pojęcie względne i dla każdego to co innego, jednak uogólniając - pokazuję takie, które nie przekraczają 20 zł (uwzględniając tą najdroższą grypę kosmetyków kolorowych, czyli podkłady). Pojawią się jednak nie tylko podkłady, ale praktycznie wszystkie rodzaje z kolorówki, tak aby można było wykonać kompletny makijaż. Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmiku - zarówno niedowiarków, dla których dobry kosmetyk musi grubo kosztować, jak i tych ciekawych mojej listy. Ps. jeśli nie zaliczasz się do żadnej ze wspomnianych grup, a masz wolną chwilkę i ochotę na wysłuchanie mojego monologu, to Ciebie również serdecznie zapraszam ;)
pozdrawiam, Monika :*


Zobacz też

Komentarze do Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

log01
2019-06-26 02:14:33
przydatna recenzja

koniczyna684
2019-03-26 23:20:37
Cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości :)

log01
2019-06-26 14:55:11
zgadzam się

brygidap1
2019-02-07 23:03:09
Świetny

naj789
2018-12-29 17:09:55
There are cheap and great quality cosmetics on the market, and it works both ways, because it happens to be expensive and not worth much;)

wasia
2018-10-02 11:53:11
świetnie

gutek
2018-08-12 21:32:40
świetnie

anniee896
2018-07-14 22:36:32
Świetny

jogo
2018-04-24 20:03:18
takie wpisy są bardzo przydatne polecam

anan93
2018-02-27 19:17:48
świetny

lazybitch
2017-12-01 23:22:21
ładnie

GrazynaOrkie
2017-10-01 16:56:31
Swietny post! Bardzo przydatne informacje, miło sie czyta!

Barbara223
2017-09-13 18:38:16
ładnie

mefir13
2017-09-03 11:32:53
warto przeczytać ten wpis

koniczyna684
2017-09-02 12:09:40
Są na rynku tanie i świetnej jakości kosmetyki, a to działa w obie strony, bo i zdarzają się drogie i niewiele warte ;)

lwia1
2017-08-22 09:53:17
warto przeczytać ten wpis

Netzakupy
2017-06-06 10:25:04
Supcio to wszystko wygląda, naprawdę jestem pod wrażeniem.

lenon
2017-05-19 16:19:36
lubię takie wpisy, warto przeczytać

optik
2017-04-29 15:09:37
ciekawy wpis podoba mi się

iv90
2017-04-19 21:43:33
Uwielbiam takie makijażowe, tanie perełki :) Dopiero takie znaleziska dają podwójną radość ;)

Amante
2017-04-12 22:43:45
Pewnie, że możliwe! :)

fiona1
2017-04-08 19:03:11
ciekawy wpis, podoba mi się

vvv
2017-03-25 14:51:25
ładnie

melusi
2017-02-20 19:47:30
świetny

mjmj
2017-02-19 11:58:45
Ładnie

Prada86
2017-02-17 15:49:46
интересно!

manju23
2017-02-11 21:29:42
ładnie

mufinka1
2017-02-09 08:59:11
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać

monifi
2017-02-07 18:20:04
świetny

lucja1996
2017-02-07 15:59:20
ładnie

milllena
2017-01-29 15:30:02
ładnie

lvvv
2017-01-26 22:26:10
Ładnie

dianaa
2017-01-11 21:54:18
Lubie tanie i dobre kosmetyki , bo to jest możliwe

szaraem
2017-01-11 19:49:50
zabrakło firmy golden rose

zuzka23
2017-01-07 22:48:55
ładnie

Koralin
2017-01-07 01:16:47
Lubię kosmetyki z essence i W7

lux
2016-12-14 23:40:01
Ładnie

Lisia
2016-12-01 17:22:26
bardzo ładnie to wszystko wyszło :]

pierozkowa
2016-11-30 17:43:13
Podoba mi się coś takiego ;p

tola
2016-11-23 19:30:46
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

ninalala
2016-11-22 16:34:46
ładnie

tymianek
2016-11-17 22:27:53
świetny

kasis123612
2016-11-17 16:58:35
ładnie

pachnidł0
2016-09-27 22:08:48
super

jaa
2016-09-26 22:31:15
świetne kosmetyki

Cece89
2016-09-01 18:19:59
świetny

gabi1234
2016-08-09 16:08:05
super

pigi
2016-08-06 21:11:13
super

tiramisu2016
2016-07-29 14:10:16
super

miqota
2016-06-30 13:17:56
Super

weronika8442
2016-06-03 22:55:05
super!

login
2016-05-29 17:23:52
extra

ewelina9090
2016-05-29 11:54:23
super

bettilou
2016-11-30 00:57:18
dokładnie o tym samym pomyślałam

judyt4
2016-05-20 14:38:15
super

margog9090
2016-05-08 10:54:08
Super

wika
2016-04-05 06:55:24
Super

tosiak
2016-04-04 19:58:38
Super

jess78
2016-04-04 19:40:24
świetny

gigix
2016-04-04 13:24:09
świetny

kejti56
2016-04-02 22:47:10
świetny

volivs
2016-04-02 11:26:37
Super

mimijane
2016-04-01 18:31:48
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:38:40
Możliwe ;)

marni
2016-03-31 10:50:53
świetny

hanaban
2016-03-30 00:10:25
świetny

jowita40
2016-03-29 16:27:55
Super

lily21
2016-03-29 14:35:11
świetny

eluv
2016-03-28 21:27:03
super

niewyspana
2016-03-28 19:12:27
Super

kikaku
2016-03-27 22:21:29
świetny

elizzka
2016-03-26 10:26:35
super :)

mikin
2016-03-25 23:22:12
świetny

drt
2016-03-24 02:03:29
Przydatny artykuł.

tygielek
2016-03-23 18:49:05
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:31:21
świetne

Parikla
2016-03-21 19:30:34
Możliwe :)

elik
2016-03-20 13:49:15
świetny

marli54
2016-03-16 23:53:15
świetny

teddy23
2016-03-15 21:46:36
super

Kitekatu
2016-03-14 12:50:31
Uwielbiam kosmetyki Essence

zuza5254
2016-03-13 11:30:18
super

magdalen97
2016-03-12 18:58:11
ja wole droższe a lepsze

aniie12
2016-03-12 13:45:34
świetny

lipsy
2016-03-10 22:54:31
świetny

kitty000
2016-03-09 19:46:18
świetny

MM2003
2016-03-07 17:41:42
Świetny

gosia123
2016-03-04 23:45:57
świetny

rose01
2016-03-02 22:55:01
świetny

dizzy
2016-02-29 20:25:59
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:21:19
super

blondee
2016-02-27 15:24:21
super

anee
2016-02-26 15:14:32
świetne są tego typu filmy :)

Moja
2016-02-26 09:22:58
Superaśnie :)

zombiee
2016-02-25 21:00:45
super

lusior
2016-02-24 15:15:43
super :)

ptysiul
2016-02-24 09:20:11
Uwielbiam Honolulu z W7 :)

Moja
2016-02-20 22:13:19
Dokładnie, czasami tańsze kosmetyki sprawdzają się lepiej niż te droższe; )

comfortinnending
2016-02-15 07:31:02
Jest to możliwe, czasem nie opłaca się przepłacać. :)

Moja
2016-02-08 23:58:24
Trzeba dobrze trafić :)

Ana00
2016-02-04 02:05:54
mozliwe:)

hellosadnessxx
2016-02-02 15:47:37
super :3

emilkavv
2016-01-31 01:04:00
Super

aliii19980513
2016-01-30 16:32:40
oczywiście że tak :)

rdmakeup
2016-01-30 13:39:21
czasem sie zdazy

kamilakas
2016-01-24 22:35:02
Super

ANNESA
2015-12-27 14:35:48
Zgadzam sie

riley
2015-12-25 17:17:19
Jasne że możliwe, mało tego... niektóre średniorynkowe biją na głowę te wyższej klasy

waterandwine
2015-12-21 23:29:51
Catrice :)

MaryMary
2015-12-12 22:53:55
Pewnie, że możliwe ;)

Carmelo002
2015-11-30 19:23:09
oj możliwe :) np catrice i essence :)

kruci
2016-11-27 18:39:30
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi"

klaudusia0807
2015-11-29 18:27:49
Essence jest super :)

LaRive
2015-11-29 11:14:52
Też lubię kosmetyki z essence :)

sylwuzaur13
2015-11-23 21:44:39
super

jupi
2015-10-15 07:50:16
Uważam, że to jak najbardziej możliwe. Tanie nie oznacza, że musi to być bubel...

hellosadnessxx
2015-10-08 02:18:46
super :)

aneczka1409
2015-09-08 19:58:26
super recenzja :)

tutajsylwia
2015-09-07 18:04:07
fajne kosmetyki :))

kamilla
2015-08-31 13:37:45
piere rene ujdzie

kamilaa109
2015-08-18 14:12:04
Fajna recenzja ;)

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:08:53
świetne produkty ;)

paula978
2015-08-14 12:41:24
przydatny wpis i recenzja :)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:50:02
oczywiście że możliwe ;) mam w swojej kosmetyczce kilka zadziwiająco tanich produktów które powalają jakością ;)

MałgosiaGosia
2015-08-10 10:58:38
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:49:24
przydatny filmik

Klaudia
2015-08-05 15:53:02
Bardzo lubię Pierre Rene, mają naprawdę sporo dobrych kosmetyków.

Paulina12345
2015-08-03 00:11:48
Essence rzeczywiście się sprawdza :)

trzynastymaja
2015-07-26 14:05:33
kosmetyki Essence są super ;)

kiniaa19
2016-01-29 15:55:53
no właśnie :3

kamcia713
2015-07-24 15:58:12
essence - bardzo dobra firma ;)

KamiluŚkaa
2015-07-20 13:58:33
Tanie a dobre to moja ukochana "kategoria kosmetyków", o ile można to nazwać kategorią :) Sama lubię wyszukiwać jakichś cudeniek za grosze :)

monika212121
2015-04-29 17:30:39
ja mam w swojej kosmetyczce troszkę kosmetyków tanich a dobrych

bambi
2013-07-21 18:45:05
Ciekawy i przydatny filmik. Ja mogę polecić produkt firmy Sensique- bronzing powder,jest to tzw.mapka,która zawiera 3 odcienie - swietnie sprawdza się w roli bronzera. Pani Moniko chętnie obejrzałabym filmik o podkładach w sztyfcie(o tych tańszych i droższych) Pozdrawiam serdecznie :)

andzelina
2013-07-05 20:42:34
wiadomo perla czy shine troche sie sypia ale za ta cene nic lepszego nie widzialam. Inglot nie jest doceniony w Polsce ale za granicaq robi furore;)

mademoiselle
2013-07-04 10:16:32
Fajny pomysł na filmik, mam nadzieję że to dopiero początek takiej serii. Na koniec doprecyzowanie... Słowo mousse wymawia się "mus" a nie "maus", bo inaczej mówisz o myszy a nie o musie ;)))) Pozdrowionka!

Nitka24
2013-07-04 07:51:05
Bell ma dobre kosmetyki począwszy od lip tint'ów które uwielbiam przez podkłady(jasne odcienie), po cienie i lakiery. Golden rose ma kilka ciekawych rzeczy w tym lakiery Rich Color. Jest sporo marek które można polecić:)

redblush
2013-07-03 21:53:11
Ja z firmy essence lubię kredki do oczu i ust, lakiery do paznokci, bronzery (te z paskami kolorowymi), linery do oczu i ostatnio też kupiłam podkład w musie i jestem z niego bardzo zadowolona, idealny na lato. Co do filmiku to chętnie bym obejrzała tańsze zmienniki różnych balsamów, kremów, szamponów i innych kosmetyków oraz chciałabym zobaczyć jakiś fajny makijaż na lato.

Bogusia
2013-07-03 19:57:40
super filmik, przydatny :) piękna Moniko jaki masz nr tego cuda essence do ust? tego co masz na sobie?

andzelina
2013-07-03 19:41:36
Inglot- dobra , polska marka , cienie genialnie i duza gama kolorystyczna. Polecam ;)

mademoiselle
2013-07-05 06:47:19
Z tą genialnością raczej się nie zgodzę, bo cienie diametralnie różnią się od siebie jakością... Niektóre faktycznie super, inne buble (i to nie tylko moje odczucie). Nie wiem od czego to zależy. Ale generalnie marka na plus no i NASZA, polska! ;)

Renkloda
2013-07-03 14:13:03
Fajny pomysł z tym filmikiem. Na pewno zakupie błyszczyk i pomadkę z essence. Natomiast ja polecam ;) : róże i bronzery firmy constance carroll ( tanie i ładne odcienie), korektor na wypryski essence coverstick, transparentną baze na powieki essence colour arts, kredki do oczu z avonu super shock, tusz do rzęs essence get big lashes! Czekam na więcej filmików o podobnej tematyce. No i poproszę o jakiś nowy makijaż z paletki sleeka( Candy albo Lagoon ) Pozdrawiam