DERMACOL Make Up Cover - test na żywo

  • Data opublikowania: 2013-07-12 11:25:13
  • Autor: ladymakeup
  • 33
Dermacol Make Up Cover - czy jest ktoś, kto go nie zna? Pewnie znalazłoby się kilka osób, ale raczej w okrojonej ilości... Bo jak tu nie znać jednego z najbardziej kultowych podkładów? W czasach PRL-u robił niesamowitą "furorę" (nie, nie - nie pamiętam tego - wiem z opowieści mamy;), teraz też nie odstaje od swoich "młodszych kolegów". Dla osób, które jednak nie miały z nim nigdy styczności - kilka słów wprowadzających: Dermacol to intensywnie kryjący podkład o zwiększonej zawartości pigmentu (aż 50%). Świetnie radzący sobie z wszelkiego rodzaju problemami: od niedoskonałości aż po przebarwienia. Dodatkowo ma właściwości wodoodporne, a także zawiera dość wysoki filtr - 30 SPF.
Warto również wspomnieć - jako ciekawostkę - że receptura tego fluidu opracowana została w czeskim studio filmowym, a następnie sprzedana do Hollywood!!:) Jeśli zatem ktoś chce poczuć się jak prawdziwa gwiazda - może "wysmarować się" Dermacol'em ;p Ale żarty żartami, odłóżmy je na bok... Tak, jak prawie każdy kosmetyk, ma swoje plusy i minusy. Do niekwestionowanych plusów zaliczyć możemy te wspominane już właściwości kryjące, które niestety pociągają za sobą minus - niebywałą łatwość w osiągnięciu "efektu maski"... Na szczęście jednak - będąc świadomym jej wystąpienia - skutecznie możemy jej uniknąć. Na przykład poprzez bardzo dokładne rozsmarowanie podkładu, nałożenie uprzednio kremu bardzo mocno nawilżającego skórę, czy też rozprowadzenie go przy pomocy wilgotnej gąbeczki (tzw. aplikacja na mokro). Innym istotnym plusem tego produktu jest jego cena - niska oczywiście - która sprawia, że w tej kategorii cenowej, Dermacol nie ma sobie równych. Jeśli chodzi o kolorystykę - występuje on w 12 odcieniach - od bardzo jasnego nr 208 (dzięki któremu możemy uzyskać prawdziwie "alabastrową twarz"), kończąc na ciemniejszych - dla skór opalonych (choć akurat w przypadku tego podkładu kolorystyka nie ciemnieje wraz z numeracją). Mój ulubiony odcień uzyskuję poprzez zmieszanie dwóch kolorów - wspominanego już 208 i 221, w stosunku 1:2. Zastosowanie tego specyfiku jest również wszechstronne. Możemy używać go tradycyjnie - jako podkład; zmieszać go z kremem tworząc lżejszy fluid; czy też stosować go punktowo jako korektor, a wręcz kamuflaż - radząc sobie w ten sposób miejscowo z niedoskonałościami (sińcami pod oczami - warunek - napięta i nawilżona skóra). Dla zobrazowania Wam możliwego do osiągnięcia efektu - przeprowadziłam na sobie tzw. test na żywo :) Jeśli chcecie zobaczyć jak na mnie prezentuje się Dermacol oraz posłuchać jeszcze troszkę o nim, to zapraszam serdecznie do obejrzenia filmiku. Pozdrawiam, Monika :*
ps. jakie są Wasze przygody z Dermacol'em? Stosowałyście go kiedyś? A może możecie polecić coś podobnego?


Kosmetyki: tanie a dobre - cz. II Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

Zobacz też

Owocowa pielęgnacja z Dermacol
Przegląd nowości: Make-up Revolution
TEST - Pierre Rene Medic - Care Foundation + ROZDANIE
TEST - podkład CATRICE HD - HIT na SERIO??

Komentarze do DERMACOL Make Up Cover - test na żywo

Anuluj
2017-10-01 16:56:20
Swietny post! Bardzo przydatne informacje, miło sie czyta!
2017-09-03 11:32:39
warto przeczytać ten wpis
2017-08-22 08:20:59
warto przeczytać ten wpis
2017-05-28 12:53:54
Całkiem ładne opracowanie, fajnie, podoba mi się
2017-05-27 16:02:05
Genialny art, cud miód i same najlepsze orzeszki
2017-05-27 12:39:08
Hadzia! Huhuha, moderacja cała zła! ;P
2017-05-19 16:19:29
lubię takie wpisy, warto przeczytać
2017-04-29 15:09:26
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-25 20:06:33
Kiedyś go używałam, ale trzeba z nim obchodzić się bardzo ostrożnie :)
2017-04-12 12:20:31
Chyba w końcu go kupię :D
2017-04-08 19:02:50
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-03-25 14:51:40
ładnie
2017-02-20 19:47:38
świetny
2017-02-19 11:59:09
Ładnie
2017-02-17 15:50:47
интересно!
2017-02-11 21:30:18
ładnie
2017-02-09 08:59:01
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-07 18:20:00
świetny
2017-02-07 15:59:48
ładnie
2017-01-29 15:30:28
ładnie
2017-01-27 17:58:49
Ładnie
2017-01-07 22:50:49
ładnie
2017-01-07 01:30:41
Kusi mnie bardzo, ale czy sprawdzi się do cery dojrzałej..? Myślę, że jako korektor, dlatego kupię próbkę.
2016-12-15 23:32:32
Ładnie
2016-11-23 19:31:09
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich
2016-11-22 16:35:06
ładnie
2016-11-20 19:36:51
uwielbiam go, zakryje wszystko :)
2016-11-17 22:28:13
świetny
2016-11-17 16:58:25
ładnie
2016-11-08 22:32:17
sorki źle mi się kliknęło
2016-10-02 13:04:33
świetny podkład
2016-09-27 22:08:59
super
2016-09-01 18:19:42
świetny
2016-08-15 12:30:02
Super
2016-08-09 16:08:09
super
2016-08-06 21:10:59
super
2016-07-05 12:56:04
super
2016-06-17 16:02:03
super
2016-06-03 16:58:42
muszę przetestować!
2016-05-30 17:47:09
lubie go
2016-05-29 11:53:04
super
2016-05-08 10:53:53
Super
2016-05-02 15:34:31
Uwielbiam ten podkład-kamuflaż zazwyczaj mieszam go z innym lekkim podkładem.
2016-04-26 15:55:58
świetne
2016-04-09 14:23:19
Super
2016-04-05 06:55:00
Super
2016-04-04 19:58:50
Super
2016-04-04 19:40:16
świetny
2016-04-04 13:23:39
świetny
2016-04-02 22:47:06
świetny
2016-04-02 11:26:12
Super
2016-04-01 18:31:41
świetny
2016-04-01 09:38:59
On jest lepszy jako korektor.
2016-03-31 10:50:48
świetny
2016-03-30 00:10:11
świetny
2016-03-30 00:08:28
świetny
2016-03-29 16:27:40
Super
2016-03-29 16:27:34
Super
2016-03-29 14:35:07
świetny
2016-03-28 21:27:13
super
2016-11-10 20:52:42
a ja mam inne zdanie na ten temat
2016-03-28 19:12:08
Super
2016-03-27 22:21:27
świetny
2016-03-26 10:25:35
super :)
2016-03-25 23:22:16
świetny
2016-03-23 18:48:57
świetny
2016-03-22 16:31:13
super
2016-03-21 19:29:46
Nigdy go nie miałam ale skuszę się na próbkę.
2016-03-20 13:48:49
świetny
2016-03-16 23:50:08
świetny
2016-03-15 21:46:30
super
2016-03-15 13:13:15
super
2016-03-14 00:21:05
super
2016-03-13 11:29:54
super
2016-03-12 18:57:04
nie lubie go czuje sie jakbym szpachle nałożyła
2016-03-12 13:46:17
świetny
2016-03-10 22:54:27
świetny
2016-03-10 13:04:55
Świetny produkt!
2016-03-09 19:46:14
świetny
2016-03-07 17:41:28
Super :)
2016-03-04 23:45:45
świetny
2016-03-02 22:54:56
świetny
2016-02-29 20:25:54
świetny
2016-02-29 18:21:02
super:D
2016-02-27 15:24:15
super
2016-02-26 15:15:08
Zbyt ciężki.
2016-02-26 15:03:01
świetny film :D
2016-02-25 21:00:37
super
2016-02-24 15:15:33
super :)
2016-02-20 22:08:45
Jakieś takie małe wydaje się to opakowanie w porównaniu do innych podkładów
2016-02-19 16:41:10
duzo slyszalam o tym produkcie ale jeszcze go nie mam
2016-02-15 07:34:41
A mnie on bardzo ciekawi.
2016-11-10 03:45:32
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi" :3
2016-02-08 23:55:47
Pierwszy raz o nim słyszę :)
2016-02-04 02:04:28
nie przekonuja mnie ta podklady
2016-02-02 07:41:04
Help! Podoba mi się efekt krycia ale, mimo że nakładam minimalną ilość, to koszmarnie się błyszczy - dosłownie tłusta, lepiąca się warstwa. Czym go zmatowić? Baza, puder, inny sposób nakładania? Może ma ktoś jakieś sprawdzone sposoby?
2016-02-01 13:59:52
Super
2016-01-21 22:14:46
Pierwszy raz słyszę o tym podkładzie
2016-01-26 15:23:55
Jest także dostępny u Pani w sklepie - "Max Factor - Podkład Lasting Performance".
2016-01-20 14:13:39
Używam podkładu Lasting Performance 105,106 (w zależności od pory roku), jaki kolor Dermacolu byłby dla mnie optymalny? pozdrawiam
2015-12-27 13:20:53
Nie mam
2015-12-26 22:47:19
Wyglada super
2015-12-21 23:30:05
uzywam jako korektor
2015-12-12 22:53:39
jeżeli kryjący, to na pewno nie jest na co dzień;/
2015-11-30 10:41:44
Ten podkład jest według mnie aż za bardzo kryjący, lepiej sprawdza się jako korektor.
2015-11-29 18:27:27
Pierwszy raz słyszę o tej marce
2015-11-29 11:14:34
Świetna recenzja :)
2015-11-26 03:58:12
Idealny jako korektor. A moje pytanie czy 216 jest jeszcze produkowany przez Dermacol?
2015-11-23 21:44:59
idealny na awaryjne sytuacje :)
2015-10-17 20:27:05
Podkład faktycznie dobrze kryje , ale aplikacja wydaje się dosyć trudna . Mam wyrażenie , że jest zbyt ciężki pod oczy .
2015-10-07 22:38:57
Nie spodziewałam się, że Dermacol ma taką historię ;) Naczytałam się o nim dużo w samym superlatywach i właśnie zamierzam go kupić na moje ogromne cienie pod oczami :(
2015-10-04 18:32:06
super :)
2015-09-07 18:03:53
nie sprawdził się u mnie
2015-08-31 13:37:36
dlaczego ?
2016-01-07 17:15:10
Popieram koleżanke
2017-05-28 02:08:58
Pozdrowionka dla ciebie kochana, całuję gorąco
2015-08-18 14:11:48
Nie sprawdził sie u mnie :c
2015-08-16 13:08:40
również się u mnie nie sprawdzil :/
2015-08-14 12:41:11
muszę wypróbować
2015-08-14 11:50:17
wypróbowałam i nie sprawdził sie u mnie.. niestety
2015-08-11 19:25:20
mysle, ze warto zamowic probki
2015-08-10 10:58:34
przydatna recenzja
2015-08-09 21:49:19
przydatny filmik
2015-08-05 15:58:09
Uwielbiam ten podkład! Używam go już od jakichś 2 lat i póki co nie znalazłam lepszego, bardziej kryjącego podkładu. Mam odcień 208, który jest bardzo jasny ale pasuje do mnie idealnie. W zależności jaki efekt chcę osiągnąć aplikuję go pędzlem lub gąbką.
2015-07-31 17:59:30
Podobają mi się najjaśniejszy odcień, ma zdjęciach wydaje się do mnie pasować :)
2015-07-19 14:25:52
Mam Dermacol i używam już którąś tubkę z kolei.. nie nakładam go na całą twarz ale używam tylko jako korektora i sprawdza się idealnie ;)
2015-07-12 21:20:21
Chciałabym zakupić sobie ten produkt, ale mam problem z doborem koloru odpowiedniego do mojej karnacji. Interesuje mnie jasny kolor ale wpadający w brąz. Posiadam kolor 207, który jest jak dla mnie wpadający w róż, oraz kolor 209, który jest kompletnie różowy. Czy ktoś może mi doradzić jaki kolor wybrać? z góry dziękuję za odpowiedź.
2015-06-11 15:44:39
Robię przymiarki do zakupu z Waszego sklepu, ale mam kłopot z odcieniem :) zazwyczaj używam podkładu CS dla tłustej/mieszanej w kolorze 150 buff i jest dla mnie delikatnie za ciemny, z kolei 110 robił ze mnie świnkę i wyglądałam w nim wstrętnie. Ostatnio testuję kolor skin balance 20, dopiero dwa razy użyłam, więc za wcześnie na określenie perfekcji w kolorze, ale myślę, że to będzie to. Jaki odcień dermacolu powinnam wybrać? i jeżeli chciałabym spróbować konturowania dermacolem, to który odcień byłby do tego odpowiedni? do konturowania odpowiada mi sahara sand - jeśli to miałoby pomóc Wam w pomocy mi. :)))) będę ultra wdzięczna za pomoc!!!
2016-11-11 04:14:02
nie zgodzę się z tym
2015-06-15 11:40:26
Dziękujemy za komentarz. Jeśli chodzi o podkład Dermacol zbliżonym odcieniem jest kolor 208. Do konturowania natomiast, w niewielkiej ilości nadawałby się numer 221. Pozostałe są zbyt ciemne i mają bardziej ciepły odcień. Pozdrawiam ;)
2015-04-30 07:43:51
chciałabym zakupić ten produkt ale z wyłącznym przeznaczeniem pod oczy ,tylko boje się ze mnie tam totalnie wysuszy i że aplikowany nawet w bardzo małych ilościach będzie uwydatniał zmarszczki heh i nie wiem co zrobić
2014-07-07 17:48:11
Pomimo tego, że opinie są podzielone w desperacji kupiłam najjaśniejszy odcień, niestety jestem bardzo blada i 208 jest dla mnie ciut za ciemna :/ Jednak po nałożeniu nakładam biały puder aby kolor twarzy się aż tak nie odznaczał od reszty. Po kilku testach stwierdzam, że ten podkład traci właściwości wodoodporne jeśli na początku nałożymy na twarz bogaty krem. Raz się wybrałam na zakupy niestety było bardzo gorąco, a on dosłownie cały spływał, a gdy chciałam go delikatnie odcisnąć chusteczką, starłam go z twarzy. Jednak świetnie się sprawdza gdy mamy na twarzy leciutki krem a na to ten podkład, wtedy przyznam rację trzyma się dosłownie cały dzień. I co ciekawe sam podkład jest w stanie zakryć moje ekstremalnie czerwone policzki i nos :] Nakładam go pędzlem, wtedy mniej więcej wygląda bardziej naturalnie. Nakładając go palcami mamy sporo smug, jeszcze muszę pokombinować z gąbeczką, ale jak na razie jestem zadowolona i polecam go przetestować. A i jeszcze jedno nie nakładajmy go za dużo, bo sobie zrobimy kuku czyli wielką maskę.
2014-05-06 18:29:19
hejka, gdzie można kupić jasne odcienie dermacolu W WARSZAWIE? Bardzo proszę o pomoc.
2014-05-07 13:48:01
przykro mi, nie wiem. Możesz jednak przez internet - np. w moim sklepie. Doradzimy Ci z kolorem :)
2016-01-11 12:24:43
Właśnie
2013-07-13 23:28:15
Można ten podkład kupić w zwykłej drogerii czy tylko przez internet?
2013-07-13 09:41:10
Podkład bardzo dobry i nakładałam go w różne sposoby i tak jak powiedziałaś przy zbyt dużej ilości błyszczy się, jako kamuflż jest bardzo dobry jedynie do czego mogę sie przyczepić to, to że lubi wysuszać i podkreślać miejsca z wypryskami. Co do tubki w której jest, szybko mi popękała więc znalazł się w słoiczku po kremie co ułatwia nabranie odpowiedniej ilości.
2013-07-12 17:43:08
Nie stosowałam Dermacolu ale czytałam, że nie jest to podkład na codzień, bo jest dosyć ciężki. Mimo to,chciałabym go kiedyś wypróbować z ciekawości.
2013-07-12 13:42:24
Używam Dermakol od 2 miesięcy na początku byłam w szoku wybrałam odcień zgodny z moją aktualnie opaloną karnacją ale po rozpakowaniu kolor okazał się odrobię za jasny ale to nic i tak służ mi jako kamuflaż ewentualnie używam go do wzmocnienia krycia i łącze z innym podkładem. Jestem w szoku bo fantastycznie ryje i nawet trzyma się dość dobrze, a przetestowałam go w dość nietypowej sytuacji, upał a ja brałam udział pokazie strażackim UPS jest gruby i warzy trochę<zwłaszcza jak go nosi kobieta za wielki ciężki> do tego gumaki, rękawice i hełm zestaw do ugotowania się żywcem w słońcu plus gaszenie temperatura fajna. Po "kilku minutach "owego pokazu trzeba wracać na imprezę a podkład z Dermakolem był na miejscu i nie musiałam się poprawiać. Więc a takie pieniądze takie małe cudo szał kamuflaż który wystarczy na bardzo długo i na prawdę działa i żadne minusy nie odstraszając zapcha itp.
2013-07-12 13:12:04
Jako korektor jest super. Lepszy niż kamuflaż kryolan. Jako podkład używam do sesji. Potem mam dużo mniej pracy w fotosyopie. Czasem mieszam z innym podkładem. Odcień 208 kupiony przez przypadek używałam do rozjaśniania podkładów. Mieszam go też z pudełeczko po cieni pojedynczym z korektorem z rosmana, który lubie a jest za ciemny. Dermacolem go rozjaśniam i przy okazji tez krycie jest fajne.
2013-07-12 12:53:29
Mialam go i absolutnie nie nadaje sie pod oczy ,poniewaz strasznie wysusza!
2013-07-12 11:40:47
Używam od jakiegoś roku do makijaży, świetny produkt w super cenie!