Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

DERMACOL Make Up Cover - test na żywo

  • Data opublikowania: 12 Lipiec 2013
  • Autor: ladymakeup
33
Dermacol Make Up Cover - czy jest ktoś, kto go nie zna? Pewnie znalazłoby się kilka osób, ale raczej w okrojonej ilości... Bo jak tu nie znać jednego z najbardziej kultowych podkładów? W czasach PRL-u robił niesamowitą "furorę" (nie, nie - nie pamiętam tego - wiem z opowieści mamy;), teraz też nie odstaje od swoich "młodszych kolegów". Dla osób, które jednak nie miały z nim nigdy styczności - kilka słów wprowadzających: Dermacol to intensywnie kryjący podkład o zwiększonej zawartości pigmentu (aż 50%). Świetnie radzący sobie z wszelkiego rodzaju problemami: od niedoskonałości aż po przebarwienia. Dodatkowo ma właściwości wodoodporne, a także zawiera dość wysoki filtr - 30 SPF.
Warto również wspomnieć - jako ciekawostkę - że receptura tego fluidu opracowana została w czeskim studio filmowym, a następnie sprzedana do Hollywood!!:) Jeśli zatem ktoś chce poczuć się jak prawdziwa gwiazda - może "wysmarować się" Dermacol'em ;p Ale żarty żartami, odłóżmy je na bok... Tak, jak prawie każdy kosmetyk, ma swoje plusy i minusy. Do niekwestionowanych plusów zaliczyć możemy te wspominane już właściwości kryjące, które niestety pociągają za sobą minus - niebywałą łatwość w osiągnięciu "efektu maski"... Na szczęście jednak - będąc świadomym jej wystąpienia - skutecznie możemy jej uniknąć. Na przykład poprzez bardzo dokładne rozsmarowanie podkładu, nałożenie uprzednio kremu bardzo mocno nawilżającego skórę, czy też rozprowadzenie go przy pomocy wilgotnej gąbeczki (tzw. aplikacja na mokro). Innym istotnym plusem tego produktu jest jego cena - niska oczywiście - która sprawia, że w tej kategorii cenowej, Dermacol nie ma sobie równych. Jeśli chodzi o kolorystykę - występuje on w 12 odcieniach - od bardzo jasnego nr 208 (dzięki któremu możemy uzyskać prawdziwie "alabastrową twarz"), kończąc na ciemniejszych - dla skór opalonych (choć akurat w przypadku tego podkładu kolorystyka nie ciemnieje wraz z numeracją). Mój ulubiony odcień uzyskuję poprzez zmieszanie dwóch kolorów - wspominanego już 208 i 221, w stosunku 1:2. Zastosowanie tego specyfiku jest również wszechstronne. Możemy używać go tradycyjnie - jako podkład; zmieszać go z kremem tworząc lżejszy fluid; czy też stosować go punktowo jako korektor, a wręcz kamuflaż - radząc sobie w ten sposób miejscowo z niedoskonałościami (sińcami pod oczami - warunek - napięta i nawilżona skóra). Dla zobrazowania Wam możliwego do osiągnięcia efektu - przeprowadziłam na sobie tzw. test na żywo :) Jeśli chcecie zobaczyć jak na mnie prezentuje się Dermacol oraz posłuchać jeszcze troszkę o nim, to zapraszam serdecznie do obejrzenia filmiku. Pozdrawiam, Monika :*
ps. jakie są Wasze przygody z Dermacol'em? Stosowałyście go kiedyś? A może możecie polecić coś podobnego?


Zobacz też

Komentarze do DERMACOL Make Up Cover - test na żywo

log01
2019-06-26 02:14:14
przydatny filmik

wasia
2018-10-02 11:53:05
świetnie

brygidap1
2019-02-07 23:03:24
Świetny

gutek
2018-08-12 21:32:32
świetnie

anniee896
2018-07-15 14:55:31
Świetny

jogo
2018-04-23 14:44:43
dla mnie jest najlepszy

anan93
2018-02-27 19:17:57
świetny

lazybitch
2017-12-01 23:22:29
ładnie

GrazynaOrkie
2017-10-01 16:56:20
Swietny post! Bardzo przydatne informacje, miło sie czyta!

mefir13
2017-09-03 11:32:39
warto przeczytać ten wpis

lwia1
2017-08-22 08:20:59
warto przeczytać ten wpis

Netzakupy
2017-05-28 12:53:54
Całkiem ładne opracowanie, fajnie, podoba mi się

Netzakupy
2017-05-27 16:02:05
Genialny art, cud miód i same najlepsze orzeszki

Netzakupy
2017-05-27 12:39:08
Hadzia! Huhuha, moderacja cała zła! ;P

lenon
2017-05-19 16:19:29
lubię takie wpisy, warto przeczytać

optik
2017-04-29 15:09:26
ciekawy wpis podoba mi się

iv90
2017-04-25 20:06:33
Kiedyś go używałam, ale trzeba z nim obchodzić się bardzo ostrożnie :)

Amante
2017-04-12 12:20:31
Chyba w końcu go kupię :D

fiona1
2017-04-08 19:02:50
ciekawy wpis, podoba mi się

vvv
2017-03-25 14:51:40
ładnie

melusi
2017-02-20 19:47:38
świetny

mjmj
2017-02-19 11:59:09
Ładnie

Prada86
2017-02-17 15:50:47
интересно!

manju23
2017-02-11 21:30:18
ładnie

mufinka1
2017-02-09 08:59:01
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać

monifi
2017-02-07 18:20:00
świetny

lucja1996
2017-02-07 15:59:48
ładnie

milllena
2017-01-29 15:30:28
ładnie

lvvv
2017-01-27 17:58:49
Ładnie

zuzka23
2017-01-07 22:50:49
ładnie

Koralin
2017-01-07 01:30:41
Kusi mnie bardzo, ale czy sprawdzi się do cery dojrzałej..? Myślę, że jako korektor, dlatego kupię próbkę.

lux
2016-12-15 23:32:32
Ładnie

tola
2016-11-23 19:31:09
podobają mi się takie wpisy, oby więcej takich

ninalala
2016-11-22 16:35:06
ładnie

ilonam93
2016-11-20 19:36:51
uwielbiam go, zakryje wszystko :)

tymianek
2016-11-17 22:28:13
świetny

kasis123612
2016-11-17 16:58:25
ładnie

kruci
2016-11-08 22:32:17
sorki źle mi się kliknęło

jaa
2016-10-02 13:04:33
świetny podkład

pachnidł0
2016-09-27 22:08:59
super

Cece89
2016-09-01 18:19:42
świetny

marrlena115
2016-08-15 12:30:02
Super

gabi1234
2016-08-09 16:08:09
super

pigi
2016-08-06 21:10:59
super

koniczynka100
2016-07-05 12:56:04
super

miqota
2016-06-17 16:02:03
super

weronika8442
2016-06-03 16:58:42
muszę przetestować!

login
2016-05-30 17:47:09
lubie go

ewelina9090
2016-05-29 11:53:04
super

margog9090
2016-05-08 10:53:53
Super

drt
2016-05-02 15:34:31
Uwielbiam ten podkład-kamuflaż zazwyczaj mieszam go z innym lekkim podkładem.

judyt4
2016-04-26 15:55:58
świetne

joanna9090
2016-04-09 14:23:19
Super

wika
2016-04-05 06:55:00
Super

tosiak
2016-04-04 19:58:50
Super

jess78
2016-04-04 19:40:16
świetny

gigix
2016-04-04 13:23:39
świetny

kejti56
2016-04-02 22:47:06
świetny

volivs
2016-04-02 11:26:12
Super

mimijane
2016-04-01 18:31:41
świetny

Olaa1122
2016-04-01 09:38:59
On jest lepszy jako korektor.

marni
2016-03-31 10:50:48
świetny

hanaban
2016-03-30 00:10:11
świetny

hanaban
2016-03-30 00:08:28
świetny

jowita40
2016-03-29 16:27:40
Super

jowita40
2016-03-29 16:27:34
Super

lily21
2016-03-29 14:35:07
świetny

eluv
2016-03-28 21:27:13
super

pierozkowa
2016-11-10 20:52:42
a ja mam inne zdanie na ten temat

niewyspana
2016-03-28 19:12:08
Super

kikaku
2016-03-27 22:21:27
świetny

elizzka
2016-03-26 10:25:35
super :)

mikin
2016-03-25 23:22:16
świetny

tygielek
2016-03-23 18:48:57
świetny

weronika9090
2016-03-22 16:31:13
super

Parikla
2016-03-21 19:29:46
Nigdy go nie miałam ale skuszę się na próbkę.

elik
2016-03-20 13:48:49
świetny

marli54
2016-03-16 23:50:08
świetny

teddy23
2016-03-15 21:46:30
super

zuza5254
2016-03-15 13:13:15
super

aniie12
2016-03-14 00:21:05
super

zuza5254
2016-03-13 11:29:54
super

magdalen97
2016-03-12 18:57:04
nie lubie go czuje sie jakbym szpachle nałożyła

aniie12
2016-03-12 13:46:17
świetny

lipsy
2016-03-10 22:54:27
świetny

ptysiul
2016-03-10 13:04:55
Świetny produkt!

kitty000
2016-03-09 19:46:14
świetny

MM2003
2016-03-07 17:41:28
Super :)

gosia123
2016-03-04 23:45:45
świetny

rose01
2016-03-02 22:54:56
świetny

dizzy
2016-02-29 20:25:54
świetny

zuza5254
2016-02-29 18:21:02
super:D

blondee
2016-02-27 15:24:15
super

Olaa1122
2016-02-26 15:15:08
Zbyt ciężki.

anee
2016-02-26 15:03:01
świetny film :D

zombiee
2016-02-25 21:00:37
super

lusior
2016-02-24 15:15:33
super :)

Moja
2016-02-20 22:08:45
Jakieś takie małe wydaje się to opakowanie w porównaniu do innych podkładów

karola12345
2016-02-19 16:41:10
duzo slyszalam o tym produkcie ale jeszcze go nie mam

comfortinnending
2016-02-15 07:34:41
A mnie on bardzo ciekawi.

bettilou
2016-11-10 03:45:32
w sumie jak to mówią "co kto w życiu lubi" :3

Moja
2016-02-08 23:55:47
Pierwszy raz o nim słyszę :)

Ana00
2016-02-04 02:04:28
nie przekonuja mnie ta podklady

Karla
2016-02-02 07:41:04
Help! Podoba mi się efekt krycia ale, mimo że nakładam minimalną ilość, to koszmarnie się błyszczy - dosłownie tłusta, lepiąca się warstwa. Czym go zmatowić? Baza, puder, inny sposób nakładania? Może ma ktoś jakieś sprawdzone sposoby?

rdmakeup
2016-02-01 13:59:52
Super

Klaudiamala
2016-01-21 22:14:46
Pierwszy raz słyszę o tym podkładzie

Marta
2016-01-26 15:23:55
Jest także dostępny u Pani w sklepie - "Max Factor - Podkład Lasting Performance".

Marta
2016-01-20 14:13:39
Używam podkładu Lasting Performance 105,106 (w zależności od pory roku), jaki kolor Dermacolu byłby dla mnie optymalny? pozdrawiam

ANNESA
2015-12-27 13:20:53
Nie mam

ANNESA
2015-12-26 22:47:19
Wyglada super

waterandwine
2015-12-21 23:30:05
uzywam jako korektor

MaryMary
2015-12-12 22:53:39
jeżeli kryjący, to na pewno nie jest na co dzień;/

Gorzka13
2015-11-30 10:41:44
Ten podkład jest według mnie aż za bardzo kryjący, lepiej sprawdza się jako korektor.

klaudusia0807
2015-11-29 18:27:27
Pierwszy raz słyszę o tej marce

LaRive
2015-11-29 11:14:34
Świetna recenzja :)

riley
2015-11-26 03:58:12
Idealny jako korektor. A moje pytanie czy 216 jest jeszcze produkowany przez Dermacol?

sylwuzaur13
2015-11-23 21:44:59
idealny na awaryjne sytuacje :)

jupi
2015-10-17 20:27:05
Podkład faktycznie dobrze kryje , ale aplikacja wydaje się dosyć trudna . Mam wyrażenie , że jest zbyt ciężki pod oczy .

karotka07
2015-10-07 22:38:57
Nie spodziewałam się, że Dermacol ma taką historię ;) Naczytałam się o nim dużo w samym superlatywach i właśnie zamierzam go kupić na moje ogromne cienie pod oczami :(

hellosadnessxx
2015-10-04 18:32:06
super :)

tutajsylwia
2015-09-07 18:03:53
nie sprawdził się u mnie

kamilla
2015-08-31 13:37:36
dlaczego ?

kiniaa19
2016-01-07 17:15:10
Popieram koleżanke

Netzakupy
2017-05-28 02:08:58
Pozdrowionka dla ciebie kochana, całuję gorąco

kamilaa109
2015-08-18 14:11:48
Nie sprawdził sie u mnie :c

sblaszczyk1998
2015-08-16 13:08:40
również się u mnie nie sprawdzil :/

paula978
2015-08-14 12:41:11
muszę wypróbować

rozkminiaj1
2015-08-14 11:50:17
wypróbowałam i nie sprawdził sie u mnie.. niestety

Sylwia14
2015-08-11 19:25:20
mysle, ze warto zamowic probki

MałgosiaGosia
2015-08-10 10:58:34
przydatna recenzja

karolina1005
2015-08-09 21:49:19
przydatny filmik

Klaudia
2015-08-05 15:58:09
Uwielbiam ten podkład! Używam go już od jakichś 2 lat i póki co nie znalazłam lepszego, bardziej kryjącego podkładu. Mam odcień 208, który jest bardzo jasny ale pasuje do mnie idealnie. W zależności jaki efekt chcę osiągnąć aplikuję go pędzlem lub gąbką.

Paulina12345
2015-07-31 17:59:30
Podobają mi się najjaśniejszy odcień, ma zdjęciach wydaje się do mnie pasować :)

KamiluŚkaa
2015-07-19 14:25:52
Mam Dermacol i używam już którąś tubkę z kolei.. nie nakładam go na całą twarz ale używam tylko jako korektora i sprawdza się idealnie ;)

Edyta
2015-07-12 21:20:21
Chciałabym zakupić sobie ten produkt, ale mam problem z doborem koloru odpowiedniego do mojej karnacji. Interesuje mnie jasny kolor ale wpadający w brąz. Posiadam kolor 207, który jest jak dla mnie wpadający w róż, oraz kolor 209, który jest kompletnie różowy. Czy ktoś może mi doradzić jaki kolor wybrać? z góry dziękuję za odpowiedź.

Leia
2015-06-11 15:44:39
Robię przymiarki do zakupu z Waszego sklepu, ale mam kłopot z odcieniem :) zazwyczaj używam podkładu CS dla tłustej/mieszanej w kolorze 150 buff i jest dla mnie delikatnie za ciemny, z kolei 110 robił ze mnie świnkę i wyglądałam w nim wstrętnie. Ostatnio testuję kolor skin balance 20, dopiero dwa razy użyłam, więc za wcześnie na określenie perfekcji w kolorze, ale myślę, że to będzie to. Jaki odcień dermacolu powinnam wybrać? i jeżeli chciałabym spróbować konturowania dermacolem, to który odcień byłby do tego odpowiedni? do konturowania odpowiada mi sahara sand - jeśli to miałoby pomóc Wam w pomocy mi. :)))) będę ultra wdzięczna za pomoc!!!

Lisia
2016-11-11 04:14:02
nie zgodzę się z tym

AniaLadyMakeUp
2015-06-15 11:40:26
Dziękujemy za komentarz. Jeśli chodzi o podkład Dermacol zbliżonym odcieniem jest kolor 208. Do konturowania natomiast, w niewielkiej ilości nadawałby się numer 221. Pozostałe są zbyt ciemne i mają bardziej ciepły odcień. Pozdrawiam ;)

monika212121
2015-04-30 07:43:51
chciałabym zakupić ten produkt ale z wyłącznym przeznaczeniem pod oczy ,tylko boje się ze mnie tam totalnie wysuszy i że aplikowany nawet w bardzo małych ilościach będzie uwydatniał zmarszczki heh i nie wiem co zrobić

Carmell
2014-07-07 17:48:11
Pomimo tego, że opinie są podzielone w desperacji kupiłam najjaśniejszy odcień, niestety jestem bardzo blada i 208 jest dla mnie ciut za ciemna :/ Jednak po nałożeniu nakładam biały puder aby kolor twarzy się aż tak nie odznaczał od reszty. Po kilku testach stwierdzam, że ten podkład traci właściwości wodoodporne jeśli na początku nałożymy na twarz bogaty krem. Raz się wybrałam na zakupy niestety było bardzo gorąco, a on dosłownie cały spływał, a gdy chciałam go delikatnie odcisnąć chusteczką, starłam go z twarzy. Jednak świetnie się sprawdza gdy mamy na twarzy leciutki krem a na to ten podkład, wtedy przyznam rację trzyma się dosłownie cały dzień. I co ciekawe sam podkład jest w stanie zakryć moje ekstremalnie czerwone policzki i nos :] Nakładam go pędzlem, wtedy mniej więcej wygląda bardziej naturalnie. Nakładając go palcami mamy sporo smug, jeszcze muszę pokombinować z gąbeczką, ale jak na razie jestem zadowolona i polecam go przetestować. A i jeszcze jedno nie nakładajmy go za dużo, bo sobie zrobimy kuku czyli wielką maskę.

maja
2014-05-06 18:29:19
hejka, gdzie można kupić jasne odcienie dermacolu W WARSZAWIE? Bardzo proszę o pomoc.

ladymakeup
2014-05-07 13:48:01
przykro mi, nie wiem. Możesz jednak przez internet - np. w moim sklepie. Doradzimy Ci z kolorem :)

kiniaa19
2016-01-11 12:24:43
Właśnie

RedBlush
2013-07-13 23:28:15
Można ten podkład kupić w zwykłej drogerii czy tylko przez internet?

Nitka24
2013-07-13 09:41:10
Podkład bardzo dobry i nakładałam go w różne sposoby i tak jak powiedziałaś przy zbyt dużej ilości błyszczy się, jako kamuflż jest bardzo dobry jedynie do czego mogę sie przyczepić to, to że lubi wysuszać i podkreślać miejsca z wypryskami. Co do tubki w której jest, szybko mi popękała więc znalazł się w słoiczku po kremie co ułatwia nabranie odpowiedniej ilości.

Helen
2013-07-12 17:43:08
Nie stosowałam Dermacolu ale czytałam, że nie jest to podkład na codzień, bo jest dosyć ciężki. Mimo to,chciałabym go kiedyś wypróbować z ciekawości.

Fhoemnix Black
2013-07-12 13:42:24
Używam Dermakol od 2 miesięcy na początku byłam w szoku wybrałam odcień zgodny z moją aktualnie opaloną karnacją ale po rozpakowaniu kolor okazał się odrobię za jasny ale to nic i tak służ mi jako kamuflaż ewentualnie używam go do wzmocnienia krycia i łącze z innym podkładem. Jestem w szoku bo fantastycznie ryje i nawet trzyma się dość dobrze, a przetestowałam go w dość nietypowej sytuacji, upał a ja brałam udział pokazie strażackim UPS jest gruby i warzy trochę<zwłaszcza jak go nosi kobieta za wielki ciężki> do tego gumaki, rękawice i hełm zestaw do ugotowania się żywcem w słońcu plus gaszenie temperatura fajna. Po "kilku minutach "owego pokazu trzeba wracać na imprezę a podkład z Dermakolem był na miejscu i nie musiałam się poprawiać. Więc a takie pieniądze takie małe cudo szał kamuflaż który wystarczy na bardzo długo i na prawdę działa i żadne minusy nie odstraszając zapcha itp.

Asia
2013-07-12 13:12:04
Jako korektor jest super. Lepszy niż kamuflaż kryolan. Jako podkład używam do sesji. Potem mam dużo mniej pracy w fotosyopie. Czasem mieszam z innym podkładem. Odcień 208 kupiony przez przypadek używałam do rozjaśniania podkładów. Mieszam go też z pudełeczko po cieni pojedynczym z korektorem z rosmana, który lubie a jest za ciemny. Dermacolem go rozjaśniam i przy okazji tez krycie jest fajne.

kadi
2013-07-12 12:53:29
Mialam go i absolutnie nie nadaje sie pod oczy ,poniewaz strasznie wysusza!

Martyna
2013-07-12 11:40:47
Używam od jakiegoś roku do makijaży, świetny produkt w super cenie!