Bourjois - ROUGE EDITION AQUA Laquer - HIT czy KIT?

  • Data opublikowania: 2015-08-16 19:40:02
  • Autor: ladymakeup
  • 51

Bourjois to ceniona francuska marka, która w swojej ofercie ma kilka kultowych produktów. Podkłady Healthy Mix czy 123, róże wypiekane i puder brązujący w formie czekolady, to tylko niektóre z kosmetyków określanych jako "must have". Od niedawna jednak ich największym i niekwestionowanym HITem są pomadki w płynie Rouge Edition Velvet. Wyjątkowo trwałe, bezproblemowe w noszeniu i o pięknych kolorach. Do tego w przystępnej cenie - w stosunku do ich wydajności i niespotykanej skuteczności. Nic zatem dziwnego, że od kilku sezonów goszczą w większości kosmetyczek. Producent, chcąc powtórzyć ten niebywały sukces, wypuścił w tym roku na rynek pomadki ROUGE EDITION AQUA Laquer. Podobnie jak starsze siostry, są to szminki płynne i skomponowane w pięknej kolorystyce. Czy okażą się podobnym HITem??

To pozostawię do Waszej indywidualnej oceny. Wydaje mi się, że mają sporą szansę. Tak jak wspominałam - piękne kolory i lustrzany połysk, niczym tafla wody, tworzą na ustach wspaniały efekt. Krycie pomadek jest różne - w zależności od koloru. Jedne są całkowicie kryjące, drugie transparentne. Z całą pewnością nie wysuszają warg, ani nie podkreślają suchych skórek. Zawsze jest jednak jakieś "ale". W przypadku ROUGE EDITION AQUA Laquer jest nim ich trwałość. Niestety, nie goszczą na naszych ustach tak długo, jak i "sławne siostry". Osobiście bardzo nad tym ubolewam, bo nie ukrywam, że wiązałam z tym kosmetykiem spore nadzieje. Od dawna marzyłam o wygładzonych, równomiernie pokrytych i błyszczących ustach, pomalowanych trwałym kosmetykiem. Widocznie poszukiwania ideału muszę rozpocząć na nowo... Choć dla wyjaśnienia dodam, że szminki te zajęły już swoje miejsca w mojej kosmetyczce - bo pomimo tego, że makijaż wymaga poprawek, to pozostawia na ustach warstwę pigmentu - jakby po zastosowaniu transparentnych farbek do ust (np. jak Bell Lip Tint). Zapraszam na filmik - kolory powinny rozwiać wszelkie wątpliwości :) pozdrawiam serdecznie, Monika :* 

 

Nazwa Dostępność Cena
Polecane pędzle do podkładu Pod lupą: Gosh VELVET TOUCH LIPSTICK MATT

Zobacz też

Pod lupą: Bourjois La Laque
TEST - podkład CATRICE HD - HIT na SERIO??
Kosmetyki: tanie a dobre - czy to możliwe?

Komentarze do Bourjois - ROUGE EDITION AQUA Laquer - HIT czy KIT?

Anuluj
2017-08-09 20:06:41
Жаль мне не подходят такие оттенки
2017-07-17 11:51:50
podoba mi się bardzo ten wpis
2017-07-08 13:10:41
ładnie
2017-06-02 09:51:01
piękne są kolory tych pomadek
2017-05-23 22:07:31
Świetny wpis, bardzo mi się podoba, przyjemnie się czyta :)
2017-04-25 17:01:35
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-21 00:08:24
ciekawy wpis podoba mi się
2017-04-14 09:36:38
świetnie
2017-04-11 22:25:16
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-04-09 12:53:43
Nie byłam przekonana do tych pomadek, ale prezentują się całkiem przyjemnie :)
2017-04-09 09:21:12
Piękne te odcienie :)
2017-04-06 16:38:20
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-04-03 06:54:59
ładnie
2017-03-21 23:23:50
ładnie
2017-03-16 16:00:16
ciekawy wpis, warto go przeczytać
2017-02-27 16:46:45
Śliczne odcienie czerwieni:)
2017-02-26 21:43:00
ładnie
2017-02-26 14:52:43
Ładnie
2017-02-22 18:41:52
świetny
2017-02-21 11:47:23
ciekawy wpis warto go przeczytać
2017-02-17 15:49:30
красиво!
2017-02-16 16:18:49
Ładnie
2017-02-15 15:45:06
O jej, tyle cudownych kolorów aż trudno się zdecydować.
2017-02-14 10:52:32
świetny
2017-02-12 13:08:19
ciekawy wpis, dużo przydatnych informacji
2017-02-09 19:00:43
ciekawy i przydatny wpis polecam przeczytać
2017-02-01 14:41:42
ładnie
2017-01-31 17:52:24
Ładnie
2017-01-30 18:05:29
Ładnie
2017-01-30 14:41:46
ładnie
2017-01-28 23:08:31
Ładnie
2017-01-28 17:12:20
świetnie
2017-01-28 08:58:30
Ładnie
2017-01-23 11:44:21
podoba mi się bardzo ten wpis
2017-01-23 10:27:20
ładnie
2017-01-22 23:34:01
ładnie
2017-01-17 21:54:56
Ładnie
2017-01-14 16:24:38
podoba mi się bardzo ten wpis
2017-01-03 08:18:44
piękne kolory pomadek, ja lubię nude
2016-12-31 16:40:52
Ładnie
2016-12-30 16:37:31
Fajne produkty
2016-12-26 13:17:39
świetny
2016-12-23 16:16:21
Ładnie
2016-12-20 19:46:45
ładnie
2016-12-17 13:27:05
Ładnie
2016-12-17 08:37:31
podoba mi się ten wpis
2016-12-11 15:06:27
Ładnie
2016-12-10 14:15:50
fajna alternatywa od matów
2016-12-08 10:33:21
świetny
2016-12-05 18:33:44
Te pomadki stały się jedną z najbardziej rozpoznawalnych produktów - Bourjois :) Nic dziwnego, są świetne :)
2016-12-02 14:36:07
ładne kolory pomadek
2016-12-01 22:30:47
jeszcze nie miałam okazji testować...
2016-11-30 08:22:25
Mam 3 kolory z tej serii i muszę przyznać,że kolory piękne i rewelacyjna pigmentacja.Pięknie błyszczą i dają efekt takich mokrych ust,wogóle się nie kleją ale ich trwałość pozostawia wiele do życzenia..seria Velvet mega trwała a ta niestety się nie udała...szkoda...
2016-11-25 18:52:36
podoba mi się ten wpis
2016-11-22 22:03:48
widać napracowanie, fajna sprawa
2016-11-19 22:01:12
świetny
2016-11-17 20:35:08
podoba mi się ten wpis
2016-11-16 14:28:29
Ladnie
2016-11-02 10:20:40
fajne, ja lubię jak się błyszczy ;)
2016-10-25 23:16:35
świetny
2016-10-22 23:54:30
Ładnie
2016-10-22 11:44:31
Ładnie
2016-10-19 10:00:29
Fajne kolorki.
2016-10-17 16:27:06
świetnie
2016-10-10 13:43:55
nie przekonują mnie... coć trzeba przyznać, że kolory piękne
2016-10-08 19:15:57
wolę matowe pomadki :)
2016-10-05 20:00:50
bardzo ładne, ale ja i tak wolę Matowe <3
2016-10-04 00:27:11
świetne
2016-09-30 14:02:44
uwielbiam te pomadki, mam kilka kolorów
2016-09-21 16:47:47
super
2016-09-11 10:58:26
Bardzo lubię tą markę.
2016-09-08 23:16:40
Super
2016-09-08 18:34:21
Super
2016-09-05 21:36:55
ładne kolorki ;)
2016-09-05 07:10:50
super
2016-09-04 20:03:40
Ja jednak pozostanę wierna matowym wykończeniom :D
2016-08-26 22:58:02
super
2016-08-18 09:38:52
super
2016-08-15 18:50:59
Super
2016-08-14 10:29:02
Siper
2016-08-13 12:30:54
super
2016-08-10 18:26:00
super
2016-08-02 10:25:02
SUPER
2016-07-25 18:31:16
super
2016-07-25 18:30:51
okej
2016-07-06 16:51:42
vSuper
2016-07-05 15:45:20
Super
2016-06-30 07:07:24
super
2016-06-11 13:47:03
super
2016-06-08 06:28:55
Super
2016-05-30 20:17:51
śliczne kolory
2016-11-24 01:33:34
ciekawe czy autorka artykułu o tym wie? :]
2016-05-19 14:45:51
super
2016-05-11 16:31:39
Super
2016-05-07 14:16:51
Wydaje się być ciekawa ta pomadka :)
2016-05-07 11:22:11
Super
2016-05-04 23:03:17
z rouge edition velvet jestem bardzo zadowolona, ale tych jeszcze nie miałam okazji przetestować :)
2016-04-17 20:24:23
super
2016-04-15 08:33:05
super
2016-04-12 11:44:44
świetny
2016-04-11 09:29:34
jakos ta marka mnie nie przekonala nigdy ;p
2016-04-11 06:52:32
Super
2016-04-05 13:02:14
Super
2016-04-04 15:36:13
świetny
2016-04-03 16:53:16
świetny
2016-04-02 19:27:19
Super
2016-04-01 20:59:11
świetny
2016-04-01 15:56:33
świetny
2016-04-01 14:43:33
super
2016-03-31 17:56:25
Piekne
2016-03-31 00:05:24
super
2016-03-30 04:27:26
super
2016-03-29 16:32:16
świetny
2016-03-28 22:21:29
Super
2016-03-28 20:50:30
Wolę zostać przy wersji Rouge Edition Velvet:)
2016-03-28 18:23:13
Ciekawe
2016-03-28 08:50:31
Super
2016-03-27 16:46:36
super
2016-03-25 21:00:04
super
2016-03-24 22:47:49
super
2016-03-24 22:41:58
Super
2016-03-24 17:08:13
super :)
2016-03-23 17:21:49
Uwielbiam pomadki w płynie :)
2016-03-23 06:13:22
Super
2016-03-22 23:36:09
Super
2016-03-22 21:08:08
Super
2016-03-21 16:37:49
są cudowne:)
2016-03-21 10:54:58
Ceny jak dla mnie trochę za duże, a szkoda
2016-03-18 22:52:38
super
2016-03-17 23:16:57
świetny
2016-03-17 20:41:17
Super
2016-03-16 18:31:11
świetny
2016-03-15 15:57:09
świetny
2016-03-15 13:07:35
super
2016-03-13 10:42:37
super
2016-03-12 14:03:15
Super
2016-03-12 13:44:46
świetny
2016-03-11 18:28:11
hit zdecydowanie
2016-03-10 16:40:32
super
2016-03-09 16:02:55
piekne
2016-03-08 16:39:28
fajny
2016-03-07 22:13:45
Super
2016-03-07 19:30:24
super pomadki
2016-03-07 17:30:10
Ciekawe odcienie :)
2016-03-07 14:11:15
świetny
2016-03-07 00:01:13
Super
2016-03-06 23:13:22
super :)
2016-03-06 12:36:12
super
2016-03-06 01:41:12
świetny
2016-03-05 16:02:51
fajne kolory
2016-03-04 22:55:53
świetny
2016-03-04 21:14:10
super
2016-03-03 23:46:02
super :)
2016-03-03 14:16:13
Super
2016-03-01 19:11:58
super
2016-03-01 18:02:31
świetny
2016-02-29 21:09:38
super
2016-02-29 16:06:06
świetny post
2016-02-28 18:57:45
podobają mi się kolory
2016-02-26 15:05:19
Zdecydowanie wolę te matowe.
2016-02-26 13:07:43
świetne są!
2016-02-26 13:07:12
super są
2016-02-25 13:00:58
Super
2016-02-24 12:47:30
Bardzo ładne kolory :)
2016-02-23 20:50:30
Wolę matowe wykończenie, jednak kolorki są naprawdę ładne :)
2016-02-22 13:02:46
fajne kolorki mają :)
2016-02-21 17:32:43
Piękne kolory
2016-02-20 08:30:28
Śliczne kolory.
2016-02-18 17:58:10
Piękne kolory
2016-02-18 15:26:06
wszystko super, ale ten zapach :/
2016-02-17 15:26:59
śliczne
2016-02-15 15:03:07
Hit
2016-02-14 21:44:15
uwielbiam
2016-02-13 00:48:28
Ciekawy artykuł
2016-02-13 00:44:04
Super
2017-05-27 16:01:27
nie zgodzę się z tym :3
2016-02-12 23:15:39
super
2016-02-10 20:20:09
ciekawe produkty :)
2016-02-08 18:27:33
HIT ;)
2016-02-03 21:14:31
Super
2016-02-01 17:10:37
Śliczne kolory. Ostatnio się nad nimi zastanawiałam
2016-01-28 12:04:46
super
2016-01-28 09:27:07
Fajne są. :)
2016-01-24 22:34:44
Super
2016-01-22 19:30:54
Hit
2016-01-21 21:09:23
Super
2016-01-19 18:30:38
jeszcze nie mam tego blyszczyka
2016-01-16 14:55:57
super
2016-01-15 22:15:58
super
2016-01-15 19:13:38
super
2016-01-15 17:34:37
Rouge edition velvet mam zamiar kupic. Podobno nie wszystkie kolory są trwałe.
2016-01-12 16:11:48
Ładne
2016-01-09 23:16:39
Hit
2016-01-09 00:08:43
genialne są
2016-01-08 16:17:51
musze je kupić
2016-01-07 19:09:31
Mam chęć przetestować :)
2016-01-07 04:45:43
Musze kupic
2016-01-01 11:58:54
Niezwykle trwałe
2015-12-28 23:35:19
Z Bourjois uwielbiam tusz do rzęs, może najwyższy czas wypróbować szminki? :)
2015-12-26 06:33:59
na pewno się przyda
2015-12-24 21:18:04
Swietne
2015-12-23 08:56:32
Super są Miałam różową
2015-12-19 22:15:25
super
2015-12-15 22:16:42
Ładne
2015-12-10 12:33:12
Zdecydowanie hit :D
2015-12-08 22:07:21
ciekawy produkt ;)
2015-12-07 18:50:18
ulubione ;)
2015-12-04 19:29:22
slyszalam o nich same pochlebne opinie
2015-11-30 15:31:37
Uwielbiam te pomadki :)
2015-11-28 14:45:56
must have ! :)
2015-11-28 09:37:59
Dla mnie trochę tandetne. Wolę wersję matową :) Jest bardziej elegancka.
2015-11-27 23:01:04
Inne bardziej mi się podobają
2015-11-23 17:35:41
Kolory cud miód
2015-11-30 15:31:51
W pełni się zgadzam :)
2015-11-20 21:37:33
Super kolory
2015-11-19 00:48:14
świetne są:)
2015-11-15 22:47:34
ani hit ani kit, tak w sam raz
2015-11-12 12:41:45
powinny się znaleźć w każdej kosmetyczce !!
2015-11-10 00:49:41
Srednio je lubie, moze trafilam na kiepski egzemplarz
2015-11-04 23:19:10
Niestety matowe się u mnie nie sprawdziły ;/ Pomadka jakoś dziwnie schodziła, tak nierównomiernie. Szkoda tylko wydanych pieniędzy. Ciekawe czy Aqua laquer byłby lepszy ;/
2015-11-02 10:58:36
chętnie kupię, dziękuję za opinię :)
2015-10-28 00:21:36
Piękne mają kolory
2015-10-26 18:57:31
Chciałoby się mieć wszystkie :)
2015-10-16 16:17:18
Kolory bardzo ładne , jednak ja ostatnio preferuję na ustach mat .
2015-10-14 13:15:10
Oo bardzo zaciekawiły mnie te produkty. Chętnie się skuszę na jakiś kolor :)
2015-10-11 23:35:27
Mam kredkę Z Bourjois i jest bardzo dobra
2015-10-10 18:59:52
zastanawiam się wciąż nad zakupem, bo wyglądają interesująco
2015-10-07 22:55:37
Srednio lubie pomadki z Bourjois
2015-10-07 18:18:54
biorę się za testowanie
2015-10-04 00:27:26
super :)
2015-10-01 19:43:08
świetne są te pomadki ;)
2015-10-01 19:35:01
świetne kolorki :)
2015-09-29 23:43:27
Te kolory wyglądają naprawdę pięknie :) Muszę wypróbować je :)
2015-09-27 21:37:57
bardzo nasycone kolory
2015-09-23 20:40:46
kocham te pomadki ! :)
2015-09-23 12:12:40
Uwielbiam klasyczne Rouge Edition Velvet, ale te również całkiem fajnie wyglądają. Chyba się skuszę :)
2015-09-21 18:22:30
piekne kolorki ;)
2015-09-21 11:43:16
do przetestowania :)
2015-09-20 22:25:50
lubie je :)
2015-09-20 13:49:55
Muszę w końcu wypróbować. Słyszałam dużo dobrego o tych pomadkach.
2015-09-17 17:27:52
piękne kolorki ;)
2015-09-08 19:57:55
kuszące odcienie ;)
2015-09-08 18:12:30
świetne pomadki ;)
2015-09-06 19:54:16
świetne pomadki ;)
2015-09-05 17:40:58
uwielbiam pomadki z bourjois, są niesamowicie trwałe. :)
2015-09-05 16:01:14
uwielbiam te szminki ;)
2015-08-31 13:30:49
ja również szczególnie wersje matowe
2015-08-28 16:44:58
uwielbiam je ;)
2015-08-26 14:02:04
A i nie widziałam ostatniego filmiku ...już oglądam te makijaż co masz na sobie ;P
2015-08-26 13:59:42
A ten makijaż?? Bardzo proszę o tutorial ;)
2015-08-21 21:35:02
mam wersje matowe i sa rewelacyjne
2015-08-21 12:14:01
Kolory są cudowne szczególnie ten ostatni, ciekawe tylko jak z trwałością :) Pozdrawiam
2015-08-19 19:24:28
Jak dla mnie seria Rouge Edition Velvet to HIT, a ROUGE EDITION AQUA Laquer to KIT. Ta druga jest nietrwała.
2015-08-19 15:14:51
Mam dwie pomadki z tej serii, ale nie jestem zadowolona, ponieważ ich trwałość pozostawia wiele do życzenia.
2015-08-18 14:10:36
Fajna recenzja :)
2015-08-18 15:49:03
dzięki :)
2015-08-18 11:30:37
W sumie średnio do mnie przemawiają.
2015-08-17 21:28:45
Wydaje mi się, że są warte przetestowania. Faktycznie gama kolorystyczna jest dość uboga ale może zmieni się to z czasem. Ja lubię takie kolorki, fajnie mieć kilka w swoim zbiorze i na pewno się zaopatrzę w któryś.
2015-08-18 15:50:07
masz rację, jesli pomadki "przyjmą się" na rynku, producent na pewno wypuści na rynek inne kolory :)
2015-08-17 18:56:58
Szkoda, że nie ma więcej kolorów, ale to też pewnie przyjdzie z czasem. 8 zdecydowanie trafi kiedyś do mojej kosmetyczki. :)
2015-08-18 15:50:43
zdecydowanie zgadzam się z Tobą, pewnie gama poszerzy się :) a nr 8 jest cudowny :)
2015-08-17 17:56:29
Według mnie piękne są te kolory, lubię właśnie takie głębokie odcienie. Z chcę bym wypróbowała, ale najpierw chcę sprawdzić te matowe.
2015-08-18 15:51:42
Jeśli lubisz maty, to ręczę że VElvet Mate przypadnie Ci do gustu :)
2015-08-17 14:30:58
Monika jaki kolor masz na ustach ?
2015-08-18 15:52:31
Na ustach mam akurat pomadkę matową z Make Up Atelier Paris RV08 :)
2015-08-17 13:17:21
Szkoda że kolory nie do końca w moim guście. Gdyby nie to na pewno bym wypróbowała :)
2015-08-17 11:49:54
mało różnorodnych kolorów , mam wrażenie że podobne są do siebie te kolory nie licząc 1 i 8
2015-08-18 15:54:32
faktycznie aparat kiepsko wychwycił różnice ;/ ale na żywo uwierz - różnią się :)
2015-08-17 12:54:53
Hah, faktycznie. Na tym swatchu tylko te skrajne coś się różnią. Szkoda, że nie poszaleli jak w innych edycjach.
2015-08-17 11:04:09
Te pomadki mają takie piękne kolory <3
2015-08-17 10:46:49
śliczne kolorki ale niestety dużo mniej trwałe niż edition velvet
2015-08-18 16:05:31
no niestety ;/ widocznie ciężko jest wyprodukować pomadkę trwałą a zarazem nie-matową ;/
2015-08-17 10:08:22
świetne są te pomadki ;)