- mleczko krówkowe w puszce oraz gęsta kwaśna śmietana jako podkład,
- dżem truskawkowy do podkreślenia policzków i ust,
- czekolada Nutella spełniająca rolę cienia do powiek,
- cukier puder jako rozświetlacz wewnętrznych kącików oczu,
Takie przepyszne kosmetyki najlepiej aplikować przy użyciu palców - mamy wówczas pewność, że żadna ilość tych smakowitości nie zmarnuje się poprzez gromadzenie w pędzlach. Produkty nakładamy na twarz w tej samej kolejności i w ten sam sposób jak tradycyjne kosmetyki. Najpierw najlepiej nawilżyć twarz kremem, później przystąpić do rozprowadzenia podkładu. Z korektora można śmiało zrezygnować - stworzony podkład mleczno-śmietanowy jest dość dobrze kryjący. Dodatkowo po zaschnięciu lekko połyskuje - nie potrzebujemy zatem dodatkowej warstwy rozświetlacza. Truskawkowy róż rozcieramy przede wszystkim w miejscu uśmiechu - tam gdzie, policzki w trakcie śmiania są najbardziej wypukłe. Lekko kierujemy się również w kierunku do ucha. Tym samym pysznym dżemem podkreślamy również usta. Krem czekoladowy zaś aplikujemy na powiekach ruchomych - gęsta konsystencja Nutelli sprawi, że nasz cień nie spłynie nam przy pierwszym mrugnięciu.