GLOV - recenzja i TEST ściereczki do demakijażu

  • Data opublikowania: 2014-04-13 14:23:34
  • Autor: ladymakeup
  • 36

GLOV to moje odkrycie ubiegłego miesiąca. Ta niewyobrażalnie skuteczna ściereczka do demakijażu, stała się moim kosmetyczno - niekosmetycznym przyjacielem. Od kilku tygodni używam jej codziennie i w dalszym ciągu nie mogę nadziwić się, że faktycznie działa - i to jeszcze jak! Bez grama kosmetyku, czy wacika, a tylko przy użyciu najzwyklejszej wody. Spisuje się znacznie lepiej niż niejeden popularny płyn micelarny, czy też mleczko kosmetyczne, które niekoniecznie są na medal. Przed pierwszym jej zastosowaniem, zważywszy na długoletnie doświadczenie w dziedzinie demakijażu  (bo któż malujący się go nie ma...), byłam bardzo sceptycznie nastawiona. W zasadzie odgórnie stwierdziłam, że pewnie nie będę zadowolona z efektu. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym jej jednak nie wypróbowała... Mogę śmiało mówić o szczęściu, że jestem tak otwarta na wszelkie nowinki, bo ominęłaby mnie naprawdę wielka innowacyjność w tej dziedzinie ;) A gdzie tkwi sukces GLOV? Przede wszystkim w unikatowym włóknie, uzyskanym przez naukę z poliamidu i poliestru. 100 razy cieńszym od ludzkiego włosia i o charakterystycznym, przekrojowym kształcie w formie rozgwiazdy. Główną rolę odgrywa również woda - ja wykorzystuję ciepłą "kranówkę" - która to aktywuje właściwości elektrostatyczne włókna. Dzięki temu też makijaż idealnie zbierany jest przez ściereczkę, a w zasadzie przyciągany jak przez magnes. Bardzo istotny jest ostatni element demakijażu, czyli przepranie GLOV. Każdorazowo - ale sądzę, że to oczywiste, należy wyprać Glov pod bieżącą wodą - przy użyciu zwykłego mydła - i powiesić do wyschnięcia. Więcej informacji, a także krótki "pokaz" z mojego demakijażu, znajdziecie w poniższym filmiku. Serdecznie zapraszam do obejrzenia - nie tylko osoby, którym znudziła się tradycyjna forma oczyszczania twarzy z makijażu:) Jeśli pielęgnujecie swoja twarz poprzez nakładanie przeróżnych maseczek czy też innych mazideł, bądź fundujecie sobie raz po raz okłady z eterycznymi olejkami - to ta magiczna ściereczka również może i Wam się spodobać. Idealnie sprawdza się w domowym SPA :) Pozdrawiam serdecznie, Monika :*

Prezentowany produkt:

Nazwa Dostępność Cena
GLOV - Hydro Demaquillage - COMFORT - Rękawica do demakijażu i oczyszczania skóry W magazynie 49.90 zł
GLOV - Hydro Demaquillage - ON-THE-GO - Rękawica do demakijażu i oczyszczania skóry W magazynie 39.90 zł
Mistrzostwa Makijażu NASTOLATEK - Wrocław 2014 Ulubieńcy MARCA 2014

Zobacz też

TEST - ESSENCE CAMOUFLAGE 2in1 MAKE-UP za 15 zł
TEST PODKŁADU MAYBELLINE AFFINITONE TONE ON TONE
TEST kosmetyczny - porównanie 5 MASCAR do rzęs
TEST kosmetyczny - podkłady kryjące

Komentarze do GLOV - recenzja i TEST ściereczki do demakijażu

Anuluj
2017-08-14 21:25:26
ciekawy wpis
2017-06-08 11:38:37
Jak mogę w prosty sposób usunąć zaskórniki i te kropki z porów? Dziewczyny na forum nie są zbyt pomocne :-)
2017-06-06 12:38:48
myślę że ta ściereczka dobrze oczyszcza twarz
2017-05-18 22:20:16
Podoba mi się ten wpis, jest bardzo ciekawy :D
2017-05-01 22:05:13
zastanawiam się nad kuonem takiej ściereczki
2017-04-26 13:48:22
Ciekawa sprawa, fajna odmiana dla tradycyjnych metod :)
2017-03-30 14:56:16
świetnie :)
2017-03-26 18:04:51
ładnie
2017-03-21 23:46:19
ciekawy wpis podoba mi się
2017-03-21 15:34:25
ciekawy wpis, podoba mi się
2017-03-15 09:58:19
ładnie
2017-03-14 19:00:15
ciekawy filmik
2017-03-03 20:01:20
podoba mi się bardzo ten wpis
2017-03-03 09:31:44
ładnie
2017-02-20 23:05:59
świetny
2017-02-20 12:38:19
No bardzo ciekawy produkt :)
2017-02-20 11:39:28
Ładnie
2017-02-18 09:48:43
Ładnie
2017-02-13 11:38:56
ciekawy wpis polecam przeczytać
2017-02-12 00:31:21
Ładnie
2017-02-11 23:20:14
ładnie
2017-02-08 15:41:35
świetny
2017-02-06 00:00:32
ładnie
2017-02-02 10:00:44
Ładnie
2017-02-01 15:33:20
Ładnie
2017-01-29 19:36:24
ładnie
2017-01-27 17:45:43
ładnie :)
2017-01-25 23:14:04
ładnie
2017-01-23 17:53:24
Ładnie
2017-01-22 20:32:49
Ładnie
2017-01-17 13:02:14
ładnie
2017-01-16 09:25:28
Ładnie
2017-01-15 13:09:39
Ładnie
2017-01-15 11:25:07
ciekawy wpis podoba mi się
2017-01-13 10:49:52
chciałabym ją wypróbować
2017-01-11 19:09:15
świetny
2017-01-09 21:25:02
wiele moich koleżanek używa tej rękawicy i są zadowolone
2017-01-08 16:51:00
Ladnie
2017-01-08 13:37:48
ładnie
2017-01-06 13:34:08
Ładnie
2017-01-06 12:51:45
Ładnie
2017-01-03 19:35:17
też chyba w końcu się na nią skuszę
2016-12-21 06:45:10
podoba mi się ten wpis
2016-12-20 21:03:46
Dużo dobrego czytałam o tej rękawicy.
2016-12-17 14:52:38
świetny
2016-12-16 21:58:23
podoba mi się ten wpis
2016-12-11 21:22:46
ładnie
2016-12-08 08:35:42
podoba mi się ten wpis
2016-12-07 15:21:27
podoba mi się ten wpis
2016-11-24 14:53:46
Ładnie
2016-11-24 14:08:49
podoba mi się bardzo ten wpis
2016-11-23 19:48:03
Tyle już słyszałam dobrych opinii na temat tego produktu, że chyba w końcu sie na niego skuszę
2016-11-21 14:50:38
podoba mi się ten wpis, oby więcej takich było
2016-11-18 19:35:03
świetny
2016-11-16 14:20:42
coś mi się zdjęcia nie wyświetlają poprawnie
2016-11-15 16:02:42
Swietny
2016-11-12 16:29:10
hm. interesujące ustrojstwo :P może pomyślę nad zakupem :)
2016-11-06 18:32:17
Ładnie
2016-10-30 20:27:38
dla mnie to bardziej gadżet, bez tego da się żyć :)
2016-10-29 13:55:54
może zdecyduje się na zakup
2016-10-28 16:36:24
Ładnie
2016-10-28 16:36:20
Ładnie
2016-10-28 15:45:05
Ładnie
2016-10-27 07:17:38
zastanawiam się nad kupnem tej ściereczki
2016-10-26 19:57:26
świetnie
2016-10-15 00:28:31
muszę ją kupić
2016-10-15 00:09:03
Ładnie
2016-10-12 13:42:19
Ładnie
2016-10-12 07:50:49
Ładnie
2016-10-11 09:58:27
prezentuje się bardzo ciekawie
2016-10-04 21:21:47
świetna
2016-10-02 14:44:21
wow
2016-09-16 15:57:11
super
2016-09-15 14:17:05
Super
2016-09-14 12:48:05
super
2016-09-14 12:14:43
Fajna sprawa :D
2016-09-09 10:51:19
super
2016-09-05 13:58:32
super
2016-09-04 17:53:54
super
2016-08-25 22:01:33
Ciekawa sprawa
2016-08-24 11:20:28
Super
2016-08-09 17:26:39
super
2016-08-08 10:16:29
super
2016-08-06 12:52:10
super
2016-07-31 01:22:46
super
2016-07-19 23:22:00
Super
2016-07-03 20:23:43
Super
2016-07-01 13:12:20
Super
2016-06-24 14:23:26
super
2016-05-30 17:44:39
świetna
2016-05-28 09:47:05
ciekawy produkt ;)
2016-05-16 22:12:19
Super
2016-05-12 16:15:16
super
2016-05-05 14:21:36
super
2016-04-28 22:24:38
Super
2016-04-26 19:47:17
super
2016-04-21 07:23:58
super
2016-04-20 07:12:08
Super
2016-04-17 10:57:54
Super
2016-04-04 16:49:00
Ciekawy gadżet, choć na razie wolę pozostać przy micelach:)
2016-04-04 16:13:08
świetny
2016-10-28 00:59:02
Też tak sądzę
2016-04-04 12:26:21
Super
2016-04-04 10:45:36
super
2016-04-03 17:10:48
Super
2016-04-03 15:39:53
świetny
2016-04-02 14:36:17
świetny
2016-04-02 11:33:41
Super
2016-04-02 08:23:05
Super
2016-04-01 17:33:42
świetny
2016-04-01 15:24:59
super
2016-03-31 16:52:10
Super;)
2016-03-31 00:54:14
super
2016-03-29 20:16:21
świetny
2016-03-29 00:42:26
super
2016-03-28 19:08:23
Super
2016-03-28 18:07:26
super
2016-03-27 16:28:13
super
2016-03-26 17:49:57
hmm przydatny gadget, ale aż dziwne, że to tak działa.
2016-03-26 13:46:09
super gadżet :D
2016-03-26 11:13:01
muszę ją koniecznie przetestować ;)
2016-03-25 21:44:15
super
2016-03-25 19:29:00
Swietna
2016-03-25 13:52:15
Super
2016-03-23 15:42:21
super
2016-03-21 19:27:32
Ciekawa rzecz :)
2016-03-18 23:21:34
super
2016-11-15 04:12:06
Też tak sądzę
2016-03-18 15:31:33
świetna
2016-03-16 19:09:03
świetny
2016-03-16 16:44:24
muszę wypróbowac
2016-03-15 17:28:52
świetny
2016-03-14 00:20:05
super
2016-03-13 17:14:41
Bardzo ciekawe, może kiedyś wypróbuję
2016-03-10 22:57:38
super :)
2016-03-10 19:03:20
Super
2016-03-10 17:33:25
super
2016-03-10 08:56:40
Super! Szkoda, że taka droga :p
2016-03-10 00:33:58
Super
2016-03-08 17:50:01
świetny
2016-03-07 23:24:20
super
2016-03-07 20:01:36
świetny
2016-03-07 17:39:40
Oo super sprawa
2016-03-06 15:18:58
super
2016-03-07 17:39:52
Zgadzam się w 100 %
2016-03-04 21:44:50
super
2016-03-04 17:23:26
Super
2016-03-03 18:59:21
super
2016-03-01 08:20:01
Super
2016-02-29 21:52:17
świetny
2016-02-29 17:27:29
świetny
2016-02-28 19:41:24
świetny
2016-02-28 19:41:18
fajna ta ściereczka
2016-02-27 18:48:52
Ja bardzo lubię te ściereczki.
2016-02-27 12:09:20
super test
2016-02-26 15:59:05
super test
2016-02-26 15:55:28
super test
2016-02-26 15:53:20
super test
2016-02-26 15:52:57
super test
2016-02-26 15:52:18
super test :)
2016-02-25 20:59:26
super
2016-02-24 22:39:16
podoba mi sie, musze wyprobowac
2016-02-24 18:12:52
Super
2016-02-23 17:27:18
super
2016-02-23 11:44:06
Świetna propozycja :)
2016-02-22 23:26:27
Super
2016-02-21 21:13:33
Ciekawą :)
2016-02-19 21:11:46
super
2016-02-19 09:51:54
wow ciekawe
2016-02-17 18:28:41
super :)
2016-02-16 15:07:32
jest świetna ! muszę ją zamówić koniecznie
2016-02-16 14:50:08
świetne
2016-02-15 23:28:51
Super
2016-02-15 07:15:51
Bardzo mnie ciekawi - jeśli będzie dostępna jeszcze tutaj, to pewnie kupię. :)
2016-02-06 01:42:22
Nie miAłam
2016-02-05 11:46:54
Super
2016-01-31 14:42:36
Super
2016-01-31 14:42:26
Supet
2016-01-28 10:52:47
fajna recenzja
2016-01-26 20:48:30
Super
2016-01-26 14:11:16
same dobre opinie o tej rękawicy
2016-01-24 18:50:33
Fajna.
2016-01-21 14:09:26
Świetnie
2016-01-20 21:12:41
Bardzo lubie ta markę:)
2016-01-19 12:14:14
mam zbyt delikatna cere do takiej siereczki
2016-01-16 23:32:41
Fajna
2016-01-15 23:58:46
Bardzo fajnie :)
2016-01-14 22:42:43
Czas wypróbować :)
2016-01-10 20:38:06
Ciekawe
2016-01-04 18:51:12
Może się skuszę
2015-12-26 22:53:24
Tez mam
2015-12-19 23:16:15
Ciekawe
2015-12-19 23:16:14
Ciekawe
2015-12-17 21:22:59
Sceptycznie podchodziłam do zmywania np tuszu do rzęs GLOV ale po Twoim filmiku jestem pozytywnie zaskoczona ^^ Naprawdę fajny produkt wart wypróbowania
2015-12-15 21:15:30
super
2015-12-14 20:07:13
ciekawy produkt
2015-12-12 10:47:24
Zaciekawiła mnie ta ściereczka :)
2015-12-11 19:47:34
Jestem jej bardzo ciekawa
2015-11-30 16:14:35
Interesujące :D
2015-11-30 00:06:42
Ciekawa rzecz
2015-11-28 12:01:35
Fajny pomysł na prezent :) Nowoczesny :)
2015-11-24 21:51:37
ciekawy produkt ;)
2015-11-17 19:34:06
Ja wole myc żelem twarz
2015-11-28 12:02:09
Ale to jest raczej zamiast mleczka do demakijażu. Żelem chyba normalnie później możesz umyć :)
2015-11-13 17:27:05
fajna jest ta gąbeczka;)
2015-11-07 01:39:56
Jakoś wolę tradycyjne metody demakijażu :)
2015-11-06 22:53:53
Nie pomyślałabym, że taka ściereczka może idealnie zmyć makijaż w dodatku jedynie przy użyciu wody!
2015-10-26 23:56:57
super :)
2015-10-26 19:16:53
Ląduje do koszyka :D
2015-10-25 02:12:49
musze ja przetestowac
2015-10-17 20:07:37
Cudeńko :-)
2015-10-15 16:02:05
Muszę spróbować
2015-10-09 17:31:28
super
2015-10-08 16:56:33
Nie jestem w stanie uwierzyć W "magiczną " moc jakiejś ściereczki - nie twierdzę, że takiej mieć nie może :P. Ja obecnie używam micela i też jest dobry
2015-10-03 20:25:20
nie slyszalam zlych opini o tej rekawicy
2015-09-25 07:42:14
Kolejny powód, żeby zakupić tę rękawicę :)
2015-09-24 18:47:19
ciekawy produkt ;)
2015-09-08 18:39:00
świetna rękawica ;)
2015-09-07 18:06:13
świetna jest ta rękawica
2015-09-05 16:18:44
mam zamiar wypróbować
2015-08-31 13:36:30
nie kupiłabym tej ściereczki
2015-08-28 21:55:50
mam zamiar wypróbować to cudo ;)
2015-08-27 21:50:40
pewnie fajnie sie sprawdza u nieproblematycznych cer
2015-08-24 11:30:21
Ciekawa ta ściereczka :)
2015-08-14 16:26:28
również mam zamiar zakupić ;)
2015-08-14 11:49:05
dodaje do listy zakupów ;)
2015-08-14 11:20:47
mam zamiar wypróbować ;)
2015-08-14 07:57:40
Fajna recenzja :)
2015-08-13 07:45:18
Jestem ciekawa, czy faktycznie skuteczna ;)
2016-01-18 15:56:41
wlasnie :)
2015-08-11 19:14:17
w sumie to podobna do zwyklego recznika
2015-08-10 10:29:54
Jeszcze nigdy jej nie używałam.
2015-08-10 10:15:10
przydatny filmik
2015-08-09 20:49:12
nie mogę się przekonac
2015-08-08 16:15:36
muszę ja wypróbowac ;))
2015-07-31 12:22:44
Mam zbyt delikatną cerę na takie ściereczki, ale pomysł fajny :)
2015-07-19 14:37:20
Jestem jej ciekawa, ale z drugiej strony nie wiem czy nie żal byłoby mi wydać 40-50zł na taką ściereczkę :) Choć z drugiej strony ciągłe kupowanie produktów do demakijażu pewnie wyszło by na to samo :)
2015-07-17 12:09:51
ciekawa jestem czy u mnie ta ściereczka zdałaby egzamin
2015-07-12 22:30:44
trzeba by kiedyś wypróbować ;]
2014-04-14 14:16:42
Ciekawa ściereczka- liczyłam troszeczkę na dokładniejsze pokazanie jej w akcji:)3 m-ce używania to nie jest źle bo średnio w tym czasie zużywa się 2 opakowania mleczka/żelu/płynu.
2014-04-17 13:39:16
hehhe mój reżyser stwierdzil, że tak bedzie ok;p ale ogólnie masz racje - w przeliczneiu na mleczka, plyny itd.to jest nawet oszczędność;p
2014-04-24 12:41:12
Fajna ta ściereczka, kupiłam po filmiku i muszę przyznać, że działa. Jesli przez 3 miesiace użytkowania będzie tak działała, to chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej :)
2014-04-24 13:17:33
hihi pewnie, że działa - ja nie ściemniam;p hehehe ;p ja używam drugi msc i działa bez zarzutu :)