Wyróżnione marki

Szczególnie polecamy

Regulamin
Program lojalnościowy
Polityka prywatności
Koszt dostawy
Kontakt
Zwrot lub wymiana

GLOV - recenzja i TEST ściereczki do demakijażu

  • Data opublikowania: 13 Kwiecień 2014
  • Autor: ladymakeup
43

GLOV to moje odkrycie ubiegłego miesiąca. Ta niewyobrażalnie skuteczna ściereczka do demakijażu, stała się moim kosmetyczno - niekosmetycznym przyjacielem. Od kilku tygodni używam jej codziennie i w dalszym ciągu nie mogę nadziwić się, że faktycznie działa - i to jeszcze jak! Bez grama kosmetyku, czy wacika, a tylko przy użyciu najzwyklejszej wody. Spisuje się znacznie lepiej niż niejeden popularny płyn micelarny, czy też mleczko kosmetyczne, które niekoniecznie są na medal. Przed pierwszym jej zastosowaniem, zważywszy na długoletnie doświadczenie w dziedzinie demakijażu  (bo któż malujący się go nie ma...), byłam bardzo sceptycznie nastawiona. W zasadzie odgórnie stwierdziłam, że pewnie nie będę zadowolona z efektu. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym jej jednak nie wypróbowała... Mogę śmiało mówić o szczęściu, że jestem tak otwarta na wszelkie nowinki, bo ominęłaby mnie naprawdę wielka innowacyjność w tej dziedzinie ;) A gdzie tkwi sukces GLOV? Przede wszystkim w unikatowym włóknie, uzyskanym przez naukę z poliamidu i poliestru. 100 razy cieńszym od ludzkiego włosia i o charakterystycznym, przekrojowym kształcie w formie rozgwiazdy. Główną rolę odgrywa również woda - ja wykorzystuję ciepłą "kranówkę" - która to aktywuje właściwości elektrostatyczne włókna. Dzięki temu też makijaż idealnie zbierany jest przez ściereczkę, a w zasadzie przyciągany jak przez magnes. Bardzo istotny jest ostatni element demakijażu, czyli przepranie GLOV. Każdorazowo - ale sądzę, że to oczywiste, należy wyprać Glov pod bieżącą wodą - przy użyciu zwykłego mydła - i powiesić do wyschnięcia. Więcej informacji, a także krótki "pokaz" z mojego demakijażu, znajdziecie w poniższym filmiku. Serdecznie zapraszam do obejrzenia - nie tylko osoby, którym znudziła się tradycyjna forma oczyszczania twarzy z makijażu:) Jeśli pielęgnujecie swoja twarz poprzez nakładanie przeróżnych maseczek czy też innych mazideł, bądź fundujecie sobie raz po raz okłady z eterycznymi olejkami - to ta magiczna ściereczka również może i Wam się spodobać. Idealnie sprawdza się w domowym SPA :) Pozdrawiam serdecznie, Monika :*

Prezentowany produkt:

Nazwa Dostępność Cena
GLOV - Hydro Demaquillage - ON-THE-GO - Rękawica do demakijażu i oczyszczania skóry W magazynie 32.44 zł
GLOV - Hydro Demaquillage - COMFORT - Rękawica do demakijażu i oczyszczania skóry Chwilowy brak 40.57 zł

Zobacz też

Komentarze do GLOV - recenzja i TEST ściereczki do demakijażu

mp84
2019-11-12 23:42:36
Mam tego typu ściereczkę do demakijażu :)

juliaweo
2019-10-08 21:47:15
Świetny

log01
2019-06-28 15:11:01
mam za delikatna cere do takiej sciereczki

Roksiby
2019-03-21 20:42:13
Świetny

kosmo
2019-02-20 19:46:27
Polecam przeczytać

brygidap1
2019-02-15 13:32:13
Świetny

loli
2019-02-02 17:23:31
Świetne zestawienie kosmetyków

niunia123
2019-01-24 14:04:43
Świetnie

Mikus88
2019-01-15 15:38:51
Muszę kupić tę ściereczkę.

xveroniix
2019-01-01 11:19:57
przydatne informacje, kusi mnie by wypróbować

brygidap1
2018-12-10 21:59:44
Świetny

bobiko
2018-11-30 10:14:24
Świetnie

kasiauznanska
2018-11-26 14:14:20
Świetnie

koniczyna684
2018-10-17 19:04:48
Lubię tę ściereczkę

yoanna
2018-10-17 12:45:46
Chętnie wypróbuję te propozycje u siebie

wasia
2018-09-04 19:07:03
Świetnie

magdaalena
2018-08-27 21:09:31
Świetne!

gutek
2018-07-17 07:09:37
świetny wpis, wiele kosmetyków mam do wypróbowania

anniee896
2018-06-29 10:46:18
Świetny

gasia
2018-05-30 14:52:46
Świetnie

jogo
2018-03-26 07:12:15
Może i u mnie by się sprawdziła

bikara12
2018-03-16 08:46:58
Świetnie :)

johanna1
2018-02-28 15:52:26
Muszę je wypróbować na sobie

anan93
2018-02-27 22:33:29
świetny

Roks1
2018-02-11 11:05:18
Chciałam ją wypróbować ale mnie nie przekonuje

iilonka
2018-01-29 14:59:41
Ja stosuje myjke elektryczna

lazybitch
2018-01-22 23:54:08
ładnie

klauia4
2018-01-18 11:21:51
z chęcią wypróbuję te kosmetyki :)

jordan
2017-12-22 20:24:02
Ciekawe czy u mnie by się sprawdziły te kosmetyki

lazybitch
2017-12-05 01:43:31
ładnie

xena
2017-11-20 23:03:26
Można się tu wiele dowiedzieć

kruci
2017-11-10 20:28:11
Jak mogę w prosty sposób usunąć zaskórniki i te kropki z porów? Dziewczyny na forum nie są zbyt pomocne

GrazynaOrkie
2017-10-31 20:51:14
ciekawe kosmetyki, podobają mi się

evi
2017-10-30 14:45:41
zainteresowała mnie ta ścieraczka do demakijażu

mista
2017-10-17 15:58:50
przydatne informacje, kusi mnie by wypróbować te kosmetyki

nemo
2017-10-08 11:09:03
Ładnie

tinaa
2017-10-03 12:25:23
Mam podobną i jestem zadowolona

mefir13
2017-09-02 20:10:01
Nie przekonuje mnie taka forma demakijażu

lwia1
2017-08-22 08:20:19
warto przeczytać ten wpis

katia1
2017-08-14 21:25:26
ciekawy wpis

Netzakupy
2017-06-08 11:38:37
Jak mogę w prosty sposób usunąć zaskórniki i te kropki z porów? Dziewczyny na forum nie są zbyt pomocne :-)

prima
2017-06-06 12:38:48
myślę że ta ściereczka dobrze oczyszcza twarz

bombelek1
2017-05-18 22:20:16
Podoba mi się ten wpis, jest bardzo ciekawy :D

lenon
2017-05-01 22:05:13
zastanawiam się nad kuonem takiej ściereczki

iv90
2017-04-26 13:48:22
Ciekawa sprawa, fajna odmiana dla tradycyjnych metod :)

kate575
2017-03-30 14:56:16
świetnie :)

imstillhere
2017-03-26 18:04:51
ładnie

fiona1
2017-03-21 23:46:19
ciekawy wpis podoba mi się

fiona1
2017-03-21 15:34:25
ciekawy wpis, podoba mi się

vvv
2017-03-15 09:58:19
ładnie

szaraem
2017-03-14 19:00:15
ciekawy filmik

danna
2017-03-03 20:01:20
podoba mi się bardzo ten wpis

miaaapoa
2017-03-03 09:31:44
ładnie

melusi
2017-02-20 23:05:59
świetny

twojeslodkiemarzenie
2017-02-20 12:38:19
No bardzo ciekawy produkt :)

pirix
2017-02-20 11:39:28
Ładnie

grandt
2017-02-18 09:48:43
Ładnie

wiesia
2017-02-13 11:38:56
ciekawy wpis polecam przeczytać

delux
2017-02-12 00:31:21
Ładnie

manju23
2017-02-11 23:20:14
ładnie

monifi
2017-02-08 15:41:35
świetny

anetka1995
2017-02-06 00:00:32
ładnie

mjmj
2017-02-02 10:00:44
Ładnie

Amante
2017-02-01 15:33:20
Ładnie

milllena
2017-01-29 19:36:24
ładnie

manju23
2017-01-27 17:45:43
ładnie :)

lucja1996
2017-01-25 23:14:04
ładnie

Ehdjsn
2017-01-23 17:53:24
Ładnie

Netvous
2017-01-22 20:32:49
Ładnie

milllena
2017-01-17 13:02:14
ładnie

xccc
2017-01-16 09:25:28
Ładnie

lvvv
2017-01-15 13:09:39
Ładnie

butik
2017-01-15 11:25:07
ciekawy wpis podoba mi się

mops
2017-01-13 10:49:52
chciałabym ją wypróbować

monifi
2017-01-11 19:09:15
świetny

duszek86
2017-01-09 21:25:02
wiele moich koleżanek używa tej rękawicy i są zadowolone

kokokej
2017-01-08 16:51:00
Ladnie

zuzka23
2017-01-08 13:37:48
ładnie

kokz
2017-01-06 13:34:08
Ładnie

Rolks
2017-01-06 12:51:45
Ładnie

ilonam93
2017-01-03 19:35:17
też chyba w końcu się na nią skuszę

dianaa
2016-12-21 06:45:10
podoba mi się ten wpis

duszek86
2016-12-20 21:03:46
Dużo dobrego czytałam o tej rękawicy.

tumblrgirl98
2016-12-17 14:52:38
świetny

pimki
2016-12-16 21:58:23
podoba mi się ten wpis

zuzka23
2016-12-11 21:22:46
ładnie

sensual
2016-12-08 08:35:42
podoba mi się ten wpis

halinka1
2016-12-07 15:21:27
podoba mi się ten wpis

xdxdxdxdxd
2016-11-24 14:53:46
Ładnie

eko
2016-11-24 14:08:49
podoba mi się bardzo ten wpis

malgos82
2016-11-23 19:48:03
Tyle już słyszałam dobrych opinii na temat tego produktu, że chyba w końcu sie na niego skuszę

janik
2016-11-21 14:50:38
podoba mi się ten wpis, oby więcej takich było

tymianek
2016-11-18 19:35:03
świetny

pierozkowa
2016-11-16 14:20:42
coś mi się zdjęcia nie wyświetlają poprawnie

dididit
2016-11-15 16:02:42
Swietny

eni89
2016-11-12 16:29:10
hm. interesujące ustrojstwo :P może pomyślę nad zakupem :)

oxox
2016-11-06 18:32:17
Ładnie

Lukrecjaa
2016-10-30 20:27:38
dla mnie to bardziej gadżet, bez tego da się żyć :)

amelia90
2016-10-29 13:55:54
może zdecyduje się na zakup

Poiuyt
2016-10-28 16:36:24
Ładnie

Poiuyt
2016-10-28 16:36:20
Ładnie

Thexx
2016-10-28 15:45:05
Ładnie

leo
2016-10-27 07:17:38
zastanawiam się nad kupnem tej ściereczki

kasis123612
2016-10-26 19:57:26
świetnie

ninalala
2016-10-15 00:28:31
muszę ją kupić

lux
2016-10-15 00:09:03
Ładnie

Lovex
2016-10-12 13:42:19
Ładnie

Ladyxxx
2016-10-12 07:50:49
Ładnie

jolanta77
2016-10-11 09:58:27
prezentuje się bardzo ciekawie

jaa
2016-10-04 21:21:47
świetna

jaa
2016-10-02 14:44:21
wow

pachnidł0
2016-09-16 15:57:11
super

kryskakryska
2016-09-15 14:17:05
Super

nikola90
2016-09-14 12:48:05
super

iv90
2016-09-14 12:14:43
Fajna sprawa :D

dino
2016-09-09 10:51:19
super

lalola09
2016-09-05 13:58:32
super

tjaktereska
2016-09-04 17:53:54
super

sweetbeauty
2016-08-25 22:01:33
Ciekawa sprawa

zaszalej
2016-08-24 11:20:28
Super

gabi1234
2016-08-09 17:26:39
super

bruno
2016-08-08 10:16:29
super

misia2203
2016-08-06 12:52:10
super

crazzyeyes
2016-07-31 01:22:46
super

pigi
2016-07-19 23:22:00
Super

kaaaamila12
2016-07-03 20:23:43
Super

miqota
2016-07-01 13:12:20
Super

fweafwqf
2016-06-24 14:23:26
super

login
2016-05-30 17:44:39
świetna

weronika8442
2016-05-28 09:47:05
ciekawy produkt ;)

ewelina9090
2016-05-16 22:12:19
Super

judyt4
2016-05-12 16:15:16
super

Cece89
2016-05-05 14:21:36
super

jacki50
2016-04-28 22:24:38
Super

ziarenkoo1
2016-04-26 19:47:17
super

margog9090
2016-04-21 07:23:58
super

asdfgh
2016-04-20 07:12:08
Super

annnka33
2016-04-17 10:57:54
Super

vincentvangogh
2016-04-04 16:49:00
Ciekawy gadżet, choć na razie wolę pozostać przy micelach:)

jess78
2016-04-04 16:13:08
świetny

Lisia
2016-10-28 00:59:02
Też tak sądzę

tosiak
2016-04-04 12:26:21
Super

gigix
2016-04-04 10:45:36
super

wika
2016-04-03 17:10:48
Super

pannajola
2016-04-03 15:39:53
świetny

kejti56
2016-04-02 14:36:17
świetny

joanna9090
2016-04-02 11:33:41
Super

Hannana
2016-04-02 08:23:05
Super

blow
2016-04-01 17:33:42
świetny

mimijane
2016-04-01 15:24:59
super

karolinka4560
2016-03-31 16:52:10
Super;)

marni
2016-03-31 00:54:14
super

hanaban
2016-03-29 20:16:21
świetny

lily21
2016-03-29 00:42:26
super

niewyspana
2016-03-28 19:08:23
Super

volivs
2016-03-28 18:07:26
super

kikaku
2016-03-27 16:28:13
super

drt
2016-03-26 17:49:57
hmm przydatny gadget, ale aż dziwne, że to tak działa.

aleerea
2016-03-26 13:46:09
super gadżet :D

sblaszczyk13051998
2016-03-26 11:13:01
muszę ją koniecznie przetestować ;)

mikin
2016-03-25 21:44:15
super

jowita40
2016-03-25 19:29:00
Swietna

eluv
2016-03-25 13:52:15
Super

tygielek
2016-03-23 15:42:21
super

Parikla
2016-03-21 19:27:32
Ciekawa rzecz :)

elik
2016-03-18 23:21:34
super

bettilou
2016-11-15 04:12:06
Też tak sądzę

weronika9090
2016-03-18 15:31:33
świetna

marli54
2016-03-16 19:09:03
świetny

alunia2202
2016-03-16 16:44:24
muszę wypróbowac

teddy23
2016-03-15 17:28:52
świetny

aniie12
2016-03-14 00:20:05
super

Kitekatu
2016-03-13 17:14:41
Bardzo ciekawe, może kiedyś wypróbuję

lucyrokythfkh
2016-03-10 22:57:38
super :)

janka40
2016-03-10 19:03:20
Super

lipsy
2016-03-10 17:33:25
super

ptysiul
2016-03-10 08:56:40
Super! Szkoda, że taka droga :p

Fela
2016-03-10 00:33:58
Super

kitty000
2016-03-08 17:50:01
świetny

moyo1990
2016-03-07 23:24:20
super

chery25
2016-03-07 20:01:36
świetny

MM2003
2016-03-07 17:39:40
Oo super sprawa

wikii89
2016-03-06 15:18:58
super

MM2003
2016-03-07 17:39:52
Zgadzam się w 100 %

gosia123
2016-03-04 21:44:50
super

lotka77
2016-03-04 17:23:26
Super

formnk353
2016-03-03 18:59:21
super

naszka
2016-03-01 08:20:01
Super

rose01
2016-02-29 21:52:17
świetny

formon
2016-02-29 17:27:29
świetny

dizzy
2016-02-28 19:41:24
świetny

dizzy
2016-02-28 19:41:18
fajna ta ściereczka

Olaa1122
2016-02-27 18:48:52
Ja bardzo lubię te ściereczki.

blondee
2016-02-27 12:09:20
super test

blondee
2016-02-26 15:59:05
super test

blondee
2016-02-26 15:55:28
super test

blondee
2016-02-26 15:53:20
super test

blondee
2016-02-26 15:52:57
super test

blondee
2016-02-26 15:52:18
super test :)

zombiee
2016-02-25 20:59:26
super

formon
2016-02-24 22:39:16
podoba mi sie, musze wyprobowac

natalkaaa
2016-02-24 18:12:52
Super

lusior
2016-02-23 17:27:18
super

Moja
2016-02-23 11:44:06
Świetna propozycja :)

zosiakar
2016-02-22 23:26:27
Super

mylips
2016-02-21 21:13:33
Ciekawą :)

kalulla5
2016-02-19 21:11:46
super

anee
2016-02-19 09:51:54
wow ciekawe

laughwithme
2016-02-17 18:28:41
super :)

silva13051998
2016-02-16 15:07:32
jest świetna ! muszę ją zamówić koniecznie

moriys
2016-02-16 14:50:08
świetne

elaela
2016-02-15 23:28:51
Super

comfortinnending
2016-02-15 07:15:51
Bardzo mnie ciekawi - jeśli będzie dostępna jeszcze tutaj, to pewnie kupię. :)

Dominika33
2016-02-06 01:42:22
Nie miAłam

xlapinska
2016-02-05 11:46:54
Super

pvulinax
2016-01-31 14:42:36
Super

pvulinax
2016-01-31 14:42:26
Supet

jgolinska
2016-01-28 10:52:47
fajna recenzja

Alicjaf
2016-01-26 20:48:30
Super

ulu
2016-01-26 14:11:16
same dobre opinie o tej rękawicy

marysia455
2016-01-24 18:50:33
Fajna.

Ana00
2016-01-21 14:09:26
Świetnie

pvulinax
2016-01-20 21:12:41
Bardzo lubie ta markę:)

rdmakeup
2016-01-19 12:14:14
mam zbyt delikatna cere do takiej siereczki

ann133
2016-01-16 23:32:41
Fajna

malgorzatak
2016-01-15 23:58:46
Bardzo fajnie :)

pvulinax
2016-01-14 22:42:43
Czas wypróbować :)

usuniete20161230
2016-01-10 20:38:06
Ciekawe

Sandra123
2016-01-04 18:51:12
Może się skuszę

ANNESA
2015-12-26 22:53:24
Tez mam

szklanapanda
2015-12-19 23:16:15
Ciekawe

szklanapanda
2015-12-19 23:16:14
Ciekawe

aghsko
2015-12-17 21:22:59
Sceptycznie podchodziłam do zmywania np tuszu do rzęs GLOV ale po Twoim filmiku jestem pozytywnie zaskoczona ^^ Naprawdę fajny produkt wart wypróbowania

waterandwine
2015-12-15 21:15:30
super

aliii19980513
2015-12-14 20:07:13
ciekawy produkt

MaryMary
2015-12-12 10:47:24
Zaciekawiła mnie ta ściereczka :)

Haneczka
2015-12-11 19:47:34
Jestem jej bardzo ciekawa

Carmelo002
2015-11-30 16:14:35
Interesujące :D

Kasia3345
2015-11-30 00:06:42
Ciekawa rzecz

LaRive
2015-11-28 12:01:35
Fajny pomysł na prezent :) Nowoczesny :)

blaszczykes1998
2015-11-24 21:51:37
ciekawy produkt ;)

sylwuzaur13
2015-11-17 19:34:06
Ja wole myc żelem twarz

LaRive
2015-11-28 12:02:09
Ale to jest raczej zamiast mleczka do demakijażu. Żelem chyba normalnie później możesz umyć :)

xyzsylwiaxyz
2015-11-13 17:27:05
fajna jest ta gąbeczka;)

klaudusia0807
2015-11-07 01:39:56
Jakoś wolę tradycyjne metody demakijażu :)

Klaudia
2015-11-06 22:53:53
Nie pomyślałabym, że taka ściereczka może idealnie zmyć makijaż w dodatku jedynie przy użyciu wody!

lily96011
2015-10-26 23:56:57
super :)

kloss1
2015-10-26 19:16:53
Ląduje do koszyka :D

anczulka
2015-10-25 02:12:49
musze ja przetestowac

jupi
2015-10-17 20:07:37
Cudeńko :-)

Janka
2015-10-15 16:02:05
Muszę spróbować

moco
2015-10-09 17:31:28
super

Talineczkanz
2015-10-08 16:56:33
Nie jestem w stanie uwierzyć W "magiczną " moc jakiejś ściereczki - nie twierdzę, że takiej mieć nie może :P. Ja obecnie używam micela i też jest dobry

czapelka
2015-10-03 20:25:20
nie slyszalam zlych opini o tej rekawicy

DobraDusza88
2015-09-25 07:42:14
Kolejny powód, żeby zakupić tę rękawicę :)

nananan1305
2015-09-24 18:47:19
ciekawy produkt ;)

blondi049
2015-09-08 18:39:00
świetna rękawica ;)

tutajsylwia
2015-09-07 18:06:13
świetna jest ta rękawica

sylwia464
2015-09-05 16:18:44
mam zamiar wypróbować

kamilla
2015-08-31 13:36:30
nie kupiłabym tej ściereczki

tutajsylwia
2015-08-28 21:55:50
mam zamiar wypróbować to cudo ;)

sylka33
2015-08-27 21:50:40
pewnie fajnie sie sprawdza u nieproblematycznych cer

kamilaa109
2015-08-24 11:30:21
Ciekawa ta ściereczka :)

sblaszczyk1998
2015-08-14 16:26:28
również mam zamiar zakupić ;)

rozkminiaj1
2015-08-14 11:49:05
dodaje do listy zakupów ;)

kazmase13
2015-08-14 11:20:47
mam zamiar wypróbować ;)

whispers199
2015-08-14 07:57:40
Fajna recenzja :)

Olcia37
2015-08-13 07:45:18
Jestem ciekawa, czy faktycznie skuteczna ;)

kiniaa19
2016-01-18 15:56:41
wlasnie :)

Sylwia14
2015-08-11 19:14:17
w sumie to podobna do zwyklego recznika

Gorzka13
2015-08-10 10:29:54
Jeszcze nigdy jej nie używałam.

MałgosiaGosia
2015-08-10 10:15:10
przydatny filmik

karolina1005
2015-08-09 20:49:12
nie mogę się przekonac

sylwia1305
2015-08-08 16:15:36
muszę ja wypróbowac ;))

Paulina12345
2015-07-31 12:22:44
Mam zbyt delikatną cerę na takie ściereczki, ale pomysł fajny :)

KamiluŚkaa
2015-07-19 14:37:20
Jestem jej ciekawa, ale z drugiej strony nie wiem czy nie żal byłoby mi wydać 40-50zł na taką ściereczkę :) Choć z drugiej strony ciągłe kupowanie produktów do demakijażu pewnie wyszło by na to samo :)

monika212121
2015-07-17 12:09:51
ciekawa jestem czy u mnie ta ściereczka zdałaby egzamin

Maffinka
2015-07-12 22:30:44
trzeba by kiedyś wypróbować ;]

Nitka24
2014-04-14 14:16:42
Ciekawa ściereczka- liczyłam troszeczkę na dokładniejsze pokazanie jej w akcji:)3 m-ce używania to nie jest źle bo średnio w tym czasie zużywa się 2 opakowania mleczka/żelu/płynu.

ladymakeup
2014-04-17 13:39:16
hehhe mój reżyser stwierdzil, że tak bedzie ok;p ale ogólnie masz racje - w przeliczneiu na mleczka, plyny itd.to jest nawet oszczędność;p

fioletka
2014-04-24 12:41:12
Fajna ta ściereczka, kupiłam po filmiku i muszę przyznać, że działa. Jesli przez 3 miesiace użytkowania będzie tak działała, to chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej :)

ladymakeup
2014-04-24 13:17:33
hihi pewnie, że działa - ja nie ściemniam;p hehehe ;p ja używam drugi msc i działa bez zarzutu :)