typ urody

• 2011-01-26, o 20:25
  • 35
  • 10 392
  • 20
  • 33

typ urody

Witam
Mam pytanie do Ladymakeup.
Ważne dla naszego makijażu jest określenie własnego typu urody (wiosna, lato, jesień, zima). Robiłam test zamieszczony na jednej ze stron internetowych i z 4 pór roku wyszły mi dwie - czy to możliwe? Na dodatek skrajne, bo lato i zima. Proszę doradź mi jakim typem urody jestem, jakie kolory do niego pasują, a jakich unikać; może nie tylko w makijażu, ale także w ubiorach.

PS: a może jakiś filmik na ten temat; nie znalazłam u Ciebie takiego, chyba, że nie zauważyłam.

Do określenia typu niżej zamieszczam dane:
włosy koloru blond (3 odcienie - jasna tonacja)-naturalne włosy to "mysi blond", oczy niebieskie, cera jasna z miejscową poświatą różowawą, piegów brak, opalam się najpierw na czerwono, a po kilku dniach dopiero brązowieje cera.
Mam nadzieje, że te dane wystarczą do określenia typu urody
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam

Re: typ urody

W sumie masz Basiu dobry pomysł na filmik Przez wiele lat również żyłam w zaciekawieniu jakim typem urody jestem. Myślałam, że odpowiedzi znajdę na szkoleniu, na którym byłam w listopadzie. I ku mojemu zaskoczeniu... po szkoleniu totalnie przestał mnie ten typ urody nurtować ;p dowiedziałam się od wieloletniej wizażystki, a zarazem szkoleniowca, że nie powinno się kierować typami urody określanymi względem pór roku Uzasadnienie usłyszałam takie - każda z nas jest inna i nie można stereotypowo podchodzić do sprawy. I najlepiej jest to wytłumaczalne na Twoim przykładzie - sugerując się informacjami na jakimś portalu możesz wywnioskować, że jesteś i Panią Lato, i Zimą
Przy wyborze ubioru i makijażu przede wszystkim należy kierować się ogólnym wyglądem i własnym samopoczuciem "w tych" kolorach. Bez fotki trudno jest mi doradzić, ale myślę, że byłoby Ci twarzowo w zieleni, w beżach, rudościach, granacie - czyli w wielu kolorach. Oczywiście biel i czerń sa najbardziej uniwersalne i pasują do większości osób

Dziękuje za odpowiedź. W takich właśnie kolorach się maluję, jedynie z zielenią ostrożnie, bo jest to trudny kolor w makijażu
Jeszcze raz dzięki

ja jestem ciepły typ

Ja tez mam ciepły typ urody :)

Są też typy mieszane, neutralne. Tym ostatnim pasują zarówno chłodne jak i ciepłę tonacje.  

ja nigdy nie wiedziałam o co z tym chodzi i nie umiałam okreslić swojego typu

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

ja też do końca nie rozumiem tego rozróżnienia na pory roku

Tez nie potrafię tego określić i może dlatego mam czasem problem z doborem podkładu

Tez nie potrafię tego określić i może dlatego mam czasem problem z doborem podkładu
2015-09-26 15:57:44 autor Olusska24

też tak mam, sugeruję się tym co wyczytam w necie

równiez nie potrafie okreslić jaki mam typ urody

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G