Jaki kolor szminki dla małych ust?

• 2023-07-27, o 20:26
  • 11
  • 140
  • 8
  • 10

Jaki kolor szminki dla małych ust?

Moje usta są wąskie, stąd moje pytanie: jakie kolory pomadek powinnam nosić, aby je optycznie powiększyć i by ładnie wyglądały?

Re: Jaki kolor szminki dla małych ust?

Postawiłabym na pomadki jaśniejsze i z połyskiem.

Też chętnie się dowiem.

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Błyszczące odcienie koralowe i różowe

Jasne czerwienie i róże z połyskiem lub satynowe

Jeszcze może jakieś rady? ;)

Moja siostra mając małe usta maluje się jasnymi kolorami. Zdecydowanie stawia na naturalne róże i jasne odcienie czerwieni. 

Ja też bym postawiła na jasne odcienie od beżu przez róże.

Ja postawiłabym na mocne kolory

Ciemne kolory będą na pewno zmniejszać optycznie usta. 

Moje usta są wąskie, stąd moje pytanie: jakie kolory pomadek powinnam nosić, aby je optycznie powiększyć i by ładnie wyglądały?

2023-07-27 20:26:20 autor piegowata

Hej, moim zdaniem przy wąskich ustach zanim zdecydujesz się na konkretny kolor to bym zatrzymała się przy wykończeniach. Postawiłabym tu na te bardziej błyszczące, które przez ten blask optycznie powiększają usta. Ewentualnie delikatna satyna.

Dodatkowo jak piszą dziewczyny postaw na jaśniejsze ale nie blade barwy. Dobierz kolor pasujący do swojej karnacji. Fajne są moim zdaniem tu jasne róże z nutą brzoskwini.

A jeżeli chcesz postawić na troszkę ciemniejszą barwę możesz się pobawić w ombre ust. 

Ogólnie warto byś zastanowiła sie nad błyszczykami do ust, zarówno zwykły ci optycznie powiększy usta a jeszcze lepiej zadziałają te z np. papryczką chilii w składzie, które fajnie pieką i błyszczą. Sama mam teraz taki z Hean i jestem zachwycona. Na bok odeszły wszystkie pomadki (nawet ta jesienna dyniowa z Bell). 

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K