Hej, przeszukiwalam watki ale nie doszukalam sie zadnej informacji, moje pytanie dotyczy matowych lakierow do paznokci. Poszukuje wartych uwagi lakierow, ktore pìukaza piekny mat, z gory zaszczegam ze nie mam dostepu do polskich marek takich jak golden rose itd
www.suonko82.blogspot.it
suonko82
Re: matowe lakiery do paznokci
przez KamiluŚkaa
(3324)
»
2012-05-02, o 14:05
ja polecam lakier matujący Claire\'s lub Essence - nakładasz go na błyszczący lakier, a ten zrobi z niego matowy lakier.. lub firma Catrice ma przezroczysty lakier utwardzajacy z matowym efektem: "Acrylic Nail Power Matt Effect". a z matowych lakierów to Inglot...
KamiluŚkaa
przez Margareta30
(5)
»
2013-06-07, o 10:27
A ja polecam maty z Silcare. Mają kilka fajnych kolorków. Ja kupiłam w Wawie, ale można zamówić przez internet.
Margareta30
przez mademoiselle
(242)
»
2013-06-07, o 15:31
Ja polecam matujący Top Coat "Pro Mat" z Manhattan. Tani, wydajny, fajnie matuje. Szkoda kasy na lakiery matowe, bo jak się wam znudzą to potem będą długo stały, zmieni się ich konsystencja i bye bye - pieniądze wyrzucone w błoto. A przy top coat można przerobić każdy lakier na mat
Mademoiselle
mademoiselle
przez natalusia371
(305)
»
2013-06-08, o 12:33
polecam pomalowane paznokcie (zanim wyschną) położyć na strumień pary (np nad gotującym się garnkiem) - efekt matowy bez użycia dodatkowego top coatu ja mam matowy z No7 ale odkąd odkryłam tą metodę to juz go chyba nie użyję więcej ;p
Matowe lakiery do paznokci? Hybrydy - najlepsze, najtrwalsze, tak wielu miesięcy. Kolor nie ma aż takiego znaczenia - liczy się trwałość.
raniec
przez Maymarybelline
(44)
»
2014-06-29, o 20:34
Ja używam lakierów Golden Rose Mają bardzo fajne matowe lakiery, które świetnie się trzymają a nie kosztują zbyt wiele, raptem ok. 4-7 złotych.
Maymarybelline
przez KamiluŚkaa
(3324)
»
2014-07-07, o 20:14
polecam pomalowane paznokcie (zanim wyschną) położyć na strumień pary (np nad gotującym się garnkiem) - efekt matowy bez użycia dodatkowego top coatu ja mam matowy z No7 ale odkąd odkryłam tą metodę to juz go chyba nie użyję więcej ;p
koniecznie muszę wypróbować tą metodę
KamiluŚkaa
przez zuzanna
(31)
»
2014-08-04, o 13:38
ja używam mata z golden rose - tanie, dobre i szybko schną
zuzanna
przez AniaLadyMakeUp
(1050)
»
2015-03-18, o 08:20
Jakoś nie ciągnęło mnie wcześniej do matowych lakierów i nie mam ani jednego w swojej kolekcji. Ostatnio taki efekt zaczął mi się coraz bardziej podobać i chyba się na jakiś skuszę :) tylko nie wiem czy wybrać matowy lakier czy może top ... ;p
AniaLadyMakeUp
przez KamiluŚkaa
(3324)
»
2015-03-18, o 22:26
Jakoś nie ciągnęło mnie wcześniej do matowych lakierów i nie mam ani jednego w swojej kolekcji. Ostatnio taki efekt zaczął mi się coraz bardziej podobać i chyba się na jakiś skuszę :) tylko nie wiem czy wybrać matowy lakier czy może top ... ;p
Ja zdecydowałam się ostatnio i na matowy lakier i na top i po pewnym czasie stwierdzam, że top to o wiele lepszy wybór. Można go stosować na praktycznie wszystkich lakierach, dlatego mamy praktycznie całą gamę matowych lakierów, natomiast zakup "gotowego" matowego lakieru ogranicza nas do jednego koloru :)