kolor podkładu

• 2015-06-05, o 20:44
  • 41
  • 19 798
  • 30
  • 34

kolor podkładu

Jaki kolor podkładu Make-Up Atelier Paris (interesuje mnie "waterproof liquid foundation") radziłaby mi Pani zamówić? Najbardziej jestem zadowolona z koloru 150 buff z Revlon Colorstay. Używam też Revlon Photoready w kolorze 002 Vanilla. Całkiem pasował mi też L'Oreal TRUE MATCH w kolorze D1W1. W mojej ocenie ma cerę jasną, szarawą, z podtonami zdecydowanie żółto-oliwkowymi :).

Będę wdzięczna za podpowiedź :)

Renata

Re: kolor podkładu

Do podkładu Revlon 150 niestety nie ma idealnego odpowiednika. Polecamy odcienie z serii NB, jednak 1NB może być zbyt jasny, a 2NB z kolei trochę za ciemny ;)

Ania, czy można dobrać podkład na podstawie zdjęć cery, aktualnie używanych kosmetyków? Nie wiem jaki kolor wybrać.. wiem ze odbierasz na podstawie kolorów podkładów jakie aktualnie używamy ale takowych nie posiadam bo wszystkie opakowania wylądowały w koszu a nie ma takiego miejsca gdzie mogłabym wypróbować podkład na żywo ;)

Ciężko byłoby tak dobrać kolor bo zdjęcie nie oddaje w stu procentach tego jak jest w rzeczywistosci :p nie pamiętasz jakich podkładów używałaś? Chociaż jeden by nas ratował. może pod względem pigmentu chociaż można spróbować, jakiego dokładnie szukasz?

Teraz używam Under Twenty i z tego co pamiętam to używałam u koleżanki Pierre Rene Advanced Lift w kolorze 'natural' nie wiem, który to numerek chyba 05 albo 04, obydwa kolorystycznie były całkiem fajnie, jedyny to miały odrobinę za dużo żółtego pigmentu zwłaszcza ten Under Twenty,  to raczej mało ci podpowie.. może po prostu pójdę do drogerii i dobiorę podkład innej marki a później będziemy porównywać? :)

O właśnie pójście do drogerii chciałam zaproponować ;p najlepiej Revlon CS lub Bourjois :)

Niestety do Revlona CS nie mam dostępu stacjonarnie ale Bourjois już tak, więc wypróbuję i dam znać :) Dobierzesz mi Make-Up Atelier Paris i przy okazji Revlona :)

Witam. Chciałam zapytać jaki odcień byłby dla mnie najodpowiedniejszy.  Aktualnie używam podkładu Rimmel Wake me up o numerze 100 (ivory) pozostałe podkłady też raczej w tym odcieniu. Nie wiem który byłby najlepszy dla takiego bladziocha jak ja; P

Moim zdaniem w ogóle nie istnieją podkłady dla bardzo bladych osób, nawet o lekko szarawej karnacji. ;/

ja musze mieszac 2 podklady

Też mam w planach zakup tych podkładów do kuferka i muszę przemysleć które kolory najbardziej mi się przydadzą

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K