Ziemia egipska

• 2010-11-17, o 14:59
  • 126
  • 47 077
  • 38
  • 50

Ziemia egipska

Cześć dziewczyny. Ostatnio słyszałam o pudrze ziemia egipska. Czy któraś z Was używała tego? Jeśli tak to podzielcie się opinią, jaka firma, odcień itp.

Re: Ziemia egipska

Witaj Ziemia Egipska to kultowy już kosmetyk podobno został wymyślony dobre 20 lat temu przez pewnego Niemca podobno też ta oryginalna ziemia egipska to Egyptische Erde, słyszałam, że dobra jest z firmy BIKOR. Ja mam obecnie ziemię z nowej marki KOBO i jestem z niej bardzo zadowolona, a cenę ma zdecydowanie lepszą.

A ja słyszałam, że ziemia egipska ta oryginalna jest tylko jedna, zresztą nie kosztuje ponoć mało. Tylko nie wiem jaka to jest ta jedna jedyna firma jak się nazywa.

WItajcie ja mam ziemie egipską tą prawdziwą tak mi sie wydaje kupilam w salonie kosmetycznym za 130 zl 2 lata temu nie uzywam codziennie zimą jak mam jasna karnacje to czasem na poliki daje jako bronzer a tak to mam na wiosne lato ale trzeba uwazac zeby nie przesadzic z nalozeniem jak pisalam wyzej mam 2 lata i nic nie ubylo ja polecam fajny kosmetyk

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Również używam Ziemi Egipskiej Bardzo fajny kosmetyk i właśnie zdałam sobie sprawę, że mam go już ładnie ponad rok, a sporo jeszcze zostało Kupiłam w sklepie internetowym http://sklep.bikor.pl/ w sumie, to koleżanka, która jest wizażystką mnie namówiła i chwała jej za to Ona zawsze twierdziła, że żaden puder nie daje tak naturalnego efektu jak Ziemia

Ja mam ziemię egipską z firmy Egyra Egyptische Erde zapłaciłam nie całe 90 zł na promocji polecam !

Może jestem nie na czasie ale... do czego służy ziemia egipska? Zwykły puder w jakimś odcieniu? Czym różni się od bronzera?

Mademoiselle

Ziemia Egipska, to puder w kamieniu Jest w jednym odcieniu, przynajmniej ta co ja mam firmy Bikor. W sumie można używać w ramach bronzera, w zależności jaki efekt chce się uzyskać Gdzieś wyczytałam, że można nakładać do 9 warstw stopniowo przyciemniając twarz Ja akurat wolę delikatniejsze zastosowanie. No i ma bogaty skład, składniki nawilżające i ochronne i podobno działa przeciwzmarszczkowo
Ps. Załączam zdjęcie, bo pudełko też jest ciekawe i bardzo eleganckie.

ja uzywam ziemi od 10 lat i tym samym jestem jej zdecydowanie wierna fanka. Kupowalam ja zarowno w niemczech jaki polsce. Nie odczulam szczegolnej roznicy miedzy Egyptische Erde, czyli Bikorema, a polska wersja czyli Ikosem. Jesli nalozy sie lekko na podklad to twarz jest nieznacznie przyciemniona. Zdecydowanie trzeba tu uwazac na aplikowanie jej. Jak bylam mlodsza czesto zdarzylo sie przesadzic i moczylam pedzel wielokrotnie i tyle razy nakladam, ze az buzka stala sie nienaturalnie brazowa. Nalezy tez uwazac na biale ubrania i czapki, jesli sie jej uzywa. Ja nauczylam sie obslugi i jest naprawde rewelacyjna

Ja akurat znam Ziemię tylko Bikora, o tej drugiej nie słyszałam, ale pewnie też daje radę
A co do przesady w nakładaniu - święta racja. Można przegiąć, ale jak już się człowiek wprawi to po problemie

Hej!
Mam ziemie egipska firmy, która zaprezentowalas w zalaczniku:)
Uzywam jej latem gdy sie troche opale podkreslam nia cala twarz, ale bardzo delikatnie swietnie komponuje sie z opalenizna twarz wyglada cudnie. Mam ja juz 3 lata i jestem z niej bardzo zadowolona zamówilam przez internet i placilam wtedy 200zl, moze teraz jest tansza, albo przeplacilam:)
Jest rewelacyjna polecam!

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J