Wypadające włosy

• 2015-05-06, o 15:35
  • 48
  • 15 319
  • 33
  • 41

Wypadające włosy

Mam włosy kręcone. A może miałam...bo odkąd je ścięłam do wysokości żuchwy baardzo się przerzedziły i w dużej mierze przestały kręcić. Jestem tym stanem podłamana. Dbam o nie - mam olej arganowy 100&, odżywki z proteinami, staram się ich za często nie czesać. Stosowałam nawet glutka z siemienia lnianego. Wcierka Jantar zaczęła mnie uczułać i musiałam się jej pozbyć (miałam czerwone łuszczące się place). Czy ktoś może doradzić co zrobić z tym stanem? Martwi mnie, że tracę tak dużo włosów. Myślałam, że może to wina łupieżu ale nawet kuracja nizoralem nic nie wniosła. Wszyscy, którzy widzą mnie po obcięciu włosów DZIWIĄ się bo przecież miałam ich tak dużo... Przestałam brać tabletki antykoncepcyjne, może to ma wpływ na ich stan? Czy ktoś potrafi cokolwiek doradzić? Jakieś badania? Produkt do przetestowania? Suplementacja?

Re: Wypadające włosy

Ja nie mogę pomóc w diagnozie ale mogę polecić coś co mi bardzo pomogło a mianowicie jest to suplement diety Priorin Extra, używałam go 3 miesiace a już po 1 miesiący moje włosy nie wypadały już w takim stopniu (kiedyś po przeczesaniu włosów szczotką wypadały garściami, dziś wypada ich kilka), jednak taka 3-miesięczna kuracja trochę kosztuje. Tabletki + szmapon na 1 miesiac to koszt ok. 70 zł (ja kupowałam je bez szamponu i wychodziło ok. 55-60zł za miesięczną kurację)

Dziękuję za rady :)

Polecam łykać tabletki Vitapil ;)

ja jakiś czas temu czytałam że bardzo dobrze działa hydrolat lawendowy ,cedrowy i rozmarynowy ,(hydrolaty lub ekstrakty z różnych roślin nie są drogie jesli porownasz je z gotowymi pseudo odzywkami  do wlosów ze znanych firm,które sa napakowane wręcz chemią )  jeśli natomiast chcesz jakis gotowy produkt to proponuję Recepture Królewską przeciw wypadaniu włosów z olejem Nigelle, olejem laurowym i słodką pomarańczą tylko droga bo kosztuje 70 zł za 50 ml ale bardzo dobra i masz pewność że to 100 % naturalny kosmetyk a właściwie olejek .możesz go kupić w Mydlarni u Franciszka z 15 % rabatem z kartą.  ja juz od jakiegos czasu zamawiam sobie rózne hydrolaty lub ekstrakty z roślin w sklepie internetowym i sama wybieram sobie jaki hydrolat z jakim chce połączyć i w jakich proporcjach ,co najwazniejsze wiem ze to są 100% naturalne składniki i nie musze rozszyfrowywać 6 linijkowego składu produktu ,naprawde polecam.

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

ostatnio też mam problem z wypadającymi włosami, zawsze mi wypadały ale w ostatnim czasie jest masakra. może spróbuje z tym Vitapilem

Zainwestowałam w sokowirówkę, codziennie piję szklankę świeżo wyciskanego soku z owoców lub warzyw, które akurat mam w domu i widzę, że włosy szybciej rosną i dodatkowo paznokcie przestały się rozdwajać. :)

Zainwestowałam w sokowirówkę, codziennie piję szklankę świeżo wyciskanego soku z owoców lub warzyw, które akurat mam w domu i widzę, że włosy szybciej rosną i dodatkowo paznokcie przestały się rozdwajać. :)

2015-07-23 22:44:32 autor Paulina12345

naprawdę picie soków tak dużo ci dało? Ja juz kiedyś myślałam o zakupie sokowirówki ale ostatecznie pomysł się zestarzał i do tej pory sokowirówki nie mam :)

Świeże soki zapewne dostarczają wiele witamin i przez to działa to dobrze na włosy. Mam sokowirówkę i chyba sama do niej powrócę :)

Wypróbuj szapon bania agafii do wypadających włosów, on mi bardzo pomógł. Przez chwilę używalam czegoś innego i znowu zaczął się ten sam problem, teraz znowu wróciłam do agafii i już widzę efekty.

Zmiany hormonalne spowodowane odstawieniem tabletek koncepcyjnych mogą być przyczyną. Jeżeli po trzech miesiącach nadal będą ci bardzo wypadać radziłabym raczej iść z tym np do dermatologa zamiast eksperymentować ze wszystkim, co wpadnie w ręce. :)

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K