Miałaś już kiedyś podobne problemy ? Może wybierz się do alergologa, jeżeli masz taką możliwośc. Oczywiście nie musi byc to zaraz jakieś ciężkie uczulenie, ale wzrasta ryzyko, że na inne kosmetyki możesz reagowac podobnie. Może nie teraz... jednak nie wiadomo czy w przyszłości nie trafisz na kolejny produkt z zawartością tej samej substancji, na który okazac się może twoje oczy odpowiedzą podobnie ! Czasami wystarczy badanie, farmakologiczne krople i po alergii. Moja mama miała podobny problem, ale raczej cięższy. Łzawiły jej oczy pod wpływem wiatru, a także po zastosowaniu bazy pod cienie. Po doradzonej przeze mnie wizycie u lekarza teraz stosuje preparat leczniczy i nie ma z tym kłopotów.
A powiedz stosowałaś już kiedyś aktualne kosmetyki. Byc może zwyczajnie znajduje się w nich silnie podrażniający składnik, na który większośc osób zareaguje tak samo. W takim przypadku odstaw je i przerzuc się na inne, bardziej delikatne, hipoalergiczne.
Zaczynam blogowac !! Zobaczymy jak mi to pójdzie. Serdecznie zapraszam !www.milamakeupcity.bloog.pl