Rude, słabe włosy

• 2013-07-04, o 13:23
  • 32
  • 12 663
  • 21
  • 29

Rude, słabe włosy

Witam was serdecznie,

Chciałabym sie dowiedzieć, bo na pewno bardziej i lepiej się znacie... wiecie jak wzmocnić wlosy? Kiedys mialam, rude, bujne, kręcone włosy, ogrom ich niczym niebo pełne chmur...- dzisiaj, mam ich garstkę, wypadają na potęgę, nie lubię juz chodzić w rozpuszczonych bo wyglądają brzydko. Są długie, bo do połowy pleców. chciałabym je jakośc wzmocnić.

I powiedzcie, czy może to być spowodowane zaprzestaniem brania tabletek antykoncepcyjnych, albo rozpoczęciem ich brania w ogóle?

Pozdrawiam.

Re: Rude, słabe włosy

Puska przejrzyj dzial Wlosy, tu jest duzo na temat wypadajacych wlosow i jak im pomoc, sporo jest tez o odzywkach.
Tabletki antykoncepcyjne jak najbardziej moga przyczynic sie do wypadania wlosow, rowniez inne leki np. antygrzybiczne, powodow moze byc naprawde sporo.

przede wszystkim zetnij troszke włosy ,co z tego ze masz długie jak słabe pewnie porozdwajane i suche ,dla nich to tez obciązenie ,ja też jakiś czas temu ściełam wlosy jakieś 15 cm .mam wlosy blond na poziomie 8 i powiem Ci ze dużo lepiej wyglądają i sie lepiej układaja ,do tego uzywam odżywki Rigenol jest to  Lipoproteinowy krem odżywczy i olejek arganowy na końcówki ,a co jakiś czas olejek/maśło kokosowe.

monika ma racje, jeśli końcówki są zniszczone bądź suche to jeszcze bardziej obciążają resztę włosów :)

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Jak najbardziej może to być wpływ antykoncepcji, ogólnie hormonów. Polecam wcierkę jantar i oleje np arganowy, kokosowy, jojoba, macadamia.

podzielam zdanie powyżej

Na wypadanie włosów może pomóc kozieratka, na pewno również je wzmocni. Niestety nie najlepiej pachnie i utrzymuje się po umyciu włosów

trzeba wypróbować

Zacznij brać tabletki na wzmocnienie

Ja rowniez borykam sie ze slabymi wlosami, staram sie czesto stosowac maski i odzywki, ale one nadal uparte sa ;)

Kiedy brałam tabletki miałam śliczne włosy, gęste, lśniące, ochy i achy :) po odstawieniu jeszcze było w miarę ok. W ciaży oczywiście też było z nimi wszystko w porządku. Problem zaczął się po porodzie, wlosy lecą mi garściami, nic nie pomaga

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K