Podpuchniete oczy nawet po przespanej nocy DLACZEGO?
Dziewczyny dkaczego budzac sie rano prawie zawsze mam podpuchniecia pod oczami?? jak z tym walczyc co pomoze?
Nie miałam okazji używać i też chętnie się dowiem.
Wydaje mi się, że nie ma tam typowych, dużych drobinek brokatu.
Równie dobry żel ma Pierre Rene, specjalny do błysków i brokatów. Sprawdza się fantastycznie.
Na Nyx Glitter Primer czy inną bazę?
Czy daje też radę utrzymać się na powiekach przy łzawiacych oczach?
Też jestem bardzo ciekawa. Nie widziałam tego Inglota na żywo, ale niestety zlikwidowali nam ich...
Wydaje mi się, że są mocno zbliżone do siebie odcieniem i wykończeniem, choć nie mogę odpowiedzi...
Zazwyczaj męskie kosmetyki mają silny męski aromat, choć nie zawsze niestety mi się on podoba
Nie zatopiłam w tych cieniach paluszków, ale wg mnie są one bardziej gładkie niż brokatowe jak t...
Dziewczyny dkaczego budzac sie rano prawie zawsze mam podpuchniecia pod oczami?? jak z tym walczyc co pomoze?
Powiem Ci, że ja już się tym nie przejmuję. Od zawsze mam wory pod oczami, chyba to genetyczne. Jedyne co z tym robię to stosuję "krem pod oczy, żel łagodny HB". Całkiem fajny produkt, możesz wypróbować.
przyczyn moze byc wiele, powiedz jak pielegnujesz skore wokol oczu? czy aplikujesz krem a jesli tak, to pamietaj by robic to tylko na skore pod oczami i luk brwiowy,nie aplikujemy kremu na powieke gorna -ruchoma krem aplikujemy od zewnetrznego kacika oka do wenetrznego kolistymi ruchami wokol galki ocznej( tak jak sa ulozone kosci) to pobudza przeplyw plynu limfatycznego i redukuje opuchlizne, wazne jest tez picie odpowiedniej ilosci wody i sposob odrzywiania. mam nadzieje ze cos ci to pomoze. ja tez nyje twarz chlodna woda zaraz po przebudzeniu to mi pomaga. pozdrawiam:)
a i jeszcze zapomniałam o jednym krem pod oczy jest raczej na noc a żel na dzień , krem jest bardziej odżywczy, żel chłodzący i odświeżający z właściwościami nawilżającymi.ja na noc polecam krem.
Moze spisz za wysoko tzn. glowe trzymasz za wysoko? Ja kupilam w aptece zel z arnika, mam t rozne, czasem smaruje ale na moje worki to przydalby sie chociaz jakis masaz limfatyczny.
Może za mało wody pijesz a za dużo kawy/herbaty
spróbuj użyć żelu pod oczy z firmy flos-lek.ja go stosuje i mi pomaga;) są jego różne rodzaje
Ja mam spuchnięte oczy jak jest w domu za ciepło. Od kiedy przykręcam grzejniki na noc budzę się bez worów
Mam ten sam problem od dwóch tygodni. Czasem ciężko mi zasnąć, ale to nie od tego, bo bym podpuchnięcia miała już wcześniej. Zastanawiam się, czy może mieć to związek z tym, że dwa tygodnie temu córka kopnęła mnie w lewe oko (to oko ma zawsze większą podkowę). Poszłam nawet do lekarza, ale doktor nie wiedziała co to może być i kazała spróbować z kroplami do oczu. Jak nie pomoże, to do okulisty, a jak to nie pomoże, to znowu do niej. Coś czuje, że szybko nie znajdę przyczyny tych worków. Macie może jeszcze jakieś rady, pomysły od czego tak się dzieje?
podpuchnięte oczy mogą być uwarunkowane genetycznie, ale niekoniecznie.
Rano można zastosować kilka tricków:
- lód owinąć w ściereczkę i przykładać do oczu
- włożyć łyżeczkę do zamrażarki i potem ją przyłożyć do oczu
- stosować okłady z ziemniaka, z ogórka
- zakupić sobie żelowe okulary na noc
- zakupić zioło świetlika w aptece i robić okład z woreczków
- nasączyć zimnym mlekiem wacik i też go na chwilę przytrzymać.
A jak nie ma czasu na takie domowe sposoby- najlepiej zakupić krem z witaminą A, E czy K. W żadnym wypadku nie polecam stosowania kremów do twarzy w okolicach oczu - mogą być za agresywne....
Żelowe okłady na noc potrafią dużo zdziałać, a jeśli chodzi o świetlik to należy z tym uważać - mi osobiście podrażnia oczy
Zadzwoń do nas +48 785 455 777
Czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00
Koszt dostawy do kraju Stany Zjednoczone, już od 24.60 zł (uzależnione od wagi produktów), produkty w magazynie wysyłamy już w 24h. (Sprawdź szczegóły)
Zakupione produkty możesz zwrócić lub wymienić w ciągu 14 dni od odebrania. (Sprawdź szczegóły)