Dziewczyny - POMOCY!! Moja przyjaciółka za na 18 dni wychodzi za mąż (dodam, ze planowany ślub był na 28 kwietnia następnego roku;p), organizacja wesela w 1,5 miesiąca, a na końcu okazało się, że będę świadkową i totalnie nie wiem jak się za to zabrać i z czym to się je ;p słyszałam, że świadkowa ma jakieś konkretne zadania na ślubie i weselu - orientujecie się może? bo ja nie mam pojęcia ;/ To ja mam organizować coś pożyczonego i starego? znacie jakieś fajne strony gdzie jest wszystko opisane? taki weselno-ślubny savoir-vivre?;p PLEASE - POMÓŻCIE!!
ja świadkowa nie byłam, ale tematy weselne mam w małym palcu )
więc tak, ogólnie jestem za tym by świadkową była osoba b. bliska Pannie Młodej, której wszystko można powiedzieć , ufa się itp itd.
Świadkowa owszem, siedzi koło Panny Młodej ale to nie wszystko, \'powinna \'zazwyczaj być blisko niej , podpiąc sukienkę, poprawić fryzurę itp itd co nie wyklucza by świadkowa dobrze się bawiła.. Byłam na weselu, gdzie goście zawracali dosłownie dupę Pannie Młodej, że nie ma krzesła gdzieś tam, że brakuje wina wytrawnego a było jakieś inne. Te rzeczy powinni załatwiać świadkowie, a nie Para Młoda.. bądź Rodzice Pary Młodej.
Masz organizować wieczór panieński i tyle nic innego )