Makijaż po 40

• 2010-11-14, o 09:58
  • 38
  • 15 103
  • 22
  • 35

Makijaż po 40

Pozwoliłam sobie założyć wątek dla kobiet po 40 . Mam nadzieję, że znajdzie się kilka kobiet w tym wieku, które wymienią się ze mną swoimi pomysłami na makijaż. Piszcie jakie kosmetyki polecacie. Pozdrawiam.

Re: Makijaż po 40

Witam cieszę się, że założyła Pani ten wątek niezmiernie mi miło, że zaglądają "do mnie" Panie w różnym wieku pod koniec tygodnia ukaże się filmik z makijażem dla Pań w średnim wieku.. Panią to może jeszcze nie dotyczyć, jednakże jeśli miałaby Pani ochotę obejrzeć, to zapraszam do zajrzenia

Polecam ten filmik! Wprawdzie mam dopiero 20 lat ale był dla mnie pomocny bo mam opadająca powiekę i to w sumie jest podobna procedura postepowania:) Poza tym często maluje swoją mamę i równiez stosuje takie sposoby by zniwelowac skutki upływu czasu:)

delikatny i subtelny

Ja bym postawiła na coś delikatnego ;)

Ladymakeup ma świetną propozycję dla kobiet dojrzałych ;)

Trochę rezygnujemy z błyszczących i mocno perłowych cieni na rzecz satynowych i matów.  

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Trochę rezygnujemy z błyszczących i mocno perłowych cieni na rzecz satynowych i matów.  

2015-08-29 18:43:55 autor perla

Zgadzam się, satynowe wykończenie wygląda niezwykle subtelnie na cerze dojrzałej. Dodatkowo stawiamy na nawilżenie - żadnych mocno matujących kosmetyków, zamiast tego rozświetlające podkłady i pudry. Wiele kosmetyków dedykowanych cerom dojrzałym ma w składzie kwas hialuronowy, wiec warto się w taki zaopatrzyć. Omijamy szerokim łukiem mocno kryjące i ciężkie produkty, które mogą wchodzić w zmarszczki. Generalnie lepiej nakładać mniej makijażu na twarz.

Wprawdzie mam dopiero 20 lat ale był dla mnie pomocny bo mam opadająca powiekę i to w sumie jest podobna procedura postepowania

2010-12-17 23:24:08 autor marzena000

Dokładnie w tym rzecz. Dlatego można pójść w same maty, bez satyny będzie bezpieczniej (albo nakładać ją w wewnętrzny kącik, broń boże na środku albo koło brwi).

Trafiłam na ten wątek, ponieważ szukam inspiracji na makijaż dla Mojej Mamy, która zaniedługo idzie na wesele. 

Próbowałam się "dokształcić" i mogę doradzić na razie, że dobry tusz to podstawa :-) Nie każda kobieta czuje się dobrze w sztucznych rzęsach, więc myślę, że warto zainwestować w porządny tusz do rzęs dla uzyskania efektu WOW :-)

paulinamalza

tez uważam ze maty n=do dobry pomysł ,ja uwielbiam maty i włąśnie lekki połysk w kąciku oka

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K