Makijaż po 40
Pozwoliłam sobie założyć wątek dla kobiet po 40 . Mam nadzieję, że znajdzie się kilka kobiet w tym wieku, które wymienią się ze mną swoimi pomysłami na makijaż. Piszcie jakie kosmetyki polecacie. Pozdrawiam.
Ja zawsze przedobrzę z ilością :D Powinno się wlewać według info z opakowania, a ja tam zawsze l...
Jak jest ciepło ale nie upalnie, czasem poleżę na leżaku z godzinkę, raz na tydzień może ;)
Raczej się nie opalam. Łapię opaleniznę "przy okazji" oraz stosuję piankę samoopalając...
Albo wyświecającej się w strefie T?
Czy nadaje się do skóry tłustej?
Czy jest wydajny?
Kiedyś coś takiego miałam to po godzinie zbierał się w załamaniu powieki co wyglądało brzydko :\...
Cały czas pozostaje wilgotny, czy zastyga na powiece?
Powinien być bardzo wydajny, zważywszy na pojemność :)
Pozwoliłam sobie założyć wątek dla kobiet po 40 . Mam nadzieję, że znajdzie się kilka kobiet w tym wieku, które wymienią się ze mną swoimi pomysłami na makijaż. Piszcie jakie kosmetyki polecacie. Pozdrawiam.
Witam cieszę się, że założyła Pani ten wątek niezmiernie mi miło, że zaglądają "do mnie" Panie w różnym wieku pod koniec tygodnia ukaże się filmik z makijażem dla Pań w średnim wieku.. Panią to może jeszcze nie dotyczyć, jednakże jeśli miałaby Pani ochotę obejrzeć, to zapraszam do zajrzenia
Polecam ten filmik! Wprawdzie mam dopiero 20 lat ale był dla mnie pomocny bo mam opadająca powiekę i to w sumie jest podobna procedura postepowania:) Poza tym często maluje swoją mamę i równiez stosuje takie sposoby by zniwelowac skutki upływu czasu:)
delikatny i subtelny
Ladymakeup ma świetną propozycję dla kobiet dojrzałych ;)
Trochę rezygnujemy z błyszczących i mocno perłowych cieni na rzecz satynowych i matów.
Trochę rezygnujemy z błyszczących i mocno perłowych cieni na rzecz satynowych i matów.
Zgadzam się, satynowe wykończenie wygląda niezwykle subtelnie na cerze dojrzałej. Dodatkowo stawiamy na nawilżenie - żadnych mocno matujących kosmetyków, zamiast tego rozświetlające podkłady i pudry. Wiele kosmetyków dedykowanych cerom dojrzałym ma w składzie kwas hialuronowy, wiec warto się w taki zaopatrzyć. Omijamy szerokim łukiem mocno kryjące i ciężkie produkty, które mogą wchodzić w zmarszczki. Generalnie lepiej nakładać mniej makijażu na twarz.
Wprawdzie mam dopiero 20 lat ale był dla mnie pomocny bo mam opadająca powiekę i to w sumie jest podobna procedura postepowania
Dokładnie w tym rzecz. Dlatego można pójść w same maty, bez satyny będzie bezpieczniej (albo nakładać ją w wewnętrzny kącik, broń boże na środku albo koło brwi).
Trafiłam na ten wątek, ponieważ szukam inspiracji na makijaż dla Mojej Mamy, która zaniedługo idzie na wesele.
Próbowałam się "dokształcić" i mogę doradzić na razie, że dobry tusz to podstawa :-) Nie każda kobieta czuje się dobrze w sztucznych rzęsach, więc myślę, że warto zainwestować w porządny tusz do rzęs dla uzyskania efektu WOW :-)
tez uważam ze maty n=do dobry pomysł ,ja uwielbiam maty i włąśnie lekki połysk w kąciku oka
Zadzwoń do nas +48 785 455 777
Czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00
Koszt dostawy do kraju Stany Zjednoczone, już od 24.60 zł (uzależnione od wagi produktów), produkty w magazynie wysyłamy już w 24h. (Sprawdź szczegóły)
Zakupione produkty możesz zwrócić lub wymienić w ciągu 14 dni od odebrania. (Sprawdź szczegóły)