Makijaż mineralny

• 2015-11-02, o 17:37
  • 18
  • 4 952
  • 15
  • 18

Makijaż mineralny

Cześć

Zima już już niebawem i czas aby moja buzia odpoczęła od różnych fluidów z wodą (która zamarza i buzia przez to szczypie)

. Stąd chcę przejść na podkład mineralny i moje pytanie... jakie marki są w miarę dobre cenowo?

Nie chcę całej tej chemii w podkładzie, więc moim warunkiem jest aby było jej jak najmniej. Także co polecacie z kosmetyków naturalnych z typowej kolorówki? 

Re: Makijaż mineralny

nigdy nie uzywałam  podkładów mineralnych wiec dołączam się do pytania

Z takich bardziej dostępnych to Annabelle Minerals lub Lily Lolo. Z tego co kojarzę  te pierwsze są dostępne stacjonarnie w drogerii Pigment w Krakowie. Zawsze lepiej wybrać odcień na żywo :) A jeśli jednak decydujemy się na kupno online to obie te marki wysyłane są z Polski, więc nie musimy się martwić, że przesyłka wyniesie więcej niż kosmetyk. W przeciwieństwie do np Bare Minerals, które są chyba dostępne w Sephorach, Annabelle Minerals i Lily Lolo wychodzą naprawdę dobrze cenowo. Kojarzę, że chyba jeszcze Paese ma w swojej ofercie jakieś tam kosmetyki mineralne. Na pewno miałam pudry, jedne lepsze drugie gorsze jednak wydaje mi się, że "najbardziej mineralne" są właśnie Annabelle i Lily Lolo.

Ja znam tylko lily lolo ale sama nie używałam

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Niby ludzie zachwalaja, ale sa tez negatywne opinie

Lily Lolo i La Rosa

Tak na prawdę wszystkie są mieneralne..

które sa mineralne , bo zdecydowanie nie wszystkie