Ładne stopy
Dziewczyny, co robicie aby mieć delikatne, ładne stopy? Odnoszę wrażenie, że te wszystkie peelingi i kremy jakoś tak.. niewiele dają :/ Poradzicie mi coś?
U mnie też się nic nie zmieniło, niemalże wszystko kupuję online.
Przeważnie kupuję online. Bardzo rzadko chodzę do sklepów.
No tak, szczególnie lubię takie polskie marki jak Hibou :) Zamawiam od nich online i nigdy się n...
Jak z trwałością tych pomadek? 16 godzin na ustach według producenta, ale żadna pomadka tyle mi ...
Ciekawe jaki to zapach :)
ja jestem ciekawa czy ma nuty słodkie czy bardziej orzeźwiające?
Tej mgiełki nie miałam jeszcze i też jestem ciekawa, a szczególnie tego, jak pachnie ♥
Czy jest trwała?
Też jestem ciekawa.
Dziewczyny, co robicie aby mieć delikatne, ładne stopy? Odnoszę wrażenie, że te wszystkie peelingi i kremy jakoś tak.. niewiele dają :/ Poradzicie mi coś?
Ja często namaczam stopy w wodzie z dodatkiem np.oliwy z oliwek,mleka,olejków eterycznych,olejku lawendowego,soku z cytryny.
Peelingi stosuję z brązowego cukru,z soli,z truskawek bądź z awokado - domowe sposoby znalezione gdzieś w necie,przetestowane,sprawdzają się świetnie.
Krem do stóp jaki stosuję jest z neutrogeny - nic dotąd stosowanego nie nawilża mojej skóry w takim stopniu
Stopy są na prawdę gładziutkie
Fajne te domowe sposoby Ja zastanawiam się ostatnio nad taką maską EpilFeet. Moja koleżanka dostała na urodziny i jest zachwycona. Naprawdę bardzo sobie chwali i ja też chciałabym wypróbować. To jest podobno takie domowe SPA. Tylko niezbyt wiem, gdzie można to kupić. Może któraś z Was coś wieo tych maskach?
Na przyklad w salonach kosmetycznych, cena za 1 pare 100 zl.
To juz bym wolala jakies domowe sposoby, jak napisala Czaswrocicnaziemie , a dokladny przepis:
1 szklanka soku z cytryny, szczypta cynamonu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 szklanki mleka - wymieszac, wlac do mocno cieplej wody i moczyc stopy 20 minut. Zetrzec zrogowacialy naskorek, wyplukac stopy i wklepac krem. Zamiast cynamonu mozna dodac platki rozy lub kilka kropli olejku eterycznego, powtarzac przez kilka tygodni
Ostatnio były w dobrej promocji oraz jako dodatek w cosmo Ja uważam, że raz na miesiąc czy półtora można sobie na to pozwolić. Jeśli policzysz "domowe" składniki dwa razy w tygodniu plus krem, to koszt nie będzie się wiele różnił
100 zł to sporo.
Ja idąc troszkę po kosztach, ale nie tracąc oczywiście na jakości (bo nie wszystko, co drogie jest dobre i na odwrót - tanie kosmetyki nie muszą okazać się bublami) po prostu dwa razy dziennie mocno kremuje stópki (mam problem z suchymi i pękającymi piętami) kremem Soraya do stóp regenerującym z linii Beauty Creator. Bardzo porządny, fajny nawilżacz i "zmiękczacz" skóry na piętach i całych stopach. Polecam wypróbować.
Ja namaczam stopy w wodzie z dodatkiem zwyklego mydła. Potem robie peeling pumeksem, a potem smaruję zwykłym tłustym nivea bardzo obficie i zawijam stopy folią spożywczą na około godzinę. Zabieg powtarzam tak długo aż stopy robią się gładkie jak pupka niemowlaka. Oczywiście dwa razy dziennie też smaruję i zakładam skarpetki, żeby krem się nie ścierał o podłogę.
Codziennie, rano i wieczorem, smaruję stopy kremem a poza tym raz na tydzień, dwa maczam stopy w wodzie z solą do stóp i jeśli trzeba to zdzieram naskórek pumeksem
Dziewczyny, a testowała może któraś tę elektroniczną tarkę scholla, co ją tak reklamują? Kusi, ale też i nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto. Ma któraś? Sprawdza się to, czy lepiej pozostać przy zwykłym pumeksie? Chętnie poznam Wasze opinie!
Tinny ja mam. Też się zastanawiałam przez tę cenę, ale po pierwszym użyciu wyrzuty sumienia mnie opuściły - na prawdę efekt jak po jakimś zabiegu u kosmetyczki. Ścieram koniecznie na sucho, a później opłukuję, i na noc kremuję stopy. Używam tej tarki tak raz na dwa tygodnie - fakt że nie mam jakichś mega problemów z odciskami itp., ale zawsze miałam jakiś tam kłopot z super gładkością zimą. A teraz nie mam problemu, tak więc uważam, że jeśli chcecie zadbać o stopy przed ciepłym sezonem - to na prawdę warto.
Zadzwoń do nas +48 785 455 777
Czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00
Koszt dostawy do kraju Stany Zjednoczone, już od 24.60 zł (uzależnione od wagi produktów), produkty w magazynie wysyłamy już w 24h. (Sprawdź szczegóły)
Zakupione produkty możesz zwrócić lub wymienić w ciągu 14 dni od odebrania. (Sprawdź szczegóły)