jak juz tak piszemy ,co znajduje sie w danym produkcie ,to moze ja wspomnę o aspartamie...to najgorsze świństwo ,które po jakimś czasie po prostu ogłupia ludzi i powoduje choróbska...aspartam jest to słodzik dodawany np do róznych napojów zamiast cukru...byc może niewiele z Was wie,,że ma tak zszarpana opinie ten składnik,,że zmienili mu nazwęę...UWAGA :E951,lub aminosweet...co jak co,ale na ten składnik jestem ogromnie wyczulona i daję wam gwarancję ze na bank rozpoznacie napój bądz jogurt słodzony cukrem a aspartamem..((no ja rozpoznam)),tu można sobie wiecej poczytac na ten temat...więc to nie jest tak,,że wiekszosc osób smaku nie wyczuje,bo aspartam ma charakterystyczny smak ,mnie np po nim zbiera sie na wymioty i czuc ,że dany napój słodzony tym badziewiem nie jest naturalny w smaku..
http://davidicke.pl/forum/aspartam-zmie ... t8646.html ...na youtube jest świetny filmik pt: JAK ASPARTAM ZABIŁ MOJĄ ZONE..wart obejrzenia...nie jestesmy w stanie kontrolowac to,co do jedzenia jest dodawane ,ale jezeli mamm mozliwosc wyboru np miedzy aspartamem ,który jest wrecz smiercionośny a cukrem to zawsze wybiore naturalny cukier ALBO miód..