Hej dziewczyny! Znów odwiedziłam Naturę i nie mogłam sie oprzeć! Te kolory mnie zniewoliły hehe. Oto co sobie zakupiłam:
- pustą paletke na cienie z magnesami- 9.99
-cień nr 117- niestety nie pamiętam jaką ma nazwę bo pod spodem jest tylko nr. a nazwa na pełnych opakowaniach.
-cień nr 116- nie pamietam ile wkłady kosztowały coś chyba 12-14 zł za sztukę
A wiec tak: paletka bardzo mi sie podoba sprawia takie fajne wrażenie Ma lusterko i miejsce na 4 cienie które można sobie zamieniać. Ja postanowiłam że uzbieram sobie naturalne kolorki tak bym mogła z nich korzystac jak najczęsciej Wybrałam cienie matowe bo za dużo już mam perłowych Zapakowane były w takie plastikowe opakowanka bo to tylko wkłady ale dostępne sa też jako pojedyncze cienie. To co moge powiedzieć to: wybrałam jasny cień po to by móc go położyć na całe oko lub jako rozświetlacz i ciemniejszy żeby zaakcentowac oko, kolory okazały sie ciemniejsze niż myśle (w szczególności ten brązowy-trzeba go nakładac bardzo małą ilość jesli chcemy uzyskac naturalny efekt). Ten jasny tez ma taki ciemnawy kolorek i jak dla mnie byłby za ciemny jako rozswietlacz. Jak na razie jestem z nich zadowolona. Myśle że kupie jeszcze jeden jasniejszy i wtedy super sie uzupełnią . A i ten brązowy idealnie sie dla mnie sprawdza do rysowania kreski przy linii rzęs!
To żeby nie było napisze to co mnie sie nie podoba:
-opakowanie fajne ale zewnętrzna górna część jest tak jakby matowa i łatwo sie brudzi np. cieniami (da sie to wyczyścić bardzo łatwo ale jest irytujące)
-jest troche cięzkawe- mnie sie to podoba bo sprawia wrażenie solinego ale niektórych może to denerwować
-co do cieni-ten ciemniejszy jest taki powiedzmy bardzo trwały pod względem pigmentacji w tym sensie że jesli od razu go sie za dużo nałoży to może być problem z odpowiednim roztarciem ale ale wszystko zalezy od wprawy (z tego względu osobom bardzo początkującym radziłabym jasniejsze kolory)
-troche sie osypują ale myśle że i tak mało w porównaniu do niektórych
Posumowując:
Jestem z nich zadowolona Polecam:) Zwracam uwage by db dobrac sobie kolory
Napiszcie co sądzicie, może wy tez sie pochwalicie swoimi zdobyczami?
pozdrawiam