Karmelowy braz? Chlodny orzech? gorzka czekolada?

• 2012-12-08, o 20:09
  • 51
  • 26 761
  • 31
  • 44

Karmelowy braz? Chlodny orzech? gorzka czekolada?

http://wizaz.pl/Fryzury/Stylizacja-i-pi ... ralny-braz

Jasny, karmelowy brąz, chłodny orzech, a może gorzka czekolada? Te niezwykle kobiece odcienie pasują każdej z nas
Wszystkie niedociągnięcia są, niestety, doskonale widoczne. Ciemne włosy pochłaniają światło, dlatego należy je intensywnie pielęgnować. Nie zapominaj nigdy o produktach nabłyszczających, dzięki którym olśnisz każdego. Niezwykle ważna jest również dobrej jakości farba, która dokładnie pokryje kolorem włosy.

Marzysz o pięknym czekoladowym brązie? Wypróbuj piankę trwale koloryzującą Wellaton 4/0 Średni brąz - to gwarancja intensywnego i długotrwałego koloru.
Jak podkreślić brązowe włosy makijażem?
Gorzka czekolada, kawa z mlekiem, cappuccino, brązy to typowe barwy jesieni, idealne dla szatynek. Ze względu na różnorodność temperatury odcieni, są uniwersalne - pasują zarówno osobom o ciepłej, jak i chłodnej karnacji. Dla pierwszych idealne będą ubrania w kolorze złocistego karmelu i mlecznej czekolady, dla drugich - kawy z mlekiem i gorzkiej mokki. Stonowany charakter brązów sprawia, że są odpowiednim kolorem na niemal każdą okazję.

Szatynkom pasują niemalże wszystkie kolory cieni na powiekach. Na dzień naturalne beże połączone z brązami, a wieczorem istne szaleństwo – butelkowa zieleń, szlachetne złoto oraz głęboki bakłażan. Idealnym dopełnieniem takiego makijażu są usta pomalowane cielistą szminką

Ludzie, którzy swoje przykre historie mają zapisane na ciele w postaci Blizn....Kazda KAZDY z NAS zestarzeje sie,Zbrzydnie Nikt z NAS juz nie bedzie wygladal jak 5,10 lat temu ,NIKOGO NIE OMINIE..to naturalne- naturalny proces zycia.

Re: Karmelowy braz? Chlodny orzech? gorzka czekolada?

Ja nie jestem przekonana do tej pianki, u mnie nie dawała fajnych efektów Najbardziej lubię ciemne kolory, ale jak za pierwszym razem pofarbowałam włosy na "bardzo ciemny brąz" to się zdziwiłam że wyszedł prawie czarny Dopiero później doczytałam, że część kolorów należy do palety tzw. "czerni" (zarówno niektóre brązy, jak i fiolety i czerwienie) i wtedy taki brązowy wychodzi jak czarny, tylko taki bardziej prawdziwy, błyszczący na brązowo. Ja uwielbiam brązy, ale raczej te czekoladowe.
Ostatnio używam Garnier Olia i jestem zadowolona - mam po niej gładkie i błyszczące włosy i kolor póki co się nie zmywa. No i fajne jest to, że tak ładnie pachnie A Wy jakie kolory wybieracie najwcześniej?

idź przez życie z uśmiechem na pięknych ustach!

Ja wlasnie z ciemnego - czarny, ciemny braz przeszlam 2krotna dekoloryzacje. Po pierwszej uzylam wlasnie tej zbyt ciemnej czekoladki i wrocilam do punktu wyjsciowego. Teraz mam jakis taki jasny braz lekko miedziany i wlasnie eksperymentuje z kolorami. Za chwile ucinam kilka kosmykow i bede robic probki z profesjonalnej farby. Podoba mi sie karmel, toffi czy sarni brąz. Czekoladka bardzo mi sie podoba tylko ze ja sie juz ciemnych nanosilam i potrzebna mi jest odmiana.
Przerzucilam sie na farby profesjonalne. Po drogeryjnych nie moglam domys lazienki tak chlapaly a profesjonalne sa geste i nie zleci ani jedna kropla. Przeczytalam mnostwo informacji na roznych blogach, ponoc poczatki sa trudne jesli chodzi o dobranie koloru ale jak juz cos dla siebie znajdziesz efekty sa zadawalajace.
Podoba mi sie kolorek ktory ma babka na dole z lewej:

http://www.fashionindie.com/post/hair-c ... erra-cotta

u mnie raczej taki jasny nie wyjdzie ale mam ten Goldwell Topchic 7 PK rozowa miedz i 8 KN jasna miedz naturalna

Jeszcze mam "przepis" na mieszanke kolorku karmel

Garnier Olia robilam przed koloryzacja. Sama farba moze ok ale przez ten olejek mialam "smalec "na glowie i na pewno drugi raz bym jej nie kupila. Oczywiscie to jest indywidualna sprawa i kazdemu odpowiada co innego .

Megi Dobry pomysł z tym ucięciem kosmyków włosów; każde włosy są inne i fajnie jest pofarbować swoje kosmyki włosów i później zobaczyć jaki naprawdę kolor wychodzi, bo na jednych ta sama farba może być ciut jaśniejsza a na innych ciemniejsza.. napewno jak będę zmieniała kolor włosów to zastosuję tą metodę:)

Ja ucinam spod spodu kilka, miksuje kolory, farbuje kosmyki i potem plucze dobrze i susze. Wtedy wiem ze nie bedzie zadnych niespodzianek. Ja widzialam u tureckiej fryzjerki Welle naturalny kolor na poziomie 5tym byl jasny braz a na moim kosmyku ( tym po dekoloryzacji) Wella 6 natura wychodzi bardzo ciemny braz .

Megi, wspaniały pomysł z tymi kosmykami, rzeczywiście! Chyba sama zacznę go stosować, na pewno pozwala idealnie dobrać wymarzony odcień, dzięki!
Co do Olia to dziwne, może kwestia np. zastosowanej odżywki lub szamponu? U mnie w każdym razie właśnie zostawiła przyjemne wrażenie bardzo gładkich i nabłyszczonych włosów i to mi się w niej super spodobało
Swoją drogą czasami stosuję maseczkę z olejku rycynowego i też się wspaniale sprawdza w kwestii poprawienia kondycji włosów, tylko oczywiście trzeba później wszystko bardzo dokładnie spłukać, aby nie zostawić "tłustej" powłoki.

idź przez życie z uśmiechem na pięknych ustach!

LipStick no nie wiem, ja mialam tak tluste wlosy i klelam na czym swiat stoi. Ale ogolnie masz racje, dobrze jest naolejowac wlosy od czasu do czasu jak sie ma za suche. Na jednym z blogow czytalam ze nawet dobrze jest kilka godzin przed koloryzacja wetrzec we wlosy 2 lyzki oleju z oliwek lub slonecznikowego . Takie chyba byly wymienione ale byc moze tylko jako przyklad, juz nie pamietam.

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

mnie bardzo podoba sie chłodny orzech i gorzka czekolada ale to juz dla ciemniejszych karnacji

Mnie najbardziej podoba się ciemna czekolada :)

mleczna czekolada, zdecydowanie.... :)

zdecydowanie gorzka czekolada

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J