Re: Kacik kulinarny
też na święta robię śledzia pod pierzynką, również je moczę jakąś godzinkę. Ale niestety reszta rodzinki za tym nie przepada bo coś im śledź nie podchodzi , więc niekiedy robimy tą sałatkę bez śledzia. Też jest bardzo dobra.
Według mnie nie powinno obciążać.
Też nie znam tego zestawu i nie mam porównania.
Też chętnie się dowiem.
też miałam tylko refectocil
Wszystkich nie miałam ale wydaje się, że tak.
Z jakiej minimalnej długości włosów da się już zrobić loki tym zestawem?
Nie miałam okazji używać tych pomadek.
W sensie czy dają tak samo mocne krycie? Bo tego ja jestem ciekawa.
Macie porównanie z henną Refectocil?
też na święta robię śledzia pod pierzynką, również je moczę jakąś godzinkę. Ale niestety reszta rodzinki za tym nie przepada bo coś im śledź nie podchodzi , więc niekiedy robimy tą sałatkę bez śledzia. Też jest bardzo dobra.
też nie lubię śledzia. Jadłam chyba raz w życiu i jakoś mi nie podpasował:) Za to moja mama mogłaby jeść śledzia codziennie xd
Dziewczyny zna ktoras z was przepis na sos mysliwski a la knorr ?? i czy moglaby podac przepis?
i przepis na pyszna zupe zydowska?
macie może przepis na kurczaka po indyjsku?
Odswiezam watek.
Robilam dzis papryki faszerowane z pieczarkami z tego przepisu :
Składniki:
3-4 papryki (moje nie były zbyt duże)
2 średnie cebule
50 dag pieczarek
3 kopiaste łyżki ugotowanego ryżu (niekoniecznie)
sól, pieprz
natka pietruszki i/lub świeże listki tymianku
masło z dodatkiem łyżki oleju do smażenia
100 g cheddara (lub innego sera)
http://www.dwiechochelki.pl/2011/09/pap ... rkami.html
Ja dalam 4 papryki, okolo 200 g pieczarek i wiecej ryzu niz w tym przepisie. Swiezy tymianek daje fantastyczny smak. Ser skrobalam lopatka. Wyszly troche twardawe ( 20 minut pod przykryciem + 10 min. bez przykrycia + 10 minut z serem) i byly twardawe ale smaczne. Nastepnym razem sparze je najpierw. A tak to wygladalo:
http://img13.imageshack.us/img13/3244/papryki004.jpg
macie może przepis na kurczaka po indyjsku?
Nie moge Cie wspomoc wlasnym przepisem poniewaz robie z gotowych sosow w proszku lub sloikow, dodaje tylko jogurt. Ale znalazlam fajny blog z kuchnia indyjska, moze Ci sie przyda, ja tez moze znajde w nim cos dla siebie :
http://margarytka.blogspot.com/2011/07/ ... asala.html
Po programie z Magda Gessler w restauracji indyjskiej probowalam cos tam zrobic, kurczak mi nie wyszedl, sos byl za rzadki, chlebki kupilam gotowe do wypieczenia, dip gotowy z mango, mietowego nie dostalam a nie mialam pod reka gotowego przepisu. Ale salata z mango wyszla dobra. Tylko mojemu synowi nie smakowala bo dalam duzo swiezej kolendry i on myslal, ze do michy dostal sie plyn do naczyn, czul smak mydla i zaczal pluc
Dzis widzialam w sklepie granaty wiec na dniach zrobie salate z owocami granatu
po dzisiejszym odcinku kuchennych rewolucji z mojego Koszalinka zachciało mi się ryby:) Macie może jakieś fajne przepisy na rybę?
A ten Śledź pod szubą ? O jakbym zjadla ale sledzie solone dostane tylko w polskim sklepie a nie wiem kiedy tam bede. Dla zainteresowanych:
http://kuchnia.deante.pl/index.php/2011 ... pod-szuba/
Jak mi sie jakis przepis na rybe przypomni to wrzuce. Moze ktos reflektuje na rybe po japonsku ? Podobnie sie robi jak po grecku tylko dodaje sie papryke i ogorki korniszony.
po dzisiejszym odcinku kuchennych rewolucji z mojego Koszalinka zachciało mi się ryby:) Macie może jakieś fajne przepisy na rybę?
Sola w kuskusie
500 g filetu z soli
łyżka oliwy z oliwek
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz wg uznania
kuskus:
130g kaszy
300ml bulionu(gorącego)
2 rozgniecione ząbki czosnku
1/3 cebuli posiekanej
3-4 łyżki masła
3-4 łyżki posiekanych ziół(natka pietruszki,koper,oregano,bazylia co kto lubi, ewentualnie suszone)
(opcjonalnie podprażony słonecznik)
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ryby umyć i dokładnie osuszyć . Oprószyć , pieprzem, skropić sokiem z cytryny i posmarować oliwą z oliwek.
Kuskus: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i zeszklić ją na wolnym ogniu (5 minut), dodać czosnek i dalej smażyć przez 2 minuty. Na koniec dodać masło.(1 łyżkę odłożyć)
Do miseczki wsypać kaszę i zalać gorącym bulionem. Przykryć i odstawić na 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, wymieszać z czosnkiem i cebulą z patelni ziołami.
Naczynie żaroodporne(większe lub dwa mniejsze, zależy jakie posiadamy)posmarować masłem, ułożyć ryby, na wierzchu rozłożyć wiórki z reszty (1 łyżka) masła. Ryby obłożyć kuskusem.Ja dodatkowo posypuje ją podprażonym słonecznikiem ,Wstawić do piekarnika na 20 - 25 minut.
I jeden jak i drugi przepis był przeze mnie wielokrotnie sprawdzany i zawsze wszystkim smakowało, także POLECAM:):)
Dosyć szybka Dobra byłaby na kolację. A macie jakiś przepis na sałatkę z majonezem albo sosem czosnkowym?
Odświeżę trochę wątek sałatkowy:) mam przepis na bardzo fajna sałatkę, nie z sosem czosnkowym , ale jednym z dodatków jest czosnek Jest to sałatka brokułowa z makaronem z zupek chińskich.
Składniki:
1 duży brokuł
2 zupki chińskie(koniecznie vifona łagodne)
2 ząbki czosnku(ja tam dodaje zawsze więcej,ale no jak kto lubi)
ok 5-6 łyżek majonezu
sól,pieprz
Ja od siebie lubię dodać ze 2 jajka ewentualnie puszkę kukurydzy:)
Wykonanie:
Brokuł oczyścić, umyć i podzielić na części. Następnie wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 8 minut. Makaron z zupek chińskich połamać i przełożyć do miski, dodać do nich przyprawy z paczki i całość zalać 1 ½ szklanki wrzącej wody. Wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż wystygnie. Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć. Brokuł połączyć razem z makaronem i czosnkiem. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Zadzwoń do nas +48 785 455 777
Czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00
Koszt dostawy do kraju Stany Zjednoczone, już od 24.60 zł (uzależnione od wagi produktów), produkty w magazynie wysyłamy już w 24h. (Sprawdź szczegóły)
Zakupione produkty możesz zwrócić lub wymienić w ciągu 14 dni od odebrania. (Sprawdź szczegóły)