KRYOLAN

• 2012-01-11, o 13:42
  • 31
  • 16 171
  • 21
  • 23

KRYOLAN

Czy któraś z Was posiada korektory z Kryolana: http://www.ladymakeup.pl/sklep/kryolan- ... flazy.html
Jest tak duży wybór, że nie wiem które zamówić. Do czego służą poszczególne kolory? Zwróciły moją uwagę nr 3, 1 i Special Filling, Możecie podpowiedzieć?
Jakie w ogóle kosmetyki z Kryolana bardzo polecacie? Jeszcze nic nie miałam z tej firmy...

Mademoiselle

Re: KRYOLAN

Transparentny puder matujący Anti-Shine. 56 zł/30 g i starczy mi go na wieki ! Używam go od września zeszłego roku i nic nie ubyło. Przede wszystkim matuje skórę. Choruję na ŁZS więc to dla niego nie lada wyzwanie. Oczywiście jeśli ktoś ma problem z łojotokiem, i nie stara się tego leczyć, to ten puder nie zapewni mu matu na cały dzień. Ja mam skórę podleczoną i u mnie z powodzeniem cały dzień skóra wygląda świeżo Stosowałam wiele drogeryjnych pudrów, z niższej i wyższej półki, i tylko z Kryolan\'a jestem zadowolona

Czy któraś z Was posiada korektory z Kryolana: http://www.ladymakeup.pl/sklep/kryolan- ... flazy.html
Jest tak duży wybór, że nie wiem które zamówić. Do czego służą poszczególne kolory? Zwróciły moją uwagę nr 3, 1 i Special Filling, Możecie podpowiedzieć?
Jakie w ogóle kosmetyki z Kryolana bardzo polecacie? Jeszcze nic nie miałam z tej firmy...

mademoiselle

nie chce, żeby wyszło nieobiektywnie, ale kółka naprawdę warto mieć. Znajdują się w nich kamuflaże z serii Dermacolor, czyli tej bardzo kryjącej serii do kamuflowania skomplikowanych niedoskonałości. Fajnei, jak w zestawie jest kolor ecrue - ja uzywam go do rozjaśniania cieni pod oczami.

Domyślam się że to kółko to fajna rzecz, tyle tylko że ja nie mam wiele do ukrycia. Trochę rozjaśniam kąciki oczu (przy nosie) i ewentualnie czasem pod oczami. Oczywiście jak wyskoczy jakaś niespodzianka (choć przyznam że b.rzadko) to też trzeba zakryć, więc bardziej mnie interesują korektory do wspomnianych partii twarzy. Trądziku nigdy nie miałam, więc to nie musi być korektor do zadań specjalnych. A może polecicie coś innego z Kryolana, jedynie do okolic oczu?

PS. Ja też testuję różne pudry i szukam ideału, ale powiem Wam, że od jakiegoś czasu jako zamiennik dla pudru zaczęłam stosować mąkę ziemniaczaną i naprawdę super działa! Znacznie dłużej niż inne specyfiki matujące, choć to pewnie metoda dla osób z bezproblemową cerą, ale nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych, więc chyba nie zatyka i nie szkodzi a nikt by absolutnie nie poznał że mam mąkę na buzi...

Mademoiselle

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

hihih spryciula z Ciebie ;p co do kryolanu to polecam kredke Kajal w kolorze Cream - rewelacja. Jeśli nie masz problemów z cerą to faktycznie kółko niepotrzebne u Ciebie - pozazdrościć ;p cienie są fajne i moje ulubione GlamourSparks

Jasne że spryciula! Trzeba się jakoś ratować przed świeceniem, szczególnie jak nie ma czasu i możliwości na poprawki make-up
To chyba faktycznie nie będę kupować tego kółka, bo i tak go nie wykorzystam, ale mimo wszystko jestem otwarta na porady w sprawie lekkiego korektora na okolice oczu, jeśli coś Ci przyjdzie na myśl

Mademoiselle

Uważaj mademoiselle na tę mąkę ziemniaczaną, aby z czasem nie pozatykała Ci porów> Taka mąka ma zbyt duże cząsteczki w przeciwieństwie do zmikronizowanych cząsteczek w kosmetykach

Jeśli chodzi o delikatny korektor w okolice oczu, polecam DaxCosmetics , niedrogi a fajny. Mój faworyt to YSL, ale są tańsze i też dobre Mac\'a, Revlona, MUS, Bourjois ( te znam) . Kryolana korektory pod oczy miałam, ale już nie powtórzyłam zakupu, natomiast "magiczne kółka" są rewelacyjne, jak cała seria Dermacolor.

ojej, widze Tu znawczynię:) ale ja to mam więcej pytań o pielęgnacje niz o makijaż..pomozesz:)?

http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)

Zależy jaki masz problem:)

Dzięki za ostrzeżenie Gosiu. Na razie nie widzę żadnych skutków ubocznych. Cerę mam na szczęście bezproblemową. Zależy mi właśnie na matowej buzi i po przeczytaniu pozytywnych opinii zaczęłam stosować tą mąkę.
Mam do Ciebie kilka pytań
1) czy znasz i może stosujesz metodę oczyszczania olejami? (OCM) Co o tym powiesz? Zastanawiam się czy nie spróbować.
2) skoro znasz kółko kamuflaży z Kryolana, to mogłabyś napisać czy one nie wysuszają skóry pod oczami? Zamierzam je zakupić Mam jeszcze dylemat z wyborem kolorów
3) co sądzisz o mieszaniu podkładów? czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na cerę? mam np. Revlon ale niestety kupiłam trochę zbyt ciemny i przez to nie lubię go stosować...

Mademoiselle

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J