Jak doprowadzić zęby do odpowiedniego wygladu ?
Mam pytania czy ktoś z was nosił aparat na zebach ?
Jaki jest tego koszt ?
A może miałyście korony na zęby ?
I jeszcze czy wybielanie metodą nakładkową osłabia zęby ?
Powiększający z chilli od Eveline
Czy łatwo zrobić przejścia tymi cieniami?
Mydłem w kostce lub w płynie.
Ja również chętnie się dowiem.
Szamponem do włosów :)
Nie mam ulubionego ;)
Używam Kryolana, oczywiście na wyjątkowe okazje. A nawet nie wiedziałam, że Claresa ma taki spra...
Z claresa podobno jest świetny
Wasz ulubiony błyszczyk?
Koszt aparatu to około 1,5 tysiąca za jeden łuk + koszty wizyt od około 50 zł w zwyż. Cena aparaty też jest zależna od tego z czego jest wykonany. Po leczeniu nosisz jeszcze aparat retencyjny przez jakiś czas żeby zęby się nie przemieściły.
Koszt koron zaczyna się od około 400 zł jest też zależny od tego z czegosą zrobione, i czy zakładane są na własny ząb czy na implant. Korony zakłada się na raczej proste zęby ewentualnie z małą wadą.
Wybielanie nakładkowe może spowodować że będą wrażliwsze.
Oriętyję się tylko trochę z tegowzględu że mam zamiar założyć sobie aparat ale jakoś nie mogę się zebrać:)
Tak ja też myślę o założeniu aparatu i dlaego pytam
Ja nosiłam aparat na zębach:) nie były bardzo krzywe ale się zdecydowałam i jestem bardzo zadowolona. Na początku obawiałam się bólu i nieestetycznego wyglądu, ale później bardzo go lubiłam i nie było większych problemów:) trzeba poświęcić więcej uwagi i czasu na mycie zębów no i comiesięczną wizytę, ale efekt jest super.
Ceny tak jak pisze Nitka, ja osobiście polecam:)
A czy istnieje taki aparat który można załozyć na kilka zębów ?
Chyba nie, przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałam. Zakładają na cały łuk (ewentualnie pominą jakiegoś zęba bo wcześniej go usuną:) zależy od wady). Jeśli nie podobają ci się aparaty ortodontyczne bo są widoczne to możesz wybrać taki typ że zakładają go od wewnątrz- zapomniałam jak on się nazywa
Ja też się nie spotkałam z takim na kilka zębów, bo ortodonta prostuje te zęby krzywe właśnie regulując naciągnięcie drucika przy takich "pierścieniach" które są nakładane na "szóstki" (nie wiem czy zawsze, ale ja tak miałam i na górnej szczęce i na dolnej) oraz przez wyginanie tego drucika, tak że po wizycie czuje się np nacisk na konkretnego zęba. Z tymi wewnętrznymi też się spotkałam, jaki i z takimi normalnymi ale wykonanymi z przeźroczystego materiału i mniej je widać:)
A ok Dzięki dziewczyny
Pytałam o te na kilka zębów bo mam na dolnej szczece dwie jedynki nachodzace na siebie a na górze lekko do tyłu odchyloną +dwójke, w prawdzie żaden stomatolog nie nakazywał mi bym nosiła aparat ale ja czuje, ze by mi sie przydał
A ok Dzięki dziewczyny
Pytałam o te na kilka zębów bo mam na dolnej szczece dwie jedynki nachodzace na siebie a na górze lekko do tyłu odchyloną +dwójke, w prawdzie żaden stomatolog nie nakazywał mi bym nosiła aparat ale ja czuje, ze by mi sie przydał
A czy to prawda, że czasem musza wyrwać zdrowe zęby by zrobić miejsce innym ?
Nie bardzo by mi to odpowiadało
Prawda ale robią to w przypadku gdzy zęby mają duży ścisk i nie miałyby gdzie się przesunąć. Przypuszczam że jeśli te dolne jedynki nie nachoodzą na siebie bardzo to nie będziesz miała usuwanych.
Zadzwoń do nas +48 785 455 777
Czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00-16:00
Koszt dostawy do kraju Stany Zjednoczone, już od 24.60 zł (uzależnione od wagi produktów), produkty w magazynie wysyłamy już w 24h. (Sprawdź szczegóły)
Zakupione produkty możesz zwrócić lub wymienić w ciągu 14 dni od odebrania. (Sprawdź szczegóły)