Grudki i zaczerwienienia na policzkach plus wągry na nosie.

• 2015-11-21, o 19:43
  • 42
  • 18 753
  • 26
  • 31

Grudki i zaczerwienienia na policzkach plus wągry na nosie Zdjecia !!!

Od długiego czasu zmagam się z grudkami podskórnymi na policzkach i towarzyszącemu czerwonemu zaczerwienieniu na policzkach oraz z czarnymi kropeczkami na nosie.

Poradzicie moze jakies spefyciki? Maski gleboko oczyszczajace? Albo jakis zabieg kosmetyczny?

Z gory dziekuje :)

Re: Grudki i zaczerwienienia na policzkach plus wągry na nosie.

Oczyszcznie u kosmetyczki

a ten zabieg jakos sie  nazywa? Czy zwykle oczyszczanie? Moze peeling?

Oczyszcznie np mechaniczne kosmetyczka usuwa krostki naklada maseczki i takie tam. Musialabys zapytac w salonie

ja nie polecam tego zabiegu, zmarnowane pieniądze lepiej go wykionać w domu ;) może kremy z kwasami? np ziaja, poźniej zwiększać steżenia np następny krem z pharmaceris albo peelingi mechaniczne lub enzymatyczne :)

Ja też opowiem się za pielęgnacją w domu. Oczyszczanie peelingiem - regularne co dwa dni na początek. dodatkowo maski rożnego rodzaju. Oczyszczanie i nawilżanie to podstawa. U mnie podstawa to peelingi enzymatyczne. 

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Grudki to tak zwane prostaki. Tak samo jak wagru to podskórne nagromadzone sebum. Tylko prostaki są okryte skórą

To nie są prosaki. Prosaki raczej umiejscawiają się w okolicy oczu. Prędzej to po prostu zaskórniki zamknięte. W warunkach domowych możesz robić parówki ziołowe, peeling np Ziaja z liśćmi manuka, polecam. No i maseczki oczyszczające. Pamiętaj o głębokim oczyszczaniu twarzy rano i wieczorem. Fajne są żele z Ziaji albo Iwostinu. Jeśli chodzi o zabiegi gabinetowe to z pewnością mikrodermabrazja, jakieś delikatne kwasy np salicylowy. Peeling kawitacyjny też jest bardzo fajny, zwłaszcza przy wrażliwych cerach.

Robie peelingi enzymatyczne 2x w tygodniu i uzywam masek drogerjnych, jakies białe/zielone glinki i peel off.

Szczerze efekty są słabe. moze sprobuje częściej, robić co dwa dni tak jak polecacie.

Wągry wiadomo, ze powracają, ale bardza męcza mnie te grudki podskórne. nie mam pojecia czym to wyciągnąć.

Jesli nie poradze sobie maskami i peelingami to pojde do kosmetyczki na jakiś zabieg. 

Dodam jeszcze, ze w tych miejscach gdzie mam te grudki (policzki) często mam zaczerwienienia, ale to może dlatego, że mam cere naczynkową.

Dziękuje za rady :) Jesli mogłobyście coś polecic co się u Was sprawdziło to bardzo proszę napiszcie :)

Kwasy mogą pomóc. Bielenda ma fajne serum z kwasem migdałowym 10%, można spróbować.

A jak używać tych kwasów?

Szczerze mówiąc jestem zielona w tym temacie.

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K