GRADIENT NAILS
czyli efekt stopniowo przechodzącego koloru przy użyciu... gąbki do podkładu
efekt według mnie nieziemski
czyli efekt stopniowo przechodzącego koloru przy użyciu... gąbki do podkładu
efekt według mnie nieziemski
słyszałam o tym jak sie dojdzie troche do wprawy to wychodzi super! warto własnie na koniec dać jakiś brokacik który zespoli wszystkie kolorki
sliczny pazur wychodzi w odcieniach srebra i ganatu, jak niebo nocą )
ja zrobiłam kiedyś fioletowe z granatowym piekne wyszły może mam gdzies zdjecia...
Ale czad ;p a jak robi się takie cuda? możecie opisać bądź pokazać? jestem bardzo ciekawa
wykonanie jest banalnie proste! potrzebne bedą lakierki róznych kolorów najlepiej własnie takich stopniowych (jasny, ciemniejszy, najciemniejszy) no i może jakis brokacik. Do tego jakaś gąbeczka mała (ja czasem uzywałam starych aplikatorów do makijażu) lub tak jak natalusia gąbki do podkładu.I teraz to już z górki kładziesz tą gąbeczką jasny kolor na całych pazurkach robiąc takie "ciapki" tak sobie dotykasz żeby nie było równomiernie, czekasz aż wyschnie. Po srodku paznokcia średni kolor i ciapiesz:P aż kolorki sie zmieszają. na koniec ciemny kolorek. ja czasem jeszcze poprawiam jesli granice są zbyt ostre tzn znów biore ten jasniejszy (czystą gąbeczką) i dotykam dotykam i ciap ciap:D na koniec maluje lakierem bezbarwnym lub takim z brokatem. Nie koniecznie trzeba mieć 3 kolory można 2 użyć ale to na początek może byc troche trudniejsze bo trzeba dobrze przechodzić w kolory to swietny sposób na szybką stylizacje pazurków i na prawde moge sie założyć za każda potrafi to zrobić
znalazłam, zdjęcie nie oddaje w 100% piekna kolorków a i brokacik tak ładnie sie mienił na zdjeciu wszystko jest takie płaskie.. ale i tak mi sie podoba
świetne pazury:D aż sama wypróbuję jak będę miała wolną chwilę:) wykonanie wydaje się proste, ale za pierwszym razem pewnie i tak mi nie wyjdzie A ten najjaśniejszy kolor to robie nim tylko takie kropki? i to na całym paznokciu? czy tak żeby paznokieć był cały pokryty?
osobiście startowałam pomalowaniem całego pazurka na najjaśniejszy kolor, wtedy \'ciapane\' ciemniejsze kolory miały ładniejsze tło i nie przebija kolor paznokcia
dokładnie ja też zawsze maluje najjaśniejszym cały paznokieć tzn ciapam i potem ten ciemniejszy zaczynam od końca paznokcia żeby nie wyszły wyrazne krawędzie bo wtedy lakier z gąbeczki już troszke schodzi i jak sie dojdzie do srodka to jest taki delikatnie ciemny kolorek
ja robie odwrotnie tzn. buduje intensywność ku górze, jakoś ładniej mi wtedy wychodzi ;p
ale myśle ze sposob to juz jest kwestia indywidualna