Domowe maseczki na zapuszczenie włosów

• 2013-11-18, o 02:54
  • 49
  • 17 585
  • 26
  • 42

Domowe maseczki na zapuszczenie włosów

Jakie znacie? Żeby nie było, że tylko pytam, to zostawiam kilka w linku.

Czemu w linku skoro mozna je podac na forum, po to jest forum

Re: Domowe maseczki na zapuszczenie włosów

Ja robie maseczkę z olejku rycynowego, żółtka jajka, oleju i kilka kropel cytryny 

[size="1"][url=https://gnum.pl]tanie domeny[/url] w Gnum.pl[/size]

nikki18, a jakie muszą być proporcje do tej Twojej maseczki? Ile olejku rycynowego i ile żółtek? I czemu tylko kilka kropel cytryny, to nie za mało? No i jak długo trzeba trzymać taką maseczkę?

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

Przede wszkim maseczki z dodatkiem olejku rycynowego, niestety z nim też nie można przesadzać bo słyszałam, że może przesuszyć włosy. Po za tym dobrze działa ponoć picie skrzypu i pokrzywy a ja od siebie mogę polecić jeszcze picie drożdży :)

ja nie mam jakoś nigdy pomysłu na domowe maseczki (czy to do włosów czy do twarzy)może  dlatego że zwyczajnie nie chce mi się ich robić ale raz  w tygodniu robie sobie peeling z  żółka i jednej łyżeczki cukru ,mieszam to ale delikatnie zeby cukier się nie rozpuścił i na koniec nakładam na twarz na 20 minut ,polecam bardzo fajny peeling i do tego naturalny.

ja nie mam jakoś nigdy pomysłu na domowe maseczki (czy to do włosów czy do twarzy)może  dlatego że zwyczajnie nie chce mi się ich robić ale raz  w tygodniu robie sobie peeling z  żółka i jednej łyżeczki cukru ,mieszam to ale delikatnie zeby cukier się nie rozpuścił i na koniec nakładam na twarz na 20 minut ,polecam bardzo fajny peeling i do tego naturalny.

2015-07-14 23:13:28 autor monika212121

Napewno spróbuję bo lubię eksperymentować w domu z kosmetykami :)

pomyśle o tej maseczke z jajek i napewno zrobie w domu

ja nie mam niugdy czasu, a chyba czas się zabrać za tą maseczkę z jajkami bo podobno działa

Maseczka z jajkami... Chyba czas w koncu wypróbować :)

Na zapuszczanie włosów chyba najepiej sprawdza się u mnie maseczka z dodatkiem drożdży - przepis tutaj http://www.biomedical.pl/uroda/jak-dbac-o-wlosy-6292.html. Ostatnio też staram się pić pokrzywę - przetestowany sposób naszych babć na piękne włosy ;)

Zapominamy, że życie jest kruche, delikatne, że nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jak byśmy byli nieśmiertelni.Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Éric-Emmanuel Schmitt

kiedyś tylko robiłam kąpiele z rumianku żeby troszkę rozjaśnić swoje włosy, ale nie powiem, na kondycje także pomogło

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K