Domowe maseczki na zapuszczenie włosów
Jakie znacie? Żeby nie było, że tylko pytam, to zostawiam kilka w linku.
Czemu w linku skoro mozna je podac na forum, po to jest forum
Jakie znacie? Żeby nie było, że tylko pytam, to zostawiam kilka w linku.
Czemu w linku skoro mozna je podac na forum, po to jest forum
Ja robie maseczkę z olejku rycynowego, żółtka jajka, oleju i kilka kropel cytryny
nikki18, a jakie muszą być proporcje do tej Twojej maseczki? Ile olejku rycynowego i ile żółtek? I czemu tylko kilka kropel cytryny, to nie za mało? No i jak długo trzeba trzymać taką maseczkę?
Przede wszkim maseczki z dodatkiem olejku rycynowego, niestety z nim też nie można przesadzać bo słyszałam, że może przesuszyć włosy. Po za tym dobrze działa ponoć picie skrzypu i pokrzywy a ja od siebie mogę polecić jeszcze picie drożdży :)
ja nie mam jakoś nigdy pomysłu na domowe maseczki (czy to do włosów czy do twarzy)może dlatego że zwyczajnie nie chce mi się ich robić ale raz w tygodniu robie sobie peeling z żółka i jednej łyżeczki cukru ,mieszam to ale delikatnie zeby cukier się nie rozpuścił i na koniec nakładam na twarz na 20 minut ,polecam bardzo fajny peeling i do tego naturalny.
ja nie mam jakoś nigdy pomysłu na domowe maseczki (czy to do włosów czy do twarzy)może dlatego że zwyczajnie nie chce mi się ich robić ale raz w tygodniu robie sobie peeling z żółka i jednej łyżeczki cukru ,mieszam to ale delikatnie zeby cukier się nie rozpuścił i na koniec nakładam na twarz na 20 minut ,polecam bardzo fajny peeling i do tego naturalny.
Napewno spróbuję bo lubię eksperymentować w domu z kosmetykami :)
pomyśle o tej maseczke z jajek i napewno zrobie w domu
ja nie mam niugdy czasu, a chyba czas się zabrać za tą maseczkę z jajkami bo podobno działa
Na zapuszczanie włosów chyba najepiej sprawdza się u mnie maseczka z dodatkiem drożdży - przepis tutaj http://www.biomedical.pl/uroda/jak-dbac-o-wlosy-6292.html. Ostatnio też staram się pić pokrzywę - przetestowany sposób naszych babć na piękne włosy ;)
kiedyś tylko robiłam kąpiele z rumianku żeby troszkę rozjaśnić swoje włosy, ale nie powiem, na kondycje także pomogło