Brafitting

• 2012-02-04, o 17:22
  • 55
  • 23 080
  • 32
  • 39

Brafitting

Dużo tutaj piszecie o makijażu i sposobach dbania o siebie... Ciekawa jestem, ile z was ma doświadczenia jakieś z brafittingiem? Dla mnie samej jest to całkiem nowe pojęcie, które poznałam dopiero we wrześniu 2011 roku.

A czym jest brafitting? Ogólnie brafittingiem nazywamy dobieranie odpowiedniego biustonosza do rzeczywistego rozmiaru i kształtu piersi. Bardzo często bywa, że kobiety noszą źle dobrane staniki z powodu braku odpowiedniej rozmiarówki na rynku - na wszelkich targach, mniejszych sklepikach z tanią bielizną ciężko dostać cokolwiek w rozmiarówce innej niż 75B, 80D itp... Znalezienie biustonosza mającego w obwodzie 70 cm graniczy z cudem, nie wspominając już o obwodzie 65, czy 60, który powinny nosić szczupłe dziewczyny. W dodatku ciężko znaleźć modele, które mając odpowiednio mały obwód miałyby przy tym duży wybór rozmiarów miseczek (zazwyczaj dostępne są 75B, z niewiadomych przyczyn rozmiar ulubiony przez naszych sprzedawców i producentów...) Ratunkiem dla "uświadomionych" kobiet są zazwyczaj sklepy brafitterskie, które w swojej ofercie mają bardzo różne rozmiary, jednak ceny powalające równie jak ilość rozmiarów biustonoszy - poniżej 150 zł raczej ciężko tam coś kupić (tak przynajmniej wynika z moich obserwacji witryn internetowych tych sklepów...)

Ciekawi mnie, jakie są wasze doświadczenia z brafittingiem (o ile takie macie). Osobiście jestem posiadaczką dwóch dobranych biustonoszy, zakupionych w sklepie sieci Esotiq. Jeśli chodzi o komfort noszenia - niebo a ziemia w porównaniu do starych biustonoszy. Jednak mimo wszystko w tej sieci sklepów ciężko nieraz dostać biustonosze o różnych krojach. W związku z tym zastanawiam się nad wybraniem się do sklepu z brafittingiem gdzieś w Krakowie. I tutaj dochodzę do mojego pytania: macie doświadczenia w tej kwestii? Czy warto pójść do brafitterki i wydać te 200 zł na super dobrany biustonosz? A może macie upatrzone sklepy z rozległą rozmiarówką, panią, która zna się na brafittingu i ma niższe ceny niż są w większości tego typu sklepów?

Re: Brafitting

Mysle ze na wszystkie te pytania uzyskasz na forach internetowcy takich jak.: www.duzy-biust.pl, www.balkonetka.pl i stanikomania.pl.

www.suonko82.blogspot.it

Firmy które mają dosyć szeroką rozmiarówkę (od 65) to Konrad, Milena, Kinga, Esotiq. Sama bardzo lubię tą ostatnią firmę. Na intymniej jest kilka firm które mają dosyć dużą ofertę rozmiarową (w ty te które wymieniłam) A gdzie można znaleźć brafitterkę to nie wiem

Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...

Sprawdź w sklepie ladymakeup.pl:

@ Nitka24, gdzie można kupić biustonosze firm, które wymieniłaś? Oprócz Esotiqa, bo to akurat wiem, gdzie można dostać W jakichś sieciówkach są dostępne? Czy tylko online?

Co do brafitterki, to znalazłam parę adresów sklepów brafitterskich w Krakowie, ale właśnie jak przeglądałam ich ofertę, to mnie powaliły ceny, zaczynały się od 150 zł za biustonosz i szły tylko wzwyż. Powaliło mnie to...

ja ze swojej strony ,jezeli chodzi tez o dużą rozmiarówke to moge polecic biustonosze firmy:LA SENZA,SAVIDA..Z TYCh dwoch firm kupuje.. ..jezeli chodzi o braffiterke ,sama sobie idealnie dobralam rozmiar stanika ,,na necie jest mnóstwo artykułow ,jak dobrac dobrze stanik.

http://www.ewa-michalak.pl/
tu są też biustonosze w szerokim zakresie obwodów i misek, i można trafić około 100zł .

sama mam dużźy biust, ze względu na panujące stereotypy i mały zakres misek kupowałam niegdyś w triumphie 105 E - największy lol. Z odpowiednim podtrzymywaniem biustu miał niewiele wspólnego no ale kiedyś takie tylko dostać można było. Teraz mam 80HH i to jest faktycznie biustonosz, cycki są tam, gdzie być powinny
Zauważyłam też, że przy dobrze dobranym staniku poprawia się kształt piersi, w sensie bez stanika są one ładniejsze.
Więc dobrze dobrany stanik to podstawa

pozdrawiam, Anka

To są polskie firmy i raczej w sieciówce tego nie znajdziesz. Konrad ma stoisko w C.H. Ptak (Rzgów) i w małych sklepach z bielizną, Esotiq jest w Focus\'ie (Piotrków). Ja zamawiam przez internet ale akurat Esotiqa mam "blisko" to jadę i wybieram w sklepie. Ale jeśli dobrze się wymiwrzysz to raczej problemu nie będzie.

Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...

Ja dobralam sobie dobry rodzaj biustonosza na forum dla biusciastych. Bylam natomiast wczesniej w ekskluzywnym sklepie z bielizna w Holandii i dwie panie sprzedawczynie pomagaly mi dobrac stanik i jak sie potem okazalo dobraly zle, bo tu naciagnely, tam ulozyly a jak wrocilam do domu lezal fatalnie . Wiec mnie bylo by szkoda 200 zl na brafiterke, za te cene moglabym kupic 2-3 biustonosze Panache lub Freya.

SŁuchajcie, może mi pomożecie kompletnie nie wiedziałam gdzie o to zapytac, ale może się orientujecie.
Kupiłam sobie bardotkę i dostałam w woreczku dodatkowo do niej 2 pary ramiączek (bezbarwne i w kolorze) i jeszcze takie coś co kompletnie nie wiem do czego służy:

http://s4.ifotos.pl/mini/Schowekjp_rwnnshs.jpg

Zaczynam blogowac !! Zobaczymy jak mi to pójdzie. Serdecznie zapraszam !www.milamakeupcity.bloog.pl

Wygląda mi to na długie ramiączko na szyję:))

Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie..

teraz firmy maja umawiane brafitterki- wystarczy zapytac w dobrym salonie kiedy taka będzie, wiem też ze w salonach triumph sa specjalnie szkolone eksedientki i pomagają wybrac...bielizne esotiq uwielbiam, ale raczej na dół niz na górę, dla kobiet z duzym biustem polecam firme freya- maja przepiekne biustonosze, nawet do rozmiaru K, z tańszych to może avocado? rowniez wygladem przesliczne... często organizuja spotkania ze specjalistkami- wiem, ze salon jest na pewno we Wrocławiu w galerii Magnolia, natomiast bielizna freya jest dostepna w ich salonach ale tez w innych sklepach. Ostatnio mialam szczeście w TK max, bo akurat było bardzo dużo w rozmiarze f:)

http://www.intimo4you.com/
http://www.avocado.com.pl/

http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)

Szczególnie polecamy

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K