Brafitting
Dużo tutaj piszecie o makijażu i sposobach dbania o siebie... Ciekawa jestem, ile z was ma doświadczenia jakieś z brafittingiem? Dla mnie samej jest to całkiem nowe pojęcie, które poznałam dopiero we wrześniu 2011 roku.
A czym jest brafitting? Ogólnie brafittingiem nazywamy dobieranie odpowiedniego biustonosza do rzeczywistego rozmiaru i kształtu piersi. Bardzo często bywa, że kobiety noszą źle dobrane staniki z powodu braku odpowiedniej rozmiarówki na rynku - na wszelkich targach, mniejszych sklepikach z tanią bielizną ciężko dostać cokolwiek w rozmiarówce innej niż 75B, 80D itp... Znalezienie biustonosza mającego w obwodzie 70 cm graniczy z cudem, nie wspominając już o obwodzie 65, czy 60, który powinny nosić szczupłe dziewczyny. W dodatku ciężko znaleźć modele, które mając odpowiednio mały obwód miałyby przy tym duży wybór rozmiarów miseczek (zazwyczaj dostępne są 75B, z niewiadomych przyczyn rozmiar ulubiony przez naszych sprzedawców i producentów...) Ratunkiem dla "uświadomionych" kobiet są zazwyczaj sklepy brafitterskie, które w swojej ofercie mają bardzo różne rozmiary, jednak ceny powalające równie jak ilość rozmiarów biustonoszy - poniżej 150 zł raczej ciężko tam coś kupić (tak przynajmniej wynika z moich obserwacji witryn internetowych tych sklepów...)
Ciekawi mnie, jakie są wasze doświadczenia z brafittingiem (o ile takie macie). Osobiście jestem posiadaczką dwóch dobranych biustonoszy, zakupionych w sklepie sieci Esotiq. Jeśli chodzi o komfort noszenia - niebo a ziemia w porównaniu do starych biustonoszy. Jednak mimo wszystko w tej sieci sklepów ciężko nieraz dostać biustonosze o różnych krojach. W związku z tym zastanawiam się nad wybraniem się do sklepu z brafittingiem gdzieś w Krakowie. I tutaj dochodzę do mojego pytania: macie doświadczenia w tej kwestii? Czy warto pójść do brafitterki i wydać te 200 zł na super dobrany biustonosz? A może macie upatrzone sklepy z rozległą rozmiarówką, panią, która zna się na brafittingu i ma niższe ceny niż są w większości tego typu sklepów?