przez klaudusia0807 » 12 lut 2012, o 14:18
Proponuję najpierw narysować kreskę kredką a później eyelinerem. Będzie zdecydowanie łatwiej i efekt będzie lepszy-szczególnie w przypadku tych osób którym trzęsie się ręka:) Osobiście korzystam ze sposobu 'kropkowego'. Kiedyś przeczytałam o tym sposobie i wydał mi się prosty- i rzeczywiście tak jest. Rysuję na górnej powiece kropki (przy linii rzęs, co 3 mm począwszy od wewnętrznego kącika oka), następnie je łączę a później wyciągam kreskę ku górze. ( przy wyciąganiu kreski ku górze zazwyczaj nie naciągam oka, bo wtedy kreska wychodzi mi grubsza a po puszczeniu oka nie wygląda zbyt ładnie. Także kreskę wyciągam na nienaciągniętym oku) Z tego co czytałam nie wyciągnięcie kreski ku górze sprawia, że oko wygląda na smutne a dodatkowo je pomniejszamy. Później na kreskę z kredki nakładam eyeliner. Dzięki kredce mamy już, że tak powiem szkic jak ta kreska powinna wyglądać, co znacznie ułatwia nam pracę;d. Staram się to robić jednym pociągnięciem. Albo podzielić rysowanie kreski na dwa etapy- od wewnętrznego kącika oka do połowy, chwila przerwy na odpoczynek i od środka do zewnętrznego kącika oka:) Kiedyś też próbowałam dołożyć drugą kreskę z brokatowego eyelinera jak to robiła ladymakeup w jednym z filmików, ale niestety mi to nie wyszło zbyt ładnie;/ Aaa właśnie pamiętajcie że wyciągnięta kreska ku górze nie powinna być dłuższa niż do końca linii brwi. Oo właśnie a kredka powinna być porządnie zaostrzona.Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Powodzenia!
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)